• 9.372.278 stemmen

Geregisseerd door: Barry Levinson

Met onder meer: Bruce Willis, Cate Blanchett en Billy Bob Thornton

Releasedatum: 13 december 2001

Plot Bandits

"Two's company, three's a crime."

De onweerstaanbare Joe en de zwaarmoedige Terry zijn voortvluchtige bankrovers die nog maar één doel voor ogen hebben: genieten van hun paradijs in Mexico. Ze hebben slechts nog een paar overvallen te gaan voordat het zover is. Hun aanpak is eenvoudig. Zonder geweld bezoeken zij de avond voor de overval de bankdirecteur. Ze genieten daar van een diner, blijven slapen en de volgende dag helpt de directeur hen veilig de bank te beroven. Deze aanpak zorgt ervoor dat de logerende bankovervallers als zijnde Robin Hoods, razend populair worden, zelfs bij de bankdirecteuren. Helaas worden de zaken gecompliceerder wanneer de onstabiele, zeer mooie maar vooral eigenwijze persoonlijkheid Kate in hun leven komt. Kate sluit zich aan bij de bankovervallers en steelt niet alleen meer het geld, maar ook hun harten.

Joseph Blake

Mildred Kronenberg

Claire/Pink Boots

avatar van Glacier

Glacier

Leuke film wel soms wat saaie momenten.

Goed geacteerd, vooral van Thornton.

avatar van ILDIB

ILDIB

Deze film heeft 1 groot probleem en dat is de lengte.. Er gebeurt gewoon te weinig. Thornton is geweldig, willis zakt door het ijs.

avatar van filmanalist

filmanalist

goed verhaal, goede cast grappige film spannend en actie kortom een geweldige film

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Een hele matige en langdradige film vond ik het. Mag het niet zeggen maar was blij dat die afgelopen was. Ik vond er heel weinig humor en actie in zitten en het verhaal was ook heel erg mager. Er zijn ook wel wat positieve dingen te melden waaronder de soundtrack,beelden waren mooi geschoten en het geluid (op dvd) was ook prima te noemen. Kortom ik kom niet hoger dan 2,5* en dat met zo'n cast helaas. ( Maar misschien komt dat ook omdat het mijn genre niet was en vinden juist wel een hoop mensen de film geweldig)

avatar van Fikret8

Fikret8

Tog nog 3,5* vanwege de ontknoping.

avatar van Gerritj

Gerritj

Leuke film. Gekeken met een constante glimlach.

Na ongeveer 1 1/2 uur even een zinzinking maar de laatste overval en het slot waren weer geestig en leuk bedacht.

En ach Fim_Kaza: 1 sletje of meer in een film, wat maakt het uit LOL

3,5

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Vandaag weer eens herzien. Blijft een leuke film. Erg ongeloofwaardig, maar dat mag de pret niet drukken. Bruce is zoals altijd cool, de rest van de cast vond ik matig. Goede ontknoping en over het algemeen een leuke wegkijker...

Blijft op 3* staan

avatar van Jeewee

Jeewee

tis wel een leuke film, maar ze besteden veel te veel tijd aan die romantische zooi. er zitten leuke grapjes in, leuk verhaal en leuke actie. alleen jammer van dat meisje en het hele gedoe om haar heen. ze hadden iets meer film kunnen besteden aan 'plan-van-overval' ipv de romantiek.

avatar van 606

zeer leuk en komisch en een prachtig slot.

billy bob was echt geweldig.

avatar van JohnMcLane

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

JohnMcLane schreef:

Beavers en Ducks!

Zeker één van de meest hilarische scenes ooit.

avatar van missl

missl

bah, wat is die billy bob thorton vervelend.

avatar van Doom

Doom

De kracht van Bandits is duidelijk de geweldige gestoorde personages (Terry en Kate), de chemie tussen Bruce en Billy Bob en uiteraard de heerlijke soundtrack. Ik vond het in ieder geval erg leuk om de oude hits van Bonnie Tyler weer eens te horen. Het plot zelf was vrij standaard, echter het einde wist wel weer goed te verrassen. De acteerprestaties van Cate Blanchett waren voortreffelijk, hier konden de ook goed acterende Bruce en Billy Bob niet tegen op.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

De film is te langdradig : een zeer goed begin, een flauw middenstuk met gelukkig een liedje van U2, en het einde was gelukkig ook goed.

avatar van IcU

IcU

Verassend leuke film. Thornton heeft mij in deze film wel weten te overtuigen, hoewel zijn gezeur over zijn aandoeningen wel een irritant toontje kregen. Soms leverde dit ook wel wat leuke momenten op. Het verhaal was aan het begin en aan het einde erg slim geschreven. Leuke plot wendingen en verhaallijn, hoewel er in het midden naar mijn mening te veel wordt afgeweken van de rode draad. Dit is jammer, want het wordt minder intressant en meer zwijmel achtig. Maar het verassende en snuggire einde maakt dit meer dan goed.

avatar van Respekked

Respekked

Wat is dit .. een 2,91 gemiddeld?

Het is erg jammer dat de film vrij traag is, een half uur minder en dit was bijna top10 materiaal geweest. Bandits is meer dan vermaak, Bandits is zonder te dijen-kletsen hilarisch. Het is even wennen aan een schemielige BBT (vind hem als klootzak erg goed), maar al vrij snel waardeer je zijn gemiemel en contrasteert hij erg goed met de immer onverslaanbare Bruce Willis (die er net wat nuance in weet te brengen zodat hij geen John McLane wordt). Samen worden ze een vrij ongezond koppel wanneer de heerlijke Cate Blanchett zich in hun leven mengt. Ik heb Blanchett nog nooit eerder zo gezien, vond haar altijd maar stijf en saai (Lotr, Babel) maar haar frisse voorkomen hier is erg fijn.

Het verhaal zelf heeft niet heel veel om het lijf, maar dat maakt niet uit want het uitgangspunt de vreemde manier van bankovervallen is sterk genoeg om 90 minuten vermakelijk te zijn. De overvallen en het geleuter tussen Thornton en Willis zijn dan ook het beste van de film. Telkens nieuwe, vaak zeer komische, outfits, af en toe kurkdroge taferelen bij de bankdirecteuren binnen en dan uiteindelijk een geniaal einde. Niet zozeer de twist, want die zat er wel redelijk aan te komen , maar de shoot-out tussen Thornton en Willis is geniaal. Het is zo houterig en slecht dat het hilarisch wordt. Beide acteren dat ze niet acteren kunnen met als hoogtepunt de shot-gun showdown. Lang niet meer zo hard gelachen om een scène. .

Jammer genoeg haalt de liefde het tempo uit de film. De ongemakkelijke relatie die de heren dan krijgen is wel weer leuk, maar haalt de scherpte uit de film. Dit houdt Bandits van de volle score af. Tel daarbij de vaak slechte muziekkeuze (bekende hits zijn vaak van weinig toegevoegde waarde) en ik kom 'maar' op 4* uit.

Maar dat is nog altijd 1,09* hoger dan het erbarmelijke gemiddelde..

avatar van maarten_d

maarten_d

Ik vond dit een fantastitsche film, je kan hem wel maar 1 keer zien, de film een 2de maal bekijken is niet goed, het verrassingselement is weg. Hij duurt wel 2 uur en is daarom misschien wat langdradig maar als je hem de eerste maal bekijkt is hij onvoorspelbaar... Prachtig gespeeld door B.B. Thornton en B. Willis... 4.5* door de soms (weinig aanwezig maar toch) langdradige stukken

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Niet echt een hoogvliegertje van Bruce Willis. Maar wel een erg leuk tussendoortje met een grappige bijrol van Thornton. Toch evengoed wel 2 uur lekker vermaak.

3,5

avatar van Tarkus

Tarkus

Dit is een leuke verrassing.. ik kende de film helemaal niet, maar hij is wel zeer het bekijken waard.

Af en toe zijn er wat veel en te lange dialogen, vandaar een half sterretje minder dan 5, maar er zitten enkele geslaagde subtiele grappen in en hoewel Bruce Willis bekend staat als de actieheld, doet hij het hier ook bijzonder aardig.

Billy Bob Thornton is als vanouds perfect in een komische rol.

Maar wat dan gezegd van de prachtige Cate Blanchett, ze is alweer fantastisch, niet alleen weer zeer mooi om naar te kijken, maar wederom bewijst ze ook dit weer aan te kunnen, alleen haar bijdrage draagt bij tot een betere film.

Het scenario zit puik in elkaar, vol verrassingen.

En dan is er nog eens de fantastische soundtrack, met nummers van o.a. Bob Dylan, Tanita Tikaram, Led Zeppelin, U2 en anderen.

Weer een film die ik iedereen aanraad.

avatar van maxB

maxB

Weet nou niet zo goed wat ik hierover moet zeggen.het is wel aardig. beetje ongeloofwaardig maargoed. het is gewoon vermakelijk, kom ik uit op 3 sterren. komt er nog een halve ster bij voor de sterke ontknoping. en gaat er nog een halve ster af voor de af en toe zeer irritante 'rainman-imitatie' van Thornton. :

***

avatar van Materny

Materny

Sommige films zijn als een huwelijk.

Ze beginnen goed maar naarmate de tijd verstrijkt begin je er behoorlijk genoeg van te krijgen en wil je scheiden.

Zo dus ook met deze film. Alleen Thornton had wel wat positiefs te brengen.

avatar van gauke

gauke

Een film (goede balans tussen actie en humor) met chemie tussen Thornton, Willis en Blanchett.

avatar van Zinema

Redelijk vermakelijk filmpje met de nodige clichés en een aardige cast. Niet écht goed maar ook niet echt slecht.

avatar van wwelover

wwelover

Geinig vermaak. Erg voorspelbaar dat wel. Maar op zich met name door Billy Bob is het een vermakelijke film. Bruce Willis bracht wel wat, maar hij kan beter. Maar ja misschien kwam het door het haar.

Toch nog een 3.5*

avatar van marionzin

marionzin

Heb hem halverwege uitgegooid, kan er eigenlijk weinig over zeggen

Later maar nog een keertje proberen

avatar van bakatje

bakatje

Ik vond de eerste helft heel erg leuk, maar de 2e helft had ontzettend veel saaie stukken. De film had wat mij betreft wel korter gekund. Daarom 3/5 ipv 3,5/5. Vond het acteerwerk wel goed, af en toe was de film ook best grappig.

avatar van sedje

sedje

De eerste 20 minuten waren leuk beloofde veel maar nadat kate blanchet haar intrede deed begon de film heel wat saaier te worden en was ook wat te langdradig. Opzich geen slechte film maar ik begon wel erg te vervelen in de middenstukken.

Leuk geacteerd door willis en thornton, en een leuk einde.

2.5* door de saaiheid en de langdradigheid

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Leuke misdaadcomedy die ik, zonder dat ik dat vantevoren wist, reeds gezien had.

De film kent een redelijk verhaal, er wordt goed in geacteerd en er zitten een hoop grappige stukjes in. Vooral de dialogen tussen Joe en Terry, en de uitdossingen waarin ze de bankdirecteuren bezoeken zijn vermakelijk.

Voorts is het wel zo dat de film iets te lang duurt. Het eerste uur is leuk, het tweede uur een klein beetje minder. Het verhaal wordt simpelweg onnodig lang uitgerekt.

Het einde is daarentegen wel zeer ingenieus. Alles valt eigenlijk een beetje op z'n plaats.

3,5*.

avatar van dvd-me

dvd-me

Erg leuke misdaadcomedy!!

was het kijken waard!!

Was super leuk

1 ding klopt voor geen meter: Bruce zegt dat hij met een Hollands meisje!!! naar het Oktoberfest ging(een zogenaamd Nederlands feest) wat eigenlijk een Duits feest is!!!!!!

avatar van Edwin Pindahaai

Edwin Pindahaai

Was inderdaad zeker het kijken waard.

@dvd-me: hij ging met een Hollands meisje naar het Oktoberfest. Dat klopt helemaal hoor.