• 9.372.315 stemmen

Geregisseerd door: Duane Adler

Met onder meer: Derek Hough, BoA en Will Yun Lee

Releasedatum: 25 juli 2013

Plot Make Your Move

"Move to your beat. Move to your moment. Move to your love."

De jonge, getalenteerde artiest Donny (Derek Hough) komt naar New York om zijn broer Nick te helpen met het runnen van zijn nieuwe club. Het is een plek waar de nieuwe generatie dansers hun moves kunnen showen. Donny is zwaar onder de indruk als hij Aya (BoA) ziet, een sexy, elegante danseres die beweegt zoals hij. Hun samenspel tijdens tap, hip hop en taiko drumming smelt samen in een nieuwe stijl zoals hij nooit had kunnen bedenken.

Vanaf 25 juli in de bioscoop (Dutch FilmWorks)

Trailer (YouTube)

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Absoluut beter dan de gemiddelde dansprent. Het is dit keer niet zo dat de twee hoofdpersonages elkaar wantrouwen of gaan haten; ze blijven elkaar leuk vinden en dit kijkt een stuk prettiger dan al die opgeblazen heisa. Natuurlijk gaat niet alles zonder slag of stoot maar de ruzie tussen diverse clubeigenaren dient prima als tegenwicht en is er niet te geforceerd bijgeplakt zoals dat nog wel eens gebeurt. Je kunt zien dat de makers passie hebben voor hun werk en het meeste straalt veel energie uit. Het volgt weliswaar nog altijd het vaste patroon met herkenbare situaties maar ik heb me er dit maal wel mee kunnen vermaken.

avatar van Shinobi

Shinobi

Generieke dansfilm.

Vanochtend in de bios gezien en op zich niet al te bijzonder te noemen. Het leek voor mij weer een generieke dansfilm met de gebruikelijke clichés waarin niks bijzonders schijnt te gebeuren.

Het (simpele) verhaaltje onderscheidt zich wel andere films binnen het genre, maar echt veel wordt hier niet mee gedaan. Dit komt mede door de matige acteerprestaties van zowat alle acteurs, het kwam op mij allemaal veel te geforceerd over. Met name als het personage van Wesley Jonathan weer eens boos werd, was op momenten echt lachwekkend. Alleen Derek Hough deed het op zich nog wel aardig.
Wel opvallend hoe het tegen het einde allemaal heel gemakkelijk wordt opgelost met het opzetten van de pop-up club en hoe alles weer koek en ei is tussen Nick en Kaz, maar dat moet je maar voor lief nemen bij zulke films.

Wat betreft het dansen was er niks spectaculairs te zien, al zaten er hier en daar wel wat leuke choreografieën bij. Maar het pakte mij allemaal niet echt. De ingezette soundtrack hierbij was ook erg inwisselbaar.

Al met al de zoveelste dansfilm binnen het genre, de liefhebber zal het wel kunnen waarderen. Het kijkt op zich wel redelijk weg, maar meer dan dat ook niet. Overigens had het 3D echt weggelaten kunnen worden, want meer dan een paar stokjes die de zaal werden ingestuurd zag ik niet.

Kleine 2,5 sterren.

avatar van Masterbrain

Masterbrain

beter dan de standaart dansfilm dat de aandacht wegneemt van de grote ding , dit is meer diepgaander op elke personage in de film wat allemaal uitkomt in een goede opbouw van het verhaal , van het introducerende egoisme tot de verzoening allemaal redelijk,

Make your move is een romantieke dansfilm met koekje van eigen deeg.

avatar van m1701

m1701

nee was niet veel aan.

Acteerwerk was niet best en de dansen waren super saai....

jammer

avatar van gauke

gauke

In een dansfilm over twee rivaliserende nachtclubs ontmoet een aantrekkelijke jongen een dito meisje en ze worden verliefd. Het Romeo en Julia achtige multiculturele verhaaltje is voorspelbaar (het is niet de eerste en zeker niet de laatste keer dat je het ziet) en ongeloofwaardig. Tussen de beide hoofdpersonen zie je nauwelijks chemie en in het algemeen wordt er houterig geacteerd. stijfjes geacteerd. Er zijn niet eens zoveel dansscènes, maar ze spreken nauwelijks tot de verbeelding.

avatar van Re73

Re73

Tja niet veel soeps.

Vermakelijk love the moves thats why i gave this movie 3 stars..

avatar van Kliko_Green

Kliko_Green

Wat mij betreft iets ondergewaardeerd. Redelijk acteerwerk. Goede casting voor het budget van deze productie. En het is best een leuk wegkijkende film. Hough stijgt wel boven de rest uit.

avatar van Decec

Decec

Een goede muziek film...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Prima dans scene...

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

avatar van Dk2008

Dk2008

Moven met deze film. Ik had er eigenlijk veel meer van verwacht. Het intro was echter al niet veelbelovend. Daarna leek het een soort West Side Story-achtig filmpje te gaan worden. Ja ze zullen met wat origineels komen. Niets speciaals dan ook. De dansscènes stellen niks voor en met die trommels... stom gedoe. Ja er zal wel vraag naar zijn, nieuwe muziek brengt nieuwe dansstijlen dus zullen ze het wel nodig vinden om dansfilms te blijven maken. Maar het dieptepunt in dit subgenre, wat lange tijd toch al niet meer zo geweldig is, in hoeverre dat ooit is geweest, is bereikt. 2.0

avatar van mrklm

mrklm

Donny [Derek Hough] is voorwaardelijk vrij en riskeert 6 maanden gevangenisstraf wanneer hij New Orleans verruilt voor New York om te werken in de club van zijn pleegbroer Nick [Wesley Jonathan] in de hoop dat hij dat kan gebruiken als springplank voor een carrière als professioneel danser. Nicks vriend en voormalige zakenpartner Kaz [Will Yun Lee] is nu zijn aartsrivaal en die heeft een zus [BoA] die percussie en dans combineert. De rest kun je wel raden. Het flinterdunne verhaal is natuurlijk slechts een excuus voor een serie dansnummers, maar BoA en Hough hebben een prettige chemie en door dans te combineren met percussie (en een snufje body-art) onderscheidt dit zich in ieder geval nog enigszins van de vele andere dansfilms uit deze periode. Was in de bioscoop ook te z ien in 3D.