• 9.372.317 stemmen

Geregisseerd door: Stephen Gyllenhaal

Met onder meer: Neve Campbell, Christian Campbell en Noam Jenkins

Gesproken taal: Pools en Engels

Plot An Amish Murder

"Some secrets are too terrible to reveal. Some crimes are too unspeakable to solve."

De vredige Amish gemeenschap Painter's Mill wordt opgeschrikt door een reeks brute moorden. Kate Burkholder was destijds een meisje dat in het dorp woonde en hevig getraumatiseerd verliet ze het plaatsje voor de stad. Nu, vijftien jaar later, keert ze er terug als politie-inspecteur. Een nieuw moorddrama legt oude wonden open.

Kate Burkholder

Young Kate Burkholder

Sarah Burkholder

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Het begin is meteen veelbelovend, Neve Campbell doet het meteen prima. Vanaf het begin is mijn nieuwsgierigheid getriggerd en dat is altijd heerlijk. De zoektocht is gestart maar de omstandigheden bemoeilijken de zaak. De jonge politiechef heeft het niet gemakkelijk, ze krijgt geen vertrouwen van de samenleving nee eerder tegenwerking.

De film haast zich niet, de regisseur neemt de tijd om achtergronden te vormen wat zeker niet verkeerd opgezet is. Eigenlijk is het een trip naar de jeugd van onze hoofdrolspeelster, we zijn in de tegenwoordige tijd maar vogelen het verleden uit. Het verband is daar, de laatste moord lijkt precies op oude moorden, nu is het uitzoeken wie de dader is of dat er sprake is van een copycat.

De cast doet het netjes maar Neve is prima in haar rol. Geweldig hoe ze er nog uit ziet, net of ze een dag eerder Wild Things had opgenomen. Het verhaal is zeker niet origineel maar de sfeer is zeker te pruimen en soundtrack weet de film goed aan te voelen. Het script en de regie zijn goed te noemen, het is allemaal een geheel geworden waar lekker onderuit gezakt naar te kijken valt om ondertussen de puzzel op te lossen.

Misschien is het allemaal clichématig maar ik houd van dit soort detectives. Prima film!

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Matig whodunnit tv filmpje. Het verhaal is niet echt goed, spannend of origineel maar ook niet heel slecht. Net als het acteerwerk, het is best oké maar meer ook niet.. Een rustige zondagavondfilm met een simpel eind. 2,5 ster

avatar van Waku

Waku

Pazmaster schreef:

Ja, ik denk dat ik hier voor het gemak volledig in mee ga. Ik had namelijk exact het zelfde gevoel tijdens en na het kijken van deze film. Ook werd het Amish thema niet echt goed gebruikt. Men had als alternatief ook een zigeuner gemeenschap kunnen kiezen bij wijze van spreken.

2.5

avatar van blurp194

blurp194

Met een rammelend verhaal, een paar onwaarschijnlijke plottwists, af en toe wat slordige montage doet deze film zichzelf de das om. Jammer, want er is ook veel wel prima in orde, Neve Campbell is een goeie politiebaas en de Amish zijn geloofwaardig. En de beelden van het landschap in de sneeuw zijn erg mooi. De wat overbodige love interest in de vorm van de profiler steekt daar dan weer slecht bij af.

Jammer, want bij elkaar opgeteld komt er niet veel meer uit dan een middelmatige televisiefilm. En het had toch met vrij weinig moeite iets veel beters kunnen zijn.

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

Een redelijk beroerde film met een niet onaardig gesloten, ruraal sfeertje. Neve Campbell doet weinig verkeerd, haar broer is met beduidend minder acteertalent gezegend. Dat het optreden van C. Thomas Howell niet tot een zeer bescheiden bijrolletje beperkt blijft, maakt het geheel louter erger.

avatar van stinissen

Best aardige film met dito cast zou het goed doen als woensdag avond RTL4 film.

avatar van snarfje5508

snarfje5508

Geen bioscoopkraker maar meer een TV-film. Prima verhaal, goed acteerwerk. Daarmee dus goed te verteren op een zondagmiddag. Geen knaller, wel voldoende.

avatar van nadrin

nadrin

film begint heel goed maar na halfweg is alle spanning weg en word hij heel voorspelbaar

blurp194 schreef:

af en toe wat slordige montage

Wat is dan slordig gemonteerd in deze film? Ik lees dee opmerking wel vaker, maar niemand heeft het mij nog kunnen uitleggen. Volgens mij schrijven een heleboel mensen dit alleen maar om te mlaten blijken dat ze zogenaamd verstand van montage hebben. En ik ben er van overtuigd dat dat met jou ook het geval is. Zeker als je niet met voorbeelden kan komen.

avatar van blurp194

blurp194

lezertje schreef:

Zeker als je niet met voorbeelden kan komen.

en dat vraag je dan bijna drie jaar nadat ik de film gezien heb? dan mag het je ook niet verbazen dat ik daar geen antwoord op heb.

Maar van montage hoef je echt geen verstand te hebben om te zien of het wel of niet slordig is. Vind ik tenminste.

lezertje

Een op alle fronten voorspelbare politiethriller, en dat maakt de film er niet spannender op.

Het is jammer dat Neve Campbell als rechercheur Kate Burkholder in haar spel verraad wie de daders i van de brute moorden op de jonge vrouwen. In grijpen van regisseur Stephen Gyllenhaal was hier op zijn plaats geweest. Cliché al;s het is moet Burkholder ook over een traumatisch verleden beschikken dat nop verwerkt moet worden. Dit en de voorspelbaarheid, maakt van ‘An Amish murder’ niet veel meer dan het zoveelste standaardwerkje.

blurp194 schreef:

Dan hoef je er dus ook geen verstand van te hebben om te weten dat er aan deze montage niets mankeert. En toevallig heb ik er wel verstand van.