• 9.376.921 stemmen

Geregisseerd door: Roland Emmerich

Met onder meer: Channing Tatum, Jamie Foxx en Maggie Gyllenhaal

Releasedatum: 12 september 2013

Plot White House Down

"It will start like any other day"

Politieman John Cale (Channing Tatum) wordt afgewezen voor een droombaan bij de geheime dienst: het beschermen van president James Sawyer (Jamie Foxx). Omdat hij zijn dochter (Joey King) niet wil teleurstellen, neemt hij haar mee op een rondleiding door het Witte Huis. Juist op dat moment wordt het gebouw bezet door een groep zwaar bewapende paramilitairen. Het land en de regering zijn in gevaar en de tijd begint te dringen. Het is aan Cale om zijn dochter, de president en het land te redden.

avatar van Barney23

Barney23

Oplympus has fallen 2 ?

Niet slecht!

Goede actie, doet me aan Die Hard denken, goede actie scenes.

avatar van MrHayo

MrHayo

Heb em in de bios in China gezien. Een heerlijk vermakelijke actie film. Een beuk film noemen we dat.

Zoals Die Hard inderdaad. Ik vond hem beter dan Olympus has fallen. Wat deze film beter maakt is de humor. Jamie Foxx als president is een grap natuurlijk, gewoon verstand op nul en kijken maar. De president op sneakers en met een RPG, lachen toch

avatar van Kricky

Kricky

Ik heb Olympus has fallen in de bios gezien, die was zeer vermakelijk. Om te kijken welke beter is, ga ik deze ook in de bios bekijken.

avatar van Driello

Driello

MrHayo schreef:

Wat deze film beter maakt is de humor.

Wat deze film mede slecth maakt is de 'humor' zou ik eerder durven stellen. De humor was lachwekkend.......maar op de verkeerde manier.

avatar van Filmhoek.nl

Filmhoek.nl

White House Down is een luchtigere versie van Olympus Has Fallen. Daarmee is het nog geen hele goede film maar het kijkt wel lekkerder weg. De personages zijn daar bovenop menselijker en worden subtieler gespeeld, op een paar bijrollen na. De slechte grappen gaan vaak te ver maar gelukkig wordt het nooit zo suf als Independence Day (Emmerich had de lat toen wel erg laag gelegd). Het zijn uiteindelijk de slechteriken die deze film dragen waardoor White House Down qua vermakelijkheid nog een beetje neigt naar een Die Hard film: de minimale kwaliteitsnorm binnen dit genre.

avatar van Rvdz

Rvdz

Ik heb kaartjes gewonnen voor de voorpremiere in Pathé ArenA aanstaande vrijdag .

avatar van ricone

ricone

lekkere film, mar of ie beter is dan Olympus has fallen....., ik vond de acteurs daar wel sterker in, het accent van het meisje is wel subtiel, het plot is iets verassender als die van Olympus.... maar top actie

avatar van olbo

olbo

Deze sla ik over, ik trap er niet meer in. Slechte trailer.

avatar van Jagged Edge

Jagged Edge

Is niet slecht maar wel te veel van het goede.

avatar van MantA1952

MantA1952

Slecht uitgevoerde Die Hard namaak.

avatar van jipt

jipt

Deze trekt me eigenlijk meer dan Olympus has Fallen die ik halverwege had afgezet, misschien toch maar eens gaan kijken.

avatar van RuudC

RuudC

Zoals Lennert bij de trailer opmerkte: Black Dog afspelen bij het zien van een zwarte president.

avatar van Lennert

Lennert

Hehe, dat was even verrassend ja

Weinig interesse in deze film overigens, Olympus Has Fallen heeft gewoon een R-rating zoals het hoort, dit zag er wel heel erg kindvriendelijk uit ondanks de explosies.

avatar van Flipman

Flipman

Ja, Roland I'm-Making-Movies-For-The-Masses Emmerich, wat verwachtte je dan ?

avatar van rico_defender

rico_defender

Leuk vermaak voor ruim 2 uur. Gewoon zo'n filmpje waar je naartoe gaat om niet al teveel bij na te denken. Wel jammer dat het ondanks het "de maker van 2012, indenpendence day, Godzilla"is de effecten soms te nep overkomen. Dat de film met 150 miljoen gemaakt is, zie je er eerlijk gezegd niet aan af.

Maar zoals ik al zei de film is leuk vermaak.

avatar van The Oceanic Six

White House Down - Roland Emmerich | nu.nl/filmrecensies | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl

Recensie White House Down - Review op Filmtotaal.nl

Opvallend, 1,5* bij nu.nl en 3,5* bij Filmtotaal.

Aangezien het een Emmerich film met Emmerich humor is vrees ik dat ik eerder in de buurt van nu.nl ga komen.

Olympus Has Fallen vond ik trouwens wel erg gaaf.

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Typische Emmerich-film. Lage verwachtingen, dus kan het altijd meevallen.

Het deed me allemaal nog het meest denken aan een simplistische Die Hard-kloon. Veel verhaallijnen en dialogen zijn daar echter te voorspelbaar voor. Wat mij ook erg stoorde was hoe makkelijk de 'bad guys' het witte huis bestormden en innamen. Geen weerstand what so ever...... Elke vorm van beveiliging was afwezig, terwijl daar nou juist zo stoer mee gedaan wordt in het begin. Heel jammer, want dat maakt de film nog minder geloofwaardig dan die al is.

Tatum zat best aardig in zijn rol, terwijl ik Foxx iets te overdreven vond. Gelukkig hadden ze wel veel tijd in de speeches gestoken, waardoor het nog enigszins een geloofwaardige casting was.

De film kwam traag op gang en had naar mijn idee minder intro nodig. Het aardige einde maakte dat goed.

Vermakelijk.

EDIT: Stiekem toch één van Emmerich's betere films, gezien de afgelopen tien jaar!

avatar van rep_robert

Wat een wanstaltige vertoning levert Emmerich hier. Ik had al hele lage verwachtingen omdat de timing erg ongelukkig is en vooral als mosterd na de maaltijd voelt na Olympus Has Fallen. Dit stigma kan de film totaal niet kwijtraken.

Vanaf minuut 1 wordt het ene na de andere cliché moment op je afgeslingerd en is het een nog tenenkrommender dan de ander, met dat sollicitatiegesprek als dieptepunt. Gedurende de film weet Emmerich de film niet te redden en volgt het ene na het andere vreselijke moment elkaar op. Tatum stelt niks voor als actieheld, Foxx is dramatisch als president. Alles wat volgt is verder te ongeloofwaardig en slecht voor woorden dat je er melig van wordt. Maar dat ze Foxx als president casten in zijn Air Jordan's met hippe uitspraken is niet grappig meneer Emmerich!!

De humor is tenenkrommend slecht en iets waar Emmerich normaal zijn kracht uit put stelt hier ook gigantisch teleur: de special effects. Voor een film dat 150 miljoen moet hebben gekost ziet de CGI er ontzettend belabberd uit en zijn de actiemomenten erg karig en doet de film niets vernieuwends.

Het verhaal is te stupide voor woorden en ondanks dat een film niet geloofwaardig hoeft te zijn kan je gedurende de hele film het gevoel niet kwijtraken dat ze de boel wel erg achterlijk aanpakken. Zelfs met een open geschoten poort weten ze niet op een fatsoenlijke manier het Witte Huis te bereiken en kunnen ze niet eens een handjevol terroristen aanpakken

Ik zie geen enkele reden om deze film nog een keer te moeten kijken. Misschien enkel om met een groep vrienden te lachen om alle slechte momenten, maar meer ook niet.

avatar van Shinobi

Shinobi

"Martin, as the President of the United States, this comes with the full weight, power and authority of my office. Fuck you."

Vanochtend in Imax gezien en helaas niet zo een beste film.

De opening is op zich wel goed, maar gedurende de loop van de film viel me op hoe geforceerd het hele gebeuren allemaal wel niet overkomt. De humor valt totaal uit de toon en werkt gewoonweg niet. Op een gegeven moment lijkt White House Down meer een parodie op zichzelf te zijn geworden. Ik lachte dan ook meer om de stompzinnigheid van bepaalde dingen, bijvoorbeeld als Emily tegen het einde aan als een gek met de Amerikaanse vlag zwaait om de luchtaanval te stoppen. Hoe verzinnen ze het... Sowieso de dochter verpestte voor mij de film echt op momenten, wat een irritant personage is dat ook eigenlijk. Ik hoopte soms dat ze een kogel door haar hoofd kreeg om haar maar het zwijgen op te leggen.

De actie wordt op zich wel aardig in beeld gebracht, ondanks de ongeloofwaardigheid. Maar daarvoor kijk je ook niet naar zo een dergelijk film. Alleen jammer dat Channing Tatum en Jamie Foxx niet overtuigend zijn in hun rollen. Ze hebben op zich wel een redelijke chemie met elkaar, maar de dialogen tussen beiden gaan werkelijk nergens over.

Wat betreft het voorspelbare verhaal zie je al ver van tevoren aankomen wie de bad guy is, al is er wel een redelijke plottwist tegen het einde aan. Nergens wordt duidelijk wat daadwerkelijk het motief van de terroristen is en na vele clichés, onlogica en plotgaten boeide het me nog geen eens meer. Het langgerekte einde doet de film ook geen goed, ik was toen al helemaal vermoeid van alle onzin die ik voorbij heb zien komen.

Al met al een erg langdradige film gevuld met een hoop banaliteit en flauwe grappen. Olympus Has Fallen (2013) wint naar mijn mening de strijd aangaande de 'beste-aanval-op-Het-Witte-Huis-film', met die film kon ik me tenminste nog wel enigszins vermaken.

Krappe 2,5 sterren.

avatar van rep_robert

Wat een hoge waardering voor zo´n negatieve recensie Je zegt zelfs dat de film je niet eens meer boeide hoe langer het duurde .

avatar van Shinobi

Shinobi

Haha, klopt. Maar het bood me nog wel enige vorm van vermaak, al heeft dat misschien ook wel te maken met Imax denk ik. Als ik 'm thuis keek zou de score wel iets lager liggen.

avatar van voskat

voskat

Spanningsloze uitvoering van een lichtelijk uitgekauwd idee. Geen enkel nieuw idee. Het kabbelt maar een beetje voorbij.

En dat kind is extreem irritant.

avatar van The One Ring

The One Ring

Ik ben niet erg bekend met het werk van Roland Emmerich en zal dat waarschijnlijk nooit echt worden, maar dit is ongeveer het type film dat ik van hem verwacht. Al vermoed ik dat zelfs voor hem dit niet echt een uitschieter is. Over White House Down kan ik kort zijn: er zit geen originele seconde in de hele film. Werkelijk alles leek ik te herkennen uit een vorige film en de structuur van Die Hard wordt bijna geheel gekopieerd. Sommige elementen en scènes zelfs heel direct (die hacker en die helikopteraanval bijvoorbeeld). Alleen krijgt Tatum weinig humor als de held en heeft hij een ongeïnteresseerd ogende Jamie Foxx als sidekick. Dat is eigenlijk het enige leuke aan dit concept, dat de Amerikaanse president hier praktisch een sidekick is. Jammer alleen dat Foxx er een Obama zonder charisma van maakt.

Het kijkt weg. De tweede helft is zelfs enigszins vermakelijk als de actie losbarst (de eerste helft is vrij saai en langdradig), maar zelfs in mainstream Hollywood-cinema heeft White House Down wel érg weinig identiteit. Ik zou niet weten waar ik de film door zou moeten onthouden over een aantal jaar.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Prima kijkvoer. Maar wat heeft Emmerich toch met gescheiden hoofdpersonages in zijn films?

avatar van SunChaser

SunChaser schreef:

Beter dan OHF

OHF?

AGE-411:

Olympus Has Fallen (2013)

En nee, deze is niet beter. Overigens is OHF ook geen bijster sterke film, maar de invasie(en de verdediging van de terroristen) op het Witte Huis is in alle opzichten beter dan in dit gemakzuchtige werkje

avatar van MovieFan79

MovieFan79

Vandaag wezen kijken naar WHD... ik vond het een heerlijke actie film. Lekker popcorn sit back and relax film. Lekkere actie. Humor op de goeie momenten. Ik heb me wel vermaakt en ik zou het zo nog een keer kijken. Wat idd wel jammer is, is dat de nepheid heel erg te zien was bij bepaalde effecten. Voor een film van 2 uur lang heb ik me wel vermaakt en niet verveeld.

Voordat ik de film ging kijken las ik heel wat slechte recensie op IMDB.com waardoor ik niet met al teveel verwachting naar de voorstelling ben gaan kijken. Maar het heeft me toch aangenaam verrast. Het is een wat softere versie van OHF. Maar dat heeft bij mij iig de pret niet bedorven. OHF was een ijzersterke film met een hele goeie cast en de invasie op de white house was veel en veel heftiger en harder. Maar WHD deed er niet slecht onder. Ik ben niet weg van channing tatum.. vond hem wel aardig in 21 jump street, G.I. Joe en in step up hij is een acteur wat vaak films speelt waarmee comedy gecombineerd wordt met drama en wat humor. Ik zie hem nog niet echt een serieuze keiharde actie film spelen. Wie weet verrast channing me nog

Jamie fox is zoals altijd geweldig met zijn humor. Hij kan bijna elk soort film spelen alhoewel ik zie hem niet zo snel in SF film.. Ben benieuwd naar zijn rol in the amazing spiderman 2, welke volgend jaar uitkomt

Al met al 3,5 sterren voor de humor, de actie.. en een paar leuke vecht scenes.

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Denk dat ze pech hebben dat Olympus hiervoor al in de bioscopen draaide, dat doet deze prent nog minder goed. het is een aardige wegkijker, maar niet meer dan dat. Teveel flauwe oneliners en een te groot "Die Hard" gehalte, waardoor je constant denkt; dit ken ik ergens van...

2.5**