• 8.900.356 stemmen

Geregisseerd door: Roland Emmerich

Met onder meer: Channing Tatum, Jamie Foxx en Maggie Gyllenhaal

Releasedatum: 12 september 2013

Plot White House Down

"It will start like any other day"

Politieman John Cale (Channing Tatum) wordt afgewezen voor een droombaan bij de geheime dienst: het beschermen van president James Sawyer (Jamie Foxx). Omdat hij zijn dochter (Joey King) niet wil teleurstellen, neemt hij haar mee op een rondleiding door het Witte Huis. Juist op dat moment wordt het gebouw bezet door een groep zwaar bewapende paramilitairen. Het land en de regering zijn in gevaar en de tijd begint te dringen. Het is aan Cale om zijn dochter, de president en het land te redden.

avatar van IH88

IH88

“Martin, as the President of the United States, this comes with the full weight, power and authority of my office. Fuck you.”

Het Witte Huis is nog niet genoeg aangevallen of verwoest door Hollywood en dus gaan er weer een stelletje kleurloze bad guys een poging wagen. White House Down is vermakelijke onzin en pretendeert gelukkig nergens meer te zijn dan alleen dat. Soms heb je van dit soort films die ook nog naar een Oscar hengelen door allerlei “diepzinnige” dialogen erin te gooien maar gelukkig laat White House Down de wapens knallen en de spierballen rollen en voor de rest houdt regisseur Emmerich zich in.

Ik miste eigenlijk alleen nog het cliché van “het meisje in een te strak topje dat gered moet worden” en ik had bingo gehad. Gyllenhaal is een te goede actrice en zal ik nooit zo durven te kwalificeren. Tatum is stoer en moet zijn dochter redden uit de handen van terroristen met veel meer training, ervaring en wapens. Dat lukt “naturally”. Foxx dacht Obama te mogen spelen in een Oscarwaardige rol maar belandt uiteindelijk ook met een wapen in zijn handen om terroristen af te schieten. Je ziet de teleurstelling in zijn ogen dat hij geen “Yes, we can” mag zeggen terwijl hij dat doet. Woods was ooit een gerespecteerd en charismatisch acteur maar heeft waarschijnlijk veel scheidingen achter de rug en moet veel alimentatie betalen en Clarke en charismatisch zijn twee woorden die ik hierna nooit meer in één zin zal gebruiken. Maar als komedie is White House Down zonder meer geslaagd en de film wordt daardoor nooit vervelend om naar te kijken.

avatar van Erikv23

Erikv23

Aardige film alleen ik vind de cast behoorlijk misplaatst. Channing Tatum past totaal niet bij het plaatje wat je hebt van een rampenfilm protagonist. Ik vond Olympus has Fallen veel beter als White House Down.

Ook leken te veel scènes hartstikke nep (overduidelijke greenscreen).

Redelijke actie wel, alleen veel te veel clichés, presidenten die ineens stoer/grappig proberen te doen halverwege de film, het dochtertje die gegijzeld wordt en ontelbaar veel kansen waarin de protagonist dood had kunnen zijn maar dat niet is omdat de antagonist zeer slecht schiet (ugh) of puur geluk. Allemaal veel te over-de-top en onrealistisch.

2,5/5

avatar van Pacino74

Pacino74

Actiespektakel van Roland Emmerich, geflopt omdat hij iets te snel na 'Olympus Has Fallen' uitkwam. Onterecht, want naast de amusante actie is dit scenario veel geloofwaardiger en relevanter dan bij Olympus. Jamie Fox speelt als geloofwaardige presidentheld Channing Tatum buiten de actiescenes compleet van het scherm.

'White House Down' komt wat traag op gang en duurt iets te lang maar is topactie-amusement met wat diepgang. 3*

avatar van PSV.

PSV.

Wat slecht,een standaard actie filmpje.

avatar van Capablanca

Capablanca

Opeenstapeling van clichématige onzin. Toch bleek hij verrassend vermakelijk te zijn. Dit kwam vooral door de niet serieuze ondertoon en de spectaculaire actiescenes. Vooral de heli's die door de straten scheerden waren mooi in beeld gebracht. Voor de liefhebber.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Stop hurting my White House!!!

Wauw wauw, dit is zo bespottelijk, zo erg zelfs dat het in de so-bad-it's-good-categorie terecht komt. In het begin heeft White House Down erg lelijke cgi-beelden van Washington en is zeer irritant door een bijdehande jeugdige rol en een zeer vreemd begin. Channing Tatum solliciteert naar een rol als beveiliger van de president terwijl hij zijn dochter mee neemt naar het Witte Huis. Ipv dat die gast gewoon een schriftelijke afwijzing krijgt, wordt ie daar helemaal afgekraakt door Maggie Gyllenhaal en kan ie fluiten naar de baan. Toevalligerwijs haken vader en dochter nog op het laatste moment aan bij een rondleiding en nog toevalliger, dan breekt de hel los en wordt het hele Witte Huis door een stel extreemrechtse lui geterroriseerd.

Vanaf dan wordt White House Down godzijdank 'beter'. Er is veel quasi-stoere actie, veel domme oneliners, veel stompzinnige ontwikkelingen en veel bizarre quotes. Dit redt de film wel hoor. Roland Emmerich, die al ervaring had met het opblazen van het Witte Huis (er wordt schaamteloos gerefereerd naar Independence Day_), weet wel hoe je dit soort ultieme en idiote spektakelstukken moet maken. Aanstaand president Trump kan overigens nog heel wat leren van deze film overigens, ja toch! De zeer linkse agenda van Foxx is waarschijnlijk niet aan hem besteed, maar mocht ie in zo'n netelige situatie als in deze film terecht komen, dan weet ie tenminste wel hoe ie de ultieme held kan uithangen.

avatar van Antonev

Antonev

Leuk actie filmpje voor tussendoor. Tatum en Foxx zetten een leuke rol neer en de humor maakt het geheel best luchtig.

avatar van Gerlof1378

Gerlof1378

Echt een standaard actie/thriller filmpje, met een aardig verhaal en cast Tatum en Foxx spelen aardig maar met Olympus Has Fallen zelfde idee kwam dat zelfde jaar uit. En ja die film mag dan over de top zijn hij is wel beter dan deze, ik vind dit toch Roland Emmerich zijn slechtste film maar afijn das mijn menig dan. Channing Tatum speelt de hoofdrol van John Cale naast Jamie Foxx die president James William Sawyer speelt, zij spelen aardig en ook de rest van de cast met o.a. Maggie Gyllenhaal, Jason Clarke en James Woods doen het ook aardig. Voor de rest is dit gewoon een film voor als je echt niks hebt te doen, en mocht je wat beters hebben te doen dan raad ik jullie Olympus Has Fallen van harte aan en anders enjoy en sterkte.

avatar van Supernatural

Supernatural

een leuke film.heb me prima vermaakt.met fox en tatum die het goed doen naar mijn idee.heb hem in de bios gezien.en heb me toen ook prima vermaakt.er word hier ook veel gesproken over olympus has fallen.ben het wel met de meesten eens dat die beter is dan deze film.maar deze film is ook goed te doen dus 3.5 sterren.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Stem verhoogd met 1 ster! Wat een geweldige film is dit!

Na 30 minuten begint de film met non-stop actie en spanning tot het einde.

Veel explosies, gevechten en spanning, goede acteurs ook.

Wel een typisch Amerikaanse film met die vlag op het laatst en de vliegtuigen.

Film doet veel denken aan Olympus has fallen, die film is volgens mij ook nog een stukje harder kwa geweld.

avatar van Shadowed

Shadowed

Die Emmerich.

Niet iedereen vind hem leuk, maar ik vind hem geweldig in zijn simpele ideeën. 2 van zijn films staan in mijn top 100 omdat ik er eindeloos naar kon kijken, dus ook maar beginnen aan de filmpjes van de beste Roland die nog een stem moeten krijgen van mij.

Jammer dat dit uiteindelijk toch wel een beetje tegenviel. Emmerich heeft altijd wel de neiging zijn filmpjes heel simpel en Amerikaans te houden, en zo dus hier ook. Dit brengt wel een hoop voorspelbaarheid met zich mee en met een aantal overdreven typetjes. Gelukkig niet al te overdreven irritant, waar Emmerich's Pro-Amerikaanse collega Michael Bay weleens de fout in wil gaan.

De actie is prima, niet heel opwindend uiteindelijk, en dat was het gene dat me een beetje tegenviel. Ik kijk Emmerich omdat zijn actie meestal wel een kick kan geven, maar die bleef hier een beetje uit. Al zitten er enkele spectaculaire scenes in met veel kogels en natuurlijk explosies, ik had het allemaal wel nog een tandje hoger willen hebben.

Effecten vallen af en toe ook een beetje door de mand, wanneer die helikopters neerstorten bijvoorbeeld. Actie is wel goed in beeld gebracht, niet al te nerveus en beverig waarmee Emmerich zelf ook wel lijkt te beseffen dat hij het allemaal niet te serieus moet maken, en daarmee bleven de 131 minuten wel boeien.

Enkele toffe scenes gelukkig en een verhaal met genoeg tempo gebracht, en de slotfase was toch wel een adem-inhouden momentje. Voor de rest bleef de kick uit en is het allemaal wel een beetje voorspelbaar gebracht. Toch blijft Emmerich wel een beetje mijn favoriet, maar de echt leuke actie van de beste man is hier niet helemaal maximaal te beleven.

Toch maar een voldoende, want het was allemaal wel lekker vermakelijk.

avatar van Witt

Witt

Zit deze film nu op Netflix te kijken. Kende hem niet maar blijkt in hetzelfde jaar te zijn uitgebracht als Olympus Has Fallen. Dit vond ik een vermakelijke film en automatisch vergelijk je White House Down ermee. En die vergelijking valt negatief uit voor WHD. Verschrikkelijke onzin en minder aansprekende characters. Leuke actie maar Olympus Has Fallen is wat dat betreft toch net iets beter.

avatar van Thomas83

Thomas83

Olympus Has Fallen was erg leuk destijds, maar ook deze film mag er best zijn. Wat deze zo leuk maakt is dat de film zichzelf absoluut niet serieus neemt. Aanvankelijk krijg je nog vooral een beroerde film met een direct raar zoetsappige toon, een vreselijk dom complotverhaaltje, veel clichés en matige actie, maar de film wordt leuker en leuker naarmate hij meer losgaat. Ergens halverwege wordt het zo glorieus onzinnig allemaal, inclusief wat heerlijke oneliners.

Er schuilt een zekere creativiteit in de manier waarop de film zijn best doet zo cheesy en dom mogelijk te zijn, mét een absoluut miljoenenbudget. Of het nou die achtervolging door de tuin van het Witte Huis is (compleet met tanks, RPG's, minigun en een groot publiek op de eerste rang), de zeer laag over de straten van Washington vliegende Black Hawks (panische menigtes veroorzakend) of de belachelijke scène met de dochter met de vlag, op een gegeven moment ga je gewoon schaterend door de film.

Tatum en Foxx zijn wel miscasts eigenlijk, ook al hebben ze nog best enige chemie. Erg komisch ook om Tatum een paar keer een Will Smith-imiatie te zien doen. Ik weet niet of de rol eigenlijk voor Smith was geschreven of dat Emmerich Tatum opdroeg goed naar hem te kijken, maar het is lekker knullig, want ik denk niet dat dit bewust was. Clarke en Woods zijn prima bad guys, , en ook van die overdreven rollen als de hacker en de gids zijn erg leuk.

Olympus Fallen heeft de superieure actie en de 80's charme, White House Down biedt dan weer luchtigheid en bewuste en onbewuste humor. 3.5*.

avatar van stratmans

stratmans

De plot lijkt wel een Suske en Wiske verhaal, maar geweldige actie met een street fighting man

avatar van Siauliai

Siauliai

Wat een waardeloze film zeg.! Totaal niet serieus te nemen. Alleen maar veel gekrijs, gegil, geschiet, en dat dan zo'n vervelend, te bijdehand snotkind de President redt.

avatar van Basto

Basto

Nu live op CNN.

avatar van The Oceanic Six

Basto schreef:

Nu live op CNN.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

Best geinig. Normaal geen fan van Tatum maar hier is het best te verteren. Een echte verstand op 0 en totaal niet serieus nemen. Als je deze film ook maar enigszins serieus gaat opvatten blijft er niets van over. En ja er is wel e.e.a. afgekeken van Die Hard. Dat gedoe met het meisje was wel echt een domper maar al met al best te kijken.

avatar van filmfan0511

filmfan0511

Typische Emmerich film. Ik had verwacht dat deze film qua opzet van iets kleinere schaal zou zijn, maar natuurlijk moet er met de haren bijgesleept worden dat de halve wereld er dreigt aan te gaan en ontploft links en rechts letterlijk alles. Het heel vergelijkbare Olympus Has Fallen vind ik dan toch een stuk beter en leuker uitgewerkt. De meeste acteurs weten ook niet echt boven de middenmaat uit te steken. Channing Tatum vind ik sowieso maar erg charisma-loos, maar ook Jamie Foxx of een Maggie Gyllenhaal weten hier niets te presteren. Dan zijn de bad guy acteurs nog het leukste, zoals Clarke en vooral Jimmy Simpson. Het Amerikaans patriottisme is ook heel storend, maar wel te verwachten. Maar bon, voor de rest is het met verstand op nul een vermakelijke film die, op een iets te traag begin na, veel vaart en over the top actie bevat. Niets speciaals, en ook niet goed, maar dus wel vermakelijk, dus dat telt dan toch voor iets. 2.5*.

avatar van umbra

umbra

Vrij matige film, over de ganse lijn te minnetjes.

avatar van MOVIEMAZZTER

MOVIEMAZZTER

Typisch Amerikaanse actiefilm met veel schietpartijen, explosies en achtervolgingen op een zeer ongebruikelijke lokatie. Channing Tatum is vrij overtuigend in zijn rol, Jamie Foxx doet het leuk maar niet overtuigend als President. Het is allemaal erg voorspelbaar en niets is vernieuwend. Doorsnee actiefilm voor een keertje.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag weer eens herbekeken, ditmaal op Blu-ray, jammer dat deze film een beetje onder gewaardeerd wordt, want hij is echt heel erg goed en spectaculair.

Na 30 minuten begint de film met non-stop actie en spanning tot het einde.

Veel explosies, gevechten en spanning, leuke en goede ook rol van Channing Tatum (Cale) en zijn dochter ook goed gespeeld, ook de schurken waren goed, volgens mij was dat die vent van Terminator.

Wel een typisch Amerikaanse film met die vlag op het laatst en de vliegtuigen.

Al met al heb ik hiervan genoten en dus 4.5 sterren!