• 9.378.482 stemmen

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 26 september 2013

Plot 2 Guns

"2 Guns, 1 Bank."

Een agent van de narcoticabrigade en een undercoveragent van de inlichtingendienst van de marine hebben de taak gekregen om een onderzoek naar elkaar in te stellen. Tot ze ontdekken dat ze in de val zijn gelokt door de maffia - dezelfde organisatie waarvan de twee mannen dachten dat ze geld stalen.

avatar van zzz_dafnuh_zzz

zzz_dafnuh_zzz

Nou ik zou die hoge verwachtingen van iedereen wat bijstellen.

Ik heb hem gisteren gezien.

Allereerst al een grote onduidelijkheid over wie nou bij wie hoorde (qua vijanden/tegenstanders) en ook qua verhaal was er weinig boeiends te zien.

Hoofdrolspelers maken deze film het nog 2 sterren- waardig.

avatar van Metalfist

Metalfist

Never rob a bank across from a diner that has the best doughnuts in three counties

Aah, de BNP Paribas Fortis Film Days zijn toch altijd een leuke periode in september. Vier dagen lang voor 4 euro naar de film waar een handvol avant-premieres tussen zitten, daar kun je niet voor sukkelen. Mocht ik echter de volle prijs betaald hebben, dan zou ik hoogstwaarschijnlijk niet naar 2 Guns zijn geweest. Waarom? Omdat ik Wahlberg en Washington nu niet echt als een komisch talent beschouw (vooral Washington niet) en vermits de originele cast bestond uit Vince Vaughn en Owen Wilson verwachtte ik ook nog eens vrij flauwe humor. Het gezelschap met wie ik de film ging zien was hier wel in geïnteresseerd en ik laat me graag eens verrassen door een film.

En die flauwe humor valt eigenlijk erg goed mee. 2 Guns is een film geworden die zich dan ook mag scharen bij de beteren in het buddy genre. De dialogen zijn vrij snedig bij momenten en de chemie tussen de twee hoofdrollen is uitdrukkelijk aanwezig. Blake Masters, die zich voor het eerst aan een filmscript waagt na het schrijven van afleveringen voor onder andere Law & Order: Los Angeles en Brotherhood, laat zich leiden door de gelijknamige comic reeks maar ontsnapt echter niet aan een aantal clichés. Geen idee of dit in het bronmateriaal ook zo is, ik heb de reeks in ieder geval nooit gelezen, maar om de een of andere reden vind ik dat minder storend bij dit soort films. Via een aantal wendingen (de ene al meer geslaagd dan de andere) komen we uiteindelijk aan bij de leuke climax waar Kormákur echt zijn ding kan doen. Een leuke shoot-out waar de kogels je rond je kop vliegen gevolgd door de leuke payback van Bobby. Ik had even schrik dat de film te lang ging naslepen maar dit werd zowaar één van de leukste scènes uit de film.

Vooral omdat Wahlberg en Washington echt heerlijk op elkander zijn ingespeeld. Na recentelijk Pain & Gain en Ted te hebben gedaan heeft Wahlberg precies een nieuw genre ontdekt maar dit gaat hem dan ook gewoon erg goed af. Ook fijn om Washington eindelijk eens in een iets ander soort van film te zien. Ik begon hem de laatste tijd echt wel wat beu te geraken maar er schuilt blijkbaar een komisch talent in hem. Onvoorstelbaar trouwens dat die al tegen de 60 draait! De twee vullen elkander perfect aan en worden dan ook nog eens bijgestaan door de mooie Paula Patton. Voor de rest nog leuke bijrollen van Bill Paxton (al is het accent dat hij zich hier aanmeet bij vlagen wel verschrikkelijk) en James Marsden die het geheel afmaken.

De meningen liggen blijkbaar ver uiteen, zowel hier als op IMDB, waardoor ik me afvraag of ik wel dezelfde film heb gezien. 2 Guns pretendeert niet meer te zijn dan een vermakelijke buddy film gekruid met de nodige actie en humor. Wahlberg en Washington zijn heerlijk op dreef en hoewel het verhaal nogal rommelig oogt, blijft het geheel boeien.

avatar van rep_robert

Ging met lage verwachtingen naar de bios, vooral omdat dit een standaard buddyfilm lijkt met weinig spectaculaire actie.

Qua actie weet de film inderdaad niet heel veel unieks te doen, maar dat stoort gelukkig nergens.

De film draait vooral om de interactie tussen Washington en Wahlberg en dat is geen verkeerde keuze. Beide acteerkanonnen weten hoe ze dit soort rollen moeten aanpakken en samen zorgen zij ervoor dat hun onderlinge relatie geloofwaardig overkomt. De film zit vol snedige humor, zonder dat het uit de bocht vliegt en te flauw wordt. Dit soort films kunnen makkelijk op het randje balanceren, maar de dosering in Two Guns is meer dan prima.

Qua plot willen de makers misschien iets teveel, want my god wat gebeurt er veel in deze film. De twee heren worden door tig van spuis achtervolgt en de ene dubbele bodem na de andere volgt elkaar op. Storend is het niet, want de film raast zo voorbij.

Een blijvende indruk laat de film niet achter, maar voor bijna 2 uur vertier zit je goed bij Two Guns.

p.s. Paula Patton

avatar van Shinobi

Shinobi

"Make it rain."

Vanochtend in de bios zonder enige verwachtingen gezien en misschien maar beter ook, want echt bijzonder is deze film niet.

Qua verhaal wouden ze te veel dingen erin stoppen en lijken de plotwendingen en motieven van de verscheidene personages lukraak op de kijker afgevuurd te worden zonder enige moeite te doen om dit verder uit te leggen. Op een gegeven moment was ik dan ook enigszins de draad kwijt, het kwam iets te chaotisch over.

Gelukkig maakt het duo Denzel Washington en Mark Wahlberg veel goed. De twee delen een prima chemie met elkaar en de dialogen onderling zijn fijn. Het straalt ook van het doek af.
Daarnaast zit het met de actie in orde, ondanks dat het nergens al te bijzonder wordt. De shoot-out op het einde was wel nice.

Al met al een luchtige film om eens gezien te hebben, zolang je de verwachtingen maar laag houdt.

Kleine 3,0 sterren.

avatar van The One Ring

The One Ring

Best een leuk filmpje. Ik had er weinig van verwacht. Het leek me een standaardfilm, zo eentje die sterren als Washington en Wahlberg als tussendoortje doen. Origineel is dit niet, maar het is in ieder geval een film die de funfactor hoog houdt en Kormákur geeft zijn twee sterren tussen alle actie door goed de ruimte om verbaal met elkaar te sparren, waar de meeste lol vandaan komt. Het mist wat echt geïnspireerde grappen of werkelijk knappe actiescènes (hoewel ze allemaal vaardig zijn uitgevoerd), maar het blijft onderhoudend. Misschien had het verhaal ook wat simpeler kunnen zijn. We hebben hier maar liefst drie hoofdschurken, nota bene. Een wat simpelere aanpak werkt vaak wat effectiever bij een film als deze. Maar ach, ik heb me best vermaakt.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Een luchtig tussendoortje waarin Wahlberg en Washington mooi samenspel leveren. Beide weten van geen ophouden en dit resulteert in vele verbale gevechten en onverwachte uitkomsten. Het plot draait hoofdzakelijk om geld, wraak en macht en dit is al vaker gebruikt voor zo'n productie op het grote scherm. Echter, er zitten wel degelijk wat genietbare scènes tussen en het is dit keer niet zo dat er alleen maar domkoppen zijn betrokken en alles volgens een standaard protocool verloopt. Herhaaldelijk voorspelbaar, dat wel, maar ik vond de uitwerking best leuk.

avatar van wwelover

wwelover

Leuke film. Niet bijzonder, maar zeer vermakelijk. Een bioscoopfilm dus. Verhaal is geinig en boeiend genoeg. Actie was tof en goed geschoten. Maar het zijn de karakters die het interessant maken. Goede chemie tussen Marky Mark en Denzel Autopiloot. Humor was wel een belangrijk onderdeel van deze film.

avatar van avdj

avdj

Zeer vermakelijke actiefilm. Allereerst hebben de hoofdrolspelers een goede chemie wat altijd prettig is om naar te kijken. Ook de humor is goed in het verhaal gegoten, nergens wordt het irritant of over-the-top. Het plot stelt alleen niet veel voor en op een gegeven moment is iedereen verdacht waardoor het geheel soms rommelig overkomt.

Wel is de film mooi geschoten, geen hyperactieve montage zoals je dat zo vaak tegenkomt. De autoliefhebber komt ook aan z'n trekken: zou Dodge z'n portemonnee hebben opengetrokken? Een leuk tussendoortje dat misschien niet in mijn Dvd-collectie hoeft te belanden maar in de bios uitstekend tot z'n recht komt.

avatar van El ralpho

El ralpho

Middenmotor

De kracht van 2 guns zit hem hier in de twee hoofdrolspelers; Mark Wahlberg en Denzel Washington zijn een sterk en komisch duo waar de chemie van af spettert. Het verhult eigenlijk alles wat deze titel verder niet is: een originele en sterke actie film. Want hoewel de hoofdrolspelers regelmatig je aandacht af weten te leiden lukt dit niet de gehele tijd en dan valt ook al gauw op hoe weinig originaliteit er hier over blijft.

De speelduur van 109 minuten had weliswaar slechter ingevuld kunnen worden, maar echt te onderscheiden weet deze actie/misdaad zich nooit. Daar kunnen de blote prammen van Paula Patton eveneens weinig aan veranderen.

avatar van Kondoro

Kondoro

2 Guns

Eindelijk snapte ik eens een keer een Verhaal in een film

En wat voor 1.

Het was een Goeie film, helaas wel minder dan ik had verwacht

Genieten kon je in de film en hoe

Er zaten aardig mooie actie stukken in.

Naar het einde toe werd het saaier, saaier en saaier.

Maar de eindscene was toch wel Wauw !

Ook weet ik niet... Was het alle laatste stukje nou een hint naar 2 Guns II? Of misschien wel 3 Guns of 4 guns. Wie weet

3.0

avatar van james_cameron

Regisseur Baltasar Kormakur wist me aangenaam te verrassen met zijn vorige film, de sfeervolle aktiethriller Contraband. Helaas is dit niet van hetzelfde laken een pak. De hele opzet en uitwerking van 2 Guns doet wat gedateerd en geforceerd aan. Nergens weet de film echt te boeien; echt grappig wil het ook maar niet worden. Dat de film toch het aankijken waard is, is voornamelijk te danken aan de chemie tussen Washington en Wahlberg. Zij weten er nog wel iets van te maken en tillen het geheel naar een iets hoger niveau met hun aanstekelijke spel. Kormakur is een degelijke regisseur en brengt alles spectaculair in beeld, maar met een dergelijk vlak script blijft het gewoonweg behelpen.

avatar van jippie2010

jippie2010

Meer een actiekomedie, die redelijk het bekijken waard is.

Verstand op nul, en niet teveel op geloofwaardigheid letten.

Hoog tempo wat het interessant houdt. Niks mis mee *3,5

avatar van blurp194

blurp194

Prettige actiefilm, met als sterke punt Denzel Washington en Mark Wahlberg, die zoals dat in een ouderwetse buddyfilm hoort ruziën en bakkeleien maar toch steeds meer naar elkaar toegroeien. Met een wat ongeloofwaardig verhaal, maar daartegenover staat dan weer dat de diverse Amerikaanse inlichtingendiensten een stevige sneer krijgen. Dat mag af en toe best wel even.

Heel bijzonder wordt het nergens, gewoon vergeetbaar kijkvoer maar wel onderhoudend genoeg om tijdens de film de aandacht vast te houden.

avatar van John Milton

John Milton

033 schreef:

Action as it should!!

Als je dit al '5 sterren-mooi' vindt, staat je nog veel moois te wachten... Al valt wel op dat je alleen maar 5 sterren of een halve ster hebt toebedeeld tot nog toe, of is dat toevallig?

Ik houd het op een zesje. Het script is te rommelig en ondanks de chemie en vermakelijke dialogen tussen Wahlberg en Washington overheerst het gevoel dat er stukken meer in had gezeten met een beter script en wellicht een betere regisseur. Nu blijft het allemaal toch wat te standaard om boven de middenmoot uit te stijgen, en voor degenen onder ons met enkele honderden (of meer dan dat) actiefilms in de mik valt er weinig bijzonders te zien. De film pretendeert niet zozeer meer te zijn dan wat het is, maar met Denzel en Wahlberg had ik op meer gehoopt (ook al verwachtte ik na de trailer niet echt veel bijzonders). Verder is de Cinematografie aardig, er is een leuke score en mooie bijrollen van Paxton en Olmos. Oh, en Paula Patton is ook geen straf om te aanschouwen als, ook al is ze als DEA agent net iets geloofwaardiger dan Halle Barry was als spion in Die Another Day. Doesn't matter how scarcely clothed she is.

Wie wel regelmatig roept: 'gewoon een leuke actiefilm' kan wellicht prima een paar uurtjes met 2 gunstig doden, maar voor de kritische filmliefhebber die al een hoop gezien heeft zal '2 Guns' weinig verrassingen bieden

avatar van Fortune

Fortune

Het zou kunnen dat het een tijd geleden is dat ik weer een reguliere actiefilm heb gezien maar heb echt ontzettend genoten van deze film. Wahlberg en Washington zijn goed op dreef in deze film en maken beide gebruik van hun komische kanten. Het verhaal is ontzettend overdreven maar door de humor, luchtigheid en actie komen ze er daarmee weg.

Het einde vind ik dan wel weer jammer en weerhoud mij van een echt hoge waardering door de voorspelbaarheid en ontbreken van originaliteit. Heb actiefilms in zijn algemeenheid min of meer opgegeven maar door deze film ga ik dit weer een beetje oppakken.

Leuk!

avatar van The Oceanic Six

Ik vond er, plat gezegd, geen hol aan. De film blinkt nergens in uit en komt rommelig op me over. Denzel Washington en Mark Wahlberg doen het aardig, maar de echte chemie ontbreekt. Ik had ook op meer (leukere) humor gerekend. Qua actie was het wel oké, al was het geweld spaarzaam. Maar het is dan ook vooral een misdaadfilm. Misschien heb ik teveel van dit soort type films gezien om van een gemiddelde titel als 2 Guns nog echt wild te worden.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

We always will have Paula Patton

Kormakur verkloot het weer. Waar zijn remake Contraband wel te doen was maar zijn zwakheden al blootgesteld werden maakt hij er hier helemaal een zooitje van. Toegegeven, met het script van Blake Masters kan hij zelf ook niet zoveel, want wat is het rommelig. Een chaos zelfs. Masters had al de schijn tegen met zijn schrijfwerk voor standalone series en ook niet al te beste series en dat abominabele niveau trekt ie gewoon door naar 2 Guns. Dat ik nijdig wordt van deze film is al een prestatie op zich, want ik heb een enorme zwakke plek voor Paula Patton, en ik ben nu milder dan ik geweest was zonder haar aanwezigheid en haar naaktheid. Dayum!

Buddyfilms werken bij mij meestal wel prima, vooral als je dan twee brokken charisma hebt als Wahlberg, die een erg aangename presence en wisselwerking hebben met elkaar. Narratief komt de film nooit van de grond en ook de punchlines zijn uitermate zwak, at best. Aan de delivery van Wahlberg ligt het niet, want die heeft één van de meest aangename punches in Hollywood. Het is helaas allemaal los zand en Kormakur weet er ook geen geheel van te maken. Film voelt zo fragmentarisch aan, dat je inderdaad denkt naar een aflevering van Law & Order zit te kijken. Samenhang ontbreekt volledig.

This. Doesn't. Cut. It.

avatar van TMP

TMP

Standaard actiefilmpje. Het kijkt best aardig weg, maar meer ook zeker niet. Het plot is nogal rommelig en bovendien ook niet al te interessant. Groot pluspunt aan de film is de interactie tussen Denzel Washington en Mark Wahlberg, die was uitstekend.

avatar van kalehein

kalehein

Netjes. Snel, flitsend echter na een half uur redelijk voorspelbaar. Desalnietemin goed te volgen, maar zéker ook te pruimen.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Een film die beter is dan de trailer doet vermoeden.

De trailer belooft een cheesy buddyflick met de gebruikelijke haatliefdeverhouding die heel losjes door een plot met drugs, kartels en wetsdienaren heen banjeren. Toegegeven, dat gebeurt ook wel een beetje. Maar de dialogen, situaties en visuele stijl geeft de film nèt dat beetje extra.

Ik mag zowel Denzel als Markymark graag zien spelen. Beide spelen nooit in een intens slechte film, dus compleet weggegooide tijd zou het niet worden. Integendeel, het verhaal zit hier en daar leuk in elkaar en beide heren hebben er plezier in.

Er zit redelijk wat humor in, wat zeker niet storend is, maar op het moment dat het verhaal een serieus randje krijgt, realiseer je je dat dit geen impact op je heeft doordat de balans toch iets teveel naar comedy uitslaat.

3,5 sterren

avatar van filmkul

filmkul

Redelijke actie komedie. Hoewel het lijkt of alleen Wahlberg in een komedie speelt. Dat is ook het manko aan de film. Zodra Wahlberg in beeld verschijnt is er wat humor. Is hij er niet dan wordt de film te stijf en te serieus waardoor de film niet echt een keuze maakt tussen een actie komedie of een serieuze misdaadfilm. Verder doen de acteurs hun werk. Washington blijft een prima acteur. Leuk om Olmos weer eens aan het werk te zien. 2.5/3.0

avatar van Maryama

Maryama

Van mij krijgt deze film een dikke 5 echt weer eens genoten van een goed verhaal, top acteurs geen slechtwoord voor te vinden!!! Echt een aanrader ?

avatar van Insignificance

Insignificance

Vermoeiend scenario. Er is zoveel aan de hand dat het na verloop van tijd allemaal nauwelijks nog boeit. Temeer omdat het op andere vlakken ook niet bepaald bol staat van de franje. Veel is afhankelijk van het centrale duo, maar Washington maakt een ietwat fletse indruk. Wahlberg heeft nog wel eens iets leuks te zeggen en te doen, kan dat ook gewoon goed en heeft zo verreweg de aardigste rol te pakken.

Vrouwelijk schoon is er in de vormen van Paula Patton. Als ze dan eens even gaat acteren, blijkt dat ze er niet veel van kan. In het Umfeld moeten Olmos en Paxton het dan doen, maar daar krijgen ze niet iets om handen dat een blijvende indruk achterlaat. De film probeert op allerlei manieren cool c.q. grappig voor de dag te komen, maar het is meestentijds onvoldoende om de aandacht klemvast te houden.

Iemand als Christopher McQuarrie zou met dit materiaal waarschijnlijk wat beter uit de voeten kunnen dan Kormákur, die z'n film maar geen eigen smoel of enige bravado weet mee te geven. Zelfs over het geweld kan je alleen maar je schouders ophalen. Russisch Roulette is allang niet meer spannend. Zonder dat het ergens echt vervelend wordt, blijft het al met al bij een modaal en onbeduidend actiefilmpje.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

You're my people and we have a code. You fight for the guy that's fighting next to you.

Wat een actie/komedie moest voorstellen, bleek uiteindelijk een slaapverwekkende vertoning te zijn. Slaapverwekkend is dan letterlijk bedoeld. Het heeft me twee sessies gekost om deze uit te kijken want ik was in de helft ergens in slaap gedenderd. Zo intrigerend was deze film. Het is een vermoeiende film met een redelijk chaotisch in elkaar gestoken verhaal.

De actie bleef beperkt tot een bijster ongeïnspireerd vuurgevecht op het einde van de film. Ik had nog de ijdele hoop dat de woest uitziende stier nog een kleine rol zou krijgen om zijn frustraties uit te razen op Papi Greco. Spijtig genoeg was dit niet het geval. Dat had nochtans aardige beelden kunnen opleveren. De rest van de actie bleef beperkt tot wat stoerdoenerij.

De humor was ook ver te zoeken. Mijn grootvaders humor vond ik sterker dan wat de 2 heren hier tentoonspreiden. Nochtans ging mijn grootvaders humor niet verder dan de "Trek eens aan mijn vinger"-mop. Het was niet meer dan een kruisvuur van one-liners. Het olijke duo zat constant in een competitie om de coolste one-liner te spuien. Zelfs in situaties die zo uitzichtloos zijn en waar ze ondersteboven hangen te bengelen met een redelijk duister toekomstperspectief, trachten ze toch nog om op dat ultieme laatste moment nog grappig uit de hoek te komen. Bruce Willis deed dit trucje reeds vele jaren geleden in de eerste "Die Hard" films, maar hij was dan nog grappig.

Als bad ass kwam Denzel nog het beste uit de verf. Hij heeft er het uiterlijk en de uitstraling voor. Hij leek zo weg gelopen te zijn uit "Training Day" en "Safe house". Als je dan het traject bekijkt wat Washington heeft afgelegd, weet je op voorhand dat hij weer een oerdegelijke prestatie neerzet en dat hij iemand is die een film naar een hoger level kan optrekken. Dat laatste was vergeefse moeite bij deze prent.
Wahlberg daarentegen heeft niet de allures om er uit te zien als een keiharde kerel waar je beter geen problemen mee krijgt. Met zijn tandpasta smile en zijn engelengezicht is het eerder een vlotte kerel waar de vrouwen voor vallen. Hij komt bij mij ook steeds over als een pretentieuse snobistische doordrammer. Deze film ligt dan eigenlijk ook in de lijn van "Pain & Gain" waar hij ook een komische would-be actiefiguur in speelt. Deze laatste film viel ook niet in mijn smaak. Ik hoop dus dat hij eerder terugkeert naar een rol zoals hij vertolkte in "Contraband".
Paula Patton smukte de boel nog een beetje op met wat functioneel naakt, maar toen was het kalf al verdronken.

Het verhaal is, sinds het een verfilming is van een stripverhaal, niet diepgaand en soms onwezenlijk naïef. Dat de beide heren langs elke kaar opereren zonder dat ze van elkaar weten dat ze undercover werken , zou een mogelijkheid zijn om een interessante draai te geven aan deze film. Uiteindelijk werkte het meer op mijn zenuwen dan iets anders. Het verhaal verloopt dan op een uiterst creatieve manier verder : beide heren plannen een bankoverval om de drugsbaron een hak te zetten, om dan tot de vaststelling te komen dat ze weg zijn met het geld van de CIA, waarna ze die uiterst perfectionistische bende achter de hielen krijgen. Trouwens vond ik Earl , die belangrijke persoon van de CIA, nogal een psychopathisch wreed manneke die iedereen maar wat zat te folteren om die centen terug te krijgen. We eindigen dan met een knal en rond dwarrelende dollarbiljetten waarvan je dan al weet dat het niet de volledige som is die daar de lucht in vliegt. Niet bijster origineel dus.

Het beste en meest grappige moment in heel de film was bij het kippenschieten (Heel Greenpeace minnend Europa wel in alle staten). Op dat moment was Wahlberg op zijn best. Spijtig genoeg alleen dat korte ogenblik evenwel

avatar van Piratje

Piratje

Denzel Washington en Mark Wahlberg maken de film en zorgen voor een vlotte actie en de nodige portie humor.

Een vrij aardige film die je laat genieten van een verhaal dat soms in een knoop geraakt, maar toch weer lustig op dreef blijft.

Dus van genoten.

3,5* plus.

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Goeie vlotte actie film die me geen moment verveelde.

Denzel Washington is een steengoeie acteur die ik altijg graag aan het werk zie, Mark Wahlberg zie ik de laatste jaren wat te vaak naar mijn zin maar de combinatie was prima in 2 Guns.

Geweldig ook om James Edward Olmos nog eens te zien (hoofd inspecteur Castillo met de serieuze kop uit miami vice) deze keer zelf als drugs baron.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Leuk! Actie, humor, veel twists en een flinke scheut Americana. Zo'n actiefilm is op maat voor mij gemaakt. Wel het zoveelste "where is my money?" filmpje en ook de zoveelste buddy movie, wat het basisidee vrij stereotiep maakt. Het übercoole tandem Washington-Wahlberg weet de film wel te dragen tot de finale shootout . Toch ook wel moeten lachen wanneer ze beiden als illegale immigranten terug de US binnenmoeten . Van genoten en uiteindelijk een typische Hollywoodfilm waar weinig over te mekkeren valt, tenminste als je nog kunt genieten van dergelijke Hollywoodfilms. Enneuh, het verhaal is heus zo moeilijk en rommelig niet als her en der beweerd wordt.

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

2 Guns is een standaard buddy-movie die de combinatie Mark Wahlberg en Denzel Washington toepast.

Wat volgt is een goede actie-komediefilm in de stijl van 48 Hrs. (1982).

Het verhaal had wat mij betreft iets simpeler gemogen.

Doorgaans lijkt het verwarrend en druk te worden, en dit verslapt de aandacht van de kijker.

Toch blijft 2 Guns deze aandacht prikkelen met een paar goede actiescènes en redelijke humor.

De rollen van Bobby en Stig zouden oorspronkelijk door Vince Vaughn en Owen Wilson worden vertolkt.

Gelukkig besloot men uiteindelijk toch voor Wahlberg en Washington te gaan.

Ook voor de rol van Debbie werden actrices Ellen Pompeo en Marisa Tomei overwogen, maar deze eer ging naar Paula Patton.

De titel van de film verscheen onder de codenaam " Duel Action " in de bioscoop.

2 Guns is niet echt een hoogvlieger, maar zeker het bekijken waard.

3,0 *

avatar van Theunissen

Uitstekende luchtige Actie / Misdaad film waarbij de vaart enorm hoog is en er veel wendingen in het verhaal zitten. Het verhaal zit goed en leuk in elkaar en hetzelfde geldt voor de uitvoering. Met name de eerste 20 minuten zijn heel leuk met veel veel humoristische momenten. Verder bevat de film aardig wat actie actie en de nodige leuke dialogen. De film is misschien wel ietwat te langdradig voor een heel hoog punt.

Degene die deze film trouwens naar een hoger niveau tillen zijn Mark Wahlberg (toch één van mijn favorieten acteurs) en Denzel Washington die het heel leuk deden en ook zorgden voor de nodige humor (met name dan Mark Wahlberg). Bill Paxton deed het trouwens ook prima en hetzelfde geldt ook voor Edward James Olmos (oftewel de Mexicaanse Einstein ).

Al met al dus gewoon een uitstekende Actie / Misdaad die zich lekker wegkijkt.

P.S. dat Paula Patton ook nog topless te zien was in deze film, was natuurlijk mooi meegenomen

avatar van Spetie

Leuker dan ik verwacht had, al waren mijn verwachtingen best laag.

Het begon allemaal nog niet zo heel goed. De eerste twintig minuten zijn behoorlijk rommelig, mede ook doordat er nogal wat personages geïntroduceerd moeten worden. Daarna wordt het allemaal wat beter en krijgen Denzel Washington en Mark Wahlberg de kans om het geheel naar hun hand te zetten. Dat is een goede zet van Kormákur, want daarin ziet hier duidelijk ook de meeste humor.

Het duo vult elkaar goed aan en de quasi-serieuze aanpak werkt goed, want ze hebben er duidelijk veel lol in en dat zorgt af en toe voor best wat leuke momenten. Hoewel het allemaal verre van origineel is, zijn de actiescènes wel verzorgd en ziet het er allemaal prima uit. Hoewel het nergens in uitblinkt of echt groot wordt, moet ik zeggen dat ik me er prima mee vermaakt heb. Het popcorn gehalte is hoog en de fun is groot genoeg om me niet te storen aan fouten in het script e.d.

Een voldoende is het degelijke resultaat.