• 9.378.230 stemmen

Genre: Thriller

Geregisseerd door: Brad Anderson

Met onder meer: Halle Berry, Abigail Breslin en Morris Chestnut

Plot The Call

"There are 188 million 911 calls a year. This one made it personal."

Het verhaal volgt Jordan (Berry), een telefoonoperator van het noodnummer 911. Zij krijgt een oproep van Casey (Breslin), een tienermeisje dat ontvoerd is en opgesloten zit in de kofferbak van een auto. Wanneer blijkt dat de ontvoerder een seriemoordenaar is die ze uit haar verleden kent zal Jordan haar eigen angsten onder ogen moeten zien.

avatar van Insignificance

Insignificance

Na Vanishing on 7th Street weer een stap in de goede richting voor Anderson, al zou je wensen dat hij wat selectiever te werk gaat als het gaat om scenario's. Dit keer een thriller die zich op gang trekt door middel van het gebruikelijke trauma om daarna bijna te verzanden in iets waar je duizend en één dingen van kunt leren. Niet iets waar ik me veel van aantrek, maar ze maken het van tijd tot tijd wel erg bont. Bovendien is het alsof je je in het afsluitende deel in een totaal andere film waant. Best zonde, want Anderson weet het wel onder stroom te zetten en zijn heftige scènes zijn precies dat. Het meisje doet het ook vrij goed.

avatar van filmkul

filmkul

Redelijk spannende film. Niet vernieuwend, maar aardig geslaagde thriller die niet altijd even logisch is. De film pakt je snel en houdt de vaart er goed in. Jammer dat het einde de film behoorlijk neerhaalt. Berry speelt goed, maar niet bijzonder.

Net aan voldoende. 2.5 / 3.0

avatar van mnrk

mnrk

It's already done!

Een prima film van Brad Anderson, de hele sfeer die in deze film aanwezig is zorgt dat je geboeid blijft kijken. Ook de speelduur is een pluspunt, niet te lang uitmelken maar gewoon een film met een prima einde...

Halle Berry was prima in deze film en acteerde zeer overtuigend, ook Abigail Breslin speelde haar rol zeer goed en kwam ook echt zo over... maar toch vond ik Michael Eklund echt top in deze film (zijn gehele voorkomen was gewoon angstig)...

Ook de keuze van de muziek in deze film was in orde en paste prima bij de gekozen scenes...

The Call (2013) - Soundtrack.Net

avatar van paul83

paul83

Het acteerwerk van Berry kan mij allerminst boeien. Vooral dat zielige mondje in het begin van de film deed mijn teennagels krullen.

Verder behoorlijk ongeloofwaardig allemaal. Berry lost het zelf allemaal wel even op! Uiteraard laat ze haar telefoon flikkeren en laat ze de man creperen in de kelder. Politie is razendsnel bij zijn huis, maar een auto kunnen vinden waarvan ze zelfs de straat weten waar hij inrijdt, ho maar!.

Leuke spanning, maar dan houdt het ook wel op!

avatar van Drifter

Drifter

Goede film.

Op de helft loopt de spanning hoog op, daarna wordt het even wat onwaarschijnlijk.

Het eind is misschien minder realistisch dan de rest van de film maar niet slecht.

avatar van GuyB

GuyB

Waanzinnig goed

De film delivered. 94 minuten je broek verslijten door van links naar rechts te wriemelen in de zetel. Is niet vanzelfsprekend om dit concept zo kwalitatief uit te werken, maar damn wat deed dit filmpje meer dan enkel maar verwachtingen inlossen. Halle Berry is een grote asset voor de film, die ziekelijke psycho ook. Het tweede meisje vond ik dan weer middelmatig maar spanning van begin tot eind verzekerd. Was het huidige Los Angeles (buiten 'Drive') al ooit zo uitmuntend in beeld gebracht?

Jammer van de "This one made it personal" crap slogan op de poster

avatar van queenie

Keek wel lekker weg,...

3.0

avatar van mr_erp

mr_erp

Lekker spannende film, maar oh wat een onrealistische bullshit af en toe. Toen ze die telefoon in de ondergrondse ruimte liet vielen was wel het ultieme dieptepunt. Meteen min 1* voor die scene.
Dit zorgt ervoor dat het niet meer als een matig tot redelijke film is.

avatar van Leviex

Leviex

Hele spannende film, op het begin was het echt zenuwslopend. Het einde was lachwekkend slecht en verpestte het helemaal. 3.5 ster, anders 4.

avatar van the Shining

the Shining

verrassend spannende film al had de make-up wel iets beter gemogen (blauw oog wordt rood), toch, als je daar doorheen kijkt een spannende film waarbij de spanning goed wordt opgebouwd.

Het eind is dan wat minder, daar had wel iets meer in mogen zitten. 3,5*

echt super spannend!!

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Dit is mijn 2000e stem!

Een standaard psycho serie moordenaar film, alleen dit keer van een compleet andere perspectief namelijk die van de telefoonoperator. Heel erg spannend, origineel en erg vermakelijk. Alleen jammer van het einde, anders had ik de film 4* gegeven.

avatar van Thomas83

Thomas83

Best spannende thriller zonder opsmuk. Dat we alles volgen vanuit het perspectief van de telefoniste maakt het allemaal net iets frisser en spannender. Halle Barry doet het aardig. Wat ziet ze er ook weer goed uit voor haar leeftijd. Leuk ook om Abigail Breslin na Little Miss Sunshine weer in een film te zien. Is dat alweer zo lang geleden? Ze is niet zo fantastisch als in die film, maar wel een prima acteerprestatie.

Die seriemoordenaar vond ik wel wat matig uitgewerkt. In de eerste plaats al omdat hij zo dom en onlogisch te werk gaat. Op je gemakje door het huis van een slachtoffer sloffen terwijl je weet dat ze al alarm heeft geslagen, een ander slachtoffer in een kofferbak met allerlei spul dat ze mooi tegen hem kan gebruiken opsluiten, niet controleren of ze een telefoon bij zich heeft. Waarom wordt die Leah ook vermoord als hij op het einde van de film zegt dat zijn slachtoffers in leven moeten blijven tijdens de operatie?

De domheid is niet exclusief voor de seriemoordenaar behouden overigens. De man die argwaan heeft had het meisje simpel kunnen bevrijden als hij zijn ogen niet van de kidnapper af had gehouden. En dan zodra hij bijkomt als een gek gaan lopen gillen, haha. Wel leuk dat Imperioli die rol speelde. Chestnut heeft ook nog een prima rol, en zag dat er een of andere worstelaar meedeed, maar die vond ik niet eens hinderlijk. Eklund ging ik in zijn rol van seriemoordenaar pas later in de film enigszins waarderen.

Ondanks zijn duidelijke gebreken is het toch best een amusant en spannend filmpje geworden. De soundtrack verdient echt een compliment. Helaas doet het einde wel nogal afbreuk aan wat over het algemeen toch prima kijkvoer was. Heel bizar en misplaatst dat Jordan en Casey zich opeens wreken op de seriemoordenaar. Je zou er bijna een half punt voor aftrekken. Net als dat hele flauwe schrikmoment met de lichtgevende ogen, haha. 3.0*.

avatar van arno74

arno74

Een goede thriller met een uitmuntende eerste uur die vervolgens overgaat op bijna B-filmniveau. Wat zonde dat de makers zo'n aanvankelijk goede film onnodig zo hebben verpest. Er waren voldoende alternatieven om de 90 minuten vol te krijgen zonder naar clichés te hoeven grijpen. Zo had men wellicht de moord op het eerste meisje wat verder kunnen uitwerken, want de film ging nu wel heel vlot daar doorheen.

Akleen door het eerste uur is deze film wel het zien waard. 3,5 sterren voor dat deel, en 1,5 voor het laatste stuk.

avatar van Film Pegasus

The Call heeft een uitgangspunt dat al veel verfilmd is. Veel verrassing lijkt er niet te zijn. En toch legt Brad Anderson in de film heel veel sfeer en persoonlijkheid, wat je niet meteen zou verwachten bij dit genre. Hollywood lijkt even volwassen te zijn en een thriller ook te laten thriller en er geen actiefilm van te maken met vele achtervolgingen. Berry is misschien wat miscast, maar Chestnut is wel goed.

Na het hele verloop van de spannende film is het dan ook jammer dat het einde wat stuurloos is. Alsof Anderson vroeger door moest en iemand zegt: 'zal ik het wel even afmaken, geen probleem'. Dan had ik zelfs nog liever een gewoon Hollywoodeinde. Dat einde zorgt dan ook dat er een halfje af gaat. Al hoop ik wel dat we meer van deze thrillers mogen zien. Anderson heeft in elk geval al meer bewezen dat hij dit genre aankan. Koken lukt hem al, nu nog de juiste kruiden zien te pakken te krijgen.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Standaard thriller met weinig verrassingen en een belachelijke climax. Berry doet het niet onaardig net als de rest van de cast maar het is allemaal iets te saai en rechtlijnig.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

And don't make promises... cause you know you can't keep'em.

Een intense thriller die me in de greep hield tot bijna het einde. Het basisidee is uiterst origineel. Een ontvoerde tiener, Casey (Abigail Breslin), die telefonisch contact heeft met het callcenter van 911 vanuit de koffer van een rondrijdende auto. De persoon in kwestie die haar erdoor tracht te helpen is Jordan (Halle Berry). Een half jaar eerder heeft deze een traumatische ervaring gehad door een slechte interpretatie van een kritische situatie, met de dood van een ander tienermeisje tot gevolg.

Alles wat een degelijke thriller nodig heeft zit in deze film. Spijtig genoeg ook de welbekende clichés en onwaarschijnlijkheden waar een mens al snel de zenuwen van krijgt. Halle B. acteert hier op een overtuigende manier en laat op een realistische manier zien hoe enerverend en zenuwslopend zo'n 911 callcenter wel is. De stressfactor is duidelijk aanwezig en voelbaar gedurende de hele zit. Het eerste waar ik me over ergerde was de snelheid waarop ze over haar paniekaanval geraakt en verduiveld snel de situatie in handen neemt. Keiharde dame blijkbaar op emotioneel vlak.

Breslin vertolkt ook uiterst overtuigend de rol van slachtoffer. Een tiener die volledig in paniek raakt en hysterisch begint te wenen en te huilen, maar uiteindelijk dankzij de koelbloedigheid van de operator haar kalmte kan bewaren. Het tweede slachtoffer dat bij haar in de koffer terechtkomt is verre van koelbloedig en begint bij het ontwaken natuurlijk gelijk een puber hysterisch te roepen. Tweede punt van ergernis.
Eklund is super als zieke gestoorde seriemoordenaar Michael Foster die blijkbaar een intens verdriet heeft over zijn door een ziekte gestorven zuster. Hij ziet er zo gestoord uit als in "The Divide".

Een thriller faalt bij mij als er zich meerdere keren situaties voordoen waarbij ik direct een reactie heb van "Hoe dom kan je nu toch zijn ...". En dat had ik meerdere keren. Waarom niet een pot verf klaar laten staan om ,op het moment dat de koffer opengaat, deze recht in zijn smikkel te smijten ? Die schroevendraaier had ik toch in zijn keel geramd als hij zich over me heen boog. En blijkbaar was hij toch niet al te snugger geworden na enkele ontvoeringen om zo'n materiaal in de koffer te laten slingeren. De pompbediende was redelijk stupide om met een gewoon breekmes op de ontvoerder af te gaan. En kon Casey niet wat meer werk maken om uit dat gat te kruipen terwijl haar ontvoerder met de pompbediende bezig was ? Wie kon niet voorspellen dat die GSM uit haar hand ging glippen ? Waarom niet de GSM uit die put halen, dan een oproep doen en dan eventueel op onderzoek uitgaan ? Waarom moeten we altijd een situatie krijgen waarbij de psychopaat eerst buiten westen wordt geslagen, om daarna ineens achter de slachtoffers te verschijnen ? Ik had zeker en vast die vent met een brandblusser of zo zijn hersenen ingeslagen
Uiteindelijk is dat allemaal nodig om het iet of wat spannend te houden en de hele situatie in zo'n positie te draaien dat de hoofdrolspeelster kan eindigen als heldin. In dit geval heldinnen.
Het einde was dan een echte anti-climax en totaal ongeloofwaardig. Casey daagt op en we gaan er dan vanuit dat de politie niet een degelijk onderzoek op poten zet om de dader op te snorren ? En ik zou nooit nog een oog dicht doen, want wie zegt niet dat die zieke geest op één of andere manier uit zijn benarde situatie kan geraken en eensklaps langs mijn bed tevoorschijn springt !

Al bij al een leuke avondvullende film waarbij mijn pantoffels aan de binnenkant weer een beetje zijn afgesleten door het krommen van mijn tenen. Merendeels door de spanning, maar ook een klein beetje door de ergernis

avatar van qwertzu

qwertzu

wat een geweldige film!1

Spannend, goed geacteerd en kijkt gewoon heerlijk weg!!

avatar van ManuelGnR

ManuelGnR

paul83 schreef:
(...)

Leuke spanning, maar dan houdt het ook wel op!

Dat vond ik inderdaad ook wat overdreven. Dat ze die telefoon laat vallen was erg onnozel maar dat kan gebeuren maar dat ze die auto niet konden vinden terwijl die vrouw nota bene achter hem reed (hebben ze in Amerika niet zoiets als hectometerpaaltjes of konden ze anders haar telefoon niet traceren? vond ik wel erg jammer.

Verder vond ik het echter een erg spannende film, heb me aan deze puntjes ook niet zo heel erg gestoord. Einde inderdaad een heel andere sfeer, vond zelf de je-zit-in-een-kofferbak-en-dit-moet-je-doen-scènes het sterkste.

Opvallende keus om de film met een technootje af te sluiten, wat het wel een lekker donker einde geeft (en vet hoe dat met die telefoon-toon gesynct is).

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Prima spannende thriller, enige manco het eigen onderzoek dat doe je zo niet als je op een call center werkt.

avatar van The Oceanic Six

Je ziet het niet zo heel vaak, dat een film lange tijd erg boeiend is, maar toch een onvoldoende scoort door het afschuwelijk slechte einde. The Call overkomt het wel. Lange tijd is het een vrij spannende thriller met 911-telefoniste Halle Berry (ze speelt haar rol best goed overigens) en een ontvoert meisje dat in de kofferbak van een auto ligt en kan bellen met de noodhulp. Ik zou niet zeggen dat het allemaal erg logisch en realistisch is wat je in het eerste uur ziet (lekker snugger als automobilist om tijdens een gesprek met 911 dan naast de auto van de ontvoerder te rijden ), maar het boeit wel en is best spannend. Maar dan dat slot...man man man.

Het slaat al nergens op dat Berry wel de locatie weet te vinden, er zonder iemand in te lichten de ondergrondse ruimte in gaat, maar dan doet ze ook nog eens de meest idiote dingen. Ik haat het werkelijk om clichés te zien als dat ze de ontvoerder bewusteloos mept en dan net doet alsof hij er niet meer is. Sla hem dood, bind hem vast of doe er wat anders mee, maar in godsnaam, niet weer dat achterlijke cliche dat hij plots weer achter haar staat. Dan weten ze hem alsnog uit te schakelen en plots wordt de film een Saw-kopie door hem vast te binden en in eenzaamheid te laten sterven. Ja, dat is natuurlijk exact het protocol dat een 911-telefoniste moet volgen Wat intens slecht bedacht zeg.

De film zakt echt van een goede 3,5* naar een magere 2,5* dankzij dit lachwekkend beroerde slot. Heel jammer, want het leek een vrij goede film.

avatar van Spurious

Spurious

Goede film, jammer van het slappe slot

avatar van m1701

m1701

Heerlijke film!!!
Vond het jammer dat de achtervolging met de auto was afgelopen
en dacht dat het zou inkakken maar het werd eigenlijk alleen maar
beter...
Einde was subliem!!!!

Heb me aan 2 puntjes wel geergerd want hoe voorspelbaar was dit:
- Boven het gat gaan staan met je telefoon en heel toevallig valt ie dan net in dat gat
- En beneden in het gat heeeel toevallig geen bereik....

Je belt toch ook uberhaupt iemand als je daar naartoe gaat... maargoed wie ben ik

Voor de rest een super goeie en spannende film. Aanrader!

erg goede film, we zaten op het puntje van de stoel.

avatar van schram101

schram101

Het einde verkloot toch wel een beetje de film, ondanks dat het eerste uur zelfs vrij sterk te noemen was. Buiten dat het wat cliché was, is het ook nog eens totaal ongeloofwaardig.

Het voelt allemaal wat goedkoop aan, maar het is wel degelijk spannend. Een beetje in de lijn met films als Joyride en Hush, wat betreft autoachtervolgingen en geschifte slechteriken althans. Nu heb je als regisseur met Michael Eklund natuurlijk bijna goud in handen. Fijne acteur is dat toch zeg! Lekker geschifte rollen speelt die altijd. Breslin en Berry zijn verder niet echt noemenswaardig.

Dan het einde, waarbij het niet eens de voorspelbaarheid is wat The Call de das om doet. Buiten dat het lekker geschift is (de foto's bijvoorbeeld) slaat het nergens op dat ze wraak nemen op de serialkiller. .

Omdat ik me toch prima vermaakt heb nog een prima beoordeling voor een filmpje als dit.

avatar van PSV_Supporter

PSV_Supporter

Prima filmpje, als je maar een beetje mee wil gaan in het verhaal. Want dat een 911 call-operator uiteindelijk zelf op onderzoek gaat is, los van dat het dom is, ongeloofwaardig Maar kijkt 'ie lekker weg en zit er wel de nodige spanning in.

avatar van Lansiertje

Lansiertje

Oscar winnares Berry heeft beter verdiend dan dit al bij al matig filmpje. Wat begint als een thriller, eindigt in voorspelbare Hollywood nonsens. Personages die compleet irrationeel handelen, je moet het maar verkocht krijgen.

avatar van sassette

sassette

Sterke thriller, erg jammer van het einde had zeker niet gehoeven...