• 9.377.648 stemmen

Dip Huet Seung Hung (1989)

Actie / Misdaad | 111 minuten

Met onder meer: Chow Yun-fat, Danny Lee en Sally Yeh

Gesproken taal: Kantonees, Mandarijn en Japans

Releasedatum: 10 november 1994

Plot Dip Huet Seung Hung

"One Vicious Hitman. One Fierce Cop. Ten Thousand Bullets."

Jeff (Yun-Fat Chow), een huurmoordenaar, staat op het punt om zijn loopbaan te beëindigen. Tijdens zijn laatste klus verwondt hij per ongeluk de nachtclubzangeres Jenny (Sally Yeh), die daardoor blind raakt. Om de dure oogoperatie te bekostigen besluit hij alsnog een opdracht aan te nemen: de liquidatie van Triade-leider Hay Wong Hoi. Inspecteur Lee (Danny Lee), die aanvankelijk jacht maakt op The Killer, voelt zich gaandeweg op een vreemde manier tot hem aangetrokken en kiest tenslotte zelfs zijn zijde. Ze erkennen elkaar als wapenbroeders en binden gezamenlijk de strijd aan met de triades.

Insp. Li Ying / Little Eagle

Sidney Fung

Sgt. Tsang Yeh

Hay Wong Hoi

Teddy Wong Hung

Chief Inspector Tu

avatar van FlorisV

FlorisV

Is wel aan een update toe. De film ziet er niet echt goed uit afgezien van wat fraaie beelden in het begin van de wateren en eilandjes. Regisseur John Woo, die later van schietpartijen het liefst een soort dans maakte, weet hier ook nog niet wanneer wel en niet slow motion te gebruiken.

Afgezien van een fijne intro/outro tune bevat de film verder qua soundtrack vooral sentimentele reut die beter thuis past in de meest goedkope jaren 80 soap series. Het verhaal, hoewel dunnetjes, is best goed maar het wordt allemaal iets teveel opgerekt. Verder ontbeert John Woo hier nog de vorm die hij later zou krijgen met strakker gechoreografeerde scenes, het komt nu allemaal nog wat chaotisch over. Dat was in Hard Boiled vaak ook nog maar daar zaten al meer vondsten in de actiescenes. Die zijn hier echt simpel het is vaak ofwel dat de killer gewoon eerder schiet of dat de bad guys mis schieten terwijl de killer natuurlijk alles raakt. Een jaar eerder liet Die Hard al zien wat wat meer intelligentie, beter doordachte actie en creativiteit voor enorm verschil kunnen maken.

Wat aan de hier eigenlijk dus vrij matige actie wordt toegevoegd is weinig meer dan melodrama wat vooral door de prima acteurs, met Chow Yun Fat als topper, naar een hoger plan wordt getild. Hij zet een killer neer die veel meer emoties heeft en net als zijn baas meer hecht aan ouderwetse erecodes en schuldgevoel kent.

avatar van jordandejong

jordandejong

Magistrale actiefilm van John Woo gevuld met boordevol rauwe en bloederige shootouts. De actie is werkelijk fantastisch vormgegeven (mijn favoriet de scène op het eilandje). Soundtrack is overigens ook heerlijk.

Chow Yun-Fat is ongelofelijk cool (vooral met snor), maar ook Danny Lee in de rol van de detective is bijzonder leuk. Af en toe is het krankzinnig melodramatisch maar daar kon ik wel doorheen prikken. En als er dan weer een geniale actiescene voorgeschoteld wordt is het weer helemaal goed gemaakt. Heeft soms wat weg van Scarface, zowel qua rauwheid van de actie als door 'belegering' op het eind.

Snel meer zoeken van Woo z'n Aziatische werk. Hard Boiled schijnt ook fantastisch te zijn begrijp ik? The Killer is in ieder geval een meedogenloos meesterwerk.

avatar van boemboem27

boemboem27

misschien was dit voor eind jaren 80 een goede film

maar nu ruim 35 jar later zijn dit toch belabberde acteerprestaties .

matig verhaaltje en heel erg over de top.

al worden ze geraakt door weet niet hoeveel kogels ze gaan gewoon vrolijk door.

oneindige magazijnen die maar niet leeg raken, en zoveel meer fouten.

nee niet (meer) mijn films

avatar van El  Loco

El Loco

Het is nog maar mijn derde John Woo film en de eerste niet-Amerikaanse film, maar het smaakt in ieder geval naar meer. Het is een simpele rechttoe rechtaan film, maar hetgeen we te zien krijgen is uiterst vermakelijk.

We krijgen een hoop brute actiescènes te zien en het tempo ligt ontzettend hoog. De actiescènes zijn erg over the top, maar links en rechts zijn er iets meer suspensvolle scènes zoals de moordaanslag vanop de boot, de confrontatie in het ziekenhuis tussen The Killer en de 2 rechercheurs of de confrontatie tussen hen bij Jennie thuis.

De film wordt ook ondersteund door wat drama rond de vriendschap tussen The Killer en de politieagent enerzijds en romance tussen The Killer en Jennie die geleidelijk aan blind wordt. De vriendschap komt op een geslaagde manier tot uiting en de romance is gelukkig niet te klef. Alles past wel binnen het sfeertje dat de film wilt uitstralen.

Zeer vermakelijke actiefilm van John Woo.