Eden (2012)
Drama / Thriller
98 minuten
geregisseerd door Megan Griffiths
met Jamie Chung, Beau Bridges en Scott Mechlowicz
In 1994 gaat de Koreaans-Amerikaanse tiener Hyun Jae naar een café in New Mexico. Ze is voorzien van een vals identiteitsbewijs, want ze is eigenlijk te jong om de gelegenheid te mogen bezoeken. Samen met haar vriendin vleit ze zich aan de bar en ontmoet daar een knappe jongeman, een brandweerman, die haar een lift naar huis aanbiedt. Wat er vervolgens gebeurt is echter niet hetgeen waar Hyung op gehoopt had. Haar leven verandert namelijk in een nachtmerrie. Geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Chong Kim.
Trailer
Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.
Links
Zoek naar deze film op dvd/blu-ray op AmazonIMDb (6,6 / 8318)trailer (YouTube)Pathé Thuis: vanaf € 5,99 / huur € 2,99...(ook hier en daar wat bloot, want nu oogt alles erg preuts)...
Waarom wordt het dan een betere of mooiere film?
Een nachtje over geslapen na bovenstaande alinea en ik was te zeer gedeprimeerd direct na de film. Het is natuurlijk razend knap een film te maken op een ingetogen wijze welke je zo weet te raken. Ik lees hier en daar dat een blote borst wel passend zou zijn, terwijl het juist zo overduidelijk is wat de meisjes moeten doen. Je verbeelding moet toch sterk genoeg zijn lijkt mij, preuts is hier zeker niet op zijn plaats. De werkkleding alleen al. De kleding van de meisjes deed me denken aan concentratiekampkleding, het uitzichtloze lijden ook. De voorkeuzeposities, mee laten werken, het klinkt allemaal bekend...
Er zijn echt wel punten van kritiek te verzinnen, maar als geheel zeer beklemmend en schokkend.
Spannend verhaal...
Wat een waargebeurd verhaal...
Prima acteerwerk...
Prima achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digtal)...
Mooi HD kwaliteit...
Bekende acteur Beau Bridges ...
De film ontwijkt een te lange introductie en start meteen waarrond het draait.
De hoofdactrice weet haar rol overtuigend te brengen in dit dramatisch op waarheid berust verhaal. Toch wordt de film in het tweede gedeelte minder boeiend door het verloop van het verhaal. Het lijkt op een gegeven moment allemaal wat te gemakkelijk te gaan voor het hoofdpersonage door toeval of samenloop van omstandigheden. Daardoor krijg je bij sommige scènes een gevoel van ongeloofwaardigheid en weet het verhaal je niet te raken.
In zijn soort toch al betere gezien. 6/10
gelukkig worden de misbruik scenes niet al te uitgebreid in beeld gebracht omdat de ellende al voor zich spreken door de goede acteerprestaties.
Helaas zakt het verhaal ook nog eens in na een dikke 45 minuten. Het wordt lichtelijk een herhalingsoefening en hier en daar komt voorspelbaarheid om de hoek kijken. Niet heel erg, maar wel zonde. De spanningsopbouw die in het begin zo sterk was, leek verdwenen. Dat is zonde. Toch blijft het boeiend tot het eind. Dat, en het goede acteerwerk van meisje Chung zorgt ervoor dat het toch een ruim voldoende wordt.
Met de vermissing van de meisjes in Panama in het achterhoofd de film gaan kijken.
Vooropgesteld dat het gewoon afschuwelijk is wat haar is overkomen, maar de film kreeg me toch niet in zijn greep.
Te weinig spanning opgebouwd, te voorspelbaar en Bridges te losjes te slapjes acteerwerk.
Jammer, deze film had mede door het onderwerp op je netvlies gebrand moeten worden.
maar de verfilming vond ik wwwaardeloos !
Desondanks een film die prima weg keek en de moeite waard was. Een 6
Een absolute not must see..
Zie je ' wel dan zit je ieder geval naar een aardige film te kijken.
Helaas is 'aardig' niet goed gezien er zo veel toppers nog niet gezien zijn...
2,5
Het begin was behoorlijk goed. Best aangrijpend, spannend en prima acteerwerk.
Helaas word het daarna allemaal minder en minder en had ik steeds meer moeite m'n aandacht erbij te houden. Af en toe best langdradig en werd het allemaal tegen het einde aan een beetje onrealistisch.
Had hier een stuk meer van verwacht.
Een hele matige 2.5*
De speelduur was prima, niet te lang en niet te kort.
'k wist niet echt wat te verwachten, maar vond het een prima film. Geen meesterwerk, maar toch wel het bekijken waard.

Heel slecht is het niet, maar wel teleurstellend.
Toch blijf ik Eden een "prima" film vinden ook al is het verhaal misschien verzonnen door Chong Kim. Qua film blijft ie overeind en zoals gezegd zeker onderhoudend. De soms wat zeurderige muziek moeten we dan maar voor lief nemen. Wat ik zeker goed vind in Eden is dat hij vooral wat klein is gehouden en de setting vooral plaats vindt waar het zich afspeelt. Dus geen zoektochten. Het enige wat we zien is de lichte ondervraging van de corrupte sheriff that's it.
Maar goed ondanks wat minmpuntjes is Eden zeker een kijkbeurt waard!