Genre: Horror / Thriller
Releasedatum: 29 november 2001
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot The Others
"Sooner or later they’ll find you."
Grace woont met haar twee kinderen in een landhuis op een eiland aan de Engelse kust. Ze wacht daar op haar echtgenoot, die gevochten heeft in de Tweede Wereldoorlog. De kinderen hebben een ziekte waardoor ze niet in contact kunnen komen met direct zonlicht, en dus leven ze aan de hand van strikte regels.
Grace Stewart
Old Lady
Assistant
Mr. Marlish
Threeohthree
Goede film, spannend , goed verhaal goede achtergrond muziek daarnaast ook geweldig acteerwerk van Nicole Kidman. Ik vind dit een goede thriller en is zeker de moeite waard om nog vaker te zien.
Wat ik verder nog even kwijt wil voor de mensen die deze film nog niet gezien hebben: Deze film heeft helemaal niks met horror te maken. Dit meld ik omdat ik weet dat veel publiek is dat gewoonweg niet van horror houd. Dit is gewoonweg een spannende thriller met een degelijk verhaal.
FreakyGurrl
Goed de aandacht erbij houden, want is soms wat langdradig.
Maar voor 2001 was het een toppertje!!! Nu zijn we wel beter gewend.
safumufh
Wat een film.......
Geniaal, vind ik.
Heb hem wel 2 keer moeten zien voordat ik hem compleet begreep. Maar wat is Kidman goed en die kinderen ook.
5.0
film_kaza
Goeie film. In The Others zitten wisselvallige scenes. De ene keer weer spannend, soms wat creepy, de andere keer irriteer ik me wat aan de film (ietjes tevaak op een boze wijze de bijbel te halen, geesten die zonder reden iets fout doen. Tenminste dat tweede is wat je word weisgemaakt. De film zet je gewoon de hele tijd op het verkeerde been, terwijl de rollen juist omgedraaid zijn. Degene die goed lijken zijn eigenlijk slecht (of dood), en degene die slecht lijken bedoelen het juist goed of kunnen er niks aan doen.
Het was het einde dat een grote indruk maakte. Onverwacht en het veranderd direct de hele blik op de film.
Geen idee welk effect het zou hebben als je deze zou herkijken. Maar nu:
3,5 - 4*
plankieplank
Verrassend plot.
Maar naar mijn gevoel kon het originele idee toch beter (enger) uitgevoerd worden. Meer een spooky thriller dan een horror geworden. Verder goed geacteerd en gefilmd.
Geen topper, maar zeker een leuk tussendoortje.
linkinparkgirl
een zeer goede film, met zeer veel onverwachte wendingen en griezelige momenten. en ook al verwachtte ik er in eerste instantie niet veel van, de film heeftme zeer goed kunnen bekoren.
zeker een aanrader voor mensen die van thrillers houden met veel spanning mysterie en onverwachtte wendingen.
enjoy
hellblazer93
Goede film met een heerlijke sfeer en goed acteerwerk. Vooral Nicole Kidman acteerde beter dan ik gewend ben van haar. Een leuk verhaal dat goed is uitgewerkt en het einde is heel goed en verassend. Totaal onverwacht.
Deze is mij zeer goed bevallen: 4 sterren.
Manu
Hele strakke film...Een aanrader: lees geen reviews of de achterkant van deze DVD, doe de lichten uit en ga em kijken als het donker is...
inderdaad!!! precies....
Donkerwoud
Mooie paranormaal drama, met een macabere insteek aan het einde. Ik zag het net iets te snel aankomen door de overeenkomsten met The sixth sense, ook al is deze een stuk beter qua sfeer en opzet.
sebake41
ik heb de film gezien, en het is wel goed, maar uiteindelijk is het einde een beetje voorspelbaar.
SpooXxX
Deze film behoort tot mijn persoonlijke top 10.
Een schoolvoorbeeld van een film die zonder fancy FX toch een degelijk resultaat heeft weten neer te zetten. Een echte verrijking voor het genre. Ondanks het feit dat sommige dingen zich al in een heel vroeg stadium laten raden.
Meer van dit soort snoepgoed zeg ik.... MEEEEEEEEEEER!!!
blackman16
Prima film!
Niet eens zo eng maar zo spannend dat je er gewoon kiipevel van krijgt! Goed gespeeld door Nicole!
priinces
goeie film
okay ik heb wel is beter gezien, maar het verhaal op zich is leuk en ja bijna alle films zijn wel voorspelbaar dus deze ook...
Statiegeld
Ik ben echt blij dat ik geen meisje ben anders had ik hele dagen Net5 moeten kijken. Jezus Christus wat een klerezender is dat zeg, hoeveel reclameblokken zijn er nou tijdens deze film geweest? Echt schandalig
Even on-topic: Ik vond het een aardige film. Ik ben niet echt een fan van horrorfilms en ik heb het al helemaal niet op verhalen met geesten. Deze film was wel aardig alleen de clou viel me heel erg tegen. Ik had niet zoiets als bij The Usual Suspects, dat je echt weggeblazen bent maar meer iets van: oh, maar dit hebben we toch al eens eerder gezien
. Daarom niet zo'n heel hoog punt. Maar toch nog 3*
lebowski
maar meer iets van: oh, maar dit hebben we toch al eens eerder gezien
Waar dan?
Sterke plot, goed geacteerd, fraaie fotografie: ik zeg 4,5*
Rosicky
Net als de meeste was ook ik aangenaam verrast. In 2 uur tijd vind ik Nicole Kidman in plaats van een overschatte diva nu een erg goed actrice. Ze zet echt een hele prestatie neer, chapeau. Verhaal is wat minder, en het einde vond ik niet bijster origineel.
3,5* voor Kidman
Statiegeld
Waar dan?
Sterke plot, goed geacteerd, fraaie fotografie: ik zeg 4,5*
The Sixth Sense
lebowski
mmm, vergelijk dan voor de grap ook eens het artwork van deze twee films
the new guy
Mega spannend. Goede constante sfeer, waar je elke minuut verwacht dat de omslag komt.
Geweldig eind dat ik maar een klein beetje zag aankomen. Een paar foutjes daargelaten een bijna perfecte mysteryfilm.
Ik was ook zeer verrast door de acteerprestaties van James Bentley (het zoontje).
Ottoman
De film zet je op de verkeerde been, het einde is niet te voorspellen. Maar dat is zo een beetje het enige wat vermakelijk is aan deze film.
Voor de rest is het een vrij rustige film waar heel weinig gebeurd.
Is een beetje te vergelijken met the sixth sence.
X.MagnuM
Echt een geweldige film dit!
Vooral het einde vond ik echt heel verrassend.
En na dat stukje van Sceary movie, kon het natuurlijk ook niet tegvallen:P
Chainsaw
Redelijk sterke en sfeervolle spookfilm, leek wel een beetje op een hedendaagse The Innocents. Vooral twee momenten in de film blijven me bij; het geweldig opgebouwde moment dat de oude vrouw in de communie- jurk van het meisje zit en natuurlijk de briljante climax. Dat die bedienden geesten waren zag ik wel aankomen, maar de uiteindelijke climax kwam als een verrassing. Voortreffelijk.
Desondanks doet de film te weinig met het werken naar deze climax toe. Het eerste uur is weinig interessant en op een paar spannende momenten na is het voornamelijk wachten op de finale. Vooral dat gedeelte met de terugkeer van de vader deed me maar bar weinig. Kwam voor mij een beetje over als tijd vullen. Maar goed, die paar erg spannende en sfeervolle momenten en uiteraard de climax deden de film gelukkig bijzonder veel goeds.
3,5 sterren.
notorious_kim
Fantastische film, ik had deze lang geleden al eens bekeken, maar eerlijk gezegd, was ik het meeste vergeten. Wat ik totaal niet erg vond toen ik deze vandaag herbekeek. De hele film blijf je nieuwsgierig! Het plot is ook zeer verassend en had ik voor een keer eens niet zien aankomen
, mss was ik vandaag niet goed wakker, ofwel is het gewoon heel goed in elkaar gestoken
(het tweede toch denk ik).
Ik ben absoluut fan van het acteerwerk van Nicole Kidman, super! De hele film lang valt ze niet uit haar rol! Ook de andere cast niet!
Mooie inbeeldzetting door Alejandro Amenabar, het lichtgebruik in deze film geeft me rillingen.
De hele film is sereen en gaat op een goed tempo verder, nergens verzwakte mijn aandacht.
Lkw
Goed de aandacht erbij houden, want is soms wat langdradig.
Maar voor 2001 was het een toppertje!!! Nu zijn we wel beter gewend.
Haha, je praat over 2001 alsof het over de jaren 70 gaat. Voor mij is 2001 gewoon nu, de huidige tijd. Je zal wel erg jong zijn of zo
Chloe Moretz
ik vind dit geen horror horror is meer met gore
wel een leuke film

Horrorfilm 'The Others' van Alejandro Amenábar maandagavond (28 oktober) op televisie

The Butterfly Effect

Ônibus 174
Documentaire, 2002

Misery
Thriller, 1990
christendomservantbegraafplaatszelfmoordpogingshotguntweede wereldoorlognannynachtmerriebijbelspookhuischannel islands herenhuissoldaatparallel worldgardenerphotosensitivityphoto album jaren 40spiritismjersey island