• 9.370.338 stemmen

Mammu, Es Tevi Milu (2013)

Alternatieve titels: Mother, I Love You / Mamma, Ik Hou van Je

Oorsprong: Letland

Geregisseerd door: Janis Nords

Met onder meer: Kristofers Konovalovs, Vita Vārpiņa en Matīss Livcāns

Gesproken taal: Lets

Plot Mammu, Es Tevi Milu

Tiener Raimonds is student op een school voor muzikaal begaafde kinderen. Zijn gedrag daar levert hem een reprimande op. Hij heeft er echter geen problemen mee om de handtekening van zijn moeder te vervalsen of om de telefoon uit te schakelen, zodat zijn moeder dit niet te weten komt. Zij werkt namelijk veel over om de eindjes aan elkaar te knopen en kan even geen gezeur aan haar hoofd hebben. Van de ene leugen belandt Raimonds in de andere en de gevolgen kan hij niet meer bijhouden.

avatar van Spetie

Meer dan aardige coming of Age film, waarin een twaalfjarige jongen, wiens band met zijn moeder op dat moment al niet heel goed is, in steeds grotere problemen terecht komt, nadat het op het verkeerde pad raakt.

Ik vond het bij vlagen erg boeiend moet ik zeggen. Er wordt goed geacteerd en de keuzes die de jongen maakt, zijn ondanks dat ze fout zijn, vanuit Zijn gezichtspunt in ieder geval goed te begrijpen. We zijn allemaal weleens ondeugend geweest en dan doe je soms dingen, die je ouders niet zo leuk vinden, maar dat wil niet zeggen dat je niet van ze houdt.

Mammu, Es Tevi Milu is dan ook de perfecte titel voor dit verhaal. Een Letse jeugdfilm weliswaar, maar wel een goede, die de doelgroep zelfs ontstijgt.

avatar van TornadoEF5

TornadoEF5

Ziet er ook wel mooi uit, maar films uit de Baltische Staten en in het verlengde Oost-Europa zijn lastig bereikbaar, wat jammer is.