• 9.376.078 stemmen

The Seasoning House (2012)

Horror / Thriller | 89 minuten

Genre: Horror / Thriller

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Paul Hyett

Met onder meer: Anna Walton, Sean Pertwee en Sean Cronin

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot The Seasoning House

"Innocence isn't lost... it's taken."

In een bordeel in de Balkan worden meisjes, die ontvoerd worden door soldaten in de door de oorlog verscheurde gebieden, geprostitueerd voor militairen en burgers. Het doofstomme weesmeisje Angel (Robin Day) werkt er als slaaf om voor de gevangenen te zorgen. Maar buiten medeweten van haar ontvoerders kruipt ze door de wanden en kruipruimtes van het huis, om een ontsnapping voor te bereiden...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

GOED!!!!

Een vieze film met nog viezere typetjes.....een film die durft!!!

Rosie Day kende ik nog niet maar zei vertolkte haar rol meer dan prima....de gore in de film was lekker smerig. . . ja een film waar mijn haren soms overeind gingen staan....een prima film dus

Aanrader voor diegene die van dit genre houd!!!

Niet echt een vrouwenfilm vind ik trouwens

Pictures & Photos from The Seasoning House - IMDb

Deze poster vind ik wel beter passen bij de film!!

En de hoofdrolspeelster mag ook wel vermeld worden bij de acteurs en actrices bovenaan.

Psolitsa

Spannende film die beter was dan ik in eerste instantie had gedacht.

Het begint al met wat gruwelijke beelden van de oorlog, en je maakt kennis met de meisjes in het "bordeel".

Gaandeweg neemt het irritatielevel toe, ik zat soms echt tandenknarsend te kijken naar welke gruwelen zich daar afspeelden.

Het einde heeft me ook niet teleurgesteld. Goede acteurs (Vooral Rosie, super gecast!), geloofwaardige dialogen en lekker veel spanning.

Echt een aanrader!

tattoobob schreef:

Niet echt een vrouwenfilm vind ik trouwens

Mwah ligt eraan hoor.. Ik heb hem toch ook gekeken en ik vond het een prima film.

Misschien dat wat tere zieltjes er niet tegen kunnen, maar ik heb ervan genoten hoor!

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Het positieve commentaar nauwelijks terug herkend in de film. Enkele tekenen van bruut geweld (eerste helft) maar verder een volbloed thriller met een redelijke productiewaarde. Ziet er dan ook allemaal wel aardig uit, maar verder dan dat komt het ab-so-luut niet. Ervoer het zelfs als lichtelijk tergend hoe soft en voorspelbaar dit oertypische kat-en-muis-spel verloopt. Hyett slaagt er ook nergens in om een constante 'pace' aan te houden en vermijdt fysiek contact vaker dan dat hij het opzoekt. Dodelijk..

Mijn commentaar is eigenlijk nog opvallender omdat Paul Hyett gewoon een FX background heeft... Hij geeft zelfs in een interview aan dat ''men'' had verwacht dat hij iets heel gory zou gaan doen, maar dat hij zelf juist verhaal en personages belangrijker acht dan de effecten. De ervaringen van de gebruikers hierboven lijken dan ook gek genoeg nogal tegen zijn bedoelingen in te gaan

Psolitsa schreef:

Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen

avatar van Theunissen

Toch wel een aardige film. Ik moet zeggen dat de eerste 45 minuten me tegenvielen (slapjes en wat saai) maar daarna (zeg maar gerust als Ryan Oliva heerlijk op dreef komt, wat een figuur trouwens ) wordt het gewoon een heerlijk kat en muis spel welke boeiend en ook wel spannend is. Vanaf dat moment gaan ook alle remmen los en spat het geweld (heerlijk grof) letterlijk en figuurlijk van het scherm. Wel jammer van het einde wat ik eigenlijk een beetje cliché vond. De cast deed het trouwens goed en dan met name natuurlijk hoofdrolspeelster Rosie Day maar ook smeerlap Sean Pertwee (als Goran).

Tonypulp schreef:

Even een nuance aanbrengen hoor : Ik vond de film niet perse gory, maar er zaten wel wat gruwelijke momenten in.. Met gruwelijk bedoel ik ook niet bloederig, maar de daden zelf en de sfeer eromheen. Het lijdt geen twijfel dat het verhaal en de personages beter naar voren komen dan de zogenaamde "gore"

avatar van Shinobi

Shinobi

"I shall call you Angel."

Ik schaar me bij jeroentjuhhhhh, ook ik herken nauwelijks het positieve commentaar terug in deze film.

Het verhaaltje stelt niet al teveel voor en is meer als kapstok bedoelt voor het kat-en-muisspel wat later de overhand gaat nemen. Als dit gegeven zich aandient gebeurt er ook vrij weinig en het verliep voor mij te tam.

De gruwelijkheden waarover wordt gerept valt reuze mee, er zitten maar een paar scènes bij waar dit echt goed naar voren komt. Met name het doorsnijden van de keel van één van de prostituees aan het begin zag er erg nice uit. Het is jammer te noemen dat deze lijn niet doorgetrokken wordt en er niet meer gore in zit.

Al met al is het idee op zich wel goed, de uitwerking laat hier en daar helaas iets te wensen over.

2,5 Sterren.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Theunissen schreef:

Hier dezelfde ervaring, de eerste driekwartier zijn gezapig. Het is tragisch wat er met die meiden gebeurt maar omdat je er meteen wordt ingeslingerd heb je er geen binding mee en komt het goedkoop over. Wel is er constant een verloederd sfeertje in een compleet moraalloze oorlogssetting.

Zodra de kale vent in actie komt, raakt het eindelijk in een stroomversnelling. Wat een bruut gestalte.. een wild beest met als tegenhanger het tengere meisje dat op de achtergrond langzaam naar beneden kruipt waarna de boel losgaat. Echt een gave scène en meteen het hoogtepunt van de film wat mij betreft.

Aardige vondst ook..: een vunzig bordeel als verzamelbak van lompe personages waar de meid telkens stilletjes tussendoor glipt (en een vreemde constructie heeft dat huis trouwens, tussen de muren kruipen..., maar oké). De film heeft een lekker schemerige, grijs-groene look, alleen had de soundtrack een stuk intenser gemogen.

Het laatste halfuur mondt uit in een achtervolging met bepaalde elementen die aan Martyrs doen denken (niet de inhoud maar de meid zelf) en aan Eden Lake. Best spannend maar vrij standaard en het einde is teleurstellend en vooral te tam - bij de afrekening met de commandant reken je op hard geweld maar helaas.

Desondanks is het een opmerkelijke en soms erg bloederige thriller. Goed film-debuut alleen jammer dus van de lange aanloop, met een betere schrijver en sound-mannetje had er meer in gezeten. 3 ~ 3,5*

avatar van Raffael77

Raffael77

Klein maar een brute film

avatar van stinissen

Geen film voor tere zieltjes de film is erg bruut en bezit vele schokkende vrouw onvriendelijke scenes. Eigenlijk snap je niet dat er zulke beesten van mannen bestaan en je zou ze allemaal het zelfde gunnen wat ze met deze meisjes hebben aangedaan. Prima film en erg spannend. een dikke acht dus 4*

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Degelijke B-Film. Acteerwerk vond ik net niet goed genoeg. De binding met de hoofdpersonage's waren ook moeilijk te krijgen. Voor de rest zaten de gore flickjes er wel goed in.

Matig.

*2.5

avatar van gauke

gauke

Een onbarmhartig, meedogenloos verhaal over een tehuis voor vrouwelijke oorlogsslachtoffers en over woede, vergelding en bloedwraak. In de kern zijn de beelden onmenselijk en pervers. De eerste vijftien minuten zijn praktisch zonder dialoog, maar uitermate schokkend. Het camerawerk zou je dynamisch kunnen noemen.

Het probleem bij deze film vind ik dat de verschrikkingen van de Balkanoorlog opnieuw worden gebruikt om geweld tegen vrouwen te exploiteren. Vanuit dat standpunt wordt deze ongemakkelijke film (ongewild?) clichématig en kan ie nauwelijks serieus genomen worden. Dan wordt het gebruik van matte bruingele kleuren zelfs potsierlijk.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Dit lijkt me nou wel weer eens een goed horror filmpje. Ik heb alleen de beschrijving hierboven gelezen en verder geen recensies hier of ook geen trailer gekeken. Ik ga er vanavond naar kijken en verwacht er wel wat van.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Dit zijn nou de films die ik graag zie, tenminste van dit genre. Er zitten enkele heftige scene's in. Een echte horror vind ik het niet maar als thriller is ie meer dan geslaagd vind ik.

avatar van Kondoro

Kondoro

Een afgrijselijke film. De inhoud en de verhaal lijn dan.
Een meisje die doof is, en word opgepakt.
Ze moet later het bordeel in. Als slaafje van een man om elke meisje "Klaar" te maken voor de ronde.
Op een tijd leert ze een meisje kennen, die gebarentaal kan. en word bevriend met haar.
Ze is een keer er erg aan toe getakeld maar ze gaan gewoon door. Tot bij een soldaat.
Het meisje dat doof is komt er dan later aan met een mes en vermoord de man,
Die ook haar vriendin heeft vermoord.

Ze komt in moeilijkheden...

Ik vond het een afgrijselijke keuze. Gewoon vies..
Maar de film zelf was lekker veel actie en uitdagend met spannende momenten.
Ik vond het de waarde geen Horror/Thriller.
Maar eerder Thriller of Horror/Drama.

avatar van ipman-99

ipman-99

"A Ferocious Revenge Thriller." ... " !!!

Fantastische UK Thriller - Horror !!! Meesterlijke spannende UK Thriller die meer dan eens

naar het Horror genre gaat verweven uiteraard in drama accenten !

Het nare sfeertje is vanaf het begin voelbaar, net zoals het aparte kleurgebruik !

We maken meteen kennis met de Oorlog in de Balkan ..., en zien we hoe

vele mensen werden afgemaakt !

De mensen die niet meteen werden afgemaakt zijn jonge vrouwen die mee

werden genomen naar een 'vuil bordeel' !

Daar aangekomen begon een lange wrede lijdensweg !

Vele wreedheden volgen hierop ... hetzij inderdaad door de vele handelingen of

anderzijds door de factor gore !

Verfrissend in dit genre was op 2 achterwerken van mannen na ... geen factor naakt

bij de vrouwen !

Halverwege de film schakelt de film naar een versnelling hoger en is het dubbel

genieten van de vaart, de gore en de kat en muis spelletjes !

De spanning was bij momenten te snijden ... en zo hoort het !

Puike productie van het Verenigd Koninkrijk !

avatar van jan66

jan66

Goede spannende thriller met subtiel open einde (was het schaamte in de dokter zijn ogen of heeft hij straks geen ogen meer?)

avatar van Daan258

Daan258

Mwah niet echt heel boeiend.

Had eerlijk gezegd meer gore verwacht, na 1 scène na valt de gore best wel mee.

Het verhaal was dan wel best heftig maar jammer dat de film zo langzaam opgang komt en uiteindelijk toch niet echt veel gebeurd.

Jammer, had er meer van verwacht.

avatar van Elineloves

Elineloves

Poor girls. Wat zij moeten doorstaan is weerzinwekkend.

Hoewel er weinig gesproken wordt is het nergens saai. Het grauwe kleurgebruik, de machteloosheid en de wens dat iemand de meiden uit hun lijden komt verlossen maakt het tot een beklemmende sfeer. De lichamelijke maar ook de geestelijke pijn spat van het beeld, al leken sommige meiden al in het hiernamaals te verkeren. Alle hoop leek verdwenen.

De scène waarin ze eindelijk wraak neemt is schokkend, maar je kunt niet anders dan blij zijn dat ze het heeft gedaan. Je gunt haar haar vrijheid terug.

De wetenschap dat dit gewoon echt de dagelijkse realiteit is voor vrouwen is om koude rillingen van te krijgen. Het smerige krot en de nog smerigere kerels zijn afschuwelijk.

Sterk neergezet, al is het acteerwerk niet altijd even denderend, de film laat wel een walgelijke indruk achter.

Ik voel me vies.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Prima film met een lekkere grimmige sfeer en keiharde scènes. Een aardig verhaal ook maar het acteerwerk vond ik niet altijd overtuigend, ik vond het soms net een B-film. Maar over het geheel gezien toch wel een redelijk goede film. 3 dikke sterren

avatar van kampsie1

kampsie1

Grimmige film, mooi gespeeld.

avatar van Waku

Waku

Werkelijk alles is bruut en ranzig aan deze film.

De scenes, de omgeving en de meeste personages.

Bikkelharde film.

Helaas ook nogal ongeloofwaardig.

Klein fragil meisje gaat strijd aan met fors gebouwde militairen.

En niet altijd even kloppend.

Doofstom meisje hoort op sommige momenten ineens wel?

Snoeihard vermaak is het wel.

De finale had ook wat sappiger gekunt gezien de rest van het zeer geweldadige verhaal.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

"Heftig,schokkend,shockerend,bizar".

Een film naar mijn hart dus,met als

gevolg dat ik meer dan tevreden ben.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Is deze mij uitstekend bevallen, had er in eerste instantie niet echt veel van verwacht, maar deze heeft me echt wel bekoord. Lekker ruw en redelijk gewelddadig filmpje en de film houd je echt wel aan je scherm gekluisterd en ik leefde heel die film kei hard mee met dat doofstomme meisje Angel en liet met niet meer los tot het eind. Wel zou ik dit helemaal geen horror noemen, eerder ruwe misdaad/drama, maarja das maar een etiket e, uiteindelijk gaat het om de inhoud en die was was voor mij top! Ik sluit bij deze af met mijn leuze, hoe zieker, harder, smeriger, mensonterender hoe beter 4/5*

avatar van Zeriel

Zeriel

De film begint vrij slecht, door de hoge scores hier blijven kijken. Persoonlijk hou ik meer van suggestie dan alles expliciet te tonen. Dat is een kwestie van smaak. Splatter horror kan ik best waarderen.

Maar deze film is totaal niet realistisch nog overtuigende horror en mist een knipoog. Dat ze Engels praten in de Balkan praten bijvoorbeeld, en dan ook met britse accenten. Dat kan echt niet.

Ze zitten dan opgesloten, en het is onmogelijk te ontsnappen zogenaamd, voor de leuke lichteffecten zitten er alleen wat plankjes voor het raam... Dus als je niet vastgebonden bent ben je er zo uit.

Alleen Robin Day is eigenlijk de moeite van het kijken waard. Waardoor het niet alleen maar blijft bij geweldsporno.

avatar van henkula

henkula

We hebben in de horror al te veel moeten slikken, in The Last House on the Left uit 1972 kregen we wat tegengas, nu gaan we er tegen aan, we pikken het niet meer, het slachtoffer veranderd in slachter. Geweldige eind scene waarbij het door Zeriel hierboven genoemde vastzitten zonder tralies te niet wordt gedaan.

avatar van vranque

vranque

prima eindscene maar wat een gerommel zeg. Er klopt werkelijk bijna niets in deze film. Als het de bedoeling is om mij te shockeren is het wel geslaagd want mijn god, wat heb ik mij zitten ergeren..

1.*