• 9.372.347 stemmen

Geregisseerd door: Robert Aldrich

Met onder meer: Burt Reynolds, Catherine Deneuve en Ben Johnson

Releasedatum: 15 april 1976

Plot Hustle

"She's the call girl. He's the cop. They both take their jobs seriously."

Phil Gaines is inspecteur in dat gedeelte van Los Angeles waar prostitutie, drugs en roofmoorden aan de orde van de dag zijn. Nicole is zijn vriendin maar ook een luxe 'callgirl'. Beiden dromen ze van een ander leven. Dan spoelt het lijk van een jonge vrouw aan. Als Phil en zijn partner niet snel succes boeken, gaat de vader van het vermoorde meisje zelf op onderzoek uit. En dan breekt de hel pas werkelijk los!

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Lt. Phil Gaines

Peggy Summers

Herbie Dalitz

avatar van Bandit

Bandit

Belachelijk verhaal en de film duurt veel en veel te lang. Robert Englund (Freddy Krueger) is in deze film nog even te zien als overvaller.

avatar van Zinema

Matige montage.

Met de acteerprestaties is weinig mis in dit misdaaddrama. De film kent een aantal leuke dialogen en onvoorspelbaar verloop. De matige montage zorgt echter voor onnodige irritaties en verwarring en tevens wordt het einde een beetje afgeraffeld.

Redelijk.

avatar van stinissen

Sterren cast maakt nog geen goede film naast boven genoemde ook nog rollen van Paul Winfield, Eileen Brennan, Eddie Albert, Ernest Borgnine, en Catherine Bach.

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 2062 stemmen

Een film die ik met plezier bekeken heb. Ook al is het naar hedendaagse normen een langdradig geval waarin niet zo heel veel gebeurt. Ik heb genoten van de dialogen, onderlinge relaties, … Het lijkt een politiefilm maar er is meer gaande dan dat, vooral ook lijkt het uit te monden in een stevige portie maatschappijkritiek. Het is mooi in beeld gebracht door een regisseur die weet waar hij mee bezig is, met referenties aan de klassieke film noir. De toon van de film is redelijk nihilistisch en cynisch ook. De running gag waarbij Paul Winfield heel de tijd ‘racistisch’ afgeeft op blanken tot en met de albino toe … alsof Aldrich hier iets wil poneren door om te keren van wat je doorgaans verwacht in film (en realiteit). Ook genoten van de lekker bruine seventies decors en kostumering.
Het einde waarin Winfield slecht nieuws brengt aan Deneuve vond ik op het eerste zicht té melo en dus een jammerlijke misser. Dat wordt gelukkig wel gecompenseerd met wat er net aan voorafgaat. Waarbij niemand minder dan Robert Englund, je favoriete nachtmerrie, dienst doet als de jonge overvaller. Daarvoor alleen al is de film een keer het bekijken waard.