• 9.370.279 stemmen

Geregisseerd door: Sang-yoon Lim

Met onder meer: So Ji-sub, Lee Mi-yeon en Kwak Do-won

Gesproken taal: Koreaans

Plot Hoi-sa-won

"Fight Before Being Fired."

Hyeong-Do is een huurmoordenaar voor een bedrijf dat zich voordoet als een metaalbewerkingsbedrijf. Hij is koudbloedig en altijd loyaal jegens zijn werkgever. Op een dag werkt hij samen met Hyun-Yi, iemand die hij later zal moeten vermoorden. Als hij echter Hyun-Yi's vrouw Su-Yeon ontmoet, een gewezen zangeres die Hyeong-Do altijd adoreerde, krijgt hij echter voor het eerst in zijn levene wroeging en hij weigert zijn opdracht. Voor het bedrijf waar Hyeong-Do voor werkt is dat het hoogste verraad en al gauw wordt Hyeong-Do zelf doelwit.

Ji Hyung-do

avatar van DiDa

DiDa

Vanaf 28 maart verkrijgbaar op dvd en blu ray:

splendid film - splendid-film.nl

avatar van popcorn en cola

popcorn en cola

Nauwelijks voldoende. Moeilijk om er in te komen, maar dan blijkt er eigenlijk maar een slap verhaal aan ten grondslag te liggen. De echte aktie wordt bewaard tot het einde, maar wordt dan weer erg overdreven. Ben beter gewend uit Z Korea, zie mijn toplijst.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

DiDa schreef:

Vanaf 28 maart verkrijgbaar op dvd en blu ray:

splendid film - splendid-film.nl

Eindelijk eens een keer geen middeleeuws ninjaverhaal.

avatar van Piratje

Piratje

Heel zwak inhoudloos verhaal.

Het begin en einde draait rond een groot bedrijf met een huurmoordenaar als hoofdfiguur.

Vechten en moorden is de samenvatting.

Het centrale punt van een nietszeggende Oosterse film. Dit keer actie vanuit Korea.

Eigenlijk het zien niet waard.

Een 1,0 om nog iemand in leven te houden.

avatar van gauke

gauke

Deze productie is ook onder de naam 'The Killer" op de markt gebracht.

De solide film heeft hetzelfde stramien als de film noir-achtige 'The Man from Nowhere' en 'A Bittersweet Life', waardoor het verhaal behalve clichématig, niet origineel is; het lijkt zelfs of je 'm al een aantal keren gezien hebt. De film heeft flair, aan het eind zorgt de debuterende regisseur voor een geweldige explosieve dosis actie, maar op dramatisch terrein schiet hij tekort. Ji-sub So tenslotte heeft uitstraling en speelt uitstekend.

avatar van Onslaught

Onslaught

Mwah, hier had meer in gezeten.

Film komt redelijk traag op gang, ondanks het wel aardige begin. Daarna volgt een wat saai middenstuk om vervolgens all out te gaan in de actie, wat vervolgens niet al te veel indruk weet te maken.

Ji-sub So acteert aardig, dus aan hem ligt het niet. Ook het camerawerk is niet eens slecht, maar had het script net even wat beter uitgewerkt en het in een iets donkerdere setting laten plaatsvinden dan had het zeker wat hoger kunnen scoren.

Toch hebben ze met deze film geen slechte zaken gedaan en wordt het redelijk internationaal uitgegeven. Toch jammer, aangezien ze in mijn ogen beter wat betere non-actie films kunnen verspreiden uit Zuid-Korea.

avatar van Zinema

Vult voldoende.

Het Zuid-Koreaanse A Company Man – originele titel Hoi-sa-wan – is een actiefilm die het tempo er aan het begin lekker in heeft. Na een sterke opening wordt er echter een beetje ingedut. Het verhaal over een zakelijk geklede man die als huurmoordenaar voor een groot bedrijf werkt en na verloop van tijd moeite krijgt met de regels, is gelukkig doorspekt met een aantal smaakvolle vechtmoves. De film is stijlvol in elkaar gestoken en voorzien van keurig camerawerk. Diegene die zin heeft om zonder zijn verstand te gebruiken naar het beeldscherm te staren, is hier aan het juiste adres. Hap-slik-weg is hier het motto. Deze filmsnack vult gelukkig voldoende.

Diegene die iets meer verwend is, met name door de stroom kwalitatief goede films uit Zuid-Korea de laatste jaren, komt wellicht een beetje bedrogen uit. Zo is het verhaal best leuk, maar weinig origineel. Met name naar het einde toe wordt een en ander wat voorspelbaar. Ook het stukje drama en romantiek weet amper te beklijven. Als het niet zo degelijk in elkaar gestoken was zou je bijna denken aan een haastklus, maar misschien is het script dat wel geweest. Geen Chugyeogja (The Chaser) of Yongseoneun Eupda (No Mercy) dus. Wel een elegant popcornfilmpje dat de aandacht, ondanks alle clichés, weet vast te houden.

Goed.

Met dank aan Splendid Film voor het recensie-exemplaar.

avatar van ipman-99

ipman-99

"When He Dreamt Of A Normal Life, He Became A Target." ... " !!!

Fantastische Aziatische Drama-Actiefilm !!! Heerlijke Actiefilm die vooral ook

aandacht heeft voor het verhaal ! Zo zien we pas echt de actie in het laatste half uur.

Meteen is de actie dan ook over the top en spectaculair te noemen in de vormen van

gevechten en vuurgevechten ! Die actie scène in die burelen van dat bedrijf was echt adembenemend

te noemen ! Een heerlijke film die zowel aandacht heeft voor drama en actie !

avatar van blurp194

blurp194

Prima vakwerk. Mooi in beeld gebracht, prima geacteerd. Toch is het verhaal wat ontoegankelijk, de hoofdpersonen komen op een of andere manier niet echt los van het doek. Wellicht is daar toch iets van een cultuurbarriere bij betrokken - ik merk dat wel vaker bij Aziatische films, en vooral bij Koreaanse.

De gevechtscenes zijn erg goed. Vooral de truc met het mes en de stropdas is mooi gevonden.

avatar van tattoobob

tattoobob

Een iets mindere Zuid-Koreaanse film,en nog steeds een prima film.

Vechtscenes top..acteerprestaties ook goed.

Het verhaal had bij deze wel wat spannender gemogen...ook vond ik sommige stukken wat saai.

Maar nog steeds blijft er een redelijke film over

avatar van Shinobi

Shinobi

De film heeft veel weg van Dalkomhan Insaeng (2005), zelfs het film noir aspect lijkt overeen te komen.

Qua verhaal komt het dan ook erg clichématig over zonder echt grote verrassingen. Ik had hier meer van verwacht, zeker nadat de film met een dikke actiescène was begonnen. Het te verwaarlozen middenstuk moet je enigszins voor lief nemen, voor het weer goed losgaat. Aan Ji-sub So ligt het niet, hij zet de protagonist gedegen neer en draagt de film prima.

Gelukkig zijn de actiescènes echt geweldig te noemen. Met name het camerawerk hierbij is erg geslaagd. De manier waarop de camera met de kogels en neergelegde bad guys op momenten meevliegt, zorgde ervoor dat ik als kijker helemaal erin zat. Van de shootout tegen het einde genoot ik met volle teugen.

Al met al een onderhoudende film die best de moeite waard is om eens te zien, ondanks dat het niet veel nieuws brengt in dit genre.

3,0 Sterren.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Was wel weer eens toe aan een lekkere bot agressief Zuid-Koreaans misdaadfilmpje en A Company Man had ik ook voornamelijk meegenomen vanwege de hoofdrolspeler met een machinegeweer op de achterkant van de hoes. Leuk, een beetje schietwerk erbij naast al het brute slag en stoot geweld, dat werkte in A Bittersweet Life ook uitstekend. Het verhaal van deze film heeft ook echter wat weg van ABL. Hoe de film verder is: ja, opzich wel een leuk niemendalletje, maar of deze het niveau haalt van films als A Bittersweet Life, Mr Socrates, Public Enemy, The Chaser, Yellow Sea of Dirty Carnaval? Nee, dat helaas niet. In dat opzicht weet A Company Man wel erg zoutloos te blijven en loopt het een beetje op de hak en de tak met niet boeiende personages en een beetje een rammelend script dat erg veel copy+pastes en cliche's bevat (zoals gezegt, een soort hergekauwd verhaal van A Bittersweet Life). De adrenaline-kick miste ik ook wel een beetje die ik wel krijg bij de bovengenoemde films, ook die shootout op het einde voelde niet bepaald spectaculair aan, de montage daarvan ging erg vaak de amateuristische kant op. (ok, hier en daar nog een paar vette cameratrucjes/slow mo) maar grotendeels....

Een film dat voor een keertje nog best onderhoudend is, maar ik zou voor het echte werk gaan van de Koreanen.

avatar van Film Pegasus

Een film die verkocht wordt met de verwijzing naar Dalkomhan insaeng en Ajeossi. Qua stijl is dat eigenlijk ook wel. De mix van film noir en harde actie werkt wel en heeft in deze films een mooie moderne look. En toch werkt A Company Man niet echt. Doordat de actie iets te lang uitblijft zoek je al snel naar het verhaal en dat is niet zo origineel. Eens de actie losbreekt valt het best nog wel mee, maar kan het toch niet als referenties overbluffen. Blijft over: een goeie Koreaanse actiefilm waar meer ingezeten had. Maar al wel een land om in 't oog te houden.

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

Een van de beste Koreaanse films die ik tot op heden heb gezien. Harde originele actiescenes en een geloofwaardig verhaal. Vooral de beginscene is indrukwekkend. Ik denk dat ik in de toekomst wel vaker op zoek zal gaan naar dergelijke Koreaanse films. 5 sterren

avatar van james_cameron

Niet helemaal geslaagde mengeling van aktie en drama, maar vermakelijk en vooral stijlvol genoeg. Dit soort zuid-koreaanse werkjes gaan er bij mij altijd in als koek; heerlijk, die stoïcijnse personages die langzaam maar zeker doordraaien. De aktiescenes zijn virtuoos in beeld gebracht en de film zit vol prachtig camerawerk. De plot is minder indrukwekkend en hier en daar sleept de boel een beetje, maar al met al is dit dik in orde.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Had deze eerder gezien maar hier nog niet beoordeeld. En ik wist niet veel meer van de prent, dus deze er opnieuw ingedrukt. Een prent uit de periode dat misdaadfilms uit Z.K. echt voor mij top of the bill was. Maar de echte klappers zijn mij zeker bijgebleven en deze dus niet helemaal, dat zegt meestal iets.

Het verhaal begint erg rustig, ietwat langzaam. Z.K. actieprenten hebben dat vaak, veel genres door elkaar om op momenten lekker te gaan vlammen. Dus je moet even geduld hebben en het verhaal de tijd geven voor opstart. Het begint als drama, het volgen van een assassin die met zijn gevoelens overhoop ligt. Daar bovenop komt dan ook nog eens een taak die hij niet uitvoeren wil, het vermoorden van een jonge vent die hij bij een klus gebruikt heeft.

Het duurt een uur voordat de prent overgaat naar actie, het eerste stuk is simpelweg drama te noemen. Dit zie je vaak bij ZK films, grote verschillen in genres binnen enkele minuten. Het tweede deel is daarmee ook het deel dat mij meer aansprak, het eerste deel was een beetje te droog voor wat mij betreft. Prachtige vecht/actiescènes als beloning voor het wachten, de hoofdrolspeler doet ook dit echt heel goed.

Ja, best aardig te noemen maar ietwat te traag en teveel dramaminuten. Maar vooruit, 3,5** omdat de cast goed bezig was. Net als de regisseur en cameraman.

avatar van filmkul

filmkul

Aardige actiefilm. Het verhaal is eenvoudig en is een mengeling van drama en actie. De uitwerking is net aan voldoende. Het eerste deel is wat aan de saaie kant en het duurt even voordat de film loskomt. Het zit tegen verveling aan. Maar richting het einde gaat het lekker los met een flinke dosis Koreaanse actie. De actie wordt sterk in beeld gebracht en is best bloederig. Visueel verder van prima niveau. 2.5/3.0