• 9.370.308 stemmen

Met onder meer: Lance Henriksen, Brion James en Rita Taggart

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot The Horror Show

"Go to Hell."

De sadistische seriemoordenaar Max Jenke (Brion James) wordt eindelijk gevangen door de toegewijde politieman Lucas McCarthy (Lance Henriksen). Voordat dit is gebeurd, heeft Max echter wat vreemde experimenten op zichzelf uitgevoerd. Eenmaal op de elektrische stoel transformeert zijn slechtheid in een soort elektrisch veld. Hij kan er nu op uit om wraak te nemen op McCarthy en zijn familie.

Detective Lucas McCarthy

Donna McCarthy

Bonnie McCarthy

Scott McCarthy

Peter Campbell

Dr. Tower

avatar van ichi

ichi

De beste, want ziekste van de House serie. Brion James(bladerunner) is te gek als back from the dead serial killer en Lance Henrikson als family-copper, inventieve effecten en een rap tempo zorgen voor anderhalf uur B-plezier.

avatar van Wouter

Heeft niks met de eerste twee House-films te maken, mar kreeg die titel vanwege commerciele redenen. Uitermate slechte film.

avatar van Diesel

Diesel

Geweldige poster, afschuwelijke film.

Net geen halve ster.

avatar van pompoen

pompoen

Prachtfilm, maar ik verwachte een ander einde.

Beste house van de 4.

Samen met house 1 is dit de beste, ook is dit deel puur horror, en heeft niks komisch meer.

Dat hoort ook zo, t'is een komedie of t'is een horror, maar mix ze niet.

En trouwens, de originele cover is een verotte house- hand.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Matige deel in de House serie,. komt niet boven de kwaliteit van een gemiddelde Twilight Zone aflevering uit.

Humor is ook wat verder te zoeken als in de andere delen.

Het plot spreekt mij gewoon niet zo aan.

2,0

avatar van pompoen

pompoen

Tegenover house, en zeker House 2: the second story", is dit deel zonder komedie, en veel meer horrormomenten.

avatar van mikey

mikey

Deze aflevering heeft (lijkt) meer met Elm street/Shocker te maken dan met de vorige 2 House films. Tuurlijk is de film matig maar je kan je lol op met de psycho en het geterroriseerde gezin. Aanrader voor de ol' school horror fanatics. 3

avatar van nightbreed

nightbreed

Ik weet niet welke film eerder was (alle2 uit '89), House 3 of Shocker maar als Shocker eerder was dan is House 3 een slap aftreksel daarvan en als House 3 eerder was dan in Shocker een gedistilleerde versie van House 3.

Feit blijft dat het verhaal bijna identiek is en dat Shocker wel goed is en dat House 3 nogal slecht is.

Wat me ook wist te irriteren was dat het geluid en het beeld niet synchroon verlopen.

Cijfer: 2

avatar van damianodebeste

damianodebeste

Ik vind house 3 en trouwens alle delen van de house films maar een beetje raar

ze lijken alle vier geen meter op elkaar ik vond house 2 echt hele slechte special effects hebben en ik zag er ook geen horror in

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Na de House trilogie gezien te hebben toch ook maar het derde deel bekeken, hoewel dit natuurlijk geen moer te maken heeft met House. Deed me ontzettend denken aan Shocker, zowel qua plot als qua uitwerking. En van tijd tot tijd deed het zelfs wat denken aan Craven's andere film, A Nightmare on Elm Street. Desondanks bakken de makers er maar weinig van. The Horror Show is niets meer dan een standaard horrorwerkje, waar er eigenlijk al teveel van zijn.

Het verhaal is één brok cliché, de dubbing is om te huilen en fatsoenlijk acteerwerk zit er niet bij. Vooral Brion James slaat een groot pleefiguur met zijn aardappelzak van een psychopaat. Idioot voor je uit staren met je bovenlip omhoog maakt je niet eng, je ziet er alleen debiel uit. Voor de liefhebber van een typisch simpel jaren '80 horror met een paar amusante momenten is dit overigens best vermakelijke kost. Voor mensen die houden van een beetje een fris en vernieuwend script daarentegen, staan bij het verkeerde adres. Dan moet je toch echt de twee huizen eerder hebben.

2 kleine sterren.

avatar van charmed one

charmed one

dit is het beste deel uit de reeks vind ik. ook het spannendste deel. en een leuke cast. lance henriksen is een goeie acteur vind ik. hij speelt altijd leuk in horrors .

avatar van PEN15

PEN15

Ergens net 1990 of 1991 kwam deze op televisie, waarna we met klasgenoten de dag daarop spraken over, "zag je dit" "zag je dat". Een klasgenootje had van de videotheek de "echte" versie bekeken. Ik was daar ook benieuwd naar, maar ik heb begrepen dat de uncut versie vrij moeilijk te vinden was. De britse VHS liet de uncut fragmenten gewoon op de hoes staan, maar de werkelijke film was nog steeds gecensureerd. Daarna ooit eens de "uncut" original gekocht en dat is een wereld van verschil. Er is zoveel bloederig slachtmomenten weggeknipt dat het haast de hele film verziekt. De uncut versie is zeker het bekijken waard. Ik vind de filmhoes met de hand in ontbindende staat een van de bekendere hoestekeningen ooit gemaakt. Het idee is vaak gejat (in bollywoodfims bijvoorbeeld) of geparodieerd. Vond de titel toch vrij lastig te vinden in de gegevensbank van moviemeter trouwens!

avatar van erik1677

erik1677

yeaaaah topper

avatar van Vascago

Vascago

Leuke film met een redelijke rol van Henriksen en een geweldige rol van Brion James. Lekker sfeertje erin, wat lekkere muziek en een paar fijne kills en het kan al niet meer mis.

avatar van erik1677

erik1677

ja heerlijk jaren 80 sfeertje.

avatar van lloydbarker

lloydbarker

Geweldig dit wat een heerlijke horrorfilm, hier hou ik echt van! Weten jullie misschien nog wat andere leuke titels in deze stijl die ik dan eigenlijk ook moet zien?

avatar van Phantasm

Phantasm

Aardige horror met redelijke kills, heeft totaal niets te maken met de vorige delen.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Meest grimmige deel uit de housereeks. Een beetje een warrig en afgeraffeld eind, maar verder prima te doen. Typisch jaren '80 horrortje, wat geen moment verveelt.

Deze had als slogan: "This time we're not kidding" en dat blijkt ook wel uit deze vrij humorloze film, alhoewel er wat grapjes a la Freddy Krueger inzaten. Eigenlijk ook zo wel te omschrijven: Het plot van Shocker met een mindfucker als Freddy. Dat stoorde me overigens totaal niet.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

The Horror Show is onder andere hier in NL uitgebracht onder de titel House III, maar kan met gemak als losstaande film gekeken worden.

Lance Henriksen zet een aardige rol neer als een politieagent die geplaagd word door de geest vaan een psychopaat (Brion James).

Deze film werd geproduceerd door Sean Cunningham en bevat muziek van Harry Manfredini. Laatstgenoemde zorgde voor een toffe soundtrack die wat doet denken aan het betere Richard Band werk.

Het gezinnetje is heelijk Amerikaans met de volwassen tienerdochter en de zoon die bumiets anders lijkt te doen dan hard rock en heavy metal luisteren.

Dat deze film zo'n laag imdb gemiddelde heeft zeg. Ik heb me hier prima mee vermaakt. De special effects in de droom/halucinatie scenes zien er best tof uit en Brion James weet nog best creepy over te komen. Daarnaast heeft de film een lekker tempo, waardoor die anderhalf uur zo lijken om te vliegen.

Toch een best genietbaar jaren '80 filmpje voor de liefhebbers.

avatar van PEN15

PEN15

Het laatste beetje hoop is vervlogen. Ik was altijd overtuigd dat hier een unrated/uncut/uncensored of wat dan ook versie van op de markt was. Als kind heb ik hem ongeveer in deze staat in de videotheek zien staan.

Afbeelding I

Afbeeldng II

Afbeelding III

Kijk er maar snel naar, want elke keer als ik bijlagen meeneem zijn die linkjes binnen een paar maanden al dood. Het lijkt erop dat er een vhs hoes bestond voor buiten de VS met de hand in ontbindende staat en de achterzijde met screenshots. Op het eerste plaatje kun je zien hoe die Vinnie finaal door midden is gehakt. Dit is nergens te zien in een mogelijke unrated versie. Naar verluidt is alle spraakmakende SE op aandringen van de beruchte MPAA wegeknipt en nooit meer gebruikt. Wat heb je dan eigenlijk nog aan zo'n film die het echt moet hebben van de gore?? Waarom stonden er dan afbeeldingen van de geknipte versie op de hoes, als lokkertje? Er bestaat naast de unrated versie ook nog eens een R-rated versie waar je zo mogelijk nog minder gore ziet. Ik had ooit eens een keer een matige dvd-release in handen gehad te zien in afbeelding III, warmee werd geadverteerd dat het de unrated versie was. Je zag eigenlijk nog weinig, maar in de unrated weet ik zeker dat die Casey met afgehakte armen kwam aanslingeren aan een ketting. Kan het dan nog erger? Jazeker, het blijkt ook nog eens niks met de House-reeks te maken te hebben, vandaar de afwijkende titel "the horror show".

Eigenlijk is voor mij weinig van zijn duistere reputatie over. Het enige wat ik nog wel creepy vond was dat gezicht van Brion James op die kalkoen. Vergeet ik verder nog iets? Oh ja, RIP James Isaac...

avatar van RuudC

RuudC

Heeft inderdaad niets te maken met de andere twee House-films. Probleem? Welnee, het tweede deel had ook niks met de eerste te maken. Dit zogenaamde derde deel zet de humoristische lijn van de vorige voort. Komt er nog bij dat je hier met Lance Henriksen en Brion James twee heel toffe acteurs hebben. Lance heb ik wel beter gezien, maar Brion James (veel te vroeg overleden...) is weergaloos als maniakale moordenaar. Zijn momenten zijn zowel freaky als hilarisch. dat werkt goed in nineties horror zoals hier het geval is. De film doet nog het meest denken aan Nightmare on Elm Street. Het is absoluut niet de beste horrorfilm ooit, maar heus wel leuk voor een keer. Een paar scares zijn goed gevonden, zoals de kalkoen.

avatar van lezertje

lezertje

Als je het werkelijk debiele verhaaltje voor lief neemt en het miserabel slechte acteren van de twee hoofdrolspelers Lance Henriksen en Brion James op de koop toe, dan beleef je, heel misschien, nog een aangenaam anderhalf uurtje. Zo niet: lo0p hier dan met een grote boog omheen.

avatar van Basto

Basto

• 11920 berichten

Erg leuke 80's horror film. Heeft niets te maken net de eerdere House films en ook de originele titel is niet best. De film gelukkig wel. Lance en Brion zijn eeg overtuigend. De gore, het verhaal, de effecten zijn up par en ik ben nu eenmaal een sucker voor 80's camp. En die dochter is echt zooo lekker!

4* voor dit zwaar ondergewaardeerde werkje dat met een betere titel en marketing een cultclassic was geworden.

avatar van clubsport

clubsport

Verhaal doet me sterk denken aan Shocker van Wes craven .

avatar van clubsport

clubsport

Net aan voldoende , het verhaal is aardig met zeker in het begin een heerlijke scene met veel bloed en gore effecten , daarna word het wat minder als Jenke terugkeerd .

Het hoofdplot doet zeker in het begin sterk denken aan SHOCKER van Wes craven alleen die film blijft spannender en heeft een boeiender verhaal .

Brian James doet het leuk als Jenke en Lance henriksen doet het ook niet onaardig , net aan 3 sterren .

avatar van wess16

wess16

Eindelijk gevonden dankzij YouTube-filmpje over slechte goede horror uit de 80’s! Deze film herinnerde ik me nog wel, maar ik had geen idee hoe die heette. Als puber gezien en toen vond ik hem volgens mij eng. Die kalkoen is me altijd bijgebleven! Tijd voor een herziening? 4*

avatar van teigertje

teigertje

• 2075 stemmen

Deze derde House film.

Staat los van de voorgaande delen,en heeft hier niets mee te maken.

Een goede horror film, met enkele schrik momenten.

En een spannende en griezelige film.

En Lance Hendriksen speelt weer heel goed in deze film.

Ook geld dat voor Brion James die de gestoorde kwaadaardige moordenaar speelt.

Een prima horror film nog steeds.

avatar van scorsese

Matige film over een seriemoordenaar die de elektrische stoel krijgt. Nogal mager uitgewerkt allemaal en opgebouwde jump scares zijn simpelweg saai. Hier en daar wat prima ouderwetse (lees: niet cgi) praktische make-up effecten en een goed gecaste Brion James die zijn rol lekker dik aanzet.