Genre: Horror / Thriller
Releasedatum: 29 november 2001
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot The Others
"Sooner or later they’ll find you."
Grace woont met haar twee kinderen in een landhuis op een eiland aan de Engelse kust. Ze wacht daar op haar echtgenoot, die gevochten heeft in de Tweede Wereldoorlog. De kinderen hebben een ziekte waardoor ze niet in contact kunnen komen met direct zonlicht, en dus leven ze aan de hand van strikte regels.
Grace Stewart
Old Lady
Assistant
Mr. Marlish
K@i
hou normaal absoluut niet van geesten films
was dan ook verast dat ik deze niet alleen keek maar ook nog es goed vond
Ireentje13
Ik moet zeggen dat ik me flink heb verbaast over de fantasie die in de film is gestoken. Prachtig verhaal. Al is het al een tijdje geleden is dat ik de film heb gezien. Maar wat ik me kan herinneren, is dat het een prachtige film.
maaikee
Erg mooie film, met goede schrikeffecten. De film boeide me van het begin tot het einde, het eind kwam voor mij ook ontzettend onverwacht!, Had nooit zoiets verwacht. 4*
Manu
Deze groeit naar de top 250.
ja!!! dat zou pas goed zijn!
Carolaah
Pff ik weet nog goed dat ik hoge verwachtingen van deze film had.
Helaas maakte de film de verwachtingen niet waar..
Snap niet wat iedereen er nou zo geweldig aan vind.
Oké het is geen slechte film en het plot is wel wat twisting,
maar aan de andere kant vond ik de inhoud wel een beetje zwakjes.
Ik had er wel wat meer van verwacht.. Het verhaal pakte me nou niet echt, de film was niet eens zo eng, maar misschien moet ik de film nog een keertje erbij pakken, wellicht zie ik het dan anders. Voor nu, vond ik de film leuk, maar niet geweldig. 3 sterren
Leland Palmer
Knappe film van Amenábar! Sterk script, een aantal gigantische schrikscenes en sterke acteerprestaties van zowel Kidman als de twee kinderen. De film bevat een erg spannende sfeer die constant weet aan te houden. Jammergenoeg komt de film nooit tot een hoogtepunt, maar over het algemeen is dit een film die je gedurende de hele speelduur op het puntje van je stoel/bank/bed weet te houden. Dikke voldoende!
Ruubster
Verassendde thriller. Met een voor mij totaal onvoorspelbaar eind. Ik houd echt van dit soort film. Het is wel een hele tijd geleden dat ik hem gezien heb maar weet nog goed te herinneren dat hij me erg boeide
yolan de wilde
Niet echt horror als je het mij vraagt. Nauwelijks geschrokken, maar mooi acteerwerk en onvoorspelbaar einde.
p_tah
over het algemeen een erg saaie film,... kon mn ogen haast niet open houden. maar dat stukje waarin die negerin de lucht in wordt gezogen maakt erg veel goed... was gelijk weer klaarwakker
_dangerous_
Een van de mooiste horrorfilms ooit gemaakt (naar mijn mening).
Scarecrow
Hele sfeervolle horrorprent
Zelden zo'n sfeervolle horrorfilm gezien als The Others. Dit ligt zeker voor een groot deel aan de locatie: een groot landhuis, verlaten van de wereld, omringd door dichte mist, waar de gordijnen en deuren altijd gesloten moeten blijven. Dit is en blijft duister in de film, maar beangstigender wordt het als op een gegeven moment alle gordijnen opengaan of verdwijnen. Deze haast paradoxachtige ontwikkeling is zeer sfeervol gedaan. Wordt er dan teruggekeert naar de 'normale' orde van zaken in het huis, dan nog voel je je dus niet gerustgestelt.
Daarnaast is er sprake van een goed scenerio met mooi, passend en tegelijkertijd verrassend einde. Toch is het einde zeker niet de grootste verdienste van de film: het is heel aardig, ook als je de film vaker ziet (dan valt je tenslotte meer op) maar de kleinere schrikeffecten in de film zijn wat mij betreft nog beter. Denk hierbij aan: de kinderen in bed, waarbij "geest victor" de wang van het zoontje moet aanraken, of het gelach op de rommelkamer, het fotoboek met dode mensen, de oude vrouw onder de sluier, de tekeningen die de dochter maakte van de geesten die zij zag, als de oude vrouw met enge ogen... Dit soort zaken maakten de film echt eng, en zorgden ervoor dat de twist kon werken.
Belangrijk in dit soort films is ook dat het acteerwerk van goed niveau is, en dat was ook zeker zo in deze film. Kidman speelt prima de berzorgde maar strenge moeder, met een leegte in haar vanwege haar man die ze probeert op te vullen met haar geloof en kinderen. Het zoontje is erg goed als bang jongejte, boos en verdrietig, en heeft zeker geen last van ongeloofwaardigheid: iets wat ik soms wel had bij het meisje (die over de gehele linie aardig maar niet bijzonder acteert). De tuinman en huishoudsters tenslotte lijken zowel gecast op hun acteerwerk als hun voorkomen, want ze worden heel aardig neergezet, zowel betrouwbaar, berzorgd als onpluis tegelijkertijd.
Anders dan in andere film hebben we hier dan ook niet te maken met een stel geile tieners, maar meer veel echtere en kwetsbaardere personages, ditmaal neergezet in een echt horrorverhaaltje op een soort sfeervol spookhuis waar onverklaarbare dingen gebeuren op een toch al benauwde plek. Dit zorgt er mede voor dat de film spannend blijft, ook op momenten waarin objectief bekeken niet zo gek veel gebeurt. Maar de sfeer en spanning blijven erin, en dat is heel knap gedaan. Daarnaast komt het einde dus zeker als een verrassing, en dit zorgt ervoor dat deze film toch wel een pareltje onder de horrorfilms wordt, zeker in deze tijd van bloedvergieten.
Manu
en een maat van me stootte zijn hoofd tegen mn plafond
volgens mij ben je in de war met 'the forgotten' lol
anyway...beide super films!
cambal
Ben geen Tom Cruise fan , maar als hij mede de hand heeft gehad in deze film , heeft hij wel iets moois afgeleverd , ben wel grote fan van Kidman die hier echt een onvergetelijke goede rol speelt in een even zo mooie film , de soundtrack draagt er toe bij dat dit een 5 sterren fim is .
en een maat van me stootte zijn hoofd tegen mn plafond
Je hebt inderdaad zitten dromen tijdens de film, want dit stukje komt toch echt niet in deze film voor.
Leland Palmer
Laat ik het maar op houden dat ik geen Tom Cruise fan ben, zal anti verwijderen .
Manolia, Eyes Wide Shut en Born on the Fourth of July niet gezien zeker
Manolia, Eyes Wide Shut en Born on the Fourth of July niet gezien zeker
Manolia?
Slordig typefoutje voor jou nr 1 film.
Manolia?
Slordig typefoutje voor jou nr 1 film.
M'n baas kwam binnen, dus moest het snel aftypen
Dan zou je meer een fout in Born on the Fourth of July verwachten
We zijn een beetje offtopic bezig geloof ik.
Dwaalman
Leuke film met een verrassend eind. Paar aardige schrikmomenten (al zijn die schaars), en verder een behoorlijk unheimliche sfeer. Noem het arthousehorror. Nee, bloed zie je niet, maar goed, maar dat vind ik wel weer eens verfrissend. "Smerig" is toch iets anders dan "eng" in mijn beleving. Enfin, uiteraard weer sterk geacteerd door Nicole Kidman, die van nature al een wat streng uiterlijk heeft, wat haar hier goed van pas komt. De kinderen -vooral het oudste kind- doen het ook heel aardig. Al met al een aangename verrassing.
Gert P
Ik vond het maar een slap aftreksel van The Sixth Sense en daarbij was hij ook vrij saai:-(
En dat heeft piratates of the Cariben op 1 staan, dat zijn pas flauwe films met die waggelende lijken en skeletten!
Hectometerpaal
Hele strakke film...Een aanrader: lees geen reviews of de achterkant van deze DVD, doe de lichten uit en ga em kijken als het donker is...
thenr12
zeker geen slechte film
hij steeg ver uit boven men verwachtingen en was zeker aangenaam om eens te zien
hotspot
De sfeer was ongelooflijk, verhaallijn uniek.
Acteerwerk van de kinderen sterk.
Geboeid zitten kijken van begin tot einde.
Het einde was inderdaad totaal onverwacht maar zeer sterk.
ielss
Ik had verwacht dat het een enge film zou zijn.
maar het viel tegen. ondanks dat vond ik de film best aardig.
Stijlvolle thriller in de trant van The Sixth Sense. De sfeer is prachtig en de spanning wordt mooi opgebouwd. Zeer goed.
mithril
hele goeie film. De sfeer blijft de hele tijd creepy en het eind is ook erg goed! 5 sterren.
blackmamba33
geweldige film, ik had er eerst niet al te veel van verwacht toen ik de inhoud las maar wat een schitterende film. ik heb deze film toevallig om 3 uur 's nachts bekeken op aanraden van een vriend en ik werd echt bang van eigenlijk helemaal geen griezelige dingen, zoals dat oud mevrouwtje in dat kleed van anne. wat een kippenvelfilm met een zeer onverwachts einde!
krijgt een dikke 4,5 van mij
(en nicole kidman blijft tochwel een schoon madame om naar te kijken, wat een leuk extraatje is :-p )

Horrorfilm 'The Others' van Alejandro Amenábar maandagavond (28 oktober) op televisie

The Butterfly Effect

Ônibus 174
Documentaire, 2002

Misery
Thriller, 1990
christendomservantbegraafplaatszelfmoordpogingshotguntweede wereldoorlognannynachtmerriebijbelspookhuischannel islands herenhuissoldaatparallel worldgardenerphotosensitivityphoto album jaren 40spiritismjersey island