• 9.370.978 stemmen

Alternatieve titels: Backmask / The Asylum

Geregisseerd door: Marcus Nispel

Met onder meer: Gage Golightly, Kelly Blatz en Brittany Curran

Plot Exeter

"An excellent day for an exorcism"

Tijdens een wild feestje van seks, drugs en rock-'n-roll vinden zes tieners een oude langspeelplaat. Ze besluiten de plaat achteruit af te spelen in de hoop verborgen satanische boodschappen te ontdekken. Plots verschijnt een schijnbaar boosaardige geest die zich van de ene naar het andere lichaam verplaatst. Uiteindelijk blijkt dat de geest in kwestie probeert om een boodschap over te brengen, en dat de ware bron van de ellende niet paranormaal is, maar iets of iemand in hun nabije omgeving...

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

De nieuwe Nispel

Gezien zijn verleden in dit genre wel iets om naar uit te kijken.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van rep_robert

avatar van Harco

Harco

Eindelijk eens geen remake of reboot van Nispel?

avatar van tattoobob

tattoobob

Klinkt interessant...

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Vette poster, zo ziet mijn slaapkamer er ook uit.

avatar van Theunissen

Gezien de drie vorige films (de hoogste film heeft 2.0 punten gekregen van mij) van deze regisseur, zijn mijn verwachtingen niet bepaald hoog. Dus het kan eigenlijk alleen maar meevallen

avatar van killer13

killer13

nog steeds geen releasedatum?

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

avatar van housemoviewatch

housemoviewatch

Wanneer gaan we hier meer van horen ?

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Troep. Heb al geen hoge pet op van Nispel, maar wat hij hier flikt.. Het genre is een aardig eind gekomen de laatste 10-15 jaar. Zeker nu, in een tijd waar veel indie-regisseurs domineren en het genre met waardigheid behandelen, vallen regisseurs a la Nispel nóg meer op. Mannetjes die het in één fuck up terug weten te brengen tot het inspiratieloze formulewerk van weleer. Ditmaal geen remake, al blijft het een samenraapsel van zijn eerdere werk (groepje jongeren, oud gebouw, feestje, drugs... maar ditmaal met een exorcism randje) en hetgeen populair is momenteel. Grootste probleem is dat het nergens écht los wilt gaan, de CGI alle hart en ziel uit de gore zuigt en dat geforceerde twistje.. is dat nog hip, ja? Alsof hij een script uit 2002 heeft afgestoft..

avatar van 606

Plot klopt niet, ze draaien geen plaat achterste voren, ze doen een soort satanische spelletje.

Matig.

Eens het spel op de wagen zit is het geen verkeerde film. Visueel wel sfeervol, de gore af en toe leuk en goed tempo. Die twist op het einde is inderdaad melig maar ach, voor het verhaal kijk je dit soort onzin toch al niet.

Probleem is dat je eerst een hoop vervelende onzin doormoet om tot aan het horrogedeelte te komen. Weer een groepje jeugd dat onuitstaanbaar is. Erg vervelend volk om mee op te trekken en dat wordt toch een dikke 30 minuten van het publiek verwacht.

Verder wel redelijk met jeroentjuhhhhh eens. Ondertussen horror van de oude stempel, echt geweldig is het allemaal niet meer en zeker niet als iemand als Nispel gewoon weer de oude formule van stal haalt, zonder er iets aan toe te voegen. Als filler valt het nog wel mee, maar daar stopt het dan ook wel. Anderzijds is Nispel nooit een horrortalent geweest, dus veel hoefde je al niet van deze film te verwachten.

avatar van schumacher

schumacher

Middelmatig gedoe allemaal, we hebben het ook alweer 100 keer gezien.

avatar van comely

comely

Niets nieuws,,,,en niets nieuws.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Scary Movie en A Haunted House kloon alleen dan wat groffer. Was meer een parodie op een horrorfilm dus. Soms wel erg geestig maar brengt verder niks nieuws en kent een ontzettend voorspelbare twist aan het eind.

avatar van Collins

Collins

Niet heel erg originele horror, en afgezien van een paar schrikeffecten ook nog eens niet heel spannend. De regisseur (vooral bekend van remakes) produceert iets van eigen hand. Geen remake dus, maar ja wederom niet iets dat origineel is. De aanleiding ("kids doen iets wat niet mag"), de vreemde randfiguren en de setting ("eng leeg gebouw") zijn immers overbekend. De verdere invulling van het verhaal is dat ook.

Visueel ziet het er goed uit. Het gesticht als setting deugt ook en is scary neergezet.

Het acteren is zozo.

Wel leuk en geslaagd is de droogkomische humor. Zonder die humor was het uitzitten van de film een onmogelijke opgave geweest.

avatar van comely

comely

Als horror een grote flop. Maar de humor was wel vermakelijk.

avatar van keimpeS

keimpeS

backmask aka Exeter aka The Asylum.....

Viel mij echt niet tegen, voldoende gore en verwijzingen naar o.a. horrors als the Exorcist. Ook de scene met grasmaaier deed me denken aan de splatterscene van braindead, maar of dat ook een verwijzing/geinspireerd was op deze film weet ik niet. Acteerwerk ging wel, maar het is allemaal wat te simpel en het plot tsja...Toch heb ik me wel vermaakt met deze film.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Redelijke horror met tienerhumor.

avatar van Boeikens

Boeikens

Weinig vernieuwend en vooral een regelrechte Exorcist variant maar wel eentje met een degelijke dosis gore en sappige humoristische ondertoon.

Het duurt wat voor de film losloopt maar eenmaal de actie begint blijft de vaart er goed in. Middelmatig acteerwerk, soms nogal overdreven bulderende sound en ook de FX durven al eens wat tegenvallen.

Voor de doorsnee Exorcist- en gorefan alleszins een aanradertje.

Ik vind het altijd bewonderings waardig hoe mensen kunnen reageren alsof een horrorfilm een artistiek hoogstaande film zou moeten zijn.

Deze film van Marcus Nispel is gewoon wat we willen zien.

Cliche zoals het volgens de wetten van een horror moet zijn en er zitten naar mijn smaak voldoende bloederige en goede special effects in.

De anderhalf uur kijken vlot weg.

avatar van Daan258

Daan258

Inderdaad zo als veel hier al zeggen was dit jammergenoeg toch een flinke tegenvaller.

Het verhaal is vrij standaard en hebben we al vele male vaker gezien. Niet dat dat erg is want ik kan dit meestal wel waarderen, maar als het dan ook nog is nergens spannend word, geen schrikmomenten, wel leuke setting maar totaal geen sfeer, onnodig humor en vreselijk slecht acteerwerk, ja dan blijft er niet veel boeiends meer over.

Helaas niet meer dan 2,0*

avatar van Rickyman

Rickyman

Een erg matig horrorfilmpje, met een rommelig standaard verhaaltje dat nergens spannend of eng wil worden, humor heb ik ook al niet kunnen vinden, een matige cast met constant irritant hard gegil en de rest van die vreselijke sound (wel geinig dat voetbaldeuntje zo nu en dan).

Het is gewoon bijna bij het amateurisme af.

Dacht eigenlijk ook een film uit het Verenigd Koninkrijk te hebben gezien, met verwijzingen naar Exeter (Devon), dat trouwens een prachtige stad is in het zuiden van Engeland, waar ik ooit weleens ben geweest.

avatar van Misantrophia

Misantrophia

Horrorfilms mogen wat mij betreft best goedkoop zijn en een flutverhaal hebben, maar bij deze film ontbreekt gewoon iets. Het is allemaal best redelijk gefilmd, het decor ziet er best sfeervol uit, maar het weet me gewoon niet echt te boeien. Op een gegeven moment ging ik gewoon hopen dat de personages wat sneller de pijp uitgingen, zodat de film dan afgelopen was. Overigens was het tweede deel van de film in mijn optiek nog redelijk, maar het eerste stuk was echt afzien.

avatar van Shadowed

Shadowed

Na steeds mindere filmsuccessen leek de carrière van regisseur Marcus Nispel definitief te eindigen en Exeter wekt dan ook geregeld de indruk dat het een soort laatste stuiptrekking is. Het zou voor Nispel vervolgens 8 jaar duren voordat hij zijn volgende regieproject onder armen kon nemen en dat was enkel een aflevering van het ochtendnieuws. Niettemin is zijn laatste speelfilm best vermakelijk zodra je er als kijker niet met de hoogste verwachtingen naartoe gaat. Het duurt alleen even voordat de film op stoom komt, met een hoop half uitgewerkte hoofdpersonages die bij elkaar worden gepropt en veel zwakke motieven. Het acteerwerk is per definitie niet slecht, maar het scenario van Nispel en Kirsten Elms is niet geïnteresseerd in enige uitdieping waardoor geen enkel lid echt kan stralen. Eenmaal de gehaaste opzet is voltooid schiet Nispel vervolgens door met een exorcismegebeuren, maar ook dit komt maar half uit de verf. Het duurt uiteindelijk een uur voordat de registers opengaan en pas dan kan de kijker zich vergapen aan lekker expliciete geweldsdaden en een hoog tempo. De locatiekeuze is uitstekend gedaan en de aankleding van Exeter straalt professionaliteit uit, maar het rommelige scenario steekt voor de meeste positieve punten eigenhandig een stokje. Het is voor mij enigszins onverklaarbaar hoe Nispel op zo'n dun horrorproject uitkwam na al die grote films, maar hopelijk kan hij zich eventueel in de toekomst nog herpakken.