Genre: Drama / Misdaad
Met onder meer: Guy Pearce, Robert Pattinson en Scoot McNairy
Gesproken taal: Mandarijn en Engels
Releasedatum: 12 juni 2014
Plot The Rover
"Fear the man with nothing left to lose."
Het verhaal speelt zich af in de Australische woestijn in een gevaarlijke en disfunctionele toekomst. Eric heeft elke schijn van menselijkheid achter zich gelaten. Wanneer zijn laatste bezit, zijn auto, wordt gestolen door een bende gevaarlijke criminelen begint Eric aan een zoektocht naar de daders. Hij wordt hierbij gedwongen om de hulp in te schakelen van Reynolds, een naïef lid van de bende die achtergelaten is in de chaos bij hun laatste ontsnappingspoging.
Eric
Town Soldier
Grandma
Storekeeper
McSavah
Het zal inderdaad nog steeds eerder uitzondering dan regel zijn, maar deze opmerking van Verhoeven vond ik wel leuk toevallig.
Hoop dit jaar overigens nog wel deze film te gaan zien, en eventueel Animal Kingdom.
Malick
McSavah
Heb ze allebei inmiddels al 'binnen' en heb Arkapaw ook hoog zitten, dus dat komt goed.
haguewarrior
Op zich wel aardig gegeven maar moet zeggen dat naarmate de film vorderde het steeds meer moeite koste om aandacht erbij te houden. Er zit eigenlijk op nog staart aan en eigenlijk zat ik te wachten op onverwachte plotwending die maar niet kwam...zoals de hele fil maar niet op gang kwam.
andrehoek
De hele film raakt kant nog wal. Na ongeveer 5 min bekroop mij een Only God forgives gevoel. Alles aan de film is te omschrijven als vreemd of bizar. Muziek, keuzes, teksten. Je moet wel heel erg veel van film houden om dit werkje alleen al tot het einde vol te houden.
spoiler: Voor de Guy fans, mocht je halverwege denken straks gebeurt er wat of wordt er iets duidelijk. Helaas...,
Leno
Mislukte film met een veel te serieuze Pearce en een verhaal dat voortkabbelt en nooit loskomt. Het is wachten op het einde, maar wat er gebeurt met de onsympathieke karakters zal je een worst zijn.
Smugmarty
Lastig. De film begint sterk, origineel en overtuigend. Mad Max scenery, listige muziek en plotse actie.
Daarna wordt het snel donker, naargeestig maar zonder boeiend te blijven.
Overigens komt er wel een stuk duidelijkheid op het einde... maar dat mag de film niet redden.
Wel wat anders, dat dan weer wel.
Matig.
Zandkuiken
Wat een pak lauwe reacties toch hier. Wat mij betreft nog niet de grote film die regisseur David Michôd wel eens zal maken, maar toch echt cinema met panáche. Nog een stukje beter ook dan zijn debuut. Audiovisueel sterk en zowel Pearce als Pattinson zijn in optima forma. Die laatste werpt het Twilight-juk nu wel finaal van zich af.
Bij mij was de filmbeleving net niet intens genoeg om gewag te kunnen maken van een meesterwerk, maar dat komt er dus wel nog eens uit bij Michôd.
mayhemblik
Ja, die soundtrack viel me ook positief op! Vooral die jazzy, John Zorn achtige stukken.
Zullen we dan nog één keer het begin van Funny games (die uit '97 uiteraard) kijken?
Alleen het begin kijken zal wel niet lukken, nou dan kijk ik hem wel weer helemaal uit.
Wat een straf
johnhendrikos
supersaaie film gewoon, niets aan.
Advies, steek je tijd ergens anders in.
johnhendrikos
Only god forgives ja, ahahah dat was pas een waardeloze film zeg, ongelooflijk.
kevinverwijst
Ik vind het een hele mooie spannende film, met mooie beelden van Australië en Guy Pearce en Robert Pattinson spelen allebei ook heel erg goed en overtuigend. ***,5!
rudivermeij
Het had een goeie kunnen zijn maar helaas er zit totaal geen vaart in waardoor het een (naar mijn mening) een heel slechte film is.
Pim1993
Zwakke film. Overtuigende cast en de sfeer is goed maar het loopt niet lekker door. Het plot gaat ook helemaal nergens over. Echt bizar. Pattinson was een verrassing. De vampier kan blijkbaar ook dit soort rolletjes overtuigend vertolken.
Kan hier helaas geen voldoende voor geven.
Thorak
Sterke punten in deze film zijn de sfeer, de muziek en het acteerwerk. Helaas is de plot nogal minimaal en voor velen blijkbaar nogal onduidelijk. De protagonist maakt toch vrij duidelijk zijn motivatie duidelijk, maar toegegeven, echt veel om het lijf heeft het niet.
Filmkriebel
In de Focus Knack staat The Rover in hun top 10 lijstje 2014. Opvallend toch, daar de film aan de kassa niet veel opbracht en weinig aandacht kreeg. Je moet het bekijken voor de sfeer, stond er. Maar my god, wat een zwaar en deprimerend drama is dit... je voelt je niet bepaald gelukkig na afloop. Het is een roadmovie waarin twee mannen door een wetteloos Australië reizen. Ja, Mad Max is niet veraf, behalve dat er hier geen goed en kwaad is. Er heerst straffeloosheid, en de grootste vijand van de mens zijn andere mensen.
De handelaars zijn tot de tanden gewapend om te voorkomen dat ze geplunderd worden en mensen worden achteloos en koelbloedig vermoord in deze film. Het personage van Pearce is duidelijk een overlever, Rey (Pattinson) is een wat naieve jongen. De ijzersterke sfeer kruipt er na een poosje wel in en is inderdaad geslaagd te noemen... de reden waarom Eric zijn wagen terug wilt (want daar draait het om) vond ik vrij flauw. Het gevaarlijke tripje door een anarchistische wereld vond ik daarentegen wel meeslepend.
Onslaught
De setting vind ik leuk uitgedacht, maar de film loopt inderdaad niet al te flot...
LPereboom
Ik vond de film heel goed, er word in deze film voor een mooie sfeer gezorgd. De begin scene vind ik heel sterk, er zitten ook zo van de sterke deuntjes (muziek) dat voor de nodige sfeer en spanning zorgen vind ik. Daarnaast vin ik dat Pearce en Pattinson heel goed acteren, de film heeft me geen minuut verveeld. Voor mij was deze geslaagd.
Left4Dead
Prima film die teert op sfeer. Het verhaal is mager, een roadtrip voor een vergeldingsactie. Het script vind ik juist wel weer heerlijk, gortdroog in een post-apocalyptische wereld. Hard en ruw hoe de mens leeft in deze fictiewereld. Cast doet het opmerkelijk goed maar de film wordt volledig gelift door de prachtige soundtrack. Dat het zich in de droevige zandbak Australië afspeelt past perfect bij het verhaal.
Ik heb me er prima mee vermaakt, als je niet van trage films houdt wil ik je wel waarschuwen. 3.5**
The Goss
Ik heb in deze film weer eens genoten van Guy Pearce zoals ik van hem heb genoten in Memento. Zeer sterke rol. De kracht zit hem in het weinig zeggen. En dit gesitueerd in de outback van Australië. Mooie film.
Insignificance
Een soort moderne western in de Australische outback. Dystopisch, desolaat en stoffig waar je weg kunt komen met moord en mensen niet of nauwelijks nog iets om elkaar of wat dan ook geven. Aan de hand van een bescheiden plot laat Michôd zijn outlaws door het dorre land zwerven, hij trekt de sfeerkaart en doet dat met verve, alhoewel dat hier en daar ook wel eens kan gaan knagen.
Probleem met films als deze is dat het nog wel eens iets te opzichtig wil wentelen in z'n bleke, verstilde en sombere stemming. The Rover heeft daar ook last van. Misschien dat ik het dan net niet intrigerend genoeg vind om er helemaal in op te gaan. Hoe dan ook, je prikt er als kijker op bepaalde momenten dan toch enigszins doorheen. Net als tijdens het geboeide gesprekje op de legerbasis.
Je voelt in alles dat Pearce daar iets over de kern van de film vertelt. Bittere kerel en een mooie rol, dat wel. Pattinson doet het leuk als naïeve simpleton. Een troosteloze film, die af en toe wordt opgeschrikt door meedogenloos geweld en het heeft een zeer opvallende, bonte soundtrack die al in het eerste kwartier stevig van zich laat horen. Onderdeel van een bijzonder sterke opening.
spinner
Zeer traag en saai. Na een half uurtje heb ik het maar opgegeven. Ik wilde hem eerst nog wel uitkijken, maar de irritante muziek(?) gaf de doorslag om hem toch maar uit te zetten.
RaoulDuke
Fantastische film. De western-setting en de post-apocalyptische sfeer zijn uitermate goed getroffen, de desolate landschappen zorgen voor een perfect decor en de acteerprestaties zijn fenomenaal. Voor wie 'n actiefilm verwacht a la Mad Max komt echter bedrogen uit: dit is meer drama dan actie.
duffs
nou eerst schiet hij gewoon mensen dood zonder rede gewoon omstanders vervolgens word zijn auro gestolen maar krijgt er wel een betere wagen voor dat gebied waar hij in moet overleven teruch ik zeg niet een duurdere wel een betere wagen voor zoon terein vervolgens wordt niet duidelijk waarom hij zo veel+ moete doet de auto terug te vinden en vervolgens ook nog de dieven te vermoorden terwijl dat ook niet nodig is ik bedoel was hij verliefd op zijn auto ofzo had hij er sex mee he met de benzineklep ofzo en uiteiondelijk doet hij of hij zijn menselijkheid heeft verloren maar doet hij op het einde iets heel menselijks en vredelievends voor de jongen raar man, nee de film zit vol onozel heden maargoed er word wel goed gespeeld en de post acopalyptiscghe zweer is gaaf maar de film blijf zonder logische inhoud niet echt geweldig allemaal een 4 van mij niet echt de moeite van mijn tijd geweest
Decec
Een goede misdaad/drama film...
Prima verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende acteur Guy Pearce...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Prima achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
leatherhead
Niet goed.
Zeer typisch arthouserig ding, dat traag voortkabbelt, qua sfeer wel aardig zit, maar eigenlijk alleszins bij lange na niet het onderste uit de kan weet te halen.
Vooral jammer van de visuele lelijkheid waarmee de film doordrenkt is. Wellicht ware beeldporno voor Westernfans, maar mij stond de oeverloos saaie zandbak esthetiek al vanaf minuut één tegen. Alle lofbetuigingen omtrent de cinematografie verbaast me dan ook nogal, maar soit. My loss dan, of zo. Wel sterk is de soundtrack, die ervoor zorgt dat de film soms een wat vreemd sfeertje met zich meedraagt.
Pearce mag de ganse film lekker bokkig voor zich uit staren, en hoewel dat hem al wat beter afgaat dan wanneer hij écht moet gaan acteren (zoals in Memento *kots*), kun je moeilijk spreken van een knappe performance. Maar helemaal vreemd zijn de uiterst positieve geluiden naar Pattinson's adres, die mijns inziens zeer geflatteerd zijn. Zo'n acteur die steevast garant staat voor een potje ergerlijk acteerwerk, bah. Verder ook een verhaal van likmevestje, maar goed, daar kan ik dan nog mee leven, 't is vooral jammer dat het voor de rest zo weinig om het lijf heeft.
Niet mijn film dus. Qua sfeer zo nu en dan aardig, maar cinematografisch een gruize muis, en ongelukkig gecast. 2,0*.

'Fallout'-serie op Prime Video achter de rug? Ook in deze titels zijn de atoombommen gevallen

Cuatro Lunas
Drama / Romantiek, 2014