• 9.376.444 stemmen

Geregisseerd door: Peter Cattaneo

Met onder meer: Robert Carlyle, Tom Wilkinson en Mark Addy

Releasedatum: 13 november 1997

Plot The Full Monty

"The year's most revealing comedy."

Twee ontslagen staalarbeiders uit het Engelse Sheffield trachten een oplossing te vinden voor hun uitzichtloos bestaan. Geïnspireerd door een optreden van de Chippendales, denken zij erover om een dansact te creëren waarbij ze zouden gaan voor 'the full monty', een plaatselijke uitdrukking voor volledig naakt. Probleem is dat ze niet kunnen dansen en ook niet bepaald de meest sexy jongens van de stad zijn. Toch vinden ze nog vier kompanen en beginnen ze schoorvoetend te oefenen.

Gary "Gaz" Schofield

Dave Horsefall

Nathan Schofield

Gerald Arthur Cooper

Barrington "Horse" Mitchell

Jean Horsefall

TerryA

dit is een social drama (dus geen komedie) - ik heb net een andere opmerking geplaatst onder de film LIfe Is Sweet (ook een social drama met komische momenten net als films zoals Billy Elliot, Trainspotting, etc)

Dit is zeker wel een komedie.

kos schreef:

Dit is zeker wel een komedie.

het heeft komische momenten maar is niet "een komedie" ... de hele sociale omstandigheden die in Sheffield afspeelden rond dat tijd was voor die mensen echt niet grappig of voor komedie bedoeld. GB in de jaren 80 was lang niet dezelfde als NL in de jaren 80 ... strikes, inner city street riots, large scale unemployment, etc, etc.

Zoals ik al zei, zie mijn andere opmerking op de film LIfe Is Sweet (ook geen komedie) van 12 juni 2008, 17:09 uur

TerryA schreef:

Ja, dat weet ik ook wel, dat zegt alleen niks over een genre.

Je hebt nota bene ook komedies die in de oorlog spelen.....

kos schreef:

...

Ja, dat weet ik ook wel, dat zegt alleen niks over een genre.

Je hebt nota bene ook komedies die in de oorlog spelen.....

dit is precies dezelfde sort Britse film als

Carla`s Song, maar dat is beschreven als een drama

Raining Stones dat is ook alleen beschreven als een drama

Billy Elliott is alleen een drama

Secrets & Lies is alleen een drama

maar dan Life Is Sweet is ineens een drama / komedie?!

Trainspotting is dan ook een Drama / komedie?!

en deze film (The Full Monty) is alleen maar een komedie zelfs?!

Klopt dus helemaal niks van, wat heel jammer is want mensen die een van deze films goed vinden zullen hoogwaarschijnlijk al die andere genoemde films ook warderen maar gaan of fout in komedie zoeken of niet in drama zoeken voor sort gelijke films. dat was mijn point eigenlijk.

avatar van Agila

Agila

Mooie komedie

avatar van rubberduckie

rubberduckie

super film... het eind heb ik wel grijsgedraaid trouwens... geniaal!

avatar van J. Clouseau

J. Clouseau

Hilarische Britse komedie (lang geleden dat ik nog zó heb gelachen met een film).

De dikwijls absurde, typisch Britse humor (het alarm dat afgaat als Dave een snoepje steelt, Gerald die een stijve krijgt van natuurdocumentaires, ...) gecombineerd met sociale wantoestanden en heerlijke muziek levert een prachtfilm op. Een absolute aanrader!

avatar van Jeewee

Jeewee

@ TerryA:

Het is een komedie als de verhaallijn en hoe die naar buiten gebracht wordt luchtig, grappig en 'amusing' is. Bij deze film is dat zeker het geval, want van zo'n trieste situatie als die je beschreef zo'n grappig verhaal maken is toch zeker wel een kenmerk van een komedie.

avatar van Aapje81

Aapje81

Onderhoudend, maar ook niet meer dan dat.

avatar van panax

panax

prachtge film,leuke rol van carlyle ,topacteur is ie !!!

avatar van mistery888

mistery888

Wat een mega goeie film!!!

Echt een paar keer gekeken

heb mij rot gelachen vooral met die kabouter

avatar van sierrra

sierrra

Ooit eens in de bios gezien. Wist van te voren totaal niet waar de film over ging, maar heb me kostelijk vermaakt. Een aanrader voor iedereen die droge/platte Engelse humor wel kan waarderen

avatar van kevinneke

kevinneke

Een aardige film om te kijken.

Het geeft een mooi beeld van voorgespiegelde rijkdom.

Die er dan vervolgens helemaal niet is.

Het is leuk uitgedacht dat uiteindelijk strippen de oplossing is.

Af en toe wordt het wel wat langdradig.

Maar de film blijft je aandacht trekken.

Het is een open einde, wat ik zelf jammer vind.

Een mooie film die drie sterren verdiend.

avatar van shrink

shrink

Goede film. Een echte komedie is het echt niet. Het einde is wel erg grappig. Voor de rest een film met een diepere laag.

avatar van Akron777

Akron777

Een van de meest hilarische Britse films. De onderliggende drama geeft de film nog extra kracht.

avatar van qwertzu

qwertzu

Geweldige film, verheug me er al weer op om hem vanavond te kijken!

avatar van Number23

Number23

Heerlijke film met Britse humor die je heel de film met een glimlach laat beleven. Ook het drama voelt oprecht aan.

avatar van de kardinaal

de kardinaal

Een hele leuke film. Een feel good movie tegen wil en dank. Ondanks alle dramatische momenten en tegenslagen kan je toch lachen om de situaties.

Het is mooi om te zien dat de hoofdpersonen kracht putten uit de uitvoering van een eigenlijk absurd idee en ondanks alle tegenslagen zoveel plezier erbij hebben.

Dat maakt de film zo prettig om naar te kijken en laat je met een goed gevoel achter.

Althans bij mij werkt het wel zo. Heb er weer met veel plezier naar gekeken.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Heerlijke Britse komedie.

Moest om veel dingen lachen, maar grappigste vond ik de dans-trainingen en de scene waarin één van de mannen zijn jongeheer laat zien

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Erg leuk. Carlyle doet het leuk en ik vond het ook grappig om die man van Still Standing eens te zien in een film (die dikke). Mooi verhaal en ook nog grappig. Gewoon goed.

avatar van Spetie

The Full Monthy is een leuke typische Britse komedie die laat zien dat ook een doodgewone man prima door het leven kan gaan als chippendale.

De acteurs zijn goed gecast en spelen allemaal ook naar behoren. Bij allemaal kom je voldoende over hun achtergrond te weten, en die is niet altijd even vrolijk. De armoede en het grauwe Engelse fabrieksleven wordt rauw en realistisch weergegeven. Een omgeving, waar het bijna logisch lijkt, dat je er depressief van wordt.

Waardoor the Full Monty zo goed werkt is de combinatie van factoren. Naast het goede spel van de leuke cast is de film een prima mix van komedie en drama. Er zijn hilarische momenten, maak ook scènes, die zelfs voor lichte ontroering zorgen. De uiteindelijke finale is erg leuk en mag er zijn. De frisse muziek is goed gekozen en past prima bij het sfeertje dat de film uitstraalt. Erg grappig.

avatar van erik1677

erik1677

Practige film deze full monty en wat een rol weer van Robert Carlyle.

Geweldig hoe hij weer een beroepsmislukeling met een gouden hart neer zet.

Humor en drama lopen prachtig in mekaar over in deze film en keer op keer kun je hem weer zien.

avatar van missl

missl

Deze film is eigenlijk drama maar het wordt allemaal luchtig gebracht en er zitten ook de nodige grappen in. Maar als je kijkt naar het leefklimaat en waarom iedereen zijn eigen redenen heeft om dit te doen dan komt het meer over als een drama. Al met al is het een vermakelijk verhaal die toch een lach op mijn gezicht brengt.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Wat een prachtige film!

Dit vond ik nou een echte komedie!!! Echte Britse humor en een verhaal......prachtig!

Ik heb mij kapot gelachen.

Helaas, de aanleiding tot de humor was het drama wat deze mannen op middelbare leeftijd overkwam: "werkloosheid".

Sommigen kunnen er mee omgaan, anderen niet en financieeël ga je er fors op achteruit vooral in landen zoals Groot-Brittanië.

Als je van een lach en een traan houdt zou ik deze film gaan zien!!!

avatar van Tarkus

Tarkus

Toen de film destijds, in 1997, verscheen was het meteen een monsterhit.

En dat is niet verwonderlijk, want na al die jaren is deze film nog steeds leuk en vooral, bijzonder actueel.

Tegen de trieste achtergrond van werkloosheid zoeken een aantal mannen een manier om uit de ellende te ontsnappen en dat doen ze op een wel heel originele manier.

Soms trieste momenten, maar ook heel leuke in deze kaskraker.

Puike soundtrack ook.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Leuk.

The Full Monty's grootste troef is de geslaagde combinatie tussen de onzin van het strippersplan en de grauwheid van Sheffield. Men trekt vooral de kaart van de humor, maar Sheffield als decor zorgt toch voor een beetje diepgang.

Er zijn genoeg scènes die op zichzelf kunnen staan, maar de stripact zelf is toch het hoogtepunt.

De typetjes worden deftig neergezet door de cast, waarbij Robert Carlyle en (vooral) Tom Wilkinson uitblinken. Mark Addy had er het beste kunnen uitkomen, maar na verloop van tijd vind ik dat zijn dikke pens te veel aandacht krijgt.

Regisseur Peter Cattaneo doet audiovisueel niks interessant - soms wordt ook een beetje te veel dezelfde muziek gebruikt -, maar de mix tussen drama en komedie (met de nadruk op dat laatste) werkt dus heeft die zijn job goed gedaan.

Kleine 3,5

avatar van K. V.

K. V.

Lang geleden dat 'k deze nog had gezien, dus tijd om eens terug te bekijken. Hij is me erg bevallen. Het is een mooie mix van drama en komedie. 'k heb toch een heel aantal keren moeten lachen.

De cast deed het ook overtuigend en kwamen overtuigend over en verder een leuke muziekkeuze.

Leuk om deze nog eens terug gezien te hebben, toch wel aangenaam verrast.

avatar van dreambrotherjb

dreambrotherjb

Leuk filmpje. Op zich niks bijzonders, maar ik had zeker niet het gevoel dat ik mijn tijd verdeed.

Tof voor op vrijdagavond.

2,5

avatar van Johnny Sack

Johnny Sack

Hylarisch! Low budget maar origineel verhaal en goede acteerprestaties.

Droge Engelse humor met een lach en een traan. Aanrader......

4.0