Genre: Romantiek / Komedie
Geregisseerd door: Audrey Wells
Met onder meer: Diane Lane, Sandra Oh en Vincent Riotta
Gesproken taal: Duits, Spaans, Frans, Engels, Italiaans en Pools
Plot Under the Tuscan Sun
"Life offers you a thousand chances ... all you have to do is take one."
Als Frances, een schrijfster uit San Francisco die net verlaten is door haar echtgenoot, van een goede vriendin een 10 daagse vakantie krijgt aangeboden ziet zij dit in de eerste instantie helemaal niet zitten. Toch verzamelt zij alle moed en pakt haar koffers. Eenmaal aangekomen in Toscane koopt ze in een opwelling een vervallen villa en stort zich in een avontuur vol onverwachte verrassingen, vriendschappen en romantiek. Een avontuur dat haar leven zal veranderen!
- Trailer (YouTube)
- Under the Tuscan Sun: At Home in Italy (BoekMeter)
- Under the Tuscan Sun (MusicMeter)
Frances
Grace
[email protected].=-
Goeie film, mij iets te zoetsappig, maar zeker niet verkeerd. 3*
titia
Film nog niet gezien, maar ben nu het boek aan het lezen. Ik verwachte dus, na het lezen van de synopsis van de film, een romantisch gezellig niks-aan-de-hand boek. Foutje bedankt!
Boek gaat over getrouwde docente aan een universiteit die een huis in toscane koopt met haar partner. (niks romantiek dus) En verder gaat alles over de omgeving, het eten en het onderhoud van huis en tuin aldaar. GAAPP (zal wel aan mij liggen, vond rode rozen en tortillas ook niks). Oja, en op de cover staat: nu prachtig verfilmt met Diane Lane in de hoofdrol. Hoezo verfilmt? Filmidee misschien hooguit een klein beetje gebaseerd op het boek.
morpheus
Under the Tuscan Sun is qua achterliggend verhaal een echte chick flick. In de kern draait om een al wat rijpere vrouw die op een bepaald moment in haar leven geconfronteerd wordt met problemen in haar huwelijk en plots wanneer de gelegenheid zich voordoet besluit in het buitenland te gaan wonen. Ze koopt een oud en vervallen huis in Toscane en hier overkomt zij langzaam maar zeker de (emotionele) hordes en ontstijgt uiteindelijk de misére als een wijzer en gelukkiger mens. Uiteraard dit niet zonder de nodige perikelen. De film kabbelt rustig van scene naar scene waarin pech, liefde, blijdschap, eenzaamheid en verdriet uiteraard allemaal hun obligatoire plekje vinden. Het staat allemaal in schril contrast met de werkelijkheid maar het vrouwelijke publiek zal er waarschijnlijk van smullen. Persoonlijk vond ik het nergens echt enerverende cinema. Ik moet hier wel bij zeggen dat ik me nergens gedurende de speeltijd van deze film heb verveeld, het wist me allemaal tot op een zeker niveau wel te boeien.
Diane Lane (prachtige vrouw trouwens) geeft haar performance een hele goede, ongeforceerde kwaliteit mee waardoor veel scenes die anders (clichematig) niet zouden werken dat wel doen. Slechts een paar scenes richting het einde gaven mij een ietwat te soaperig en gedwongen gevoel, dit kwam echter door de screenplay. De overige cast varieerd van de stereotiepe Italiaan tot echte aanwinst in het verhaal.
Under the Tuscan Sun moet het ook vooral hebben van de combinatie met de adembenemdende scenes van het Italiaanse platteland, de kust of de pitoreske dorpjes, die de film soms tot een werkelijk prachtig stilleven maken.
Al met al een redelijk voorspelbare en rustige film, niet veel om het hand zou je kunnen zeggen. Het is een beetje de lijntjes tussen de nummertjes/puntjes trekken. Er komt echter wel een mooi plaatje tevoorschijn waarvan we allemaal, hoe surrealistisch mischien, wel eens gedroomd hebben. Daar is op zijn tijd niks mis mee.
***
Gehenna
Mooie beelden, je blijft maar kijken op visueel vlak, de film zelf is ook aardig maar niet meer dan dat. Toch door het schieten van die mooie beelden 3.5*
TheRisingSun
Niet veel van verwacht,maar toch was het geen verkeerd filmpje. Wat nou ook weer niet wil zeggen dat ik hem helemaal geweldig vond,maar zeker niet slecht.
Het is een leuk voort kabbelend filmpje met zo af en toe eens een scene waar je een glimlach van op je gezicht krijgt. Diane Lane speelde ook wel aardig en de beelden van het gebied daar zijn ook prachtig,waardoor de film in ieder geval niet vervalt in een totaal gezapige film.
Niet verrassend,maar wel vermakelijk en boeiend genoeg.
angelakian
Zojuist bekeken ik vind het een mooie film kijkt lekker weg soms een beetje langdradig.
Al met al een leuke en mooie film in de videotheek met het etiket drama daar vind ik het persoonlijk niet echt op lijken maar goed meningen verschillen
edit
Ik zit zojuist de tekst te lezen die hier boven bij de film staat dit klopt niet echt zij is geen advocate maar een schrijfster
Inderdaad nogal een chick flick, maar Diane Lane (cute as ever) maakt het toch wel weer het bekijken waard. Leuk niks-aan-de-hand filmpje voor op de zondagavond.
moviefreak#1
Ik vroeg me toch nog iets af na de film.
Waar is die slang nou gebleven ?
neo
Die Lane blijft absoluut heel leuk, die net als de even charmante Connie Nielsen het jaar 1965 komt. Under the Tuscan kon niet zonder een sympathieke actrice als Lane, en ook Toscane voegt echt wat toe aan het vrolijke gevoel. 3 sterren
predator
- 1948 stemmen
zoetsappig maar Diane Lane en Toscane zijn wel aangenaam om naar te kijken.
tevelenco
Matige romantische film.
Die erg langzaam verloopt en vol zit met cliche`s.
Diane Lane doet het wel aardig hoewel ik ze in "unfaithfull" een stuk overtuigender vond.
Voor de rest kabbelt de film wat voort en krijg je hier en daar wat mooie plaatjes van toscane te zien.
Maar dat kon voor mij de film niet redden en scoort zodoende dan ook maar matig.
Norma
Ik kan er niets aan doen, ik heb echt een zwak voor deze film! Diane lane is een prettige actrice en ik vind het een leuk verhaal met sfeervolle beelden. Ik begrijp echt wel dat dit geen meesterwerk is maar ik geef hem toch 5 sterren vanwege het feit dat dit toch wel mijn ultieme feel-good film is!!!
xenne
dit is een chick flick, maar dan wel één voor dames van een jaar of 30, en in't bijzonder voor zij die een zware scheiding achter de rug hebben. ondanks de bloedmooie Diane Lane kon het mij allemaal niet echt boeien, veel gebeurd er niet in deze film. duidelijk een film die het van z'n sfeer moet hebben, en dat vind ik het wel vervelend dat alle italianen plots engels spreken, maar heel af en toe beginnen ze plots wel in het italiaans. voor de rest een opeenstapeling van cliche's, had er meer van verwacht ... 2
Lyssa
Gewoon een makkelijke romantische film met mooie beelden van Toscane. Leuk, maar niet bijzonder.
lalaguna80
Lekkere sfeer, mooie beelden; erg leuke film. 3,5*
Ik ben het helemaal met je eens! Lekkere sfeer en mooie beelden van het Toscaanse landschap/leven. Deze film is anders dan andere films in dit genre; deed me een beetje denken aan Chocolate. Ik geef 4 *****
vanavond komt die film op tien dus ik ga wel even kijken of ik het een leuke film vind. het lijkt me wel wat in ieder geval
jester
Diane Lane is een mooie vrouw, en de Toscane is ook prachtig, maar dit waren wel erg veel cliché's over Europa in het algemeen, en Italië in het bijzonder. 2,5 *.
Bubblez
- 2059 berichten
Ik heb de film net bekeken op tv. Ik vind het een heerlijke niks-film. Ik kan me herinneren dat ik hetzelfde sfeertje bij 'Walking in the clouds' eerder heb geproefd. Don't get me wrong; ik ben dol op dit soort verhalen, dus heb er erg van genoten. Diane Lane kan bij mij niet veel verkeerd doen.
Soeperman87
Ik ben het met JorritS eens: 'klie-sjee'.
Toch moet ik bekennen dat het verhaal bijzonder goed is uitgewerkt en dat het acteren overtuigend overkwam.
Fijne feel-good-movie met een happy end. (Zoals je kunt verwachten)
Toch heb ik nog wel een vraagje: de beste man op het einde, met dat perfecte Amerikaanse accent. Was dit nu haar ex-vriend?
Heb het begin van de film niet helemaal meegekregen. Vandaar.
hendrik119
eenzijdige film, ik vind het vooral nep hoe ze aan al het geld komt maarja, dat zal ze wel verdient hebben met schrijven denk ik.
Leviwosc
Ik zeg het niet graag over deze film, hij is namelijk één van mijn favorieten, al ben ik dan een man. Maar de film is behoorlijk volgepropt met clichés. Maar och, de mens heeft clichés nodig en in feite houden we er allemaal van. Want als je heel erg consequent gaat kijken naar films, bevatten eigenlijk alle films wel clichés in meer of mindere mate. Laat het een chick flich zijn (wat ik overigens een vreemde term vind) ik vind het een top film!
Bubblez
- 2059 berichten
Heb het begin van de film niet helemaal meegekregen. Vandaar.

Nee, het is niet haar ex-man, maar 'de prins op het witte paard', die op het juiste moment ten tonele verschijnt.
Had er van mij niet bij gehoeven, maar het is duidelijk dat er een happy-happy end aan de film gegeven wordt op deze manier.
baby24
Dit is 1 van mijn favoriete films. Het is geen fantastische film maar hij raakt me enorm en dat gebeurt niet meer zo vaak. Diana Lane zet een kwetsbare, krachtige, hoopvolle, mooie vrouw neer in een leuk simpel verhaaltje.
Ik kan de film niet vaak genoeg zien.

The Secret Life of Bees
Drama, 2008