Raining Stones (1993)

geregisseerd door
Ken Loachmet
Bruce Jones,
Julie Brown en
Ricky TomlinsonOndanks zijn armoede heeft Bob er alles voor over om een mooie jurk te kopen voor de eerste communie van zijn dochtertje. Zijn doel om het bedrag bijeen te zamelen levert hem, en zijn gezin, steeds grotere problemen op.
3,5
[permalink] geplaatst op 19 januari 2003, 18:26 uurDit is toch die film waarin die vader samen met anderen op een gegeven moment gras gaat stelen om het door te verkopen?
Goede film over de working class in GB. Doet een beetje aan Mike Leigh denken.
2,5
[permalink] geplaatst op 20 april 2003, 20:37 uurIk vond het maar een matig drama. Het verhaal stelt niet veel voor en de acteerprestaties vond ik niet echt goed. De film is wel zeer realistisch een geeft volgens mij goed de situatie van de lagere klassen weer. Hij is wel vrij voorspelbaar en er mocht gerust wat meer humor in om de film wat lichter te maken. Maar dit zou dan misschien schade berokkenen aan de realiteit. Het zal wel zijn omdat dit niet zo mijn genre is. Kortom voor mij is het een vrij voorspelbaar drama dat gedragen wordt door de realiteit. 2,5*
[permalink] geplaatst op 19 april 2004, 12:32 uurLoach' Raining Stones is een politieke film, geen twijfel mogelijk. Maar aangezien Loach zijn verhaal over armoede in Engeland niet heeft verpakt in clichés over goede armen en slechte rijken, is Raining Stones meer dan alleen een politieke film, het is ook goed drama. De personages in Raining Stones zijn niet alleen arm omdat ze op alle fronten worden tegengewerkt, soms werken ze ook zichzelf tegen. Kunnen niet plannen, lenen van de verkeerde mensen, nemen verkeerde beslissingen. En toch zijn ze nooit zielig, want ze zijn - net als de films van Loach - direct, oprecht en eerlijk.
[permalink] geplaatst op 15 januari 2006, 23:20 uurPurmerend schreef:
Yep! (Spijker op z'n kop geslagen ... mooi geformuleerd)
FisherKing
[permalink] geplaatst op 15 juni 2006, 22:13 uurFantastische film, met het hart gemaakt, en vol statements en issue's. Het is zo levensecht dat het bijna een documentaire lijkt, maar met een behoorlijk drama-effect wat zelfs op horror begint te lijken. Ook een bijzondere kijk op de katholieke kerk, wat me heel herkenbaar overkwam.
4.5* En nu snel meer films van Ken Loach zien. De 29 stemmetjes hier zijn vrij mager.
FisherKing
[permalink] geplaatst op 15 juni 2006, 22:15 uurPurmerend schreef:
Loach' Raining Stones is een politieke film, geen twijfel mogelijk.
Je hebt niet gestemd ?
3,5
[permalink] geplaatst op 14 februari 2007, 11:28 uurIk heb Ken Loach eigenlijk pas recentelijk ontdekt. Heerlijke, recht door zee-cinema met het hart op de juiste plaats. Elke film heeft wel een politieke boodschap, zo ook deze. 'Purmerend' omschreef het al treffend. Erg geloofwaardig allemaal, zelfs wanneer de film tegen het einde toe door een dramatische wending ineens een beetje thrillerachtig gaat lijken.
4,5
[permalink] geplaatst op 1 juni 2007, 20:46 uurTwee woorden, PRACHTIGE FILM!
[permalink] geplaatst op 2 juni 2007, 11:48 uurZyxx schreef:
Yep! (Spijker op z'n kop geslagen ... mooi geformuleerd)
Is niet van mij ik heb het toendertijd van
cinema.nl afgehaald, alleen ben ik het er vergeten bij te melden.

3,0
[permalink] geplaatst op 28 juli 2008, 3:25 uurzéér realistisch sociaal drama inderdaad, het leek wel "het leven zoals het is: de working class in de UK.", geloofwaardig gebracht, goeie cast, aangename kijkervaring
[permalink] geplaatst op 28 juli 2008, 10:47 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenOok deze Loach-film is door mij weer goed te verteren! Mooi lichtbitter drama met toch wat broodnodige humor zo af en toe. Volgens mij is dit de eerste film van Loach die ik zie met een Happy ending, al zette hij me daarmee aan het einde toch nog op het verkeerde been! Gaaf!
Die gast die Tom speelde laat wèl in elke film zijn broek zakken, zeg! In ‘This is England’ ook al! Een professionele mooner, die gast! Wel onsmakelijke beelden, overigens...
Edit: ik zie net op imdb dat de mooner in deze film niet dezelfde is als die van This is England! Maar ze lijken wel als 2 druppels water op elkaar!!!
[permalink] geplaatst op 28 juli 2008, 13:27 uurxenne schreef:
klopt wat je zegt maar dan wel "het leven zoals het is: de working class in de UK." - in de eind jaren 80/begin jaren 90 (dus ongeveer 20 jaar geleden)
er is sinds Blair en New Labour eigenlijk geen echte working class meer in de UK
net zoals de BBC film/drama "Boys from the Blackstuff" dat in liverpool afspeelt en deze film dat in Oldham (vlakbij Manchester) afspeelt geven deze films een goede blik op wat toen in de noord van engeland bijna elke dag afspeelde voor de gemiddelde mens.
4,0
[permalink] geplaatst op 28 juli 2008, 13:55 uurWat een heerlijk filmpje.
Alles is lekker naturel en zeer geloofwaardig.
De typetjes zijn trouwens ook prachtig, zo herkenbaar.
Aan het einde wordt de film zelfs spannend.
Ik heb geweldige noten

3,0
[permalink] geplaatst op 28 juli 2008, 17:35 uurRaining Stones is een duidelijke Ken Loach film. In principe omschrijft de titel van de film al het verhaal. Het lijkt mij te staan voor het karakter dat centraal staat in deze film. Constant vallen figuurlijke stenen op hem, in de film wordt vervolgens duidelijk hoe hij met die problemen omgaat. De film is wat mij betreft wat te eenzijdig voor een topnotering, maar slecht is het zeker niet.
[permalink] geplaatst op 28 juli 2008, 17:39 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenGoede film maar het einde was wat eigenaardig. Was die woekeraar nu dood in de auto, volgens mij reed hij toch niet zo hard tegen de paal ?
[permalink] geplaatst op 28 juli 2008, 19:27 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenlucdecoster schreef:
Jij hebt duidelijk met maar een half oog gekeken want er werd duidelijk vermeld dat
die woekeraar dood was.
4,0
[permalink] geplaatst op 13 augustus 2008, 17:19 uurSociaal drama zoals alleen Britten het kunnen brengen.
Als dan nog Ken Loach voor zo iets tekent dan krijgt ge een film die je niet loslaat.
Knap.
De houding van de pastoor op het einde van de film is merkwaardig en typisch "Loach".
Kijk uit om "It's a free world" van hem te zien.
3,5
[permalink] geplaatst op 12 oktober 2008, 15:03 uurDay in the life of een noord engelsman. Haalt het niet bij bepaalde andere films uit dat genre, daar is het net teveel real life drama voor en te weinig film. Met momenten daarom te saai, maar gelukkig ook nergens overdreven.
[permalink] geplaatst op 12 oktober 2010, 22:09 uurBen op zoek naar deze film op dvd met Ned. subs.Waar zou ik 'm kunnen krijgen ?
4,0
[permalink] geplaatst op 5 april 2011, 21:53 uurPrachtig drama waarin we een werkzoekende vader uit de onderste laag van de arbeidersklasse volgen op zijn zoektocht naar werk, en waarbij hij hier en daar wat klusjes bij elkaar weet te sprokkelen. Een schrijnend verhaal zonder sentimenteel te worden, in de stijl die we van Ken Loach gewend zijn: realistisch gefilmd, echte locaties en acteurs die hun personages als 'echte mensen' neerzetten.