• 9.373.211 stemmen

The Marine 3: Homefront (2013)

Actie | 86 minuten

Genre: Actie

Alternatieve titel: The Marine 3

Geregisseerd door: Scott Wiper

Met onder meer: Neal McDonough en Ashley Bell

Gesproken taal: Spaans, Engels en Pools

Plot The Marine 3: Homefront

"He's back home from war, but the battle has just begun."

Een marinier (Mike 'The Miz' Mizanin) wordt gedwongen om al zijn vaardigheden op de proef te stellen wanneer een radicale militie zijn opstandige zus ontvoert. De onverbiddelijke marinier doet wat nodig is om zijn zus te redden en de leider van de militie, die het brein is achter een op handen zijnde terroristische aanslag, te stoppen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Ilsa

Ilsa

Hoe langer dit duurde hoe ongeloofwaardiger.

avatar van Theunissen

Omdat dit het enige deel is van "The Marine" reeks welke ik nog niet heb gezien, heb ik deze vandaag bekeken omdat ik me toch maar wat aan het vervelen was en dan zijn dit soort onnozele en simpele actiefilms wel leuk om te kijken. Dat wil niet zeggen dat ik deze film goed vond, want net zoals alle andere films in "The Marine" reeks is deze gewoon slecht en dat komt natuurlijk ook mede omdat al deze films geproduceerd zijn door "WWE Studios" en dat is een in Los Angeles gevestigde dochteronderneming van WWE (vroeger gekend als World Wrestling Entertainment), opgericht in 2002 om WWE-films te ontwikkelen en te produceren. Oftewel in "The Marine" films spelen veel worstelaars in mee (dat is voorval het geval in de twee volgende delen), waaronder hoofdrolspeler Mike 'The Miz' Mizanin (in de rol van marine sergeant Jake Carter, die in het begin van het verhaal geïntroduceerd wordt), en dat zijn natuurlijk niet de beste en slimste (vanwege hersenbeschadiging en het gebruik van anabole steroiden) acteurs en actrices.

Het clichematige en dertien in een dozijn actieverhaal (dat zich afspeelt in het kleine plaatsje Bridgeton en waarbij het draait om hebzucht, ontvoering en een terroristische aanslag middels een bom) is flauw en onnozel en stelt daarbij ook weinig voor. Over boeiend en spannend zullen we het maar niet hebben, want dat is niet van toepassing in een "The Marine" film. Deze film mag dan wel een pure actiefilm zijn, maar de actie is niet bepaald indrukwekkend (kan natuurlijk ook niet omdat deze film maar met minimale middelen is gemaakt) en bestaat voornamelijk uit pief paf poef geschiet en ook wat uit vechten en daarom is er natuurlijk gekozen voor worstelaar Mike 'The Miz' Mizanin, die ook de hoofdrol vertolkt in "The Marine 4: Moving Target (2015)" en "The Marine 5: Battleground (2017)" (die heb ik afgelopen weekend gezien). Het verhaal heeft verder een voorspelbaar verloop (de FBI komt ook nog langs) en op het einde is natuurlijk Jake Carter de held, nadat hij vrijwel persoonlijk heeft afgerekend met iedereen in de radicale militie (die hij allemaal doodschiet) en ook nog de bom laat ontploffen op een veilige plaats.

Wat deze film eigenlijk nog best prettig maakt om te kijken (vanuit het oogpunt dan van een man dan) is dat er best veel interessante vrouwen in meespelen zoals Ashley Bell (in de rol van Lilly Carter, die de jongste zus is van Jake Carter en die ontvoerd wordt door een radicale militie onder leiding van Jonah Pope, welke gespeeld werd door Neal McDonough. Lilly gaat overigens om met iemand, genaamd Darren Carlyle, die Jake niet moet, maar naarmate het einde verandert dat en dat omdat die persoon hem het leven redt), Camille Sullivan (in de rol van Amanda Carter, die de oudste zus is van Jake Carter en die iets heeft met de lokale sheriff Harkin, gespeeld door Jared Keeso, waar Jake tevens mee bevriend is), Nicola Anderson (in de rol van speciale FBI agent Thompson, die rondloopt met een open blouse en een pilotenzonnebril draagt) en Jessica Harmon (in de rol van Mrs. Swanson die werkt in een bank, welke overvallen wordt door de radicale militie). De laatste heeft overigens maar een minimale rol, maar desondanks maakte ze met haar schoonheid indruk op mij

Gezien de vele vrouwen in deze film, is het eigenlijk wel jammer en zonde dat er geen bloot te zien is, hoewel ik daarbij wel moet zeggen dat er eigenlijk ook geen mogelijkheid voor was, omdat dit niet bepaald een romantiek film is en Mike 'The Miz' Mizanin niet omgaat met vrouwen (althans niet met vrouwen die zijn vriendin zijn). Het enige waar hij van houdt, is van zijn mes

Al met al wederom een slechte (ik had ook niets anders verwacht) "The Marine" actiefilm, die zich wel nog enigszins prettig wegkijkt vanwege het vrouwelijk schoon en hij duurt natuurlijk met circa 80 minuten ook niet lang.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag herbekeken, dit deel is de minste van alle Marine films, deze film speelt zich eigenlijk maar op 1 plek af en dat is een oud schip met daarin de bad guys en 2 gijzelaars.

Op zich weinig actie (vrij saai) over het geheel gezien, en het verhaal is erg simpel.

Hij duurt ongeveer 80 minuten waardoor hij niet te lang duurt en toch vermakelijk blijft.

Ik heb The marine 5 nog niet gezien dus die boordeel ik later, maar dit is tot nu toe mijn top:

1. The Marine 4: Moving Target

2. The Marine 1

3. The Marine 2

4. The Marine 3: Homefront

avatar van KillerPony 3000

KillerPony 3000

Onbegrijpelijk actieluw vervolg in een reeks die hyperkinetish begon. Grootste probleem is de marinier die verwikkeld geraakt in een ellenlange woordenstrijd met een tactisch onderhandelaar. Het handjevol acrobatische vuurgevechten ogen redelijk, maar komen veel te laat.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag herbekeken, idd het minste deel van de Marine films, deze film zit niet zo heel veel actie en speelt zich af op een oud schip.

Het einde viel ook wat tegen en de setting was ook wat simpel, de actie komt ook te laat waardoor dit deel onderaan mijn top 6 komt.