- Home
Geregisseerd door: Jon Turteltaub
Met onder meer: Michael Douglas, Robert De Niro en Morgan Freeman
Releasedatum: 19 december 2013
Plot Last Vegas
"It's going to be legendary."
Het verhaal volgt een oudere man die op het punt staat te trouwen met een vrouw die half zo jong is als hij. Maar voordat hij in het huwelijksbootje stapt, besluit hij zijn drie beste jeugdvrienden uit te nodigen in Las Vegas voor een vrijgezellenfeest. Het feest begint plezierig, maar de spanning stijgt al snel, wanneer twee van hen ruzie krijgen over een vrouw die ze beiden als jongeman liefhadden.
Patrick 'Paddy' Connors
Lonnie
Maurice
Miriam Harris
Ezra Clayton
Weinig tot geen bloot , geen grove grappen niet banaal en over the top en toch een meer dan geslaagde feel good film. De film is geen echte komedie maar gewoon een erg warme film de acteurs met name Michael Douglas (69), Morgan Freeman (76), Robert De Niro (70) , Kevin Kline (67) en Mary Steenburgen (60) waren subliem en ze hadden erg zelf ook echt plezier in dat straalde er vanaf. Heerlijk om deze acteurs aan het werk te zien en zo zie je maar dat kwaliteit geen leeftijd kent.
voskat
Te traag, te tam, te weinig grappen, nog minder geslaagde grappen.
John Lee Hooker
Leuke titel. Een echt hoogstaand niveau kunnen deze bekende acteurs niet veroorzaken maar de kleinschalige avonturen in de casino's van Las Vegas werden op zich best vermakelijk gebracht. Grappig vond ik het nauwelijks maar het was wel plezierig om deze oude mannen aan het werk te zien met hun jeugdige bezigheden. Acceptabel voor een gezellig uitje.
wwelover
Heerlijke feelgood film. Het is natuurlijk een tandje lager dan een Hangover, maar daardoor niet minder leuk. De chemie tussen de heren is erg aanstekelijk en de grappen zijn goed. Had niet verwacht de film zo leuk zou zijn. En het verhaal op zichzelf is ook erg leuk.
El ralpho
Je perfect gedoseerde portie feel good!
Last vegas is een vermakelijke niks aan de hand titel die veel aan the hangover terug doet denken, alleen dan..met 60 plussers. Plezier hebben is hier het sleutelwoord, en het is dan ook het zichtbare plezier die in deze film gestoken is wat ervoor zorgt dat het allemaal zo lekker wegkijkt. En hoewel het verhaal weinig voorstelt en Las Vegas aanvankelijk slechts een leuke kapstok lijkt om het verhaal aan op te hangen, is de uiteindelijke twist aandoenlijk genoeg om het geheel een ziel te geven, mede door de sterke performances die stuk voor stuk door ster acteurs vertolkt worden.
Wat ik wel een minpunt vond was de geforceerde entree van het personage van Joanna Gleason die ik een beetje te gekunsteld over vond komen. De personages lopen wel erg gemakkelijk met deze vrouw weg, en ze is dan ook net iets te makkelijk in de omgang om geloofwaardig voor het verhaal over te komen. Liefhebbers van lopende band werk en platte humor kunnen Last Vegas overigens beter overslaan, want hoewel het genre wel overduidelijk die van de komedie blijkt te zijn, gaat het hier niet om de dijenkletsers maar om de onvoorwaardelijke vriendschap tussen vier vrienden die na al die jaren nog steeds ijzersterk is. Het verhaal kan bij het begin een beetje leeg en niet al te diepgaand aanvoelen, maar blijkt tijdens het slotstuk toch dieper te gaan dan je denkt en bovendien vrij emotievol te zijn. De weg hier naar toe is vooral te omschrijven als warm, en straalt dan ook hoofdzakelijk positiviteit en luchtigheid uit. Voor mensen met een winter dip kan ik deze najaarstitel dan ook van harte aanbevelen. Deze film trekt je er in een mum van tijd weer uit en zal er dan misschien wel niet voor zorgen dat je schaterlachend in je stoel zit, maar wel voor een constante lach op je gezicht.
Flat Eric
Vanwege de cast naar de bios gegaan. Tjongejonge, Wat zijn ze oud geworden!
Vooral Kevin Kline is onherkenbaar met zijn grijze haar en dito baard.
Ondanks het flinterdunne verhaal een aardige feelgoodfilm. Zeker niet geschaterlacht maar wel kunnen grinniken om sommige scenes (die in de trailer al aan bod kwamen).
livingroom191
Een mooie cast met acteurs, maar een film comedy met een slecht script. Ik had hoge verwachtingen, daarom was de uiteindelijke teleurstelling ook zo hoog...
De film is om te beginnen erg traag en na 30 min. pas 1 maal gelachen te hebben, kreeg ik twijfels of dit nu een comedy is of een road trip, het laatste bleek waar te zijn.
Ik ben een film en zeker comedy liefhebber, maar deze film bewijst maar weer eens dat een cast vol met top acteurs het beloofde effect niet levert, wanneer een script slecht is.
Het is misschien meer een feel good movie, met mooie mensen en locaties en daar houd het dan ook mee op. Verwacht niet dat u buikpijn krijgt van het lachen, want dit is geen komedie, maar een matige road movie met veel nostalgie. Ik heb de film na 60 min afgezet en dat gebeurt mij niet vaak, misschien bij B-Films, maar Last Vegas, is voor mij niet meer dan een film die ik voor het LAST in mijn leven zal hebben bekeken.
ikkegoemikke
Met zo'n sterrencast als deze zou men toch van de veronderstelling kunnen uitgaan dat dit nooit van zijn leven zou mislopen. En inderdaad, "Last Vegas" is een grappige en onderhoudende feelgood film. Het heeft enkele schater momenten maar moet het vooral hebben van de humoristische oneliners en soms toch wel hilarische situaties. Voor een keer nog eens recht door zee humor. Geen absurde situaties of platvloerse kolder. Een bende pensioengerechtigde heren die een vrijgezellenavond organiseren in Las Vegas, met alle vanzelfsprekende consequenties.
De Niro, Freeman, Douglas en Kline zijn vier klasbakken die hun strepen al lang verdiend hebben in Holywood en tonen hier weerom waartoe ze in staat zijn en om het even wat genre van film aankunnen. Toegegeven, het is soms aan de melige kant en enorm voorspelbaar. Dat Kline het blauwe pilletje niet nodig had, zag je van mijlenver aankomen. Maar ze doen het met zoveel naturelle en hebben blijkbaar ervan genoten om in deze film mee te spelen want dat straalde nu eens echt van het scherm af. De complicaties die zich voordeden waren niet bijster origineel te noemen. Dat elk van hen een beslommering meedroeg dat een gevolg is van hun gevorderde leeftijd was te verwachten.
Kline zit in een fase waarbij hij zich omringd ziet met nog oudere mensen dan zichzelf. De openingsscène in het zwembad was al een indicatie van welk niveau de film zou zijn. Een paar dijenkletsers met een baard waar Sinterklaas jaloers op zou zijn, werden hier gebruikt, maar dankzij de mimiek en intonatie van Kline bleken ze wonderwel te kloppen en kwam het hilarisch over. Freeman heeft een lichte hartaanval achter de rug en wordt overdreven bemoederd door zijn zoon waardoor hij alleen nog toelating heeft om voor de televisie te zitten en minutieus zijn pilletjes in te nemen. De Niro zit weg te kwijnen op zijn appartement na het overlijden van de liefde van zin leven en krijgt alleen nog eens occasioneel bezoek van een buurmeisje dat soep brengt (onvergetelijke conversatie tussen deze twee). Alleen Douglas zit nog goed in zijn (strakgetrokken) vel en staat op het punt te trouwen met een veel jonger iemand, wat weer aanleiding geeft tot plagende kwinkslagen van de drie boezemvrienden. Samen vormden ze "The Flatbush Four" en zijn ze al 60 jaar de allerbeste vrienden. Een vriendschap die jammerlijk verstoord werd door een misverstand, dat uiteindelijk opgelost gaat worden.
Morgan Freeman heeft me het meest verrast als Archie met zijn spitsvondige opmerkingen. Mijn favoriete scene is die waar ze zich in de nachtclub hebben binnengekocht en tussen het jong volk genieten van een Vodka Red Bull. De vertoning die Freeman hier geeft als hij uitlegt hoe hij langs de ene kant redelijk aangeschoten raakt en langs de andere kant vol energie zit, is geweldig. Ik heb zelf deze scene herhaaldelijk herbekeken omdat ik het een sterk staaltje van acteren vind en uit de reactie van zijn kompanen kan je afleiden dat er wat improvisatie bij kwam kijken. Het leek echt een komisch onderonsje tussen goede vrienden.
Ben ik blij dat ik de trailer niet heb gezien want blijkbaar zaten hier al de meeste grappige momenten in verwerkt. “Last Vegas” is een komisch drama dat eigenlijk de eeuwige vriendschap wil tonen en dat plezier maken ook nog weggelegd is voor senioren. Er zullen geen oscars uitgereikt worden voor deze prent, maar van mij krijgt het een persoonlijke nominatie als de betere komedie die ik de laatste tijd heb mogen aanschouwen. Deze steekt toch wel huizenhoog uit boven de rest van de komedies die de laatste tijd uitkwamen. De meeste daarvan waren meer om te huilen dan om te lachen. En ik hoop dat ik ook zo'n vitaliteit en levensvreugde zal hebben gelijk deze oude knarren, als ik dezelfde gezegende leeftijd bereik.
Shinobi
"Tonight we're gonna party like it's 1959."
Gisteren in de bios zonder enige verwachtingen meegepakt, omdat ik de trailer niet zo bijzonder vind. Maar ik moet zeggen dat het me is meegevallen. Overigens dacht ik een soort van bejaarde Hangover te zien, dit komt redelijk overeen; het is alleen minder banaal en over-the-top.
Het verhaal is uiteraard flinterdun te noemen, zoals een aantal gebruikers al eerder hebben aangegeven. Daarnaast hoefde het gedoe met de ruzie tussen de personages van Michael Douglas en Robert De Niro voor mij niet zo nodig, naast het feit dat het steeds aangekaart wordt. Waarschijnlijk is dit meer bedoelt als opvulmateriaal.
Last Vegas moet het dan ook meer hebben van de sterrencast; het plezier is van de acteurs af te zien en de onderlinge chemie komt goed naar voren. Er zijn een aantal leuke situaties waarin de oude knarren lekker los gaan, met hier en daar een fijne grap (geinige cameo van 50 Cent).
Al met al best vermakelijk om eens gezien te hebben. Echt hoogstaand is het niet, maar je komt er de avond wel mee door.
3,0 Sterren.
Fantastische cast, waar helaas te weinig uitgehaald wordt. Zo kan je Last Vegas wel omschrijven vind ik. Met Douglas, De Niro en Freeman heb je sowieso 3 fantastische acteurs. Kline zei me wat minder, die moest ik even op IMDB opzoeken. Maar ieder geval, met zo'n goede cast en het thema Las Vegas verwacht ik wel het een en ander. Viel toch een tikje tegen. De film kent goede feed good momenten en hier en daar ook een leuk moment of goede grap, maar nergens wordt het echt interessant of grappig. Beetje braaf allemaal. De Niro vind ik er nog wel bovenuit steken met zijn prestatie. Je ziet toch wel dat hij zich goed in zijn element voelde tijdens de opnames.
De onderlinge chemie tussen de 4 is sowieso wel aardig, maar is niet van het niveau van een komedie als The Hangover. Dat voelde allemaal net wat beter op elkaar ingespeeld aan. Toch is het idee wel leuk, een film met een stel bekende 65+ers in een film. Dat is sowieso weer in, want op actievlak doet Stallone dit ook met zijn Expendables franchise.
Brabants
Deze acteurs van naam en op leeftijd doen het in deze hoedanigheid geweldig. De humor is ouderwets en droog, maar door het samenspel ontzettend geslaagd. De onderlinge verhoudingen van deze vrienden is uiterst goed op elkaar afgestemd. Het voelt puur en oprecht aan. Zeer voorspelbaar met hoogte- en dieptepunten, maar uiterst vermakelijk. Niets staat een tweede deel nog in de weg.
Mescaline
Aangename film met een cast om van te smullen!
Het plot is natuurlijk niet echt origineel of verfrissend maar de hoofdrollen worden met veel achterliggende menselijke emotie neergezet en de heren zijn aan elkaar gewaagd.
Vooral het eerste uur is erg genietbaar en de laatste 40 minuten zijn een beetje hollywoods kenmerk maar gelukkig viel ook dat mee.
Zeker een aanrader
dualcia
Leuk! Maar meer dan dat is het helaas ook niet.
Ik keek hiernaar uit. De cast is super (met name Morgan Freeman en Robert DeNiro) en het verhaal leek me ontzettend vermakelijk (ik ben gek op Vegas als filmsetting en bachelorparty's als aanleiding), dus op naar de bioscoop!
Het maakte daar niet alle verwachtingen waar. De film kijkt heerlijk weg, dankzij de vlotte verhaallijn en de acteurs die allemaal op hun plaats lijken te zijn, maar het mist chemie. Ze lijken niet helemaal op elkaar ingespeeld te zijn en de personages zijn overall het grappigst met hun one-liners. (Op bijvoorbeeld de bikini-wedstrijd-scene na. Heerlijk ensemblestukje in de film
Morgan Freeman is een beetje mijn held in iedere film waarin ik hem zie. Ontzettend goede acteur die zo toegankelijk overkomt dat het altijd een pretje is om naar hem te kijken. Hij steekt er voor mij dus ook bovenuit in deze film. Hij zorgt met zijn subtiele, lichte, droge, ietwat sarcastische grappen voor het meest komische element in de film.
Kevin Kline zit ook goed in zijn rol, maar legt het er voor mij allemaal iets te dik bovenop en dat vond ik niet nodig in een film als deze.
Het is jammer dat het allemaal net niet helemaal uit het scherm springt en dat de drama soms een beetje misplaatst aanvoelt, maar ik ben toch blij dat ze besloten hebben hierbij een rustigere kant op te gaan, met hier en daar wat Vegas-uitspatters zoals het hoort.
Het is sowieso een leuke film en ik raad niemand aan om hem te laten liggen, want het is bovenal leuk om naar deze oude mannen te kijken op hun tripje in Las Vegas
Ik voel me toch ietwat kritisch met mijn cijfer, maar ik ga nu voor een *3
(En leuk om Jerry Ferrara eens terug te zien! Ik vond hem altijd heel leuk om naar te kijken in Entourage
qtano
Erg leuke comedy met een paar leuke lachmomenten.
Het acteren was zoals te verwachten met deze 'grote' namen in de film uitstekend en het had een goed verhaal.
Een zeer vermakelijke film dus! Zeker een aanrader!
*4,0
Captain Pervert
Last Vegas is een coming-of-age komedie die vooral leunt op de sterrencast. Want wat ze doen is natuurlijk niet heel erg baanbrekend: de beest uithangen in Las Vegas. De manier waarop, met eindeloze kwinkslagen naar elkaars bejaardheid, is wel echter wel leuk en aanstekelijk.
De vier oudjes liggen ver genoeg uit elkaar zodat iedere kijker wel een favoriet heeft. Ze hebben zichtbaar lol in de film en Last Vegas vliegt voorbij. Maar ook de drama-scènes werken goed en overtuigend, zowaar een beetje meeslepend.
Geen van de vier heren en Mary Steenburgen in haar bijrol niet - doet nog enige poging hun ouderdom te verhullen en dat verdient applaus. Net als de geniale cameo van 50 Cent
3,5 sterren
schram101
Balen. Balen dat de potentie niet wordt waargemaakt. Toegegeven, het is niet makkelijk een goede film in dit genre te scoren al doen de makers niet hun best te verhullen The Hangover te hebben gekeken alvorens dit script te schrijven. Geen probleem natuurlijk, dat is een prima voorbeeld en uitgangspunt. Zoals verwacht is het DeNiro die de show steelt, al is Kline de verassing wat mij betreft. Tamelijk droog, met een fijne mimiek. Van Douglas ben ik nooit fan geweest, al is hij ook weer niet vervelend.
Last Vegas is allemaal wat braaf, en kleurt binnen de lijntjes. Nu is dat geen verassing, wel is het jammer. Toch zitten er een aantal prima grappen in de prent, hoewel de beste al in de trailer verklapt werden.
Leuk, vermakelijk en daarnaast de beste rol in de carriere van 50 Cent.
Elineloves
''Boy these vodka Red Bulls are strange. I feel like I'm getting drunk and electrocuted at the same time!''
Ook ik ben het er laaiend mee eens: Een film betitelen als 'Komedie' wanneer je twee keer (met moeite) hebt kunnen lachen, is vreemd. Doodzonde, want de cast had zeker potentie.
Weet je wat nog het ergste is? De vriendschap komt totáál niet goed over. Voor een groep vrienden die al 60 jaar 'BFF' zijn, is dat wel erg ongeloofwaardig gebracht. Het leek meer op een reünie tussen oude schoolkameraden die elkaar járen niet gezien hadden, dan op een bachelorparty tussen vrienden die tot een jaar geleden nog ontzettend hecht waren. Jammer, dat was iets waar ik me niet overheen kon zetten. Ik voelde de echte, diepe band van de vrienden niet. Bleef veel teveel aan de oppervlakte.
Douglas vond ik maar zo-zo, met zijn 'Snooki' slash 'Sinaasappelkleur' tintje. Ik zie iets aan die man wat me niet bevalt, een bepaald soort... arrogantie. Ook hier stoorde ik me er aan. En ja, ik snap dat dat ook wel bij zijn personage hoorde, maar het stond me niet aan. Ik vind hem overigens ook niet grappig. Hij zorgde er juist voor dat de film op momenten meer naar de 'Drama' kant ging. Letterlijk en figuurlijk.
Voor de afdeling 'humor' hoopte ik dan ook goed te zitten bij Freeman. Dat was gelukkig ook wel zo, als er iets te lachen viel was hij de voornaamste reden. Samen met Kline eigenlijk, voor mij de minst bekende van de vier, maar hij stelde gelukkig niet teleur. In het begin had ik even mijn bedenkingen over hem, maar hij deed 't best leuk. De rol van De Niro was gewoonweg één groot cliché. Meer heb ik daar eigenlijk ook niet aan toe te voegen.
Over de voorspelbaarheid van het verhaal ga ik ook niet uitwijden, want vanaf de eerste paar minuten is het al pretty obvious hoe het verhaal zich zal gaan ontplooien.
Zonde!
stokvis
Trage film. Nauwelijks humoristisch, op vlakken erg simplistisch. Bij twijfel overslaan.
filmkul
Ondanks de oudjes, toch een vlotte komedie. Het verhaal is niet hoogstaand, maar wordt leuk en vlot uitgewerkt. De acteurs zijn door ervaring goed op elkaar ingespeeld. Echte grappen zijn er niet, maar af en toe aan een glimlach ontkomen doe je niet. De muziek is prima uitgekozen en zorgt voor de luchtige sfeer. Leuk tussendoortje dat de meesten zal aanspreken. 3.0
Qua humor is het allemaal niet heel bijzonder en het verhaal heeft ook niet veel om het lijf. Maar wanneer 4 van deze acteerkanonnen bij elkaar gegooid worden kan het onmogelijk een slechte film worden. De film geeft je vooral een warm gevoel door de sympathieke uitstraling en dan wil ik best vergeten dat ik eigenlijk meer had verwacht van de film op het gebied van humor.
Richard_Voorhees
Natuurlijk is het verhaaltje nogal cliché en voelt het allemaal als iets dat al erg vaak voorbij is gekomen, maar toch zorgt vooral de aangename cast ervoor dat dit nog een best vermakelijke zit was.
Gewoon een lekker luchtige film om bij te ontspannen en waarbij je even niet al teveel meer hoeft na te denken. Ik moet zeggen dat dit op de vrijdagavond net na een drukke week best eens prettig kan zijn, daarom zag ik deze film eigenlijk ook op het juiste moment.
Een leuke film met een algehele gemoedelijke uitstraling. "Luchtig" is wel een toepasselijk woord om deze film te omschrijven. Gewoon geen eisen van te voren stellen en lekker kijken. Dan valt er nog best van deze prent te genieten.
Sergio Leone
Flauw.
The Hangover, maar dan met oudjes. En zonder de humor. Behalve wat voorspelbare mopjes over ouderdomskwaaltjes - waarin er welgeteld één goede tussen zit - is hier niks te beleven.
Veel aandacht gaat ook naar Paddy en Billy, hetgeen het concept 'komedie' volledig in de weg staat.
Met Robert De Niro, Michael Douglas, Morgan Freeman en Kevin Kline bevat de cast vier topnamen. Nu, het blijft helaas bij namen. Tijdens het kijken dacht ik dat ze beter één van hen hadden gewisseld met een Christopher Walken of andere droogkloot, maar het script leent zich gewoon tot niets. Zonde.
Dit had een leuke tussendoor geweest kunnen zijn. Helaas.
VincentL
Last Vegas
Freeman, de Niro en Douglas in één film stoppen is op zich een geniale zet. Veteranen op het acteergebied en alle totaal verschillend van elkaar. Een bijzondere mix die zeker aantrekkelijk is om te bekijken. Ik was dus ook zeer benieuwd wat het kwartet aan hoofdpersonages zou brengen.
Helaas ontpopt Last Vegas zich tot een dertien in een dozijn-film. Vooral een feel good movie over een viertal bejaarden waarvan voor één nog even een vrijgezellenfeest gegeven moet worden. Het flinterdunne verhaal stelt dat ook niet zo veel voor. Zoals we gewend zijn in dit soort reisjes komen de trauma's van het verleden weer opzetten. Deze stellen dan dus ook nauwelijks wat voor en zijn van weinig toegevoegde waarde in deze film.
Ondanks deze tegenvaller is de film wel heel erg vermakelijk. Leuke scènes in de nachtclubs, die zeker tot vertier leiden, zijn goed gekozen. Oude boogiewoogie in een modern house-jasje; bijdragend aan de feel good sfeer natuurlijk. Ondanks dat weet deze Last Vegas zich niet te onderscheiden van de rest.
Michael Douglas is toch wel de belangrijkste personage in de film. Zijn leven als Billy krijgt toch wel de meeste diepgang en maakt de grootste ontwikkeling door. Hij weet met gehele houding toch altijd weer iets aparts neer te zetten. Deze man is een persoonlijkheid op zich, echt uniek. Ondanks dat weet hij zich niet echt te onderscheiden van zijn andere prestaties van de afgelopen jaren. Robert De Niro daarentegen speelt, vind ik, bijzonder onder zijn niveau. Zijn personage dient ook meer diepgang te krijgen, maar dit faal jammerlijk. De Niro weet geen interessant of empathisch persoon te creëren. Freeman en Kevin Kline, die duidelijk minder uitgediept worden, zorgen vooral voor de vrolijke noot en weten je plezieren. Dankzij hen wordt de film naar een aangenaam niveau getrokken. Hun extravagante uitstraling in de film bied de nodige sfeer.
De setting in Las Vegas kan natuurlijk niet afgezaagder gekozen worden. Met casino's, feesten en rijke lui moet het een dolle bende worden. De lichte en flitsende scènes schieten dan aan je voorbij. Het altijd mooie weer maakt natuurlijk het plaatje van een Hollywood film compleet.
Last Vegas: een leuke film om te zien, maar daar houdt het dan ook bij op. De film heeft niets nieuws te bieden of weet zich een toevoegende waarde aan de port folio van Hollywood te verlenen. Jammer, maar het viel te verwachten.
Voorspelbare vrienden.
Vier vrienden komen eindelijk weer eens samen. Het viertal kent elkaar sinds dat ze kleine kinderen waren en nu een van hen gaat trouwen besluiten ze de vriendschap te vieren in Las Vegas, alwaar het huwelijk plaats zal vinden. De kameraadschap heeft echter wat deuken opgelopen. De oude makkers worden vertolkt door niemand minder dan Michael Douglas, Robert De Niro, Kevin Kline en Morgan Freeman.
Met zo een cast zou je bij een komedie wellicht iets snediger dialogen verwachten, toch is Last Vegas geslaagd. En ondanks dat het verhaal ook behoorlijk voorspelbaar is en allerlei clichés de revue passeren, moet het wel gek lopen wil je de film niet het voordeel van de twijfel geven. Lekker luchtig en in prettig tempo glijdt een en ander aan de kijker voorbij. Soms belegen, soms raak, meestal sympathiek.
Douglas en De Niro maken het meeste indruk als de twee vijanden die ooit vrienden waren. Mary Steenburgen is een welkome afwisseling die de hervonden vriendschap opnieuw op de proef stelt en Freeman en Kline zorgen voor een meer komischer noot. Alles is redelijk in balans en geschiedt zonder memorabele momenten of diepte, maar qua feelgood hapt het allemaal lekker weg.
Goed.
Met dank aan Entertainment One voor het recensie-exemplaar.
Leno
Matige film met een uitgebluste cast waar duidelijk wat vers bloed tussen had moeten zitten. De belegen grappen zijn zelden geslaagd en het verhaal is verder niet erg boeiend en voorspelbaar. Het liefdesverhaaltje haalt het lage tempo alleen nog meer verder naar beneden. Het had op zijn minst allemaal wat minder braaf gemogen.
K. V.
'k vond dit eigenlijk wel een goeie film. 'k heb toch een aantal keren moeten lachen, al lag 'k wel nooit echt plat van het lachen.
Ook de cast was goed op dreef en er zaten geen dooie momenten in de film.
Een leuk filmpje die vlot wegkijkt.
Leuke film, waarin vier ervaren oude knarren, zich nog eens een keer lekker mogen uitleven.
Hoewel het verhaal voorspelbaar is, hebben de heren er duidelijk zin in en het plezier straalt er soms ook vanaf. De wisselwerking tussen de heren is goed, waarbij Douglas en De Niro voor het serieuzere gedeelte gaan, terwijl Freeman en Kline samen juist een behoorlijk komisch duo vormen.
De setting mag er natuurlijk ook zijn en er wordt ook maar weer eens getoond wat een mooie stad Las Vegas eigenlijk is. Het is allemaal erg sympathiek en luchtig en ik moet zeggen dat ik me geen seconde verveeld heb, een paar keer gelachen en dat de tijd vrij snel voorbij ging. Dan heb je toch genoeg goed gedaan.
Toch wel een soort van "The Hangover (2009)", maar dan met ouderen en ook wat saaier en serieuzer. Ook de humor is regelmatig flauw en oubollig.
Hoewel het verhaal zeer voorspelbaar is en ook boordevol clichés zit (de een na de ander) was de uitvoering nog wel redelijk (vooral dankzij de prachtige kunstmatige stad Las Vegas) en deed de oude sterrencast het verdienstelijk. Met name dan Kevin Kline en Morgan Freeman, zij zorgen ook voor de meeste glimlach momenten. De film duurt gelukkig ook niet al te lang en keek zich verder ook lekker weg.
Al met al leuk om gezien te hebben, maar meer ook eigenlijk niet. Ik twijfel eigenlijk tussen een 2,5 en een 3,0. Een 2,5 omdat er met een sterrencast als deze eigenlijk meer had moeten inzitten en een 3,0 vanwege de stad Las Vegas. Ik kies uiteindelijk toch voor de 2,5, waarbij het vreselijke einde (kots moment) de doorslag gaf.
Redelijke film waarin vier bejaarde vrienden naar Las Vegas komen om daar het vrijgezellenfeest van één van hen te vieren. Uiterst voorspelbaar op alle fronten en nergens echt grappig, maar op zich wel vermakelijk. De cast (waar het hier toch om draait bij deze film) weet hier en daar zeker wel een glimlach op het gezicht te toveren en daardoor nog net 3.0 sterren.
Dennissssss
Precies wat ik er van gehoopt had! Ik had gehoopt op de humor / het sfeertje van de film: The Bucket List. En dat was het ook! Ook wel eens fijn dat een film aan mijn verwachtingen voldoet! De humor is leuk en de film is zelfs af en toe ontroerend! Wel iets minder leuk dan the bucket list.
Aanrader!

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Mandela: Long Walk to Freedom
Biografie / Drama, 2013

Chef
Komedie / Drama, 2014
californiëcasinonew jerseydrag queenfloridasarcasmgetrouwd stelmannelijke vriendschapgrandfatherstag nightmalibulas vegasoudere man jongere vrouw relatiedivorcedweduwnaarbrooklyn, new york citygroup of friendsjeugdvriendenmilitary veteranouderencirque du soleil bachelor partysecret plan new yorklounge singerlifelong friendswhat happens in vegas stays in vegas