• 9.370.105 stemmen

Ginga Eiyû Densetsu: Waga Seifuku wa Hoshi no Taikai (1988)

Animatie / Sciencefiction | 60 minuten

Genre: Animatie / Sciencefiction

Alternatieve titels: Legend of the Galactic Heroes: My Conquest Is the Sea of Stars / 銀河英雄伝説:わが征くは星の大海

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Noboru Ishiguro

Met onder meer: Ryô Horikawa, Kei Tomiyama en Masashi Hironaka

Gesproken taal: Japans en Frans

Plot Ginga Eiyû Densetsu: Waga Seifuku wa Hoshi no Taikai

"Perhaps man is a creature that must fight until the last one is dead."

Duizenden jaren verder in de toekomst is de mensheid verspreid over honderden planeten. Het menselijke universum is opgesplitst in twee kampen: het 'Galactic Empire', wat een autocratische half-feodale gemeenschap heeft gebaseerd op het 18e-eeuwse Pruisen, en de 'Free Planets Alliance', opgericht door dissidenten van het 'Empire'. De twee kampen strijden al ruim 150 jaar met incompetente leiders aan beiden kanten. De film vertelt het verhaal van twee nieuwe briljante jonge leiders, Admiraal Reinhard von Müsel in het 'Empire' en Commodore Yang Wen-Li in de 'Alliance'. Beiden hebben ze het leiderschap en het tactische brein om hun incompetente superieuren een hak te zetten. De loop van de oorlog en de toekomst van de mensheid zal voor altijd veranderen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Yang Wen-li

Ernest von Mecklinger

Olivier Poplin

avatar van Dopke

Dopke

Ik zal door de lengte niet zo snel beginnen aan de 110 episodes durende serie, maar aan deze film/prequel ligt het niet want het einde smaakt echt naar meer. Films waar het tactische element naar voren komt zijn altijd wel interessant en het aardige is dat we personages aan beide kanten van de vlootmachten volgen die allen sympathiek en intelligent overkomen. Kat en muis spelletjes gegarandeerd. Nu was het tactische element in deze film nog erg simplistisch uitgewerkt vooral dat moment dat het schip ongezien onder het andere schip kon komen was wat ongeloofwaardig, maar het was wel onverwachts en dat is vaak al de helft van het plezier. Op naar de volgende Legend of Galactic Heroes film, dat een herbewerking schijnt te zijn van de eerste twee episodes van de serie.