Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 26 september 2013
Bekijk via Netflix
Plot 2 Guns
"2 Guns, 1 Bank."
Een agent van de narcoticabrigade en een undercoveragent van de inlichtingendienst van de marine hebben de taak gekregen om een onderzoek naar elkaar in te stellen. Tot ze ontdekken dat ze in de val zijn gelokt door de maffia - dezelfde organisatie waarvan de twee mannen dachten dat ze geld stalen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- 2 Guns (MusicMeter)
Chief Lucas
Dr. Ken
Shinobi
"Make it rain."
Vanochtend in de bios zonder enige verwachtingen gezien en misschien maar beter ook, want echt bijzonder is deze film niet.
Qua verhaal wouden ze te veel dingen erin stoppen en lijken de plotwendingen en motieven van de verscheidene personages lukraak op de kijker afgevuurd te worden zonder enige moeite te doen om dit verder uit te leggen. Op een gegeven moment was ik dan ook enigszins de draad kwijt, het kwam iets te chaotisch over.
Gelukkig maakt het duo Denzel Washington en Mark Wahlberg veel goed. De twee delen een prima chemie met elkaar en de dialogen onderling zijn fijn. Het straalt ook van het doek af.
Daarnaast zit het met de actie in orde, ondanks dat het nergens al te bijzonder wordt. De shoot-out op het einde was wel nice.
Al met al een luchtige film om eens gezien te hebben, zolang je de verwachtingen maar laag houdt.
Kleine 3,0 sterren.
Wish
Net in de bios gezien. Leuke schakeling tussen Denzel en Wahlberg. Er is zeker chemie. De draad humor is ook goed toegepast. Einde was ietswat mager maar zeker een aanrader deze film.
DownBusiness
Geen trailer of iets er ook maar van gezien behalve een foto in de Spits.
Moet zeggen dat het gewoon een toffe film is. Niet bijzonder maar gewoon leuk naar de kijken. 2 erg goede acteurs, lekker wijf en een aantal goede support rollen.
3,5 *
The One Ring
Best een leuk filmpje. Ik had er weinig van verwacht. Het leek me een standaardfilm, zo eentje die sterren als Washington en Wahlberg als tussendoortje doen. Origineel is dit niet, maar het is in ieder geval een film die de funfactor hoog houdt en Kormákur geeft zijn twee sterren tussen alle actie door goed de ruimte om verbaal met elkaar te sparren, waar de meeste lol vandaan komt. Het mist wat echt geïnspireerde grappen of werkelijk knappe actiescènes (hoewel ze allemaal vaardig zijn uitgevoerd), maar het blijft onderhoudend. Misschien had het verhaal ook wat simpeler kunnen zijn. We hebben hier maar liefst drie hoofdschurken, nota bene. Een wat simpelere aanpak werkt vaak wat effectiever bij een film als deze. Maar ach, ik heb me best vermaakt.
John Lee Hooker
Een luchtig tussendoortje waarin Wahlberg en Washington mooi samenspel leveren. Beide weten van geen ophouden en dit resulteert in vele verbale gevechten en onverwachte uitkomsten. Het plot draait hoofdzakelijk om geld, wraak en macht en dit is al vaker gebruikt voor zo'n productie op het grote scherm. Echter, er zitten wel degelijk wat genietbare scènes tussen en het is dit keer niet zo dat er alleen maar domkoppen zijn betrokken en alles volgens een standaard protocool verloopt. Herhaaldelijk voorspelbaar, dat wel, maar ik vond de uitwerking best leuk.
HALVE TAMME. (moderator series)
Vette poster,vette trailer,ik heb er zin in.
Al DeNiro
Goede film, maar wel beetje standaard. Verder vind ik die scene met de opgegraven kippen echt niet kunnen
RimkoWolfs
heerlijke film met humor zoals in Django Unchained. mooie chemie tussen Wahlberg en Washington. mooi acteerwerk en mooie maar niet overdreven actie-scenes.
wwelover
Leuke film. Niet bijzonder, maar zeer vermakelijk. Een bioscoopfilm dus. Verhaal is geinig en boeiend genoeg. Actie was tof en goed geschoten. Maar het zijn de karakters die het interessant maken. Goede chemie tussen Marky Mark en Denzel Autopiloot. Humor was wel een belangrijk onderdeel van deze film.
voskat
Gewoon een uitstekende actiefilm met zat humor en karakter.
En hoe krijgt Denzel Washington het toch steeds klaar om met de lekkerste latina's in bed te belanden?
edwinoudenes
Wat mij vooral opviel was de sterke humor.. Die was erg goed!
Bakema NL
Alweer een stripverfilming.....ze weten de comics tegenwoordig wel te vinden. Lijkt inderdaad een leuk tussendoortje.
avdj
Zeer vermakelijke actiefilm. Allereerst hebben de hoofdrolspelers een goede chemie wat altijd prettig is om naar te kijken. Ook de humor is goed in het verhaal gegoten, nergens wordt het irritant of over-the-top. Het plot stelt alleen niet veel voor en op een gegeven moment is iedereen verdacht waardoor het geheel soms rommelig overkomt.
Wel is de film mooi geschoten, geen hyperactieve montage zoals je dat zo vaak tegenkomt. De autoliefhebber komt ook aan z'n trekken: zou Dodge z'n portemonnee hebben opengetrokken?
Een leuk tussendoortje dat misschien niet in mijn Dvd-collectie hoeft te belanden maar in de bios uitstekend tot z'n recht komt.
El ralpho
Middenmotor
De kracht van 2 guns zit hem hier in de twee hoofdrolspelers; Mark Wahlberg en Denzel Washington zijn een sterk en komisch duo waar de chemie van af spettert. Het verhult eigenlijk alles wat deze titel verder niet is: een originele en sterke actie film. Want hoewel de hoofdrolspelers regelmatig je aandacht af weten te leiden lukt dit niet de gehele tijd en dan valt ook al gauw op hoe weinig originaliteit er hier over blijft.
De speelduur van 109 minuten had weliswaar slechter ingevuld kunnen worden, maar echt te onderscheiden weet deze actie/misdaad zich nooit. Daar kunnen de blote prammen van Paula Patton eveneens weinig aan veranderen.
Amauri08
3,5 alleen voor de chemie tussen de 2 acteurs en een goeie dosis humor
Nyazzin
Leuke film met Wahlberg en Washington. De twee doen het goed samen en is een plezier om naar te kijken. Het verhaal zelf is niet heel dik, maar kijkt verder prettig weg.
jorn2611
Vandaag in de bios gezien met vrienden. Zeker een leuke film. Vooral de combinatie van actie en komedie was goed gedaan. Lekker veel explosies en shootouts en super leuke humor. Maar verder niet te bijzonder. Ik zou m wel zeker aanraden om een avondje met vrienden erheen te gaan.
3.5/5*
7.5/10*
altijdcritic
Wat een gedrocht. Als je de titel moet geloven zou dit een vette aktiefilm moeten zijn. Je komt bedrogen uit. Viel bijna in slaap. Het enige wat wahlberg afschiet is een paar kippen.
15Marc04
gewoon een goeie film. beetje leathal weapon achtig. wahlberg en Washington vullen elkaar goed aan. wat mij betreft op naar deel 2
RipCurl
Geweldig leuke aktie comedy. Goed gelachen en heerlijke aktie. Kom maar op met deel 2!
SpinPSB
Standaard filmpje, niet bijzonder. Kijkt leuk weg maar geen tweede keer kijken...
ralfsjam
Een film waar er al 234556 van zijn, maar toch wel aangenaam om naar te kijken. goede balans in actie en humor. twee kibbelende partners. ook veel gezien... Doorsnee film die de goede kant op rolt.... 3.5 **
Snorren
Wel een aardige actiefilm, richting het einde werd het wat saaier en werd ik de aaneenschakeling van schietscènes wat zat, maar de eindscène maakte dat dan weer wel goed. Aardig tussendoortje inderdaad...
Kondoro
2 Guns
Eindelijk snapte ik eens een keer een Verhaal in een film
En wat voor 1.
Het was een Goeie film, helaas wel minder dan ik had verwacht
Genieten kon je in de film en hoe
Er zaten aardig mooie actie stukken in.
Naar het einde toe werd het saaier, saaier en saaier.
Maar de eindscene was toch wel Wauw !
Ook weet ik niet... Was het alle laatste stukje nou een hint naar 2 Guns II? Of misschien wel 3 Guns of 4 guns. Wie weet
3.0
Materny
Markie Mark blijft toch wel een eindbaas met zijn constante gekakel en grofheid. Prima duo vormt hij met Denzel. Luchtig tussendoortje. 3.5*
Regisseur Baltasar Kormakur wist me aangenaam te verrassen met zijn vorige film, de sfeervolle aktiethriller Contraband. Helaas is dit niet van hetzelfde laken een pak. De hele opzet en uitwerking van 2 Guns doet wat gedateerd en geforceerd aan. Nergens weet de film echt te boeien; echt grappig wil het ook maar niet worden. Dat de film toch het aankijken waard is, is voornamelijk te danken aan de chemie tussen Washington en Wahlberg. Zij weten er nog wel iets van te maken en tillen het geheel naar een iets hoger niveau met hun aanstekelijke spel. Kormakur is een degelijke regisseur en brengt alles spectaculair in beeld, maar met een dergelijk vlak script blijft het gewoonweg behelpen.
jippie2010
Meer een actiekomedie, die redelijk het bekijken waard is.
Verstand op nul, en niet teveel op geloofwaardigheid letten.
Hoog tempo wat het interessant houdt. Niks mis mee *3,5
Alonzo
Als grote Denzel fan vond ik deze film erg tegen vallen. Combinatie met Mark was niet echt een succes. Jammer. Ik was er klaar voor om een echte Denzel in actie te zien. Leuke film maar meer niet. Met pijn toch slechts 2 sterren. Ik denk ook niet dat ik deze film vaker ga zien zoals andere films van Denzel, die ik inmiddels tig x gezien heb. Dan maar wachten en mijn hoop vestigen op een nieuwe film van Denzel.
goldberg68
Ik vond dit echt weer een goede film maar wat wil je twee top spelers.
De film is een goede aktie comedy met een goed eind.
mijn cijfer een 4.0

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Man on Fire