Admission
Bij de meeste films, niet alle, lees ik even de meningen door om te kijken wat ik er van zou kunnen gaan vinden. Meestal weerhoud het mij niet om een film te kijken, ook al zijn waarderingen laag. Dan kan je eens positief verrast worden. Bij deze staan er echter maar twee en die waren niet super positief. Omdat het een komedie was dacht ik: ik geef hem maar een kans.
De film is een grote flop. De snelheid ligt ontzettend laag. Geen enkele keer wordt het grappig, wat je toch in een komedie zou verwachten, en ik was verveeld naar mijn beeldscherm aan het kijken. De indroductie van de film duurt al te lang. Wat is het geheim om Princeton in te komen? Who cares? Als je er een leuke film van weet te maken mij wel, maar dat mislukt hier falikant. De bijna twee uren lijken eindeloos te duren. Zowel de humoristische als de dramatische stukken slaan totaal de plank mis. Echt een grote flop deze film.
Tina Fey is misschien wel de grootste drama van deze film. Wat een schitterende miscast. Ze weet geen enkel moment grappig te zijn, ook al probeert ze het meerdere malen. Alle overtuiging wordt uit haar spel gehaald door het ongeloofwaardige overkomen van haar als persoon. Daarbij komt dat ze ook de dramatische scènes totaal weet te vergallen.
Paul Rudd is dan nog wel te harden in deze film, maar door de belabberde kwaliteit van zijn tegenspeelster weer ook hij er niet veel uit te trekken. Helaas voor hem.
Travaris Spears vond ik als klein jongetje ook nogal vervelend. Verwend nest was het, meer niet. Hij probeert zijn affiniteit met Fey zo goed mogelijk over te brengen maar de twee weten het niet te laten slagen.
Al met al is de uitwerking van het slappe humorloze verhaal cliché en afgezaagd. Geen enkel moment had ik "wow, dit ziet er goed uit". Met bijna dichtvallende ogen heb ik toch het geheel uit weten te kijken en dat is een prestatie op zich. Niets gemist uiteraard, anders zou ik niet meer objectief kunnen zijn.