• 9.376.792 stemmen

Genre: Komedie / Romantiek

Geregisseerd door: Kat Coiro

Met onder meer: Justin Long, Evan Rachel Wood en Sam Rockwell

Plot A Case of You

"He'll be everything she likes but himself."

Een jonge schrijver (Justin Long) wordt verliefd op een meisje (Evan Rachel Wood) bij wie hij altijd zijn koffie koopt. Via haar Facebookpagina komt hij erachter wat haar interesses zijn en besluit hij zich daarin te gaan verdiepen om zo haar droomman te worden. Het lijkt te werken, maar het bezorgt hem ook veel kopzorgen.

avatar van blurp194

blurp194

Fijn simpel voorspelbaar prettig romantische-komedie filmpje.

Het verhaal is natuurlijk te suf voor woorden, maar wel erg charmant en de ogen van Evan Rachel Wood stralen van het scherm af - vooral als ze naar Justin Long kijkt. Dat maakt het wel meer dan de moeite waard. En daardoor blijft de film ook interessant genoeg, blijft het ietwat spannend hoe de sukkelige Sam zich in de nesten werkt - en hoe hij daar ooit nog uit moet komen.

Zou overigens een leuk idee zijn om een boek te schrijven naar het verhaal van de film - een boek over een schrijver die films naschrijft, en daar dan een boek over. Ik raak er nou al de tel van kwijt.

Birdie heeft overigens echt een Facebook pagina. Hier. Natuurlijk verreweg de makkelijkste manier om daar wat filmbeelden van te maken, gewoon een profiel aanmaken op de echte site. Maar toch ook wel weer grappig.

avatar van wwelover

wwelover

Leuke en 'lieve' film. Een hele fijne sfeer hangt er en ondanks dat het wat voorspelbaar is is het gewoon een goede romkom. Ik heb wel een zwak voor dit soort films en Justin Long is ook een geinige acteur. En wauw, Evan Rachel Wood is weer schitterend. Ook leuke bijrollen van Vaugh, Rockwell en vooral Peter Dinklage is hilarisch.

avatar van pluislim

pluislim

Een leuke, lieve film en ook eigentijds. Goed acteerwerk, maar film is erg cliche. Dat weet je dan ook bij dit soort films. En dat vind ik helemaal niet erg. Het is geen film met een wow-factor, maar is wel erg vermakelijk. Soms ook erg grappig. Ik vond het jammer dat hij afgelopen was. Had nog wel wat meer willen zien.

Ik vind hem een aanrader!

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Een redelijke romantische komedie onder leiding van Kat Coiro.

De titel van de film was voor Coiro vrij eenvoudig, omdat ze een obsessie had voor de gelijknamige track van Joni Mitchell. Helaas hebben ze nooit de rechten gekregen om dit nummer te mogen verwerken in de film. Het verhaal stelt uiteraard niets voor. Als we gaan kijken naar films zoals You've Got Mail (1998), dan weten we al een beetje hoe het gaat aflopen.

2,5 *

avatar van Decec

Decec

Een redelijk komedie/romantiek film...

Redelijk verhaal...

Redelijk acteerwerk...

Prima achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Komedie is mijn genre niet...