Nothing Left to Fear (2013)
Genre: Horror
Geregisseerd door: Anthony Leonardi III
Met onder meer: Clancy Brown, Anne Heche en Jennifer Stone
Plot Nothing Left to Fear
"Let Us Prey."
Een jonge familie verhuist naar de andere kant van het land in een idyllisch stadje, met de hoop op een beter leven. Dit wordt echter ruw verstoord door een charismatische, maar emotioneel gestoorde priester. Als de twee tienerzusjes een gevaarlijk spel spelen als onderdeel van een oud ritueel, wordt een demonische kracht ontketend die de familie voor altijd zal veranderen.
Kingsman
Helpless Father
Mason
jarno1975 (moderator series)
tattoobob
Produced bij Slash....hmm kep hier wel wat over gehoord...
Ik ben zeer benieuwd...dit kan wel wat worden!
tattoobob
Net aan drie sterren ..een redelijk verhaal wat wel wat voorspelbaar is,de special fx hadden ook wel iets knapper gemogen.
Verder kijkt ie wel oke weg,maar zeker geen hoogvlieger.
Ik miste de horror in deze film want de thriller nam een beetje de overhand.
bjerik76
Ik vond het wel een goede film.
Echt horror was het ook niet, paar keer schrikken.
Film moet het meer hebben van de spanning en het geheim achter het dorpje.
Het geheim van het stadje had wel wat boeiender gemogen, vond dat een beetje simpel slap gedoe, en film besteed daar weinig aandacht aan.
de familie waar het om draait kwam wel als een echte familie over, heb ook films gezien waar het maar een bij elkaar geraapte cast was.
kampsie1
Goede film, kon iets spannender, maar zeer vermaakt.
Zou het nummer in de aftiteling van Slash zijn?
Edit, ja zie ik
Draconian
Waarom überhaupt de poort openen als hij toch weer gesloten wordt?
ikkegoemikke
Doorsnee horror-film met een doorsnee verhaal.
Het meermaals gebruikte item van een gemeenschap waar een oud ritueel zich met regelmaat manifesteert en een nieuwe intrekkende familie hier slachtoffer van wordt. Een priester en zijn vrouw en 3 kinderen nemen hun intrek in hun nieuwe woning in een klein dorpje in het midden van de US. Dochter Rebecca trekt van begin af aan de meeste aandacht naar zich toe. Ze is dan ook een pracht van een verschijning. De ontvouwing naar het duister geheim is soms tergend langzaam en wordt voorafgegaan door wat lijkt te evolueren naar een tiener-liefdesverhaal.
Uiteindelijk komen we dan te weten dat er een poort geopend wordt en dat de inwoners een offer moeten brengen zodanig dat de poort terug gesloten wordt. De familie wordt opgeofferd en Rebecca blijft dan als "The chosen one" over.
Positief punten in deze film zijn dat de familie ook overkomt als een echte familie. Het bezeten raken van de zus Mary en de uitvoering hiervan is uitstekend uitgewerkt. Het zich verplaatsen met die hortende filmische stoten deed me denken aan "The Ring". Ook de manier waarop Mary soms in trance stond om dan in slow-mo op te kijken deed me sterk hieraan denken. De zwarte massa die zich voortspon op vloeren,muren en gebouwen was visueel sterk uitgewerkt.
Negatief vond ik het gebrek aan uitleg over de demoon die er verschijnt en de traagheid van de gehele film. Maar als je bekijkt hoe miniem de uiteindelijk inhoud is van de gehele film, kon men niet anders dan de opbouw en afhandeling zo traag te maken.
Al bij al was het zeker een verdienstelijke poging en heb ik met plezier gekeken. Spanning was er bijna niet en schrikmomenten voor mij totaal niet.
Left4Dead
Hier valt veel over te vertellen, helaas geen goede dingen. Alles faalt zelfs de muziek.
De "scares" zijn vanaf het eerste moment (dochter haar eerste droom) totaal niet eng. Dat komt omdat de CGI en de soundtrack elkaar totaal niet aanvoelen.
Standaard flinterdun (als de zijkant van een A4-tje) verhaal wat ook nog eens slecht in beeld wordt gebracht waardoor het gerne horror in verlegenheid wordt gebracht. Tja er worden nu eenmaal veel slechte en maar zeer weinig goede horrors gemaakt, dat is altijd al zo geweest.
Geloof wordt hier weer lekker uitgebuit om een bepaald voodoo-achtig gevoel te creëren. Natuurlijk speelt het zich hier af in een klein zeer hecht gehucht.
Het wil allemaal maar niet eng worden, CGI is te matig van kwaliteit. De puberliefde heeft een te grote rol waardoor de snelheid volledig uit de film wordt getrokken, horror? common! Irritant is het passend woord hiervoor. Kartonacteerwerk niveau GTST doet mijn waardering alleen nog maar meer kelderen.
Wat Slash betreft, duh!, vroeger ook wel eens een werkje van zichzelf vereerende en tot god verkozen Bono gezien met Mel Gibson in een redelijke rol. Waarschijnlijk is dit therapie voor hun, zeker niet voor mij.
Zelfs voor donkere dagen nog niet goed genoeg. Traag, traag trrraaaaaggggg.....
Oja, veel jatwerk uit andere (klassieke) horrors.
Angelo2
Saaie, trage film die aardig begon. Na het eerste schrikmoment had ik even het gevoel dat dit wel is een leuke film kon worden maar helaas. Er gebeurde te weinig, de effecten vielen over het algemeen erg tegen, het verhaal was weinig bijzonders en het acteerwerk wisselend. De soundtrack viel ook erg tegen. Hoewel de film begon met duistere strings (zoals bij Insidious) werd de rest van de film gevuld met muziek die meer bij een filmhuis film paste. Een 4
Daan258
Zeker geen horror film maar meer een thriller/mystery.
Jammer genoeg niet echt een boeiend filmpje. Het was het allemaal gewoon net niet.
Acteerwerk net niet, spanning net niet, verhaal net niet, schrikmomenten net niet en de special effects ook net niet. Jammer want dit had best een beter filmpje kunnen zijn.
bgmbavelaar
Nou, uitgekeken. Maar meer omdat het moest. Persoonlijk... Waardeloze film, geen spanning, geen schrik momenten gewoon niks. Maar misschien snap ik hem niet. Komt bij mij in het bakje "13 in 1 dozijn".
blurp194
Creepy gedoe.
Met een sloom en erg flauw verhaaltje. Nauwelijks eng, de paar schrikmomenten komen erg laat in de film en overtuigen nauwelijks. Over de demoon komt maar weinig uitleg - waarom doen de dorpelingen zo braaf mee in het ritueel bijvoorbeeld.
Het enige positieve is eigenlijk de frisse familie, met daar speciaal nog in de mooie dochter Rebecca. Maar dat maakt de film niet interessant of leuk.
suzeep
Vond het echt een bud film. Verwachte er veel meer van maar kwam niet op gang.. tuurlijk wel wat maar dat ik nou echt aan het gruwelen of schrikken was bij lange na niet.. ik zeg.. niet doen.. 2 sterretjes voor de effects
roth
Wendy (Heche) en haar familie zijn net verhuisd naar een nieuw stadje waar haar echtgenoot is aangesteld als de nieuwe pastoor in de kerk. Wat begint als een mooi nieuw leven in een dorp met geweldige mensen verandert op het moment dat de ware bedoelingen van de uitgaande Pastor zijn geopenbaard.
Het begon werkelijk langzaam met geen echte karakterontwikkeling. Het ging van een langzame familiefilm naar een romantische totdat er iets als een horror was.
Het is allemaal erg langzaam opbouwd.
Zelfs Anne Heche (niet een grote rol, en zeker niet haar beste acteerwerk) kon deze saaie rommel niet eens van een glans voorzien. De rest van de cast presteert nog slechter, al zullen de meeste niet beter kunnen.
De muziek is soms vergezocht en niet overeenkomstig met wat er op het scherm gebeurd.. Bijna alles lijkt te gaan in slow motion.
De film is een verspilling van tijd...
Niet verkeerd.
Hoeveel horrorfilmpjes beginnen er niet met een autoritje? Nu leent de opzet van een hoop subgenres binn het horror segment zich er wel voor (verloren gereden tijdens een vakantie/trip of aankomend bij het nieuwe huis is een klein gehucht), toch blijft het een opvallend iets. 't Is een wat stom detail, maar misschien wel even van de grootste horror clichés die er zijn.
Jammer dat de opbouw van deze film wat te traag is. Althans, ofwel is het te traag, ofwel erken je het gebrek aan acteertalent om deze trage opbouw tot een goed einde te brengen. Het eerste uur is in ieder geval aan de makke kant, met pover acteerwerk van de dochters en de love interest. Ook vader en moeder acteren ze dicht tegen hun pensioen staan.
Buiten een angstdroom of twee is er maar weinig horror te bekennen. Het onheilspellende sfeertje is vooral bekend terrein en weet niet echt de spanning op te wekken die je zou verwachten. Toch weet de film iets na halverwege wel aan sfeer te winnen. Het "kwaad" is best indrukwekkend en mooi vormgegeven. Leonardi gaat jammer genoeg nooit helemaal los en als de climax eindelijk daar is blijkt het eigenlijk al gedaan te zijn, maar toch zitten er naar het einde enkele erg sfeervolle scenes in.
Hier had zeker iets meer mee gedaan kunnen worden. De opzet is interessant genoeg, het kwaad is sfeervol neergezet, maar het eerste uur mist aan tempo/het acteerwerk is niet echt toereikend en het einde komt iets te snel.
UmbraVitae
Degelijk horrorfilmpje, niks spectaculair ofzo en vrij standaard, maar was toch redelijk boeiend. Autotripje, verhuis, vreemd dorpje, pact met een duistere kracht of iets dergelijks, redelijk cliché, maar toch deftig uitgewerkt, het boeit wel degelijk en acteerwerk is ook best doenbaar 6 à 6.5/10
kasabian
Het wil allemaal maar niet eng worden, CGI is te matig van kwaliteit. De puberliefde heeft een te grote rol waardoor de snelheid volledig uit de film wordt getrokken, horror? Kartonacteerwerk niveau GTST doet mijn waardering alleen nog maar meer kelderen.
Had het niet beter kunnen verwoorden. Wat is dit een slechte film zeg!
Boeikens
Véééél te traag!!!
Het eerste uur is een lange saaie zit. Niets tegen een wat inleidende opbouw maar hier gebeurt nagenoeg helemaal niets.
Het laatste half uur tracht nog wat recht te zetten, is de CGI niet mis en komt er zelfs wat sfeer in de zaak maar voor mij kwam het wat te laat.
Chainsaw
Film die eigenlijk goed bij zijn titel past. Want er valt eigenlijk geen hol te vrezen. Nothing Left to Fear doet er werkelijk meer dan een uur over voor het een beetje op gang is gekomen, in dat uur gebeurt er - op twee aardige nachtmerries van de oudste dochter na - helemaal niets. We krijgen enkel een oersaai liefdesverhaaltje tussen twee even oersaaie karakters voor onze plaat. De laatste 30 minuten worden de kijkers die niet in slaap zijn gevallen beloond met iets meer sensatie, maar echt denderend is het ook niet. Hoop clichés, veel slecht getimede schrikmomenten en muziek die de spanning helemaal uit de film trekt. Dus ja, dan hou je maar bar weinig over.
2 sterren.
playah26
Matige horror, waar ik de aandacht weinig bij kon houden. geen aanrader.
DragQueen
Redelijk standaard werkje, maar desondanks toch leuk om eens gezien te hebben. Het verhaaltje is flinterdun, en had beter uitgevoerd kunnen worden. Met de sfeer en effecten zat het wel redelijk goed. Bij vlagen ook wat spannende momenten. Het acteerwerk is helaas niet altijd even overtuigend. 2,5 Ster.
Toch best een slap hap deze zoutloze Horrorfilm en hij komt ook wel erg traag opgang (de eerste 45 minuten zijn best slaapverwekkend). Qua verhaal (behoorlijk cliché) stelt het eigenlijk ook allemaal weinig voor en echt boeiend of spannend wordt het eigenlijk nergens. Het enige goede aan deze film is de mysterieuze sfeer die om het verhaal hangt en de laatste 30 minuten die een aantal aardige horrormomenten (die er visueel ook wel aardig uitzagen) bevat en ook wel enigszins creepy is.
De cast weet nergens te overtuigen en is in het algemeen zeer povertjes (spelen zeker niet de minste mee met o.a. Anne Heche en Clancy Brown). Van de cast kon me eigenlijk alleen Rebekah Brandes (als Rebecca) nog een beetje bekoren en dan enkel en alleen vanwege haar uiterlijk.
Het einde vond ik overigens wel lachwekkend, eerst moest de poort open (om welke reden dan ook) en op het einde moest hij weer dicht (om welke reden dan ook). Wat een onzin
Noodless
Theunissen schreef :
Inderdaad.
Wel een mooie meid die Rebekah Brandes
Ze heeft wel iets speciaals over haar.
Gelukkig, wij dachten dat we misschien de film al niet begrepen hadden. Wat een onzin ! Maakt de film helemaal compleet onzinnig. 4/10
ipman-99
"Let Us Pray." ...
" !!!
Sfeervol
!!! 'Nothing Left To Fear' is een Horrorfilm die zich richt
op sfeervolle momenten en schrik momenten.
De film kent een langzame opbouw om vervolgens een trapfrequentie
hoger te schakelen. De cast mag er zeker zijn en de soundtrack was
op zich best goed.
Horrorfilm die meer DNA trekken heeft van een mysterieuze thriller met
enkele opvallende horroraccenten.
snarfje5508
Zwakke horror met redelijk acteerwerk maar dusdanig traag dat het allemaal erg snel gaat vervelen. Schrikscenes komen ook al niet voor, zo nu en dan wel aardige grafics. Al met al geen winnaar dus een onvoldoende beoordeling met 2,5 ster.
Luiesmidse79
Boh wat een saaie saaie saaie film....... überhappy gezin. Och wat zijn we allemaal vrolijk! Het acteerwerk was prima, maar de film kwam totaal niet op gang. Geen schrikmomenten of wat dan ook.
tattoobob
Trailer van zijn nieuwe film.
The Hell Within Official Teaser Trailer #1 (2015) - Horror Movie HD - YouTube
Phantasm
Een redelijk verhaal wat wel wat voorspelbaar is, maar zeker geen hoogvlieger.
Shadowed
Niet best.
Nothing Left to Fear is bijna een schoolvoorbeeld van hoe je horrorfilms met een leuk idee niet moet doen. Deze film zit niet zonder zijn indrukwekkende momenten, maar wordt vervolgens wel overdondert door de mindere momenten. Wel zonde eigenlijk, want de poster belooft een hele leuke horror.
Deze film opent eigenlijk gelijk al met een gevaarlijk element, en dat is slecht acteerwerk. De onkunde hangt al vroeg in de lucht, zelfs wanneer een aantal leden van de cast best bekend zijn. Neem nou Heche, dat is niet bepaald iemand die geen carrière heeft gemaakt. Misschien niet de grootste ster ter wereld geworden, maar ook niet de minste.
Iedereen schiet te kort in een horrorfilm die nergens spannend wil worden. Buiten de gave vormgevingen van de dreigingen en leuke CGI heeft de film niet al te veel te bieden. Richting de finale gaat het richting iets leuks, maar het loopt toch uit op een wat mak idee. Het lijkt alsof de film verschillende ideeën door elkaar heen heeft gegooid omdat het geen keuze kon maken. Dat kan meteen ook het rommelige gevoel verklaren.
Eerste uur is vooral mysterie, en niet een mysterie van het interessantste soort. Het is allemaal wel aardig om te volgen maar het volledige gebrek aan spanning gaat na een tijd wel knagen aan de kijker. Brown speelt nog een goede rol, maar kan uiteindelijk niet het rommeltje redden dat deze film moet vormen.
Had beter kunnen zijn als de film wat enger was geweest, want onder het rommelige plot en het slechte acteerwerk zit iets moois verborgen. Als kijker zou je er even voor moeten graven, maar als je het kan vinden, dan ziet het er goed uit. Jammer genoeg kon de regisseur het zelf niet echt vinden, en dat valt te merken. Deze film is een gemiste kans.

Bruce Springsteen-biopic 'Deliver Me From Nowhere' nu al te zien op Disney+

Spaanse film 'Nowhere' is één van de meest gestreamde niet-Engelstalige Netflix-films ooit

Ook deze vijf cultfilms kijk je vanaf nu gratis op PlexTV

Misdaadthriller 'The Bone Collector' morgen te zien op televisie

The Doors