• 9.374.591 stemmen

The Count of Monte Cristo (2002)

Avontuur / Actie | 131 minuten

Genre: Avontuur / Actie

Oorsprong: Ierland / Zwitserland / Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Kevin Reynolds

Met onder meer: Jim Caviezel, Guy Pearce en Richard Harris

Gesproken taal: Spaans, Engels en Italiaans

Releasedatum: 6 juni 2002

Plot The Count of Monte Cristo

"Prepare for adventure. Count on revenge."

De schipper Edmond Dantes wordt onterecht veroordeeld van verraad na een brief aangenomen te hebben van de verbannen Napoleon. Zijn 'beste vriend' Fernand is verantwoordelijk voor het feit dat hij opgepakt wordt, aangezien hij uit is op de verloofde van Edmond. Dantes komt vast te zitten op het Chateau d'If, waar hij wraak zweert op de personen die verantwoordelijk zijn voor zijn arrestatie.

Edmond Dantes

Luigi Vampa

Albert Mondego

avatar van Armin

Armin

Bekend verhaal, maar wel boeiend gebracht met aardige

acteerprestaties van de cast.

Wat ik wel storend vond waren de micofoons die af en toe bijna een halve meter in beeld hingen (ik weet niet of dit later nog wordt weggewerkt). Afgezien daarvan, zeker de moeite waard. ***1/2

avatar van Wolkenmeter

Wolkenmeter

Geen microfoons gezien. Voor het overige kan ik mij er alleen maar bij aansluiten. Niets is slecht aan deze film, maar het is ook niet echt fantastisch te noemen. Gewoon een vermakelijk filmpje

avatar van don-the-jeweler

don-the-jeweler

tsja, ik vond deze film leuker dan ik verwachte maar het is eigenlijk zo'n zondagmiddag walt disney avonturen film.

het verhaal is eigenlijk wel standaard en de humor vind ik maar minimaal. op imdb wordt het ook nog thriller genoemd maar dat heb ik gemist.

geen aanrader, wel geinig tijdverdrijf...

ik geef hem 2,5 sterren.

avatar van wpstolk

wpstolk

Slappe film. Veel te langdradig en het einde zeer voorspelbaar. Wel aardige acteerprestaties, met name van "the count of Monte Cristo". Als je niets anders te doen hebt, kijken! Anders... zou ik er niet aan beginnen...!

** sterren

avatar van shayed

shayed

Lijkt mij wel aardig, leuke cast en zwaardgevechten....

avatar van Kazuyuki

Kazuyuki

• 2068 stemmen

Leuke acteurs, vooral Richard Harris als medegevangene. Ik vraag me alleen af of hij contractueel verplicht is zijn baard te laten staan (zie Gladiator en Harry Potter).

avatar van Jordy

Jordy

ja heel aardig filmpje, weer 's wat anders. Was ook niet zo bekend met het verhaal, dus dat hielp ook waarschijnlijk

avatar van shayed

shayed

Dit vond ik nou echt een toffe film. Goede acteerprestaties (Caviezel en Pearce), prachtige omgeving en een boeiend verhaal.

****

avatar van sydney

sydney

Inderdaad goede film. Op zich houd ik niet zo van replica's, maar dit is goed gedaan. 4*.

avatar van Be3F

Be3F

erg goede film! zeker de moeite waard, ook zeker goed geacteerd door deze wereldcast... microfoons? die heb ik niet gezien...je zal wel een illegale kopie hebben bekeken

avatar van Bwen

Bwen

Wat een vreselijke paardengebid heeft die Pierce toch.... Enfin, heb het boek niet gelezen maar vind de film zeer fraai. Mooie locaties, goede shots en goed acteerwerk. **** 1/2 dus.

avatar van empirekees

empirekees

Zieleg zeg, een mooie film verpesten, ik bedoel daar mee de film met Gerard Depardieu, zonde!

avatar van Karst

Karst

Bah, wat een slappe film. ER had zoveel meer in gezeten. Kreeg na tien minuten al een hekel aan eigenlijk iedereen in de film. Dat werd iets beter naarmate de film vorderde. Harris doet een slecht geklede Perkamentus. Eigenlijk is er gewoon weinig goeds aan deze film.

avatar van Mza

Mza

• 1924 stemmen

Ik heb me prima vermaakt met deze avonturenfilm. Ik dacht eigenlijk dat Guy Pierce de hoofdrol speelde en toen ik hem in het begin zag had ik meteen een hekel aan hem. Maar gelukkig was het zo de bedoeling en had Jim Caviezel de hoofdrol. Ook Richard Harris had een erg leuke rol. Het verhaal is natuurlijk erg bekend maar de regisseur Kevin Reynolds weet er de juiste toon aan te geven zodat er toch recht aan het verhaal wordt gedaan.

avatar van Ramon K

Ramon K

Futloos, standaard Hollywood-werk dat bol staat van voorspelbaarheden en cliche's. En Guy Pearce werkte ook op mijn zenuwen; zeer ongeinspireerd spel! Snel weer vergeten deze hap! 2 sterren

avatar van Diesel

Diesel

Sommige scènes zijn erg goed gefilmd maar het verhaal zit propvol met clichés. Wel een paar interssante, leuke momenten.

2.0/5.0

avatar van flicks

flicks

Normaal gesproken hou ik niet zo van deze films maar The cunt of monte Cristo was nog echt wel een mooie film om een keer gezien te hebben. is wel een avontuurlijk verhaal... 3 sterren

flicks schreef:

ForzaRoberto

gewoon een hele vermakelijke film 4 *

avatar van moi=ikke

moi=ikke

leuke fillum vooral Caviezel is lkkr:p

ik heb em ***** gegeeft

avatar van Thomas

Thomas

mooie plaatjes, wel erg voorspelbaar!

avatar van morpheus

morpheus

Alhoewel de film natuurlijk redelijk voorspelbaar in zijn verhaal is, levert deze wel een hele degelijke en mooi verfilmde vertelling daarvan. Niet zonder fouten of perfect. (vooral de dosering van de verschillende fasen in de film had misschien iets beter gekunt) maar over het algemeen oerdegelijk.

James Caviezel is "Rock solid" evenals de rest van de cast. Voor de rest zorgt een mooi sfeertje voor een hele genietbare film

***1/2

avatar van Fabrice

Fabrice

Persoonlijk vind ik dat deze film toch onderschat wordt .. gezien de acteerprestaties van Guy Pearce en James Caviezel en het verhaal (aangepast ivm origineel) .. ik blijf het een erg vermakelijke film vinden, 4 ****

avatar van Anatolia

Anatolia

Leuk om weer een langharige en bebaarde Caviezel met een zweep geslagen te zien worden.

Verder wel vermakelijk.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Anatolia schreef:

Hihi typecasting.

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Mooie fim met een fantastische sfeer, zeer mooi in beeld gebracht allemaal. Het verhaal hierbij is ook goed en er wordt prima geacteerd. Het oude boek is naar mijn inziens zeer goed verfilmd, het wordt in ieder geval nergens saai of langdradig, de vaart blijft er lekker in.

Al met al goed voor 4 sterren

avatar van Londerzelenaar

Londerzelenaar

Prachtige film, k snap niet waarom hij niet overladen wordt met oscars

goeie acteerprestaties, prachtige beelden, scenes goed achter één gezet,...

En zeker de beste verfilming van een boek dat ze ooit gemaakt hebben

en as ge den boek nog ni hebt geleze dan moete da zeker doen, chique

Kben ni vrijgevig ma deze film verdiend *****