• 9.378.500 stemmen

Geregisseerd door: M. Night Shyamalan

Met onder meer: Jaden Smith, Will Smith en Sophie Okonedo

Releasedatum: 13 juni 2013

Plot After Earth

"Danger is real, fear is a choice"

Duizend jaar nadat catastrofale gebeurtenissen de mens gedwongen hebben om de Aarde te verlaten is Nova Prime de nieuwe thuishaven van de mensheid geworden. De legendarische generaal Cypher Raige keert terug naar huis na een lang dienst. Hij is vervreemd geraakt van zijn gezin, maar is klaar om zijn vaderrol voor zijn dertienjarige zoon Kitai op zich te nemen. Wanneer een asteroidestorm het vaartuig van Cypher en Kitai beschadigt, maken ze een noodlanding op de voor hen onbekende en gevaarlijke Aarde.

Kitai Raige

Veteran Ranger

Private McQuarrie

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Wow, wat een film..wie het groene licht hiervoor gegeven heeft, die heeft echt geld teveel. Zeer slechte film

avatar van SunChaser

SunChaser

Ik heb zelden zo'n saaie en onevenwichtige film meegemaakt

avatar van jantje.vlaam

jantje.vlaam

Ik ben erg blij dat ik hiervoor niet naar de bioscoop ben gegaan, flinterdun verhaal. Dat zijn zoon nu eenmaal zijn zoon is, is prima, maar dit is toch een stap tever. Voor degene die twijfelen, niet naar de bioscoop gaan, over 2-3 maanden gewoon thuis kijken, er zijn genoeg goede alternatieven.

avatar van rep_robert

Op dit moment niet. Jij hebt de film dus ook via een pauper rip gekeken.

De speciale effecten zijn degelijk wel iets dat je beter op een groot scherm kan zien, draagt bij aan een betere filmervaring. En al helemaal als je het via een cam ripje zit te kijken.

avatar van syntagma

syntagma

In de bios gezien en gemengde gevoelens. Grafisch was het allemaal prachtig, de muziek ook wel mooi. Maar het verhaal, het acteren.. kweenie. Vond het niet al te best. Af en toe gewoon lachwekkend slecht. Veel stiltes en moeilijk kijken, wat gekreun en geklauter. Nee, haalt het bij lange na niet bij Oblivion.

avatar van rdohigh2

rdohigh2

Ik snap niet waarom er zo slecht over deze film word gepraat. Zo slecht is die niet. Het is geen hoogvlieger maar zeker wel de moeite waard.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ja zo slecht vind ik 'm ook niet. En in de bioscoop vond ik het heel mooi. Ik zal niet zeggen dat het Smith's beste film is maar ik vond hem prima te doen en zeker nadat ik hier op Moviemeter die lage stemmen gezien had. Dat is voor mij weer eens de bevestiging dat ik niet op andere af moet gaan. Noe moet ik er wel bij zeggen dat ik sowieso wel een liefhebber van M. Night Shyamalan ben al vind ik After Earth nou niet echt een typische Shyamalan film, maar ik ga als ie op dvd uit is beslist nog een keer kijken.

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Zag op het eind dat Will Smith het verhaal zelf heeft geschreven, dat verklaart het een en ander Vond het een kinderfilm. Had na de trailer wat meer verwacht, maar het verhaal is simpel en voorspelbaar. Ziet er wel aardig uit soms, maar al met al een matige bios-film.

**2

avatar van Honey Blossom

Honey Blossom

Will Smith neemt het begeleiden van zijn zoon in diens filmcarrière wel érg serieus.

Jemig! Wat een ontzettend slechte film! Ik wil de film niet genadeloos af kraken, maar er rest me geen keus. De enige film die ik ook zo superslecht vond was Cosmopolis. Deze film is dan weer wel iets beter dan die film, maar basicly, dat is elke andere film.

De vader-zoon relatie die de twee hebben in deze film is echt niet gezond. Ze moeten in gezinstherapie vind ik. Jaden heeft echt een trauma die hij moet verwerken. De scéne aan de eet tafel: wauw.

Ik vond ook werkelijk elke scène zo ontzettend geforceerd overkomen. Jaden deed te hard zijn best om het 'goed te willen doen'. Terwijl hij gewoon een jonge puber is. Lachen ook de voice over in het begin, ik merkte meteen op dat hij een baardje in zijn keel begint te krijgen. Maar dat maakt het gewoon lachwekkend. Dit soort films passen niet bij zo een jonge stoere knaap. Hij moet gewoon lekker jeugdige films maken. ‘That sucked dad.’ You’re damn right.

Will Smith, leek hier een beetje als in The Pursuit of Happyness (dat vind ik wel een geslaagde film, wat is er hier dan mis gegaan??) Hij probeerde in de hele film heel hard zijn best te doen om zich groot te houden, net als bij bovengenoemde film. Dit was hier ook zijn rol, want hij ging immers half dood. Maar dat hij continu rode ogen had vond ik iets te. Zijn fermheid vond ik ook iets te. Het leek bijna op een B-film. Nee, zelfs die zijn beter omdat ze niet zo serieus zijn.

Op momenten had ik het gevoel dat ik naar Discovery of NGC keek. De natuur, de dieren. Onwerkelijk dat de tijgers/leeuwen een nest van kuikentjes aanviel. Alsof ze daarvan vol zouden zitten? Hartig toetje voor bij de high tea ofzo? 'Everything on earth is evolved to kill the human species' Dat is dus niet waar (de slang, de spin) Ik had liever een Killer bee gezien. Niet geloofwaardig dat de arend zich ontfermd over het joch. (doch wel lief)

Op de climax zien we Jaden die zijn angsten overwint en zijn agressie loslaat op het beest. Un-be-lie-va-ble.

Tot over maat van ramp eindigen we met een punch in the face: I want to work with mom. Wel eerlijk van hem, maar dat veegt alles wat ervoor afspeelt met 1 hand van de tafel.

De moraal van het verhaal was denk ik ergens: fear is not real. Het overwinnen van je angsten. Letterlijk de confrontatie aan gaan met je monsters. Maar de film is zo gefocust op de vader-zoon relatie dat die moraal wegvalt. Dus nee, ik heb het fout. Het gaat hier om Jaden die moet luisteren naar zijn vader en precies moet doen wat zijn vader zegt. 'Get on your knee. Good boy.'

En wat was dat voor thema muziek? Het moest iets kunstzinnig voorstellen met de piano en al. Maar het past gewoon totàal niet bij de film. Ik zat met mijn handen in mijn gezicht omdat ik deze film een ramp vind die op alle vlakken slecht is.

Het enige leuke vind ik de horror scène waarbij zuslief wordt gespietst aan het monster, en zelfs dat gebeurt in een schim. Ik hoop niet dat Will Smith, de filmcarrière van Jaden eigenhandig heeft gewurgd met deze film.

Erg zure 1,5*

avatar van Revolution64

Revolution64

dit is gewoon geen goede film. Voorspelbaar, saai en ik vind die zoon van Smith niet echt een natuurtalent. Zelfs zijn manier van lopen ziet er fake uit.

Wist me op geen enkel moment te boeien.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Wel leuk om te lezen dat er nu zo negatief over Jaden Smith gedaan word terwijl in The Pursuit of Happyness was het één en al lof. Nu lees ik hier al dat zelfs zijn lopen fake is?!

avatar van DJM

DJM

Het verhaal wankelt flink... matig acteer werk, maar daar kan ik mee leven. Maar dat je terwijl je een kolonie op een andere planeet kan zetten niet een primitief wezen aan kan?

Dat ze de aarde dusdanig een beeld hebben gebracht dat het een willekeurig andere planeet kan zijn, doe dan een Planet of the Ape'je! Dat de aarde onleefbaar zou zijn? Voor Bear Grylls zou het een vijf sterren vakantie zijn.

Al met al ging het kleine Kitai veel te makkelijk af. Tuurlijk helpt een grote reiger je als je gaat bevriezen, en blijkt je pak ineens een wingsuit te zijn.

Al met al een mager filmpje, eerder leuk voor de 1 euro bak. 1.5.

avatar van grandpa

grandpa

na een en ander te hebben gelezen hou ik het wel bij de soundtrack en bewaar m'n geld voor een goeie film.....

avatar van Antonev

Antonev

Gisteren in de bioscoop wezen bekijken en het blijkt maar weer dat een leuke trailer erg misleidend kan zijn. Het verhaal is op zich origineel, de beelden zijn mooi, maar wat is de invulling van het geheel pover zeg. Als ik een woord mag gebruiken om het geheel te beschrijven: voorspelbaar. Die Ursa bijvoorbeeld, waarom kwam die pas op het allerlaatst terug? Waarom werd die zo makkelijk verslagen?

+ Mooie beelden

- Voorspelbaarheid

- Matig acteerwerk

- Povere uitwerking

Jammer, had er meer van verwacht: 2.5*

avatar van scorefreak

scorefreak

Type film: Science Fiction

Vandaag gezien in de bioscoop en heb er van gehoord dat het er mooi uit moet zien.

In grote lijnen gaat het verhaal over vader (Will Smith) en zoon (Jaden Smith) waarbij de relatie wat gespannen ligt omdat zoonlief graag zijn kwaliteiten als `ranger` wil laten zien en bewijzen dat hij het aan kan, maar er in feiten nog niet voor klaar is. Na een noodlanding op aarde is iedereen overleden behalve zijn vader en hijzelf. Zijn vader is zwaar gewond geraakt en hij is niet in staat om zelf een noodsignaal te geven. Hij geeft het bevel aan zijn zoon om een tocht te maken om het noodsignaal af te geven om zijn vader en hijzelf te redden.Tijdens de tocht op aarde komt hij veel tegen......

Regie : De regie ligt in handen van M. Night Shyamalan. Bekend van de films als : Sixth Sense, Signs, The Village, Lady in the Water, etc...Dit is de eerste film die hijzelf niet heeft geschreven.

Paar jaar geleden is hij zijn eigen weg opgegaan en had hij zijn eerste flop te pakken met Lady in the Water.

Acteerwerk : Het acteerwerk is matig en je ziet dat Jaden nog geen volleerd acteur is en nog veel moet leren. Het is nog echt een broekie op het witte doek en is minder interessant. Ook de acteerprestaties van Will Smith zijn onder de maat en voor diegene die Will Smith kennen van Men in Black en I am Legend valt dit een beetje tegen. De verhaallijn is zwak en boeit nauwelijks en duurt ca. 100 min. Vrij kort voor een film als deze, had meer gekunt. De personages zijn oppervlakkig en zijn ook niet erg uitgediept in het karakter van de personages. De vormgeving is zeer mooi en veel natuur wordt in beeld gebracht. Het is origineel in elkaar gezet, maar toch blijft de film niet echt boeien tot het eind.

Het is voorspelbaar en er komen weinig echte goede dialogen aanbod die je mee zou moeten nemen in het verhaal.

Muziek : De vaste huiscomponist van M. Night Shyamalan is natuurlijk James Newton Howard. Mooi orkestwerk, soms hier en daar a la Snow White and Huntsman motieven, maar het match goed met het beeld, geen echte meesterwerk zoals Signs en The Village.

Voor diegene die naar een spectaculaire actie/SF film gaan kan teleurgesteld raken. Als je je verveelt en een filmpje wil pakken is hij leuk genoeg om te kijken maar geen Will Smith topper.

Cijfer : 6-

Had echt beter gekund!!! Jammer

avatar van Phantasm

Phantasm

In de bioscoop gezien, maar echt geweldig vond ik het eigenlijk niet, had hier wel wat meer van verwacht, nee, het boeide me niet echt.

avatar van loreen

loreen

wat een saaie film had er meer verwacht

avatar van missl

missl

Will Smith zit alleen maar op een stoel moeilijk te doen, te grommen tegen zijn zoon. En zijn zoon krijgt het voor elkaar om 2 uur lang dom te kijken tijdens een stevig staaltje overacting. Ik vond zijn pak die van kleur wisselt wel leuk en de special effects zijn prachtig maar verder is het niks.

avatar van ikpraatniet

ikpraatniet

Waardeloos... geen goed woord voor over.

avatar van richardbr

richardbr

Alle negatieve aandacht snap ik niet zo. Ik vond hem best spectaculair gemaakt met mooie effecten en een leuk SF verhaal. Af en toe ook nog eens erg spannend. 4,5 ster

avatar van Zwolle84

Zwolle84

richardbr schreef:

Als ik de tekst zo lees zou ik een 6/10 verwachten, 7/10 max, maar dan knal je er opeens een 9/10 in. Is de film dat volgens jou echt waard of is je score bedoeld om het gemiddelde wat op te krikken?

avatar van Sunflowerr

Sunflowerr

Gave film! After Earth zit visueel prachtig in elkaar, het verhaal is duidelijk en sterk naar mijn mening. Gezien hoe de mens uit hebberigheid en eigenbelang de wereld aan het stukmaken is, vond ik het verhaal zeer aannemelijk, natuurlijk nog wel fictie.

Mooi uitgewerkte details, tot het futuristische bestek waar ze in het begin van de film mee eten aan toe. Ik heb genoten van het acteerwerk en vooral van dat van Will en zijn zoon Jaden Smith, ik vind ze goed in het overbrengen van emoties en werd lekker in deze film meegezogen. Ook de moederrol is uitstekend gespeeld door Sophie Okonedo, heel charismatische vrouw, overtuigend acteerwerk.

Punt van kritiek: de reddingsscene ging wat mij betreft te vluchtig, bijna in een flits voorbij, na zo'n lange en zware tocht en strijd had ik daar iets meer van verwacht. Al met al, een mooie en toch spannende film om te kijken.

Deze film doet me eraan denken om Will en Jaden's eerdere indrukwekkende film: 'Pursuit of happiness' uit 2006 (wat vliegt de tijd!!) weer te gaan kijken.

avatar van luukdk11

luukdk11

Deze film slaat werkelijk nergens op. Helemaal voor de promotie welke er aan vooraf is gegaan.

avatar van brrrt

brrrt

Wat een waardeloos product. De lijst met B films heeft hiermee weer een nieuwe toegevoegd, en wat voor een. Deze komt bij de B films zeker in de top 5.

avatar van Mai*

Mai*

Ik weet niet zo goed wat ik er van moet vinden. Normaal ben ik best wel fan van Smit, maar ik vond zijn acteerprestaties echt dramatisch deze film. Daarbij was het verhaal niet boeiend genoeg en zeer voorspelbaar.

avatar van floriaan97

floriaan97

After Earth werd slecht ontvangen en is een van de mindere films in de carrière van Will Smith.

Ik vond hem daar in tegen best meevallen, Jaden Smith laat alsnog zien dat hij niet kan acteren maar daar stoorde ik me niet zo aan.

De CGI in After Earth is goed uitgewerkt en de duistere-exotische setting zorgt voor spannende momenten.

Het verhaal vond ik enorm slecht en ik voelde dan ook geen sympathie voor Jaden of Will Smith.

Ondanks alle kritiek zijn er films van M. Night Shyamalan die minder spanning en originaliteit bevatten, daarmee gezegd is dit een redelijke film die teveel kritiek heeft gekregen.

avatar van Dying Rose

Dying Rose

De familie Smith die hun bankrekening wilde aanvullen. Zelfs mama Pinkett werkte (als producer) mee aan de film. Niet dat ze het verdienen, want After Earth is een doorsnee actiefilm zoals we al tig keer hebben gezien. Het verhaal is niet vernieuwend en barst zelfs van de clichés. Op geen enkel moment staat de spanningsboog gespannen, maar de voorspelbaarheid daarentegen druipt er meedogenloos vanaf. Het visuele is dan wel mooi ineen gezet, maar veel ben je er ook niet mee als dat zowat het enige is dat je door de film sleurt. En het grootste minpunt was zoontjelief die ik heel irritant vond om aan te zien. Het ontbreekt hem duidelijk aan overtuigingskracht. Ook 'The Fresh Prince' stond (allee ja: zat) er maar sneu bij, wat wel jammer is aangezien hij anders de boel nog wat kon opfrissen.

De beesten waren dan wel niet slecht gedaan, visueel kon er meer uitgehaald worden. Vooral omdat de film het meeste punten scoorde op dat vlak. Want van het verhaal en de acteurs moet hij het zeker niet hebben. De makers probeerden diepgang te creëeren door flashbacks te gebruiken, maar het enige waarvoor deze dienden, was om iets te verduidelijken wat eigenlijk al glashelder was. Failure!

Maar dat verwend nest vond ik echt een doorn in het oog voor de kijker. Ik kan er met mijn hoofd niet bij dat je zo iemand voor de camera durft zetten. Wekt alleen maar irritatie op. En geen klein beetje. Waar is de tijd dat het jongetje nog schattig en leuk was?

2.5* omdat ik nog goedgehumeurd was. Dan mogen we nog eens lief zijn.

avatar van Mezno

Mezno

Visueel niks op aan te merken, maar qua verhaallijn heeft het mij niet zo geboeid.

avatar van fritsy

fritsy

Volgens mij krijg je ook nog een deel 2.

avatar van olbo

olbo

Erg saai. De rest is ook al gezegd.