Don't Say a Word (2001)
Releasedatum: 13 december 2001
Bekijk via Netflix
Plot Don't Say a Word
"...I'll never tell."
Een psychiater doet zijn uiterste best om de vrijheid van zijn gekidnapte dochter terug te krijgen. Om dit voor elkaar te krijgen moet hij eerst belangrijke informatie zien te krijgen van zijn nieuwe patiënt: een gewelddadig 18-jaar oud meisje.
Nathan R. Conrad
Jessie Conrad
Russel Maddox
Sydney Simon
Blindfold
Gisteren in de Sneak gekregen. Ik was er al bang voor na het zien van de trailer, maar helaas werd mijn vrees ook nog eens werkelijkheid. Behalve dat het ontzettend irritant is dat de bios waar we naar de sneak gaan regelmatig trailers laat zien van o.a. de film die we dezelfde avond gaan krijgen, had de film zelf ook niet echt veel origineels te bieden. Het was een beetje een standaard verhaaltje met enkele zeer ongeloofwaardige feiten (die ik niet zal verhullen om niet te spoilen). Geen aanrader wat mij betreft dus.
dttom
Ik had hem ook in de sneak en het is idd geen bijzondere film maar ik vond het geen slechte film. Zat wel lekker tempo in en behalve de familie dingen vond ik niets echt vervelend. Ook weer is een film waar ik niet bij hoef na te denken :-P. Ik was denk ik wel in de mood voor deze film. Dus niet bijzonder maar wel vermakelijk.
cornelis
Blindfold, waarom is het irritant dat ze de trailer van dezelfde film er voor draaien?
Jordy
Vakkundig gemaakt, prima geacteerd, maar erg cliché. 2 en een halve ster
spikey
Michael Douglas op de automatische piloot. Don't say a word zie Falling Down zie The Game. Man wordt gepushed om het uiterste te doen om iemand te redden. Been there, done that.
Ik huur liever The Game nog een keer. Toen was het nog origineel.
Blindfold
Ik ben sowieso al niet echt een fan van trailers, voornamelijk omdat ze scenes uit de film (en dan meestal ook nog eens de spannendste) al laten zien en dan ook nog een eindscene ergens halverwege de trailer. Als je de film dat meteen na de trailer krijgt, dan zitten al die stukjes uit de trailer nog in je hoofd en zit je tijdens te film zo ongeveer te wachten op bepaalde scenes.
Mza
- 1924 stemmen
Slecht en voorspelbaar verhaal, stuntelige actie en totaal niet spannend. Absoluut een afrader dus.
Volimtez
Waarom allemaal zo negatief? Ik vond het gewoon een vermakelijke film, spannend, en origineel verhaal.
Ik heb hem in Metropolis in Antwerpen gezien, misschien dat ie daarom zo goed leek, maar ik vond zeker niet slecht.
3,5 ster
Thomas
Het was een typische Douglas film, zijn karakter en trekjes komen zo uit de perfect murder vallen.
Toch vind ik dat Douglas met zijn spel de film wel na een hoger niveau tilt.
Standaard film, maar dan zeker leuk standaard!!
Ramon K
Deze standaardfilm is dus echt niet leuk. Michael Douglas acteert op de automatische piloot, Famke Janssen is te pruimen, maar de rest van de cast is erg slecht bezig vooral Oliver Platt en Jennifer Esposito. Hun rollen zijn daarbij echt helemaal overbodig. En dan die typisch Amerikaanse elementen zoals de mierzoete schets van een liefhebbend gezinnetje en de psychiater die niet vies is van een portie heldhaftigheid en een portie actie om zijn dochter maar te redden van de typische, op geld beluste schurken.....verschrikkelijk!!! De scene met de arme aan het bed gekluisterde huisvrouw Janssen, die even in haar leed haar pijnlijke been vergeet en de schurken zelf bevecht getuigt van een overdreven Amerikaanse kijk op moederliefde en moed van de modale burger. Daarbij zaten er gaten in het script; hoe kwamen de schurken er nu bijvoorbeeld achter waar de buit verborgen was? De film was nog een beetje genietbaar door het al vermelde vakkundige camerawerk en de rollen van Bean en Janssen. Ik geef 2 sterren. Het is dus eigenlijk het beste om deze film in de schappen te laten liggen!!!
Goodfella
De film zit best goed in elkaar, maar is zo verschrikkelijk on-orgineel, afgezaagd en standaard... Bah! Waarom? Waarom worden keer op keer dit soort filmpjes in elkaar geknutseld? En dan dat vreselijke, mierzoete *****-einde! Met die verstrengelde handjes... Gadverdamme!
1,5 ster, maar dat is eigenlijk al teveel.
dave-d
vind t een erg goede film. goed acteerwerk,
echt geen automatische piloot. die man is gewoon goed, zoals bijna altijd. goed te doen, erg vermakelijk! beter dan verwacht! 4.5 sterren
Jerome-B
Had veel meer van deze film verwacht, jammer dat de film nergens echt spannend werd. Was te standaard en cliché. Het acteerwerk was op zich wel oke. Maar het verhaal vond ik nou niet echt interessant. 2,5 sterren.
Ik zag Famke Janssen enige tijd geleden praten over de film en de samenwerking met Michael Douglas bij Barend en Van Dorp. Wat een ijskoude dame zeg, wat een afknapper.
EmDee
Dat deze film beïnvloed wordt door Famke Jansen! In de Nederlandse trailer en ook hier op de site staat ze als hoofdrolspeler.
Hoort volgens mij Sean Bean te staan!
Heb de film destijds in de USA gezien, en heb daar op TV en in de bios nooit over Famke Jansen gehoord, en terecht!
Ja, maar dit is een Nederlandse site. Ik vind dat ze er bij hoort te staan.
neo
ze heeft wel wat vind ik.
EmDee
Ik ben toch benieuwd naar reacties van andere moviemaatjes (sorry kappeuter):
Wat vinden jullie ervan dat bij de hoofdrolspelers wel Famke Jansen wordt genoemd die maar een beetje in bed ligt te liggen en niet Sean Bean die zowat de mede-hoofdrol heeft als bad guy.
Heb het voorgesteld en kreeg als antwoord dat dit een NL-site was.
Je zou toch juist een onafhankelijke site moeten zijn?
Graag jullie mening...
Heb het voorgesteld en kreeg als antwoord dat dit een NL-site was.
Je zou toch juist een onafhankelijke site moeten zijn?
Graag jullie mening...
Ik heb de film niet gezien, dus misschien oordeel ik hierover wel fout (dat hoor ik dan wel weer) maar ik zou zeggen dat je bij de acteurs/actrice's gewoon de hoofdrolspelers neerzet en niet een Nederlandse acteur/actrice of actrice omdat ze toevallig een klein rolletje in de film heeft.
FisherKing
Macmanus
Ik vind dat Famke Janssen er wel bijhoort een beetje trots zijn op onze Nederlandse mag toch wel.
Was trouwens een standaard filmpje.
neo
wie is er nou niet trots op een nederlander die in zo'n grote productie speelt? maar ik vind dat sean bean vermeld moet worden in plaats van famke janssen. anders zijn er nog wel meer films waarbij vermeld kunnen worden dat er een nederlandse acteur/actrices in speelt. ik zie de laatste tijd wel vaker bij een film op de site dat iets met de cast die erbij staat niet klopt, maar dat hebben Jordy en Kappeuter natuurlijk allang gemerkt
Hobbes
ik. en al helemaal niet in zo'n boutfilm als dit.
kan me geen moer interresseren waar ze vandaan komen. persoonlijk
EmDee
Was trouwens een standaard filmpje.
Macmanus
Hallo ze had wel een grotere rol dan Daphne Dekkers die volgens mij 1 zin had in James Bond.
Sean Bean had een iets grotere rol dan Famke Janssen, maar omdat het een Nederlandse is vind ik dat zei er toch moet staan.
Ach, als er drie namen geplaatst worden, mag van mij de keuze voor de derde naam, een subjectieve beslissing zijn. Meestal zijn er in een film niet meer dan 2 hoofdrollen, dus de keuze van de derde persoon is toch eigenlijk altijd subjectief. En een beetje chauvinisme moet kunnen vind ik.
EmDee
Pas toen ik terug was in Nederland en de film hier uitkwam, was het: met Famke Janssen.
Macmanus
Ok zal wel maakt mij het eigenlijk uit welke drie acteurs er komen te staan.
Pfff haal je Brittany Murphy weg en doe je Sean Bean erbij.

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

Arlington Road

You're Not You
Drama, 2014

Hostage
Actie / Misdaad, 2005
begraafplaatsdiamanthidden cameravideo surveillancepsychiatermoordenaardiamond heistontvoering van kinderensmart kid ransom demandcrutches bank heistsecret locationmurder witness ptsd