• 9.372.024 stemmen

Geregisseerd door: Barry Levinson

Met onder meer: Bruce Willis, Cate Blanchett en Billy Bob Thornton

Releasedatum: 13 december 2001

Plot Bandits

"Two's company, three's a crime."

De onweerstaanbare Joe en de zwaarmoedige Terry zijn voortvluchtige bankrovers die nog maar één doel voor ogen hebben: genieten van hun paradijs in Mexico. Ze hebben slechts nog een paar overvallen te gaan voordat het zover is. Hun aanpak is eenvoudig. Zonder geweld bezoeken zij de avond voor de overval de bankdirecteur. Ze genieten daar van een diner, blijven slapen en de volgende dag helpt de directeur hen veilig de bank te beroven. Deze aanpak zorgt ervoor dat de logerende bankovervallers als zijnde Robin Hoods, razend populair worden, zelfs bij de bankdirecteuren. Helaas worden de zaken gecompliceerder wanneer de onstabiele, zeer mooie maar vooral eigenwijze persoonlijkheid Kate in hun leven komt. Kate sluit zich aan bij de bankovervallers en steelt niet alleen meer het geld, maar ook hun harten.

Joseph Blake

Mildred Kronenberg

Claire/Pink Boots

avatar van Flexje

Flexje

een 4 voor de eerste helft en een 3 voor de tweede.

avatar van Jordy

Jordy

Leuk filmpje. Leuk verhaaltje, leuke vertolkingen en een paar zeer komische momenten. Erg origineel is het niet, en de film heeft wat trage momenten (het is niet non-stop komisch), maar erg vervelend vond ik dat niet. 3 en een halve ster.

avatar van IamBernie

IamBernie

Gewoon een lache film, verder niet bijzonder, maar wel heel leuk om Billy Bob Thornton in 20 verschillende vermommingen te zien

IJzersterk geacteerd door Willis, Thornton en Blanchett en met een verrassend einde.

Wat mij betreft de beste rol van Bruce Willis tot nu toe en voor Billy Bob Thornton idem dito.

Cate Blanchett kende ik nog niet, alleen vaag van naam. Waar speelde die nog meer in?

avatar van Jordy

Jordy

Blanchett kende ik persoonlijk al redelijk lang... vind haar nl. wel mooi op een aparte manier (waarom ik haar ook perfect vond als Galadriel in LOTR)

verder speelt ze o.a. in Elizabeth, Talented Mr. Ripley en The Gift

Heb alleen the Talented Mr. Ripley gezien. Vanmiddag nog Starring gekeken, dat over LOTR ging. En Galadriel nogmaals gezien. Ik herkende haar wel.

avatar van Blindfold

Blindfold

Dat einde zag je ook al aankomen vanaf dat ze bij die neef van Willis aankwamen. Voor de rest was het allemaal best leuk, maar ik had toch op meer gehoopt.

Een goede film... Vooral de relatie tussen Joe, Terry en Kate is erg leuk... Ik vond het geen standaard Amerikaanse film... Erg ontspannen om naar te kijken... Ben eindelijk eens een keer niet in slaap gevallen tijdens de film...

avatar van shayed

shayed

Bijzonder onderhoudende film. Veel lof voor de hoofdrolspelers, die alledrie erg sterk spelen. Ook enkele hilarische momenten, bijvoorbeeld de introductie van de 'wannabe stuntman'. Kappeuter, heb je 'Elizabeth' nog niet gezien? Heel erg jammer, het is nl. een geweldig mooie film, met een prachtige rol van Cate Blanchett (waar ze mijns inziens een Oscar voor had moeten krijgen). Maar ja, ben ook langzaamaan 'fan' van haar aan het worden, geweldige actrice!

***1/2

avatar van EmDee

EmDee

Heb hem gezien in een megabioscoop in Salt Lake City. Vond de bios mooier dan de film

avatar van IamBernie

IamBernie

Megabioscoop, wat moet ik me daarbij voorstellen ?

avatar van EmDee

EmDee

Iets van 30 zalen + allemaal eettentjes en speelhallen.

avatar van morpheus

morpheus

Middelmatige film, redelijk verhaal, heeft zeker zijn leuke momenten en willis en thronthon spelen leuk. Cate Blanchet laat ook zien dat ze een prima actrice is.

Maar toch is Bandits, het allemaal net niet.

**1/2 uit *****

avatar van jackie

jackie

Hele aardige film had alleen een half uur korter gemogen.

avatar van wpstolk

wpstolk

Traag...

dttom

Tis een cliche but The B*tch ruined the whole movie!

Ik stel voor dat jij alleen nog maar films ziet met enkel mannelijke hoofdrolspelers.

avatar van neo

neo

of met films waarin de vrouwelijke spelers een spreekverbod hebben

avatar van aburefan

aburefan

lol

dttom

Ze was toch wel heel vervelend!!

Dat was ook de bedoeling geloof ik.

daar geloof ik niks van

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

goed begin, vreselijk einde.

**' 2,5 op 5 **'

avatar van gotti

Viel me iets tegen. Vond het einde trouwens erg slecht. 3*

avatar van Hotnikkels

Hotnikkels

Ik vond hem tegenvallen voor een film met Bruce Willis. De meeste films vind ik wel goed van hem maar deze viel tegen.Niet super slecht maar zo weinig actie.

Voor mij **1/2 ster.

avatar van mazdalfa

mazdalfa

Ik vond dit juist een veel betere film dan de gemiddelde pulp waarin Willis vooral zijn best doet om zo stompzinnig mogelijk over te komen, bij voorkeur door niet te praten maar te mompelen en door vooral veel te slopen.

Het is geen lach-of-ik-schiet-film (Rat Race!) en er zitten ook wat serieuze momenten tussen. Voor mij maakt dat de film alleen maar sterker. En Billy Bob is natuurlijk schitterend.

In de lijsten van de iets intelligentere komedies misstaat deze film zeker niet.

avatar van maximus

maximus

Nee niet mijn kop of thee

2 sterren daar heb ik alles mee gezecht

avatar van wpstolk

wpstolk

Veel te traaaaaaaaaaaaaaaaaaag........

avatar van SlingBlade

SlingBlade

Vond het acteerwerk wel goed en het einde erg leuk, maar er werd te vaak de vaart uit de film gehaald vond ik, waardoor die af en toe wat saai werd.

kut film de eerste keer ben ik gewoon in slaap gevallen