• 9.372.704 stemmen

Genre: Drama / Thriller

Geregisseerd door: Jason Momoa

Met onder meer: Jason Momoa, Sarah Shahi en Lisa Bonet

Plot Road to Paloma

"On the road. On the run."

Twee motorrijders reizen door het uitgestrekte westen van Amerika. De indiaanse Wolf wordt achtervolgd door de FBI, omdat hij de wet in eigen handen nam, nadat zijn moeder werd verkracht en vermoord in het reservaat. Op zijn weg kruist hij het pad van Cash, een aan de grond zittende muzikant, die het nogal moeilijk heeft met zijn stukgelopen huwelijk. Een onwaarschijnlijke vriendschap ontwikkelt zich tussen de twee, als ze samen naar het Tetongebergte rijden, waar Wolf de as van zijn moeder wil uitstrooien.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van schram101

schram101

Sfeervolle poster en plot zeg. Benieuwd wat Jason Momoa kan als regisseur. Niet een naam die je zomaar zou verwachten bij dit project.

avatar van KillingFields

KillingFields

'Twee fietsers reizen doorheen het uitgestrekte westen van Amerika..'

lol

wrs moet je bikers iets anders vertalen

avatar van gauke

gauke

Jason Momoa (o.a. acteur Game of Thrones) heeft deze film gemaakt n.a.v. het volgende gegeven: In de reservaten waar de oorspronkelijke bewoners van Amerika, de indianen, leven, geldt het recht of de wet niet voor niet-bewoners. Daardoor kunnen daders van bijvoorbeeld geweld en verkrachting, die hun misdaad plegen in een reservaat, maar geen inwoner zijn, niet voor de federale rechtbank in de USA gedaagd worden. De hoofdpersoon in dit verhaal nam persoonlijk wraak op de verkrachting en moord op zijn moeder, omdat de dader daarvoor niet vervolgd kon worden.

Een interessant gegeven. Ik heb gezien dat de dvd 15 juli verkrijgbaar is bij Amazon.

avatar van gauke

gauke

Een rauwe en mooie, maar ook melodramatische roadfilm met visueel prachtige natuuropnames. Maar ik heb wel een paar kanttekeningen. Allereerst had de film wat meer actie kunnen gebruiken; sommige delen waren ronduit langdradig. Zoals bij de filminhoud is aangegeven was de vriendschap onwaarschijnlijk, echter hetzelfde kan gezegd worden van hoe deze tot stand kwam (zo snel ben je geen beste en hechte vrienden) en de interactie tussen de beide hoofdpersonen.

De verschillende rituelen werkten roerend maar enige uitleg was op z'n plaats geweest.

De indianen werden door de regisseur met respect neergezet en opvallend was de arrogantie, minachting, respectloosheid van de federale politie naar de oorspronkelijke bewoners.

avatar van glimmerman2000

glimmerman2000

Eigenlijk kijk ik altijd naar de schoonheid van de vrouwen, maar Jason Momoa -de mannelijke hoofdrolspeler- dat is wel een erg mooie man ..

Verder is deze film uiteraard meer dan schoonheid, zoals het hele leven;)....Mooi en ontroerend verhaal, alsmede een prachtige natuur!

avatar van Broek

Broek

Een film die het niet moet hebben van het verhaal maar meer van het mooie plaatje. Slaagt dan ook zeer in het laatst genoemde. Heb zeker kunnen genieten van de natuur, zonsondergang, personages en alle andere geslaagde beelden. Alhoewel je toch vrij wat narcistische trekjes moet hebben om je zelf op deze manier te manifesteren. Maar eerlijk is eerlijk, Jason Momoa heeft het zeer behoorlijk weg gezet.

Gewoon een relaxte film die lekker weg kijkt door prachtige beelden, prima acteerwerk en niet te vergeten goed gekozen muziek om het sfeertje compleet te maken

avatar van Metalfist

Metalfist

Zo, dit is eventjes compleet aan mij voorbijgegaan. Momoa als regisseur kan wel interessant zijn.

avatar van blurp194

blurp194

Visueel af en toe erg sterk, zowel in de prachtige natuur die voor een paar van de belangrijkste scenes gebruikt wordt, als in de clichebeelden van de bikers die de zonsondergang tegemoet rijden. Wel sleept het verhaal zich wat moeizaam naar het onafwendbare einde toe, en is de muziek af en toe storend dramatisch aanwezig. De achtergrond had iets duidelijker uitgelegd kunnen worden, zonder de uitleg van gauke hierboven was de scene waarin dat uitkomt misschien aan me voorbijgegaan.

Hier en daar wel ietwat schokkend in de respectloze en botte manier waarop de politie tekeer gaat, als een hogere macht die geen verantwoording hoeft af te leggen nietsontziend haar eigen agenda volgend.

Leuk om Lisa Bonet weer eens te zien, en gelukkig wel met dreadlocks.

avatar van Brabants

Brabants

Deze film schetst het sober verhaal van een op de vlucht geraakte man voor de federale politie, waarbij hij er van doordrongen is dat zijn vrije tijd spaarzaam zal zijn. Niet dat deze vlucht zo belangrijk is binnen het verhaal, maar eerder het feit dat we de protagonist leren kennen en ervaren waarom hij zo geliefd is. De boodschap hierbij is echter serieus als je weet dat er in die omgeving ook echt van dit soort misdrijven plaatsvinden. Jason Momoa zet hiermee een verhaal neer met een geweldige sfeer en karakters die je als kijker echt gaat waarderen. De setting met shots van de woeste en wilde natuur zijn net zo prachtig, alsmede de soundtrack. De verbluffende beelden spreken vaker voor zich, dan de duizend woorden die dit plaatje zeker niet mooier had kunnen maken. Kan niet anders zeggen dan dat Road to Paloma een juweeltje van formaat is.

avatar van Oliveri

Oliveri

Puur roadmovie-achtig drama dat wat moeilijk op gang komt, maar naar het einde toe toch de nodige spanning krijgt. De natuurbeelden van het ruige westen van Amerika zijn zoals gezegd buitengewoon mooi en de film kent een broeierige sfeer, mede door de uitgekiende soundtrack. Acteerwerk dik in orde.

avatar van weberanja

weberanja

Prachtige ingetogen film, Maar wat is Jason Momoa toch een lust voor het oog..

avatar van Waku

Waku

Ondanks degelijk acteerwerk, soms prachtige beelden lukte het mij niet om gefocust te blijven gedurende de gehele film. Het was mij allemaal net wat te langzaam en langdradig.

Het dramatisch gebrachte einde maakte wel wat goed maar echt overtuigen deed de film mij niet.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Inderdaad prachtige beelden, verhaal is vrij traag, maar weet toch te boeien.

avatar van Leno

Leno

Lekker wegkijkende film die voortkabbelt met mooie landschappen en een aardige cast. Het verhaal schiet wat tekort, wat jammer is. De scene met Bonet zijn overbodig en voegen niets toe.

avatar van Moviegirl200

Moviegirl200

Het is een film met een onderliggende boodschap die het verhaal vertelt van het misbruik van de wet door mensen die niet in het oorspronkelijke gebied wonen. Het feit dat dit soort dingen echt daar gebeuren, maakt deze film al een stuk geloofwaardiger. Wel zit de film vol met een aantal Amerikaanse clichés maar daar had ik mij al enigszins op voorbereid met een roadmovie. De film is erg mooi geschoten. De locaties zijn prachtig en worden ook goed neergezet. De rituelen die uitgevoerd worden ter ere van de oorspronkelijke bevolking zijn schitterend om te zien en geven ook een diepere dimensie aan de film. Mede door het goede muziekgebruik. Jason Momoa speelt samen met zijn vrouw Lisa Bonet in de film en ik snap wel waarom zij voor hem gevallen is. Hmmmm wat een eyecandy die Jason! Ik zou het ook wel weten hoor Lisa. Jason zelf is gewoon een extra ster waard. Al met al toch een goede 4 sterren.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Sfeervolle mix van Easy Rider en Thelma & Louise. Prima regiedebuut van Mamoa.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Mooi geschoten drama met een goede "on the road" sfeer : wegrestaurants, natuurshots, ingedommelde indiaanse dorpjes. Het verhaal over vriendschap en familiedrama daarentegen stelt niks voor. Leek me meer als : ik wil eens mijn persoonlijk projectje met een motorbike maken gekruid met mooie woestijnbeelden maar oei... wat zal ik vertellen? Voor mij niet meer dan een vlug vergeten tussendoortje.

avatar van Decec

Decec

Een goed drama/thriller film...

Goed verhaal...

Goed acteerwerk...

Mooi landschap...

Schokkende camerabeweging....

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Prima achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

avatar van scorsese

Matige film waarin een man op de vlucht is voor de politie nadat hij de moordenaar van zijn moeder heeft vermoord. Het duurt nogal even voordat de film enige richting krijgt. Een trage roadmovie, maar hier en daar wel sfeervol en een aantal mooie plaatjes van het Amerikaanse landschap. Regiedebuut van acteur Jason Momoa (hier tevens in de hoofdrol).

avatar van coumi

coumi

Erg pover. Ondanks dat er tegen het einde genoeg gebeurd geen verhaal waar je je erg betrokken bij voelt. Je blijft met een zekere afstand naar deze te langzame film kijken. Volgens mij de bedoeling dat Road to Paloma een soort blijheid met vrijheid had moeten uitstralen, een moderne Easy Rider. Maar het niveau van dat soort films word nergens benaderd, dit is meer een road to nowhere. Af en toe mooie opnames, maar de vertelling verloopt te stroperig. Bonet is er met haar aanwezigheid met de haren bijgesleept, maar tevens wel het eenzame hoogtepunt van de film.

avatar van willemfilm

willemfilm

Prachtige beelden, passende muziek.

avatar van Phantasm

Phantasm

Niet echt goed en niet echt slecht,leuk om een keer gezien te hebben.

avatar van Larzz

Larzz

Aardige film inderdaad met veel mooie road movie beelden. Het verhaal is wat dun maar de indianen reservaat thematiek is best interessant en schrijnend te zien is hoe deze oorspronkelijke bewoners van noord Amerika moeten leven en worden behandeld. De Hawaïaan Jason Momoa heeft hiermee een aardig regiedebuut. De scènes met zijn vrouw Lisa Bonet lijken er een beetje bij ingepropt.

avatar van Robi

Robi

Een film over twee lapzwansen op een motorfiets in de woestijn in Amerika. Samen beleven de twee allerlei dolle dwaze avonturen. Nou, nee hoor. Niet echt! Het verhaal gaat helemaal nergens over. Een beetje knokken hier en daar. Veel slechte dialogen en wat bloed. En één van de twee wil de as van zijn overleden moeder gaan verstrooien om er ook nog een soort van namaak emotioneel tintje aan de film toe te voegen. Een duidelijk geval van een absolute b-film. Ergens deed de film me ook wel wat denken aan easy rider. Ook al geen al te beste film. Maar deze film is echt slecht. Niet aan mij besteed.