Genre: Fantasy / Drama
Met onder meer: Macarena del Corro, Tomas Mackinlay en Pablo Sigal
5,3 (310)
Gesproken taal: Spaans
Plot Leones
Diep in het bos dwalen vijf vrienden rond als een kudde leeuwen. Verwikkeld in hun woordspelletjes verleiden ze en spelen ze met elkaar. Een wanhopige zoektocht om hun reeds geschreven verhaal te vermijden.
beavis
stukje review vanuit het festival in Venetie
quote:
"...a creepy, mystical arthouse horror movie of sorts from debutante Argentinean helmer Jazmin Lopez. Although it initially feels like one of those is-anything-ever-going-to-happen Latin American pics like Lisandro Alonso's "Los Muertos," Lopez's very languidly paced effort comes to an enigmatic point by the end..."
gaat op mijn wishlist!
beavis
perfecte mix van Mesa sto Dasos (2010) en het werk van Lisandro Alonso . Het "mysterieuze door het bos lopen genre" komt met de Argentijnse (en ook verder thematisch verwante) double-whammy van deze en Noche dit jaar tot een waar hoogtepunt!
niethie
Waarom loopt iedereen in een bioscoop toch altijd meteen weg zodra een aftiteling begint te lopen? Normaal zit ik er niet zo mee maar hier had ik gewoon echt even de tijd nodig om hetgeen wat ik zonet gezien had tot me door te laten dringen. En ja, dat gaat nogal lastig als er irritant pubervolk (dat me daarvoor met hun popcorn en veeeeels te late binnenkomst al zat te tergen) met veel rumoer naar buiten loopt. Anyway, grootste verrassing van het IFFR voor mij, had er voornamelijk voor gekozen om een veels te groot gat tussen twee films op te vullen, de enigste verwachtingen die ik had waren dat het een leuk tussendoortje moest zijn. Hoewel bij dat eerste stukje van beavis stelde ik me iets in de trant van het Franse Innocence voor, of eigenlijk hoopt eik daar zelfs een beetje op, maar daar zat ik er dus een beetje mee naast. Ik moest eerder aan het betere Van Sant werk denken, met zijn lange dromerige en statische trackingshots. Erg hypnotisch in ieder geval. Zo zit er een fantastische scene in (wat, ik heb niet geklokt, maar ik gok rond de 12 minuten telt) waar een meisje haar dood te gemoed wandelt (eerst door een groot bos, daarna door een woestijn achtig gebied en vervolgens van een strand de zee in, allemaal erg surreal in ieder geval) en alles opeens duidelijk werd. Op het moment zelf zat ik een beetje ingekakt onderuit gezakt, over de film zelf kan ik ook niet veel vertellen, behalve dan dat het overloopt van de suggestiviteit, maar er ligt gewoon zo'n emotionele lading onder de oppervlakte en er hing zo'n dreiging overheen dat het nog 2 volle dagen nog blijft nazinderen. En dat is positief aangezien ik dat nog maar zelden heb bij film. Die aftiteling ook, daar is ie weer, met die schokkerige minimalistische kleurtjes en Sonic Youth op de achtergrond, kon niet beter!
(4*)
Martxela
Ik sluit me volledig aan bij Niethie! Hele mooie film, die nog lang blijft nazingen in positieve zin.
Fraaie film. Ik las een negatieve review van iemand online die er voor mijn gevoel weinig van begreep en de film benaderde als een film met een plottwist en daarmee de meest kromme vergelijkingen trok. Dit is vooral een prachtige, erg visuele film. Een film die eerst ongrijpbaar is, maar onmiddellijk fascineert en langzaam maar zeker onder je huid kruipt. Bol staat van schoonheid en onderhuids verdriet. En dan Daniel Johnston, Bach en een prachtig, ontroerend nummer van Sonic Youth op de soundtrack, met zo'n combinatie kun je al niet veel meer fout bij me doen. Kippenvel.
Niethe's Van Sant associatie is niet zo gek: Cinematography: Matias Mesa. En die blijkt in het verleden cameraman te zijn geweest bij Gerry, Elephant en Last Days van Van Sant.
En het was dit jaar een Argentijnse Triple Whammy: Los Salvajes kan ook nog bij dat rijtje.
P.s. Nederlands geld in de film, nou zegt dat niks, maar het voedt de hoop wel een beetje dat dit niet helemaal wegzakt in de vergetelheid.
Malick
Lemming Film lijkt me een betrouwbaar productiebedrijf. Zou zomaar eens opgepakt kunnen worden door een distributeur. Laten we het hopen.

Beeldschone film over het vinden van je zielenrust na je dood. Zou als double bill vertoond kunnen worden met het Mexicaanse Halley. Daar loopt de hoofdpersoon zielloos rond in de stad.
Even nagenieten met het mooie Sonic Youth-nummer van de aftiteling:
Naomi Watts
Draait op het Filmfestival Gent. Voor iedereen die net als mij met de pest in zijn lijf deze gemist heeft op het IFFR.
dimi303
Zal deze film Leones en de hier nog aangehaalde los salvajes hier ooit op dvd of blu-ray verschijnen? Er liepen gisteren bij de voorstelling zelf twee mensen de zaal uit.
Naomi Watts
Ik hoop het, maar heb er een hard hoofd in. Zet Noche van Leonardo Brzezicki daar ook nog maar bij, de Argentijnse trifecta.
dimi303
Dat is ook weer zo'n film die door de mazen van het net geglipt is, en waarschijnlijk niet meer te zien. Of het zou moeten opgenomen worden in het programma van MOOOV volgend joar.
Naomi Watts
Prachtige film. Vooral de zeer dromerige transcendente cinematografie van Mesa springt eruit (en een deja vu naar van Sant kan niet uitblijven) die de kijker volledig overrompeld en dek ijker overtuigt van de surreëele setting. Heel veel hypnotiserende tracking shots, toch onmisbaar in een 'ronddolende' maar ook zo effectief ingezet.
Naast dat Jazmín López audiovisueel gezien weet wat ze wil, weet ze dat ook inhoudelijk. Erg mooie zielentocht van overledene waardoor er vooral veel gesproken wordt door beeldtaal. Ook erg goede muziekkeuze, met Bach als absoluut hoogtepunt. Scene in de BMW is echt geweldig. Emotionele surreëele slentertocht die me enorm geraakt heeft. Echt heel mooi.
Nu Los Salvajes en Noche nog. 1 down, 2 to go.
dimi303
Leones wordt wel niet goed ontvangen door het aanwezige publiek op het FFG, maar dit had ik eigenlijk ook niet verwacht want dit is een film voor de liefhebbers, waar ik ook bij hoor.
Matige film waarin een vijftal jongeren door het bos zwerven. Prachtig camerawerk met behoorlijk lange shots die samen met de mooie soundtrack vol omgevingsgeluiden een bijna hypnotiserend effect hebben. Inhoudelijk wist de film me niet te boeien. Daarvoor waren de dialogen te nietszeggend en de film te langdradig.
@Noorderwijk
Prachtige film, mooie shots
Gekeken samen met onze kat Forest op schoot. Toeval ?
@Noorderwijk
@Noorderwijk: Waar heb je dit kunnen bekijken?
Film1 Sundance, toevallig vanavond weer om 18:10 - 19:30 uur
dimi303
Iemand al enig idee of dat er al een Belgische of Nederlandse distributeur is voor deze film. Zou deze graag in de verzameling zien staan.
Naomi Watts
Je zou al blij mogen zijn als de film überhaupt een release krijgt.
Malick
dimi303
Heel jammer is dit, maar misschien wel te verstaan want dit is een voor een beperkt aantal filmliefhebbers. We hopen dan maar op een dvd uitgave uit het buitenland.
En zelfs die kans is niet zo groot. Er moet een liefhebberslabel op duiken en dat is nog niet gebeurd. De film is helaas nauwelijks het festivalcircuit uitgekomen.
We mogen al blij zijn met uitzendingen op film1, misschien dat hij nog terechtkomt bij een van de VOD-bedrijven als Netflix, Videoland of de varianten van UPC en Ziggo.
Prinz
Ik hoop deze film nog steeds ergens te mogen aanschouwen. Nergens te vinden, ook niet op het nochtans veelbevattende web.

Zandkuiken
Ik weet niet of je dat kanaal kan ontvangen in Nederland, maar deze film passeert regelmatig eens op het Sundance Channel (behoort hier in België standaard tot het digitale tv-pakket).
Prinz
Dankjewel, ik ga 'm meteen opzoeken.
Prinz
Geweldige tip. Voor de geïnteresseerden, hij komt op 4,5,6 en 7 februari op Sundance HD. Ik heb mijn digicorder reeds klaargezet.

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

Abraham
Drama / Avontuur, 1994

Comic-Con Episode IV: A Fan's Hope
Documentaire, 2011

Et Si On Vivait Tous Ensemble?
Komedie, 2011

Lena
Drama, 2011
wilderniswoudvriendentiener filmnatuurfollowing someone holiday horrorvrouwelijke regisseurpark walkargentinean cinemafollowersoutdoorsword gameslatin americansverbal filmwalk and talk