• 9.474.515 stemmen

Genre: Muziek / Western

Geregisseerd door: David Butler

Met onder meer: Doris Day, Howard Keel en Allyn Ann McLerie

Plot Calamity Jane

"Warner Bros.' sky highest, smile widest, wild and woolliest Western of 'em all!"

Calamity Jane is de ruigste meid van het wilde westen; zij rijdt paard en schiet met haar wapens als een man. Haar nieuwe avontuur zoekt ze in Deadwood, waar ze wordt verwelkomd door Wild Bill en haar vriend Danny Gilmartin. 's Avonds gaan zij naar de saloon, waar een actrice uit New York zal optreden. Helaas is zij ziek geworden en wordt ze vervangen door de zanger Francis Fryer. Het publiek pikt dit niet en komt in opstand. Om de woedende menigte te kalmeren, belooft Jane dat de beroemde Adelaid Adams zal optreden. Het lukt haar om Adelaid te regelen, maar door een misverstand is het niet Adelaid maar haar bediende Katie Brown die het podium betreedt. Al gauw wordt Katie door het publiek aanbeden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Calamity Jane

Wild Bill Hickok

Lieutenant Danny Gilmartin

Francis Fryer

Henry Miller

Adelaid Adams

Prospector (onvermeld)

Officer's Wife in Reception Line (onvermeld)

avatar van gotti

Een erg leuke film in z'n genre. Heb hem toevallig pas weer gekeken en ondanks het simpele verhaaltje is het toch erg leuk om naar te kijken. Vooral de vele leuke liedjes (één daarvan won geloof ik een oscar), maakt deze musical een leuke musical om naar te kijken. 3*

avatar van EmDee

EmDee

Heb ooit nog bij haar graf gestaan in Cody.

En volgens mij is het gewoon Deadwood (zonder City dus).

avatar van matthijs_013

matthijs_013

De liedjes waren wel leuk en ondanks dat ik een fan ben van Doris Day's werk, kon ik haar in deze film wel achter het behang plakken. Wat was ze toch ontzettend irritant. Nee, haar verschijning wist eigenlijk de complete film voor me te verpesten.

avatar van speedy23

speedy23

Charmante musical uit de oude doos die helemaal drijft op het aanstekelijke samenspel van Doris Day en Howard Keel. De film heeft enkele leuke liedjes waaronder de evergreen Secret Love die destijds de Oscar kreeg voor het beste filmlied.

avatar van Dk2008

Dk2008

Ja, Doris is hier goed op dreef. Het tempo is ook goed. De liedjes The Deadwood Stage en The black hills of Dakota zijn ook vrij bekend gebleven.

avatar van Brix

Brix

• 19804 berichten

Niet alleen een van de leukste musicalfilms, maar ook de beste van Doris Day, die hier met een tomeloze inzet speelt of haar leven er van afhangt.

Ze wilde zich klaarblijkelijk bewijzen, omdat ze de hoofdrol in een soortgelijke eerdere film, 'Annie get your gun' (waar Howard Keel overigens ook in speelde)ondanks haar inspanningen, misliep.

En het resultaat mag gezien worden.

Keel en McLerie zijn ook heel goed in hun rollen, maar Day steelt in alle opzichten de show.

Ze is heel komisch, en zingt erg leuke liedjes.

Ik heb echt volop genoten van de film, die zeker nog wel vaker in mijn DVD speler terecht zal komen.

Prima beeldkwaliteit en kleuren die DVD, in Engeland besteld, met Nederlandse subs, en nog goedkoop ook.

Day made my day !

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Muziekachtig Westerntje.

Gelukkig niet zo theatraal qua actrices en dat is altijd wel fijn van Doris, hoe Doris overkomt is fijn aangezien ze in Muziek films niet al te serieus is zoals sommige actrices dat wel doen. Gewoon een fijne Day film. 3,5.

avatar van DonLeone

DonLeone

wauw deze film is geweldig, echt super, maar verdorie zeg, ziet niemand dan dat dit eigenlijk gaat over de lesbische gevoelens van Calamity Jane?