• 9.374.183 stemmen

Geregisseerd door: M. Night Shyamalan

Met onder meer: Jaden Smith, Will Smith en Sophie Okonedo

Releasedatum: 13 juni 2013

Plot After Earth

"Danger is real, fear is a choice"

Duizend jaar nadat catastrofale gebeurtenissen de mens gedwongen hebben om de Aarde te verlaten is Nova Prime de nieuwe thuishaven van de mensheid geworden. De legendarische generaal Cypher Raige keert terug naar huis na een lang dienst. Hij is vervreemd geraakt van zijn gezin, maar is klaar om zijn vaderrol voor zijn dertienjarige zoon Kitai op zich te nemen. Wanneer een asteroidestorm het vaartuig van Cypher en Kitai beschadigt, maken ze een noodlanding op de voor hen onbekende en gevaarlijke Aarde.

Kitai Raige

schram101

In Film > Nieuws > After Earth (Shyamalan) (2013):

Jaden Smith toont After Earth sci-fi outfit - FilmTotaal filmnieuws

Eerste setfoto's After Earth - FilmTotaal filmnieuws

Hopelijk weet Night Shyamalan weer eens iets van zijn vroegere kwaliteiten te laten zien. Hoewel ik vrijwel al zijn films sfeervol vind, was de laatste niet om aan te zien.

Ook erg cool dat Will Smith mee doet. Meer dan uitstekend acteur naar mijn mening.

avatar van Skycrawler

Skycrawler

Dit wordt weer lachen gieren brullen.

avatar van DVD-T

DVD-T

Trailer ziet er goed uit. Heb hier eigenlijk best wel zin in.

avatar van RuudC

RuudC

avatar van Lennert

Lennert

Benieuwd wat de catastrofale gebeurtenissen geweest zijn, planten die de mensheid tegen elkaar opzetten?

Maar nee, Shyamalan heeft kennelijk ook meegeschreven aan het script, dat voorspelt niet veel goeds.

Jawaddedadde

Mja, zal wel weer een geweldige hit-or-miss worden. Kwam dit grafiekje tegen, best grappig eigenlijk:

Downfall of Shyamalan

Trailer kan me niet echt bekoren, vraag me ook af wie de hoofdrol zal spelen, Will of Jaden.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Vind de films van Shyamalan best te doen, vooral 'The Village' is zeer goed. 'Last Airbender' vond ik de minste, maar deze film lijkt me wel weer vermakelijk te worden.

Jawaddedadde

Ja, zijn vroegere films waren best okee tot erg goed. The Sixth Sense, Unbreakable, The Village (al verliest die enorm aan kracht na de eerste kijkbeurt) en als hoogtepunt Signs. Hopelijk weet deze film het niveau te halen van één van die films.

avatar van wimnoot

wimnoot

Al zijn films verliezen kracht na de eerste kijkbeurt, omdat hij er altijd een plottwist in schrijft, bij zijn laatste films (op Airbender na) deed hij dat zo krampachtig dat het lachwekkend werd. Planten die wraak nemen en Marky Mark die de wind probeert te ontlopen.

avatar van sofripa

sofripa

En weer een scifi trailer . Het kan niet op in 2013.

avatar van Cinema072

Cinema072

Zo de trailer ziet er wel goed uit!

RuudC schreef:

Ik had er ook wel zin in, tot ik de naam van de regisseur zag...

Ja ik ook maar het kan niet blijven duren. Hij moet toch nog wel een keer een goeie film kunnen maken het is al van van 2000 geleden met Unbreakable. Hopelijk wordt dit iets.

avatar van RuudC

RuudC

meh, er schuilt gewoon geen talent in die vent. Wat mij betreft dan. Zijn films hebben steeds datzelfde interessantdoenerijtoontje sinds The Sixth Sence, toen het hem nog lukte om de kijker op de verkeerde been te zetten. Ik heb het gevoel dat hij nog steeds wil teren op dat succes. Eerlijk gezegd vind ik Unbreakable een draak van een film.

mrwhite

Ik vond dat nu net zijn enige goeie film.

avatar van disneystore

disneystore

Ja, je kan jezelf wijs maken dat dit ook effectief iets wordt met Will Smith, die nog altijd 90's rappertje en Fresh Prince of Bel Air bij mij oproept, de koele effecten en voor de tienermeisjes zijn SwaggeERRR zoon, BFF van justin bieber, koele green screen effecten, belachelijke futuristische pakjes + rete irritante camera bewegingen, genoeg om misselijk van te worden, alleen in de trailer. Daarbij ook nog eens Shyalaman, die sinds The 6th Sense geen goede film meer heeft gemaakt, terwijl als we The Sixth Sense wat relativeren, die ook niet zo geniaal was als iedereen het uitmaakt. Nee, laat al maar.

mrwhite

Wil Smith is geen slechte acteur het is gewoon zo iemand van je bent ervoor of er tegen net als bvb Tom Hanks of Woody Allen ook bij deze acteurs is het bijna altijd fifty-fifty als je naar de MM gebruikers of gemiddelde filmfan luistert.

avatar van disneystore

disneystore

Ik zeg niet dat hij een slechte acteur is, in sitcoms echt niet, maar ik kan hem gewoon echt niet serieus nemen. In Men in Black was dit nog te doen, puur omdat het een scifi/comedy was, maar in al die andere matige actie films waar hij de "save the world" hoofdrol speelt doet hij me weinig. I Am Legend was niet slecht overigens, maar geen Oscar waardig voor Will denk ik.

mrwhite

Ik bedoelde ook niet dat jij dat zij maar idd soms is het net niet maar bvb films als Seven Pounds en The Pursuit of Happyness zijn toch wel zeer sterke rolen en in Ali en I Am Legend vond ik hem ook aardig acteren.

avatar van sonyjh

sonyjh

Ik vond seven pounds en pursuit of happyness fake en oppervlakkig. ook qua acteerprestaties. Men camoufleert het oppervlakkige met nep-emotie.

Maar ik vond will smith wel vrij goed in I am legend. Naar after earth kijk ik zeker uit. Ook omdat ik Night Shyamalan een goede regisseur vind. Ik vond al zijn films tot nu toe goed, behalve the happening. The last airbender vond ik opzich niet slecht. Alleen jammer van de acteerprestaties... Maar buiten die 2 films vond ik zijn andere films echt wel goed. Ook lady in the water en the village die zoveel kritiek krijgen... The sixth sense en unbreakable vond ik geweldig. Zeer benieuwd naar deze film

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Trailer ziet er veelbelovend uit. Eindelijk weer eens een goede Shyamalan?

avatar van Zandadder

Zandadder

RuudC schreef:

After Earth: Official Site - afterearth.com

Coole site, enige wat je moet doen is naar beneden scrollen en je komt een heleboel te weten over de personages en de tijdsgeest. En de vijand.

avatar van sofripa

sofripa

Hele gave site. Dank voor de tip!

avatar van the new guy

the new guy

Wat krijgt die Jaden te eten thuis. Niet normaal man. Vorig jaar was hij nog die schattige karate kid!

avatar van Justinvdk

Justinvdk

Trailer ziet er eigenlijk best gaaf uit. Ben benieuwd.

avatar van tattoobob

tattoobob

Trailer is tof.....zeker een must see voor 2013..

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Twijfelachtig. Ben fan van Will Smith maar de regisseur valt mij de laatste tijd zwaar tegen. Enige waar ik naar uit kijk is de muziek van James N. Howard.