Genre: Horror / Thriller
Releasedatum: 29 november 2001
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot The Others
"Sooner or later they’ll find you."
Grace woont met haar twee kinderen in een landhuis op een eiland aan de Engelse kust. Ze wacht daar op haar echtgenoot, die gevochten heeft in de Tweede Wereldoorlog. De kinderen hebben een ziekte waardoor ze niet in contact kunnen komen met direct zonlicht, en dus leven ze aan de hand van strikte regels.
Grace Stewart
Old Lady
Assistant
Mr. Marlish
Eny
Ok ik probeer uit te leggen over de bovenste vragen... De andere familie zie je niet omdat ze net aan het verhuizen zijn, ze wonen daar nog niet in dat huis maar komen af en toe klusjes doen zoals gordijnen weghalen . daarnaast liepen ze elkaar vaak mis.
En bovendien als het wel zo was zou je toch meteen weten hoe het eindigd
Ik vind een film spannender als ik niet weet hoe het eindigd.
En wat een mooie opening, volgens mij heeft nog niemand daar wat over gezegd. Die eerste scene: gillende Nicole
Cool
Kate Winslet
Erg spannend en een beetje eng was een geweldige film en ik geef ....een 5 *
diesell
leuke film maar als je stukje heb gemist is hij op het eind ingewikkeld super een 5
Gizzmann
maar als je stukje heb gemist is hij op het eind ingewikkeld
Silvio Dante
Amenabar is origineel, hij bewijst het nog maar eens!
De sfeer in deze film was perfect. (Ik ben een voorstander van films die zich op een plaats afspelen)
Dit is de 2de keer dat ik hem zie. De eerste keer zou ik hem 4 gegeven hebben, helaas is een tweede kijkbeurt een beetje saai. 3.5*
Halcyon
Origineel zou ik niet meteen durven zeggen. Het concept werd al eens eerder verfilmd in The Sixth Sense.
Big_bazznizz
Dit is wel een toffe film. Ik was tot aan het einde op het verkeerde been gezet! 3,5 ster
Dynamovie
Knap gemaakte spannende film met een zeer goed acterende Nicole Kidman. 4,5*
Turkeyloverz
Goede film, maar wel wat langdradig. Het verhaal speelt zich op een plaats af, waardoor alles een beetje duister overkwam. Er wordt goed geacteerd, het verhaal vind ik wel erg simpel en het einde lijkt erg ingewikkeld, maar is gewoon stom..
BlueSword
erg enge film, en toen ik dacht dat het voorspelbaar was (dat die 3 werkers dood zijn blijkt het toch dat het weer anders zat.
af en toe wel wat te langdradig, maar het acteerwerk is wel erg goed.
orbit
- 12092 berichten
Prima rol voor Kidman, prima sfeer en mooi thema. Stukken boeiender dan sixth sense. Creepy einde
catweasel
Zeer goede film. Vooral Fionnula Flanagan acteert geweldig. Heb toch nog 1 vraagje: Wat gebeurt er precies als Grace het gezicht van de oude vrouw onder de sluier van haar dochter ziet? Hoe kan dat?
notsub
Hele goede film. Het einde is geweldig, want ik had dus echt niet door hoe het in elkaar stak. Al die religie in de film maakt het nog een stukje bizarder, als je er achteraf over nadenkt. Er zijn inderdaad hier en daar wel overeenkomsten met Jacob's Ladder. Ik moet de 6th sense ook maar eens gaan kijken, geloof ik.
Edie
Mooie film, wisselend met spanning maar soms ook licht ontroerende momenten. Mooie muziek, prachtige locatie, mooie shot's en een goed acterende cast.
Van 3,5* naar 4*
Tarkus
Aanvankelijk wou ik voor deze film een 2 geven.
Maar als je hem uitkijkt ben je zo verbaasd van het einde dat je de hele opzet van de film maar pas begrijpt, en dan is ie z'n sterren waard. Hij begint saai en een beetje vervelend verhaal... maar je moet doorkijken, het is verbazend hoe het verhaal in elkaar zit.
En Kidman is weer als gewoonlijk, subliem!!
Ook de beide kinderen zijn prachtig in hun rol.
Goede Amerikaanse horrorfilm van deze Spaanse regisseur.
Fran
- 1953 berichten
Nee ik bedoelde het eigenlijk andersom.. Kidman en de kids hebben die familie nooit gezien, alleen Victor zagen ze soms. Terwijl die familie daar toch gewoon woont? Das toch raar dat wij die als kijker nooit in dat huis zien..
Het is al een tijd geleden maar ik wil toch even antwoord geven. Volgens de paranormale wereld kan het zijn dat geesten die niet willen inzien dat ze dood zijn, blijven zweven op aarde, maar dan wel in een andere dimensie.
Zij kunnen levende mensen soms niet zien, omdat ze de dood niet erkend hebben. Heb ik uit de paravisie ha, ha.
Vandaar dat kidman en de kinderen de familie nooit hebben gezien. Wij als kijker zagen de familie ook niet maar dan zou de clou wel heel snel duidelijk worden.Ik vind deze film heel goed. Beetje beklemmende sfeer maar heel mooi.
Mojo Pin
Slaapverwekkende film, naar mijn bescheiden mening. Highly overrated.
foreli
Ik vind dit een hele goede film war de spanning er lekker in blijft, aan het einde begrijp je eigenlijk pas hoe het allemaal in elkaar zit.
Waku
Mysterieus, grauw.
De film is wat langdradig maar zeker de moeite waard om naar te kijken. Liefhebbers van o.a "The sixth sense"zullen deze drama/thriller zeker waarderen.
Status Seeker
Slaapverwekkende film, naar mijn bescheiden mening. Highly overrated.
Ik vond hem ook langdradig. Niet slecht, maar jammer dat The Others zo leentjebuur speelt bij andere films (Beetlejuice+Sixth Sense, maar dan saai= The Others
)3* voor de moeite en de donkere sfeer.
ellentjah
Spijtig genoeg wist ik op voorhand al +/- hoe de film ineenzat (ben veeeel te nieuwsgierig en had op internet al spoilers gelezen over deze film). Maar ook al wist ik ongeveer hoe/wat/wie, vond ik deze film toch heel goed. Op bepaalde momenten ging hij wel heel 'traag', maar dan nog verveelde ie me niet. Zit goed in mekaar vind ik, al had ik hem toch graag gezien zonder het einde al te weten
MidnightShadow
Mooie film. Verrassend einde. Echt nooit verwacht dat het zo zou aflopen. Een van mijn favorieten.
Ritchie30
Zeer goed in elkaar gezet, en in de paranormale wetenschappen komt deze film zeer dicht tegen de werkelijkheid als iemand komt te overlijden na deze gruwelijke daden. Heel mooi en ook èèn van mijn favorieten.
BB Gambini
Hele goeie film. Heel ONvoorspelbaar. Maar je krijgt in de film toch niet te zien dat ze de kinderen en zichzelf vermoordt?
Norma
Veel mensen vinden deze film traag, maar ik heb me geen minuut verveeld. Mooi verfilmd, de mysterieuze sfeer komt goed over en het einde is natuurlijk zeer verrassend.
Haaf
Een van de weinige films in z'n genre die ik echt goed vind. En als we dan toch gaan vergelijken; ik vond hem beter dan 'The sixth sense'.
Blanky
Wow!! Goed hè? Ik als geinteresseerde in occulte zaken vind dit een hele mooie en doordachte manier om de kijker eens te laten proeven hoe "The Others" hun dood ervaren in het rijk der levenden. Het schept wellicht wat meer begrip op dit vlak en is naar mijn bescheiden mening een stuk realistischer dan Sixth Sense. Ik zou deze film dan ook niet als Horror willen omschrijven maar meer als Drama/Thriller. 4 sterren!!
murtcelP
Een stuk spannender dan de [edit kapp: titel van film genoemd die enorme spoiler is voor The Others], maar niet meer zo origineel, hoewel ik toch erg verbaasd was over het einde. ****

Horrorfilm 'The Others' van Alejandro Amenábar maandagavond (28 oktober) op televisie

The Butterfly Effect

Ônibus 174
Documentaire, 2002

Misery
Thriller, 1990
christendomservantbegraafplaatszelfmoordpogingshotguntweede wereldoorlognannynachtmerriebijbelspookhuischannel islands herenhuissoldaatparallel worldgardenerphotosensitivityphoto album jaren 40spiritismjersey island