• 9.374.495 stemmen

Geregisseerd door: Peter Cattaneo

Met onder meer: Robert Carlyle, Tom Wilkinson en Mark Addy

Releasedatum: 13 november 1997

Plot The Full Monty

"The year's most revealing comedy."

Twee ontslagen staalarbeiders uit het Engelse Sheffield trachten een oplossing te vinden voor hun uitzichtloos bestaan. Geïnspireerd door een optreden van de Chippendales, denken zij erover om een dansact te creëren waarbij ze zouden gaan voor 'the full monty', een plaatselijke uitdrukking voor volledig naakt. Probleem is dat ze niet kunnen dansen en ook niet bepaald de meest sexy jongens van de stad zijn. Toch vinden ze nog vier kompanen en beginnen ze schoorvoetend te oefenen.

Gary "Gaz" Schofield

Dave Horsefall

Nathan Schofield

Gerald Arthur Cooper

Barrington "Horse" Mitchell

Jean Horsefall

avatar van Jordy

Jordy

Leuk filmpje. De film heeft een leuk sfeertje, en een paar zeer grappige momenten. Echt bijzonder vond ik het ook weer niet, had er destijds na alle verhalen iets meer van verwacht, maar zeker vermakelijk. 3 sterren.

avatar van dttom

dttom

Not bad.

avatar van Lt-zero

Lt-zero

leuk hoor, maar zelf krijgen we weer niks te zien

avatar van geronimo

neo

wel leuk

avatar van vic

vic

mmmm vond hem niet zo speciaal. Ik snap niet zo wat iedereen in deze film ziet

avatar van BS

BS

leuke film,gewoon leuk om naar te kijken en de muziek is ook goed.

3.5 ster

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Leuke, onderhoudende komedie. Ook leuk om een tweede maal te zien! 3 sterren zeker op zijn plaats.

avatar van FisherKing

FisherKing

Aardige onderhoudende film; Titel betekent: "the whole thing" in Dialect Engels. De Amerikaanse studiobazen vroegen zich af wanneer "Monty" in de film zou verschijnen.

avatar van gimli f

gimli f

Een grappige, charmante film was dit. Gewoon lekker aardig vermaak. Leuk gedaan.

avatar van LauraPalmer

LauraPalmer

Daar sluit ik me bij aan!

avatar van Sjan

Sjan

Vet Geinig!

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

dit weekend voor de tweede keer gezien... geweldige scene wanneer die kerel die zichzelf in een auto wil vergassen wordt gered... vervolgens zijn "redder" uitgescheldt... en door zijn redders weer vrolijk terug zijn auto in wordt gesmeten Humor van de bovenste plank...

avatar van Goodfella

Goodfella

Leuke soundtrack...

avatar van jay73

jay73

Goodfella schreef:

Leuke soundtrack...

Jazeker!

Met Make me Smile van Cockney Rebel als ik me niet vergis!

avatar van gotti

Best wel een leuk filmpje. Grappig verhaaltje, boven gemiddelde cast en goeie muziek. Vooral de scènes waar de oudere man helemaal gek wordt gemaakt tijdens zijn sollicitatiegesprek door de kabouters en de scène waar ze met z'n allen in de rij staan en staan mee te bewegen op de muziekwaren erg grappig. Maar het verhaal mist toch wat diepgang en had iets meer inhoud mogen hebben. Al met al toch wel een voldoende; 3 sterren dus.

avatar van haagseharry

haagseharry

Gewoon leuk. Het boek was beter.

avatar van EmDee

EmDee

haagseharry schreef:

Het boek was beter.

Dan mag jij me vertellen welk boek je bedoeld!

avatar van pinky

pinky

• 1999 stemmen

EmDee schreef:

Dan mag jij me vertellen welk boek je bedoeld!

De zonen van Pietje Bell?

avatar van Melkor

Melkor

Zeer vermakende film, grappig op zijn eigen manier. 3,5 sterren

avatar van Zachery Glass

Zachery Glass

Het blijft toch raar om Francis Begbie op deze manier aan het werk te zien

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Goh erg lang geleden gezien. Dit was wel een aardige komedie en hoogst uitzonderlijk in zijn genre. Je moet er een beetje voor zijn maar onder originele komedies verdient dze film zeker een ereplaats. Robert Carlyle is de perfecte acteur om getalte te geven aan het personage in deze film. Leuke humor,grappig verhaal en een origineel uitgangspunt. 3*

avatar van Moviestar

Moviestar

Aparte film, leuk voor 1 keer. 2,5*

avatar van joan

joan

mooie film ik zag een andere ook van de makers van the full monty maar die vond ik toch beter dan deze film hij is anders op een positieve manier

avatar van De Haerlemmer

De Haerlemmer

Net op RTL 5 The Full Monty gezien. Het is en blijft een leuke comedie met leuke en ook subtiele grappen.

avatar van Purmerend

Purmerend

Puur leedvermaak, top. 3,5*

Het oefenen van het dansje werkt voor geen meter, maar als ze het over de buitenspelva hebben weet iedereen wat hij moet doen. Met een snoepje de winkel uit lopen en dat dan het alarm afgaat. En op het politiebureau dat ze naar die videotape kijken en zich dan niet schamen maar gewoon de kleine puntjes van verbetering toelichten.

avatar van spuit11

spuit11

Erg grappige film, ik houd wel van dit soort humor. Er zitten goede grappen in en in combinatie met de muziek heb je een erg gezellige avond.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Leuk. Deze werd me een 3-tal miljoen dollar gemaakt en bracht een kleine 300 miljoen dollar op!

avatar van kras van zwienen

kras van zwienen

Hele leuke film

avatar van Gehenna

Gehenna

The Full Monty: Gortdroge britse komedie met heerlijk spel van de gehele cast.

Leuk en boeiend verhaal in een vergelijkbare stijl als The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert.

De soundtrack is super! Eigenlijk heb ik er weinig op aan te merken, een topkomedie die me flink heeft vermaakt en erg vaak liet lachen. 4*