Genre: Komedie / Actie
Met onder meer: Sandra Bullock, Melissa McCarthy en Kaitlin Olson
Gesproken taal: Engels, Spaans en Bulgaars
Releasedatum: 1 augustus 2013
Plot The Heat
"They're just trying to stay alive long enough to kill each other."
Sarah Ashburn (Sandra Bullock) is een methodisch onderzoeker bij de FBI, en staat bekend om haar superioriteit en arrogantie. Shannon Mullins (Melissa McCarthy) is een politieagente in Boston, en staat op haar beurt bekend om haar grote bek, een kort lontje en het oppakken van de meest moeilijk te vangen criminelen. Geen van beiden had ooit een partner, of zelfs een goede vriend, maar als deze twee wilde, onverenigbare dames van de wet hun krachten moeten bundelen, om een drugsbaron te vangen, gebeurt er wat niemand ooit voor mogelijk zou houden: Ze worden vrienden!
Sarah Ashburn
Craig
Rojas
Julian
MrLee
Wat moet ik hier nu over schrijven, woorden schieten me tekort ... wellicht had ik hem leuk gevonden toen ik 12 was.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Heerlijke film. Vermakelijk script dat door het duo helemaal tot leven komt. Sandra Bullock stelt me zoals verwacht niet teleur maar ook Melissa McCarthy die ik soms juist irritant vind wist prima te entertainen.
Lefgozer
Het wil me maar niet lukken om een goede comedy te vinden de laatste tijd. Na The Internship (2013) en Grown Ups 2 (2013) (beide 2*) alweer niet vaak kunnen lachen. Melissa McCarthy had een leuke rol in Bridesmaids, maar eigenlijk heeft ze me alleen maar geïrriteerd in andere films waar ik haar in heb gezien. Ben bang dat ik toch maar weer moet concluderen dat vrouwen geen talent hebben om in komedies te spelen (of ik trek vrouwenhumor totaal niet). Mijn hoop is gevestigd op grootmeester Ferrell. Anchorman 2 kan me niet snel genoeg komen!
Het begin met de introductie van de twee vrouwen is nog best wel hoopvol en leuk, maar het duurt niet lang en al vrij snel daarna vervalt the Heat in een rommelige komedie, met een niet al te sterk scenario en niet al te sterke humor.
Bullock speelt haar gebruikelijke rol en kan ik goed hebben, maar McCarthy is hier op een gegeven moment wel een behoorlijk irriterende factor. De chemie tussen de twee is er ook niet in voldoende mate aanwezig. Het verhaaltje zelf is buitengewoon voorspelbaar, maar wordt ook nog eens onnodig langgerekt naar een kleine twee uur, waar 90 minuten in principe meer dan genoeg is.
Positieve zaken zijn dan nog de soundtrack, die best passend is en ook niet verkeerd klinkt. Ook de rol van Marlon Wayans is opvallend ingetogen van zijn kant. Overigens miste ik hier ook echt leuke bijrollen.
Kortom, het is het allemaal net niet.
Daan258
Niet echt een boeiende film.
Het begon allemaal best redelijk grappig, maar na het eerste half uurtje vond ik de film al gelijk een stuk inkakken en werd het bijna niet meer grappig en heb ik ook niet meer kunnen lachen.
Jammer, had hier toch een stuk meer van verwacht.
Het acteerwerk van Sandra Bullock en Melissa McCarthy was wel gewoon prima.
Jolie-G
Inderdaad allesbehalve boeiend. Langdradige scènes die 'komisch' moeten zijn. Ik vond het saai. Ik heb Sandra Bullock wel beter zien acteren. De anderhalve ster is voor de inleiding van de film die daardoor nog veelbelovend leek...
Smugmarty
Indien je op 3 van de vijf vragen hieronder ja antwoord, ga de film dan zien.
-Houdt je van dikke wijven die hard gillen om niets?
-Hou je van humor die voornamelijk bestaat uit een dik wijf wat gilt?
- een verhaallijn vind je totaal onbelangrijk?
- Jij moet altijd lachen om de poep en plas grapjes die kleuters maken?
- jij hebt een bijzonder laag iq?
Indien je 3 van de 5 vragen voor jezelf met ja kunt beantwoorden, ga hem dan echt zien.
hahahah okay okay overtuyigd . Niet kijken;)
cantforgetyou
- 1955 berichten
Deze film is best aardig. Een grote fout is het type dat Melissa McCarthy speelt voor de zoveelste keer. Een dik, vet, ordinair, grofgebekt wijf. Dat is één keer leuk in een film (Bride Maids), maar daarna is het gewoon niet grappig meer. Ze is zelfs irritant. Op een gegeven moment toomt ze wel wat in en dan wordt de film nog wel aardig. Sandra is best leuk om naar te kijken, maar komt niet zo goed uit de verf, als in andere goede komedie's met haar in de hoofdrol. 2,5 ster.
tal1b
op zich wel aardig, maar over het algemeen te flauw.
maar misschien moet je voor dit soort films in de stemming zijn.
RipCurl
Best vermakelijke comedy. Heb een paar keer goed gelachen. Het is geen memorabele film, maar zeker het bekijken waard.
@johnhendrikos: Ik kon al jouw vragen met Nee beantwoorden, heb hem toch gekeken en heb gelachen. Daarnaast hoeft entertainment niet van een ultra hoog niveau te zijn om vermakelijk te zijn en heb nog nooit mijn IQ nodig gehad om een comedy te kijken. Wat heb jij trouwens tegen grappige "dikke wijven"?
tinyrules1
wat een waardeloze rot film was blij dat hij afgelopen was
ik heb hem af gezet
Sergio Leone
Beter dan verwacht.
Om meteen duidelijk te zijn: ik had een ramp verwacht. Het genre noch de cast sprak me op voorhand aan, maar uiteindelijk is dit toch wel een snelle wegkijker gebleken. Tuurlijk, de speelduur is te lang en zo'n dansscène is best beschamend maar daarnaast zitten er wel een paar droge dingetjes tussen en de R-rating heeft zowaar ook z'n effect.
Maar een R-rating heeft hier ook een negatieve bijwerking en dat is dat Melissa McCarthy ongeremd de stoere chick mag proberen uithangen en dat doet door veel 'fuck' en 'shit' te roepen. Dan is Sandra Bullock een fijne afwisseling - al is het maar dat ze gewoon rustiger is. Beide dames vind ik individueel niet echt grappig, maar samen hebben ze blijkbaar dan toch iets.
Ik heb al gelezen dat een tweede deel in de wachtrij staat. Dat lijkt mij nogal kansloos, want ik heb de indruk dat men hier al het kruit reeds verschoten heeft. The Heat is niet onaardig voor 'n keertje, maar dan wel écht maar voor één keertje.
2,5
Sammetje73
Had er veel minder van verwacht aangezien ik geen grote McCarthy fan ben, maar wel van Bullock. Alles zit er wel in, humor, actie. Maar na 2 weken moet ik er echt over na gaan denken wat er ook alweer allemaal gebeurde.
Leuke wegkijker dus
patjer73
Pffff wat een matige film. Soms wel een leuke grap maar de film loopt verder niet echt soepel. Te langdradig gewoon. Jammer dan Sandra Bullock zo mager is geworden, ziet er minder mooi uit.
macrobody
Kan me voorstellen dat mensen hier niet gecharmeerd van waren maar ik vond 'm best te doen. Naast het feit dat het verhaal niets bijzonders heeft en ik weet niets van de toelatings eisen voor een agente, maar die McCarthy kan nooit door de keuring heen zijn gekomen, letterlijk en figuurlijk.
Maar ik kon wel lachen om de vele, vaak zeer beledigende, one liners. Het zijn tenslotte maar woorden en schelden doet geen zeer (zeggen ze).
Als je tegen een albino het volgende zegt: 'Who's your wife, a five pound bag of flour with a hole in it?' en je kan er niet om lachen dan moet je deze film niet kijken
linxde1
Wat een waardeloze film. De filmkijker wordt duidelijk niet serieus genomen. Ik ben toch geen klein kind meer!
SnakeDoc
Was er niet kapot van. Beetje flauw allemaal.
De 117 minuten zijn goed door te komen omdat Sandra Bullock gewoon een hele fijne verschijning is. Verder is het een weinig vernieuwende actie komedie.
cor1946
Een goed stel maar na een tijd gingen ze me te irriteren, te lang .Er zaten wel goede scenes tussen.
puti
Ik vond het een heerlijke komedie met goede dialogen en heb echt een paar keer hard moeten lachen
MovieMind
Wat een tegenvallende film was dit.
De eerste 20 min was al niet veel maar gaf tegen beter weten in toch een kans...tevergeefs.
Een slap verhaal dat nergens boeiend, spannend, leuk of zelfs grappig is.
ralfsjam
Een vrij komische film met Sandra Bullock en Melissa McCarthy. En je zou bijna verliefd op haar worden! Want deze film is Melissa! Bullock heeft dit keer de bijrol.
Verder is het een aardige film, met een prima verhaaltje. maar Melissa droeg de film in haar eentje.
4 of 5 keer een moment van jammer, maar dat was puur een script/regisseur fout. Anders had het een goede film geweest. Maar wat ze in the USA accepteren, vinden we hier meestal wat minder. Paar keer gelachen (om Melissa natuurlijk) en een paar leuke dialoogjes. Aangename verrassing, te weten dat ik niet zo van de actie comedy's ben.
Nogmaals. Melissa!
3.5**
mnrk
What's wrong, you look a little pale? Snowcone.
Dit was een vermakelijke komedie van Paul Feig...
Het verhaal is gewoon in orde en wordt ook lekker vlot gebracht waardoor je toch lekker blijft kijken, ook zitten er genoeg leuke momenten in waardoor het ook komisch blijft...
Sandra Bullock en Melissa McCarthy zijn een leuk duo in deze film en vooral Melissa McCarthy is helemaal op haar plek in deze film ( zij draagt echt deze film)...
noremac
verschrikkelijk overdreven "Amerikaanse" grappen. Sandra Bullock doet haar best het op haar manier leuk te zijn, wat zo nu en dan wel lukt. Maar Melissa McCarthy is echt to much. Slap verhaal en allemaal veels te onrealistisch. Ik heb hem uitgezet na 20min.
Robertdeniro
Leuke comedy met grofbektaal, niks bijzonders. Er zitten geen verrassingen in, wel leuke humor die je moet aanspreken. 3 sterren.
Flykie
Eindelijk eens een film waarbij je je verstand op nul kan zetten. Heb me echt rotgelachen in de bioscoop. Denk wel 1 van de leuke comedy's die ik heb gezien in 2013
K. V.
Een prima filmpje om eens te bekijken op een luie filmavond. De humor is een beetje wisselend, soms was het wel erg simpele humor, maar soit. 'k heb toch wel een aantal keren moeten lachen.
Ook qua cast een beetje wisselend, Sandra Bullock speelde weer haar typische rolletje, Melissa McCarthy kende 'k niet, maar 'k denk toch niet dat het direct m'n favoriete actrice zal worden.
Het verhaal is eerder standaard, maar verveelde niet.
Een leuk niemendalletje die prima wegkijkt.

Tip voor fans van de 'Outlander'-spin-off: de fantasyhitserie 'A Discovery of Witches' op Netflix

'All The Money in The World' van Ridley Scott dinsdag te zien op televisie

Netflix komt binnenkort met de Zack Snyder-films '300' en 'Rise of an Empire'

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

Deadpool

No Se Aceptan Devoluciones
Komedie / Drama, 2013

The Physician
Avontuur / Drama, 2013
workaholicgeheime identiteitfabriekundercoverboston, massachusettsfbidrugsdealersarcasmex-loverambitionwitness protectionpolitiecrime bossmoordtrackerpolice chaseprostitutiedrugsfoot chasecrimineelfemale cop drinkenpolitie-detectiveinterrogationdrug lordsurveillancedrug bustname calling car explosionfamily conflictfemale detectivealbinobuddy copbuddy comedytough coparrogancedrunkennessboston copspecial agent brother sister relationshiplarge familyfbi agentbarsurface incompatibilityquick temperknow-it-allrule follower vs rule breakerfoul-moutheduptightolder sister younger brotheranimosityfamily member in troublepolice tacticsbreaking the rules