menu

Don't Say a Word (2001)

mijn stem
3,14 (1356)
1356 stemmen

Verenigde Staten / Australië / Zwitserland / Canada
Thriller / Misdaad
113 minuten

geregisseerd door Gary Fleder
met Michael Douglas, Famke Janssen en Brittany Murphy

Een psychiater doet zijn uiterste best om de vrijheid van zijn gekidnapte dochter terug te krijgen. Om dit voor elkaar te krijgen moet hij eerst belangrijke informatie zien te krijgen van zijn nieuwe patiënt: een gewelddadig 18-jaar oud meisje.

zoeken in:
avatar van Daan258
3,5
goeie thriller

* leuk verhaal
* goeie acteurs
* film is goed spannend

Wat ik wel wat nep vond is, dat kind die ontvoerd word is totaal niet bang en doet of alles gewoon bijna normaal is

Verder was het zeker een goeie film.

3,5*

avatar van Spetie
2,5
Redelijke thriller, die ondanks het clichématige scenario best vermaakt.

Michael Douglas acteert redelijk, maar zijn personage wordt nogal overdreven positief neergezet. De ideale huisvader, die goed zorgt voor zijn dochter en zijn vrouw. Famke Jansen mag trouwens de ondankbare rol van zijn vrouw spelen. Ondankbaar vanwege het feit dat zij zowat de gehele film aan bed gekluisterd is, vanwege een gebroken been. Dan is er nog Brittany Murphy die een redelijke rol neerzet als het meisje dat niets wil zeggen. Het jammere is dat de personages erg plat zijn en weinig diepgang meekrijgen.

In de tweede helft van de film zakt de film langzaam aan meer weg. Het verhaal wordt volgens het bekende boekje afgewerkt, bevat enkele ongeloofwaardigheden, maar slaagt er desondanks nog wel in om te vermaken. Sean Bean is een redelijke bad-guy en de afloop van de film is ook nog wel aardig. Al met al is het niet heel slecht maar ook niet heel goed. Middelmaat dus en die score krijgt de film dan ook mee van mij.

2,5*

avatar van Kelsey16
5,0
Daan258 schreef:


Wat ik wel wat nep vond is, dat kind die ontvoerd word is totaal niet bang en doet of alles gewoon bijna normaal is


3,5*


Zij was wel degelijk bang, ze raakt niet voor niets in paniek wanneer haar vader aan de telefoon is, echter reageren veel kinderen (en volwassenen) in een situatie als deze heel rustig, je kan toch niet meer dan dat.
Bovendien heb je een belangrijke opmerking gemist, want ze handelt zoals haar vader, hij is haar voorbeeld en dat merk je heel erg terug.

avatar van Ditto
3,5
Een opvallend schril contrast tussen een gewoonweg saaie eerste helft, gevolgd door een spannend tweede deel en mooi einde. Jammer dus dat de film wat traag op gang komt, maar wie verder kijkt zal het zich niet beklagen.

avatar van mnrk
3,5
You want what they want, don't you... I'll never tell. I'll never tell... Any of you.

Dit was een prima thriller van Gary Fleder...

Het verhaal is in orde en wordt ook op een prima manier gebracht, er zit genoeg vaart in waardoor het leuk blijft om naar te kijken...

Maar het is het acteerwerk van vooral Brittany Murphy en Michael Douglas wat de film zo sterk maakt en ook bepalend is voor de sfeer die erbij hoort...

avatar van pierre18
4,0
Misschien een beetje vergezocht verhaal, maar wel realistisch en vakkundig in beeld gebracht. Prima thriller. Douglas kan altijd een juiste toon neerzetten, wat een acteur zeg! Leuke vondsten en wendingen.
Sean Bean heb ik altijd een uitstekende schurk gevonden, wat kan hij een etter goed neerzetten zeg.Prima acteerwerk van 006.(blijft altijd bij me hangen...)
Zoals zo vaak bij dit soort films vind ik het eind een beetje tegenvallen. Vind ik iets te ver gezocht, maar dat zal wel aan mij liggen ....ik heb het gevoel dat het dan net even te ver doorslaat naar actie. De actie in deze film zit 'm in de spanning die je steeds meer in de greep houdt. Waarom moet die agente nu weer worden neergeschoten? Te voorspelbaar ook.
Maar goed, al met al een uitstekende onderhoudende film.

avatar van erpunited
3,5
Goede sterke film. Uitstekend acteerwerk. Lekkere spanningsopbouw. Uitstekende thriller om te kijken

avatar van zxstyle
3,0
erpunited schreef:
Goede sterke film. Uitstekend acteerwerk. Lekkere spanningsopbouw. Uitstekende thriller om te kijken


sluit ik me bij aan, Douglas is een meester in thrillers, al is dit niet zijn beste.

avatar van filmfreak 101
3,0
Heel mooie film...goeie acteurs....goeie verhaalopbouw....heb er echt van genoten en heb met spanning gekeken naar het verhaal wel ziiten er soms wat foutjes in de film.....Als het nummer die grafkist was zouden ze dat toch kunnen achterhalen hebben ofzo...waar die vader begraven lag...En achter de moord op haar vader hoe is ze dan in godsnaam op dat eiland geraakt...ze was nog een kleuter!Maar als ik de foutjes wegdenk was dikt best nog ee mooie film....3 sterren krijght hij!

avatar van Sergio Leone
3,0
Doorsnee.

Een dik uur lang kijkt Don't Say A Word vlot weg. Het verhaal is wat vergezocht, maar vermaakt uitstekend.
Na een tijdje raakt het tempo dan toch zoek. Een aantal zaken beginnen te irriteren - de agente of het mentaal gevalletje - en de climax is een kleine afknapper: plots neemt actie de bovenhand en dat duurt dan ook nog eens vrij lang.

De cast presteert wisselvallig. Van acteerkanonnen Michael Douglas en Sean Bean had ik wel wat verwacht en zij stellen niet teleur. Vooral Bean zet weer maar eens een geslaagde slechterik neer.
De overige acteurs zijn duidelijk van een paar niveautjes lager. Famke Janssen kan dat nog toeschrijven aan haar ondankbare rol, maar zo'n Brittany Murphy verprutst een moeilijk doch interessant personage.

Don't Say A Word - lelijke titel, eigenlijk - oogt vrij fris en modern, evenwel zonder een uitschieter in het genre te zijn. De finale en het instorten van de loopgraaf in het bijzonder zien er wel vrij goedkoop uit.

Tussendoortje.
3

avatar van Tarkus
3,0
Goede thriller, puike cast.
Maar het einde viel me toch een beetje tegen, dat had beter gekund.

avatar van totkijkdanmaar
3,0
Begint heel goed, maar zakt wat weg, vooral door een aantal ietwat ongeloofwaardige gebeurtenissen in het plot. Al met al best een aardige film, maar geen topper.

avatar van schram101
2,0
Flinke misser. Ben sowieso al geen fan van Douglas, maar hier bewijst hij maar weer eens waarom. Weinig memorabele rol van zijn kant. Nee, qua acteerwerk moeten we het hebben van Brittany Murphy die een leuke rol neerzet. Van onze trots Famke Jansen kunnen we gezien haar personage weinig genieten.

Don't Say a Word heeft vooral te kampen met een totaal gebrek aan realisme en geloofwaardigheid. Dit laatste blijkt uit de bijzonder vergezochte handelingen van Conrad. Nu is het plot natuurlijk sowieso verre van realistisch maar een geloofwaardige weergave van een wanhopige man die zijn dochter probeert vrij te krijgen zouden nog wat goed kunnen maken. Dat is echter niet zo.

Het einde is dan ook weer way-over-the-top. Toch jammer, want Bean zette een aardige slechterik neer.

2,0*

avatar van StevenMighty
3,0
Redelijke thriller die heel de tijd kon boeien, maar af en toe wat ongeloofwaardige dingen bevatte.
De film had ook wel iets korter gekunnen denk ik.

Michael Douglas speelt goed maar zoals hier reeds gezegd, hij zet geen memorabele rol neer.
Ook jammer dat het personage van Famke Janssen de hele tijd met een gebroken been op bed ligt.

Het verhaal om onder bedreiging informatie van een patiënt te bekomen was wel goed bedacht.

3 sterren

avatar van gauke
3,0
In het begin dacht ik dat het verhaal psychologische diepgang zou krijgen, maar lopende de rit zakte deze thriller in en bleek ie vrij conventioneel (volgens het bekende stramien) en doorsnee te zijn. Het (onlogische) verhaal werd wel met vaart gebracht en een aantal plotwendingen zorgen toch voor spanning. De cast speelde sterk.

avatar van notsub
3,5
In Don't Say a Word gebeurt alles volgens het boekje, maar blijft het de hele speeltijd boeien. Extreem goed is de thriller niet. De boeven zijn niet bijzonder eng en Micheal Douglas beweegt zich degelijk door de film heen. De plotwendingen zijn wel een noodzaak om het levendig te houden, maar het werkt. De film steekt nergens zijn kop boven het maaiveld en het loopt af zoals het begint, volgens het boekje dus.

avatar van Alexander1900
Prima film maar had van mij wat spannender gemogen.

Cijfer: 6,5/10

3,0
Het zeer spannende, maar grotendeels voorspelbaar slot maakt veel goed in deze misdaadfilm die amper de middenmoot raakt.
Het klassieke verhaal van de kidnapping met het avontuurlijke, niet al te geloofwaardig vervolg waarbij een betrokken familielid zich in de hoofdrol werkt, wordt hier eens te meer uitgezet.
Op Michael Douglas kunt ge voor dergelijke rol best rekenen en ook Brittany Murphy is erg verdienstelijk.

avatar van BBarbie
3,0
Het is al weer jaren geleden dat ik deze film voor het laatst gezien heb. Ondanks de onwaarschijnlijkheden en tekortkomingen in het verhaal blijft het ook na herziening een boeiende thriller in weerwil van de tamelijk ridicule ontknoping op de anonieme begraafplaats van Hart’s Island. Prima rollen van een kille Sean Bean en de veel te vroeg gestorven Brittany Murphy.

avatar van missl
3,0
Redelijk. Film begint best sterk met de nodige spanning maar weet het niet vast te houden. Wel onderhoudend maar niet bijzonder.

avatar van darlynhailey
3,5
zeer spannende triller met goed acteerwerk van Michael Douglas

avatar van SmackItUp
2,5
Viel me toch wat tegen. Het begint allemaal best aardig, maar het wordt op een gegeven zo voorspelbaar dat ik moeite had om de film uit te zitten. Gelukkig doen Douglas en Murphy het goed, waardoor de schade beperkt blijft.

2,5*

avatar van Onderhond
1,5
Nogal duf.

Bandwerkmateriaal dat niet weet te overtuigen. Misschien omdat het erg mid-90s aandoet, maar toch uit 2001 komt. Dat betekent vaak dat het een hype-uitlopertje is, zo voelt de film ook echt wel aan. Een jaar of 6 eerder hadden ze er allicht wat meer mee gekund.

Het verhaaltje weet niet echt te boeien. Kidnapping met wat twistjes, een ongeloofwaardig plotje en een resem B-acteurs die er zelf ook niet veel zin in lijken te hebben. Douglas is dan de ster die de film moet dragen, maar hij loopt er ook een beetje bij alsof hij beseft dat hij dit al eerder gedaan heeft, maar dan onder leiding van een gemotiveerdere regisseur.

Visueel is het vooral erg blauw, ook erg saai. Een beetje regen en/of afgebleekte kleuren maken het geheel jammer genoeg niet sfeervoller. Het is dan ook jammer dat deze film nog gerekt wordt tot de 120 minuten grens, daar waar 90 minuten voor een eenvoudig niemendalletje als dit meer dan volstaan.

Met de aanstormende 90s revival zullen dit soort film wel weer een boost krijgen, al heb ik zo het gevoel dat deze niet meteen bovenaan de la ligt. Lusteloos genrewerkje.

1.5*

avatar van Alathir
3,5
Een beetje een typische thriller inderdaad die erg jaren '90 aanvoelt. Dat vind ik altijd wel fijn en dan spelen er ook nog eens geweldige acteurs in mee. Michael Douglas associeer ik al direct met een goede film, Famke Janssen heeft hier een wat ondankbare rol waar ze toch nog iets mee probeert te doen en Sean Bean blijft een prima slechterik.

Visueel weinig hoogstaand en het script bevat een aantal gaten, toch weet de film behoorlijk spannend te blijven en kijkt die goed weg.

4,0
Net even gezien.echt een spannende film.had de film wel al vaker gezien.hij blijft goed.echt een 90s sfeer film.al is de film uit 2001.met een goeie cast ook.met name michael douglas en brittany murphy spelen het super.heb weer genoten,echt een goeie film.

avatar van IH88
3,0
“Daddy's smart little girl, aren't you?”

Aardige thriller die vooral door de acteurs en het naargeestige sfeertje boeiend blijft om naar te kijken. Douglas en Bean hebben natuurlijk legio van dit soort rollen gespeeld, en in Don't Say a Word laten ze weer eens zien waarom ze er zo goed in zijn. De sympathieke huisvader en de maniakale bad guy, ze kunnen het waarschijnlijk in hun slaap nog spelen. Prima bijrollen ook van Famke Janssen, Murphy en de jonge Bartusiak (beide actrices zijn op veel te jonge leeftijd overleden helaas). Geen meesterwerk onder de politiethrillers (daarvoor is het te standaard), maar het kijkt allemaal lekker weg.

avatar van sinterklaas
4,0
Prima thriller dat begint als een actiefilm en waarbij we meteen weer mogen weten dat Sean Bean prachtig een schurkenrol kan spelen.

Michael Douglas speelt een sympathieke rol als huisvader/psycholoog Conrad, die met zijn achtjarig dochtertje en vrouw (Famke Janssen) een prima leven leidt. Zijn vrouw heeft echter een skiongeluk gehad en ligt in het gips de revalideren. Zijn dochtertje is nog wel eens van het verstoppertje spelen, maar op een dag blijkt het verstoppertje serieus te zijn en duikt ze niet meer op wanneer Conrad haar roept. En dan blijkt het kettinkje van de voordeur te zijn opengeknipt.

En blijkt hij, en zijn vrouw te maken te krijgen met Sean Bean die ze via de telefoon verteld dat ze hun dochtertje hebben ontvoerd en dat ze slechts een zescijferig code willen hebben. Krijgen ze die niet op tijd... je weet het inmiddels wel. Ook schijnt het appartement vol camera's te hangen en lijkt de vrouw van Conrad met haar been een makkelijk inzet te zijn voor deze schurken. Er is een iemand die deze code weet, een zwaar beschadigd meisje in een van de inrichtingen. Een overtreffende rol van Brittany Murphy.

En zo krijgt een gijzelingsthriller een andere, zo dan niet psychologische, draai. Het lijkt hopeloos te zijn om uit deze Elisabeth enig informatie te halen. Ze zal het nooit vertellen... Echter weet Conrad te stimuleren en komt de tragische geschiedenis die verband heeft naar boven. Die (flashback)scene op het metrostation was heftig!

Het climax was heel typisch, maar toch heb ik me prima kunnen redden met deze film; mede door het uitstekende acteerwerk en psychologische uitwegen. Michael Douglas blijft altijd goed imo.

Intrigerend.

4,0*

avatar van ValAktaion
2,0
Waardeloos vehikel. Met Douglas in the lead en Bean als bijrol tot zo'n resultaat komen, vergt wel echt een rukregisseur. Gary Fleder, een oevre om te mijden.
Vreselijk script met natuurlijk weer zo'n uitgemolken grand finale in 't donker ergens op een ongewone locatie. Zeker geen '90s sfeer zoals in eerdere reviews genoemd. Film wordt gekenmerkt door de vreselijke filmstijl die je ook terugziet in tv-series van begin 00's: veel lelijke close up's, ongepaste dutch angles en filtertjes. Met 2* ben ik nog mild.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:26 uur

geplaatst: vandaag om 19:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.