Joe (2013)
Met onder meer: Nicolas Cage, Ronnie Gene Blevins en Tye Sheridan
Releasedatum: 12 juni 2014
Bekijk via CineMember
Plot Joe
"One man's past. One boy's future."
In de gemene en ruige wereld van een stadje in Texas probeert de ex-gevangene Joe Ransom zijn duistere verleden achter zich te laten. Hij leidt een eenvoudig leven. Overdag werkt hij bij een houtbedrijf, 's nachts drinkt hij. Maar wanneer de vijftienjarige Gary - een jongen die zijn familie probeert te onderhouden - in het stadje aankomt, wanhopig op zoek naar werk, heeft Joe een manier gevonden om te boeten voor zijn zonden, om eindelijk iemands held te kunnen zijn.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Joe (BoekMeter)
Mother Jones
Sammy
Sue
schram101
Cage is er maar druk mee de laatste tijd. Regisseur en de rest van de cast doen me niet zo veel eerlijk gezegd.
misterfool
Cage terug in een drama-film
Die actiefilms van hem de laatste tijd waren, op drive angry na, niet sterk.
goongumpa
Cage en Green samen, zeer benieuwd naar. Een van de jonge acteurs is ook bekroond in Venetië.
cordiacovens
schram101
Is dit er weer eentje in het rijtje van Mud, A Single Shot, Winter's Bone ? De setting ziet er in ieder geval goed uit. Ik hou er wel van. Al is deze trailer nog niet heel overtuigend.
HALVE TAMME. (moderator series)
Mijn nieuwsgierigheid is gewekt,mede doordat het naar mijn mening al
een tijd geleden is dat Cage in een goede film heeft gespeeld.
Ik hoop echt dat de film Joe (2013) hem weer een beetje op de kaart zet.
Movie-Addicted
Cagie eindelijk weer eens op z'n best. Buitengewoon goed acteer -en camerawerk en zeer vermakelijk om naar te kijken.
Ik heb genoten
*3.5+
Jaarme
Ik sluit mij aan bij Movie-Addicted , prima film , het verhaal , en het verantwoordelijkheid's gevoel dat iemand op zich nemen kan , is in deze film netjes duidelijk gemaakt.
3.0
ralfsjam
Joe is een prima film, en ook Nicolas Cage doet weer eens een goede rol. (tijd geleden) Sfeer is goed neergezet, en het broeierige spat er van af. Acteerwerk is goed, en de karakters goed gecast...
Toch bleef het wel een beetje leeg... Nergens pakte het je, en soms leek het er op dat er veel weggelaten was. De film was een soort stappenplan. En dat is jammer. Want had een paar rollen wel uitgediept willen zien... met de bijna twee uur, voelde het als anderhalf. Waar ik "het zusje van" graag van dichterbij had willen zien spelen, had het honden verhaal stukken minder gemogen... Bij het prioriteiten stellen hebben ze denk ik een paar kleine inschattingsfoutjes gemaakt, maar al met al bleef hij over eind! 3,5 (maar had een dikke 4 ingezeten)
Maar vader stal de show!
Willy Wartaal
schram101, ja deze film heeft aardig wat overeenkomsten met Mud, ook wel een aantal met Winter's Bone, die andere heb ik niet gezien. Vooral in de relatie tussen volwassenen en jongeren (jong volwassenen), gezinssituaties en natuurlijk de setting in het zuiden van de VS. Heb af en toe erg moeten lachen om de manier hoe de mensen daar met elkaar communiceren. De film komt behoorlijk realistisch over, kent een goede sfeer en de cast doet het prima. Maar zoals ralfsjam aangeeft had het hier en daar wat beter zijn prioriteiten moeten stellen om echt een topfilm te zijn.
Brabants
Donker, intens en uitzichtloos verhaal gebaseerd op de gelijknamige roman van Larry Brown. Gebroken levens kruisen elkaars pad, waarbij de rol tussen een jonge jongen en een man centraal staat. De overeenkomsten met "Mud" zijn hierin groot. Toevallig ook beiden gefilmd in het Zuiden van de V.S. Tye Sheridan heeft in beide films een aandeel en laat ook hier een redelijke indruk achter. Nicolas Cage ontvangt als acteur de laatste tijd veel kritiek, maar laat eens te meer zien dat hij een groot acteur is. Gary Poulter een man van de straat(Austin) kan niet realistischer dan wat hij in deze film neerzet. Echt verbluffend. Helaas heeft hij het net na het maken van deze film op die manier met zijn leven moeten bekopen. Enige puntje van kritiek is toch wel de traagheid van het verhaal.
tattoobob
De laatste tijd gaat steeds meer mijn voorkeur uit naar dit soort films,boven de standaard actietjes en thrillertjes...
Cage in een rol die ik hem nog niet eerder heb zien doen,wat mij betreft is deze meer dan geslaagd.....heerlijke film verder..
Inderdaad overeenkomsten met Mud...maar ik vond deze stiekem toch wel beter.
gauke
Het was net of Nicolas Cage de laatste jaren kwaliteit ondergeschikt maakte aan snel en gemakkelijk te verdienen geld. En van mij mag hij, maar als kijker was het wel jammer. Gelukkig liet hij in 'Joe' weer zien wat een geweldig acteur hij is ( de rol van de grimmige, vogelvrij verklaarde hoofdpersoon leek hem op het lijf geschreven te zijn). Ook de naturel spelende veertienjarige Tye Sheridan fascineerde. Een duister en deprimerend karakterdrama over de vriendschap tussen een stille einzelgänger en een jongen, alcoholisme, leven met zwaktes en het belang om als volwassene een voorbeeld voor jongeren te zijn. De personages waren gebroken, getekend door het leven en de armoede. Onwetendheid en agressie heersten, geweld en ongeluk waren dominant aanwezig.
tattoobob
De film moest even een nachtje op me inwerken..halfje erbij!!!!
Boerinnetje
cordiacovens en kappeuter, het is aardig dat jullie een link geven om een trailer voor deze te kunnen bekijken, maar het is raar dat jullie een link geven voor een trailer met franstalige ondertitels.
voor die mensen die afhankelijk zijn van nlsubs hebben hier niets aan.
_Casper_
Ik snap persoonlijk de hoge ratings van deze film niet, vind het maar een erg matige film.
Het verhaal is dun, voorspelbaar en erg cliche: Cage is een man met een '''verleden'' (waar je weinig over te weten komt) heeft een drank en vrouwen probleem, maar komt dan een heel optimistische jongen van 15 tegen en gaat hem helpen.. hup knuffel einde verhaal...
Tja, het word nergens echt spannend, echte diepgang zit er ook niet in, heel voorspelbaar en cliche..
Misschien enige plus dat de sfeer wel goed was, en dat cage voor t eerst in een serie films weereens aardig goed speelt.. maar dat helaas het verhaal bagger is
2* afrader....
limelight73
Ik ben toch de volle speelduur van de film geboeid gebleven. Hij is inderdaad traag en het verhaal is niet speciaal, maar toch was het geheel volledig in mijn straatje. Ik kan hier wel van genieten.
Stukje met de hond had er voor mij ook niet in gehoeven. Zoals Ralfsjam al zegt, er had meer in gezeten. Maar nogmaals, ik zeg, gewoon kijken!!
Pazmaster
Een rauwe, soms wat deprimerende film met een redelijk verhaal. Er wordt goed gespeeld door de gehele cast en ik vond het ook leuk om Nicholas Cage eens een heel andere rol te zien spelen. 3 dikke sterren
david bohm
Een sfeervolle en boeiende film die zich afspeelt in een white trash milieu ergens in de VS. De titelfiguur ontfermt zich over een 15 jarige jongen die geen gemakkelijk leventje leidt. Het acteerwerk is prima en al gebeurt er op de keper beschouwt vrij weinig, ik heb dit als een aangename zit ervaren.
Svenster
Heerlijke film. Bijzonder en ook een beetje bizar. Ik vroeg me echt af waar het verhaal naartoe zou gaan. De film boeit continu, dus absoluut niet saai. De acteerprestaties van alle acteurs bovengemiddeld wat mij betreft.
patrickman
er gebeurt niet echt veel maar wat er gebeurt is top zeker niet saai want je blijft getriggerd genoten maar 1 keer kijken is genoeg
Eindelijk weer eens een goede rol van Nicolas Cage, in dit sombere maar boeiende verhaal over gebroken levens in het armste deel van Texas. Mooi rustig verteld, met veel aandacht voor subtiele details, en passend sober in beeld gebracht. De jonge Tye Sheridan is naast Cage ook uitstekend, maar werkelijk onvergetelijk is Gary Poulter, in zijn eerste en enige rol, tegelijkertijd angstaanjagend en tragisch als de niet meer te redden vader. Poulter was in werkelijkheid, net als zijn personage, een lokale zwerver, door regisseur David Gordon Green ontdekt en gecast als de zwaar alcoholistische vader. Een paar maanden na de opnamen stierf Poulter op de straten van Austin. Overigens moeilijk te geloven dat deze film afkomstig is van dezelfde regisseur die verantwoordelijk is voor slappe komedies als The Sitter en Your Highness.
Sammie959
Zeer matige film, die beter als boek gelezen kan worden. Cage acteerde dan best wel goed, maar de film was verder alles behalve goed. Het duurde sowieso al een eeuw of 3 voordat de film op gang kwam en eenmaal op gang kon je het einde wel raden. Ik zie cage liever in films zoals National Treasure ipv dit soort drama films die een boodschap willen brengen, maar die boodschap weten we eigenlijk stiekem allemaal wel.
Slechte Film, kijk maar niet.
Waku
Rauw en grauw "hillbilly" drama.
Sterke rol van Cage als opzichter en koppelbaas.
Maar ook Tye Sheridan als puber die moet opgroeien in een kansloos gezin doet het uitstekend.
Sowieso draait eigenlijk alles in deze film om het sterke acteerwerk en de sfeervolle setting.
Geen vrolijk verhaal, eigenlijk best wel deprimerend en het geheel is behoorlijk traag.
Maar voor de liefhebbers van een goed pakkend verhaal is deze "Joe"zeker een must see.
De_Hollander
Zeer slechte film, dat maar niet op gang wil komen. ZEEEEEEEEEEEEER trage film. Er wordt alleen gekucht, gedronken en gerookt, door heel de film door.
Totaal geen verhaal. Ik snap niet dat ze zo'n slechte films kunnen maken. Je wordt hier erg depri van. Totaal geen aanrader.
jadolino
Wat een prachtige film. Het verhaal pakte me sterk en is er een die triest nawerkt. Wat me ook opviel was de woelige laag tonige muziek die in fragmenten in de film voorkomt en de film draagt naar een triest eind voor Joe.Voor Gary zal hij zeker als held voortleven.
dwid
Zie hier positieve en negatieve berichten voorbij komen waar ik het mee eens ben.
Kort samen gevat, acteer- en camerawerk prima, idee achter het verhaal ook, alleen het puntje vermakelijkheid, wat ik persoonlijk een erg belangrijk punt vind, ontbreekt. Trage, langdradige film die nergens erg boeiend wordt.
olbo
Traag vindt ik niet erg, maar in dit geval sloeg af en toe de verveling toe. Verhaal is op zich niet verkeerd.

Sciencefictionserie 'Person of Interest' van Jonathan Nolan komt binnenkort naar Netflix

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' best bekeken serie van Netflix: bekijk de Top 10

Onderzoek naar overname Warner Bros. door Netflix kan veel langer duren dan verwacht

Netflix-hit ‘K-Pop Demon Hunters’ hint op mogelijk vervolg

Jin Ling Shi San Chai
Drama, 2011

The Salvation
Western / Drama, 2014
kindermishandelingprostituerengebaseerd op boekbarbordeeltexasslangregenpedofilietreebrugbierpolitiewinefellatio truckbossenmoorddog fighting cigar smokingunderage drinkingtienerfacial scar alcoholischex-gevangenegrocery storeshotsearch for dogdirt roadassaulting an officergallon of water