Genre: Romantiek / Komedie
Geregisseerd door: Audrey Wells
Met onder meer: Diane Lane, Sandra Oh en Vincent Riotta
Gesproken taal: Duits, Spaans, Frans, Engels, Italiaans en Pools
Plot Under the Tuscan Sun
"Life offers you a thousand chances ... all you have to do is take one."
Als Frances, een schrijfster uit San Francisco die net verlaten is door haar echtgenoot, van een goede vriendin een 10 daagse vakantie krijgt aangeboden ziet zij dit in de eerste instantie helemaal niet zitten. Toch verzamelt zij alle moed en pakt haar koffers. Eenmaal aangekomen in Toscane koopt ze in een opwelling een vervallen villa en stort zich in een avontuur vol onverwachte verrassingen, vriendschappen en romantiek. Een avontuur dat haar leven zal veranderen!
- Trailer (YouTube)
- Under the Tuscan Sun: At Home in Italy (BoekMeter)
- Under the Tuscan Sun (MusicMeter)
Frances
Fiorella
Nona Cardinale
Grace
die hard
Leuke klucht met fraaie shots van het kleurrijke Toscane.
Diane Lane is goed voor 4 sterren
- 1953 stemmen
Er zit inderdaad een zeer goede sfeer in deze film. Verder zitten er natuurlijk een hele hoop cliche's in die diezelfde sfeer eigenlijk weer wat teniet doen, dat is jammer.
Bubblez
- 2060 berichten
Wederom net gezien op tv, en de laatste keer was niet eens zo lang geleden. Blijft een héérlijke film
timburton
Een beetje erg cliché allemaal. Maar heel erg frusterend werd het ook niet. En o, my god 'Bubblez'! Moeten we jou nou echt serieus gaan nemen met een accountplaatje van Grease 2?
- 1953 stemmen
Nou ja, iedereen zijn eigen smaak toch. Als jij denkt dat je deze 'Bubblez' niet serieus moet nemen vanwege zijn avatar van Grease 2, moet je dat ook vooral niet doen. Maar laat iedereen daar zelf over beslissen of ze Bubblez wel of niet serieus nemen, en val de jongen niet zo aan.
Leviwosc
Ja, je wil vast serieus worden genomen door de naam van een B-regisseur te gebruiken. Weinig origineel...
- 1953 stemmen
Dit is ook weer een zeer vreemde opmerking. Een B-regisseur kan Tim Burton zeker niet genoemd worden. En mijn naam op MM is ook niet erg bepaald origineel, maarja daar hoef je verder geen conclusies uit te gaan trekken denk ik.
rubberduckie
als we op namen en plaatjes gaan beoordelen,
dan ben ik zéker niet serieus te nemen!!!!!
Malick
Sinds waneer duren Chick Flick films bijna twee uur?! Er kwam geen einde aan. Waarbij het leven van deprimerende recensist Frances niet echt bijster interessant is. Ze pakt haar biezen naar de echtscheiding om vervolgens terecht te komen waar de filmtitel naar verwijst. Een sombere klucht zo kun deze film het beste noemen. Waarbij Under the Tuscan Sun niet bijster origineel is en het niet meer is dan een smakeloos tussendoortje. En waarom liep Diane Lane de hele film met gigantische wallen onder haar ogen? Wat had ze het toch moeilijk voor Hollywood begrippen!
Boenga
als we op namen en plaatjes gaan beoordelen,
dan ben ik zéker niet serieus te nemen!!!!!
ik wel...
Donkerwoud
Ik heb een vrouwelijke smaak qua films, maar bij dit soort titels merk ik toch echt dat er een worst tussen de benen hangt. Dit is namelijk zo'n verschrikkelijk voorspelbare vrouwenfantasie over zogenaamd vrijgevochten dames die op zoek gaan naar die ene prins op het witte paard. Jakkes! Nergens wordt de middelmaat ook maar enigszins overtroffen.
freeboy
Prachtige film! Wat een omgeving ook zeg!Mooie film sfeer!
Ook al zit ik hier alleen ik heb toch genoten haha
Maandag over een week ben ik in dat mooie landschap in Toscane Italië, film doet me nog mer verheugen op mijn vakantie!
Voorspelbaar of niet!Dan voel je de sfeer van de film niet Donkerwoud, dat kan!IIeder zijn mening!
thebeequeen
Aardige voor de plaatjes van Toscane maar verder zoeter dan zoet en een saai voortkabbelend verhaal. Na het eerste half uur zat ik me te vervelen. Beetje treurig vond ik het om die oudere dames met die Goddelijke Italianen te zien. Niet aan mij besteed denk ik.
Donkerwoud
@ Freeboy.
Ik respecteer je mening en in zekere zin heb je gelijk. Maar een film is toch meer dan de sfeer alleen.
Lupussy Galore
Mijn 3,5 is voor Diane Lane en het prachtige landschap. Wat is dat toch een ondergewaardeerde actrice. Leuke feel good movie als ik niet zulke rot herinneringen had aan een bepaalde vakantie in Toscane ooit........
Aapje81
Erg fijne film met een prachtige Diane Lane. Opnames zijn erg mooi, humor en drama is voldoende aanwezig en de film is heel sympathiek. Heerlijke film om samen met je geliefde naar te kijken.
brielen
Ik vind het in ieder geval een aanrader. De sfeer die deze film uitademt is er één van liefde voor mensen.
De clichés worden hier mooi en subtiel uit de weg gegaan.
Ik vind het een film over liefdevolle mensen en een hartverwarmende ode aan het leven.3.
Lupussy Galore
Echt zo'n film waar ik zin in heb vanavond. Feel good met Diane Lane, maar ja, ik heb hem al twee keer gezien......ik raad hem dus aan als je in de mood bent om opgefleurd te worden....kijken! Hartstikke leuke film
Als je geen geliefde hebt en alleen bent zoals ik is hij zeer aanbevelenswaardig om te kijken......goh, wat zou ik Toscane graag nog een keer bezoeken maar dan zo......:(
En ik heb hem verhoogd naar 4.5 sterren want ik elke keer als ik hem aangekondigd zie glimlach ik wat melancholiek en vind ik dat ik Diane Lane meer eer in sterren had moeten geven.......
Adentro
Pfff, wat duurde die film ellendig lang zeg! Ik vind bijna 2 uur echt te lang voor zo'n soort film.
Dat de film voorspelbaar is, daar kan ik mee leven, maar de bijrollen zijn allemaal zo clichématig en overdreven geacteerd. En die Sandra Oh, die trek ik gewoon altijd heel slecht. En dan die gast waar ze uiteindelijk mee eindigt, aargh, hadden ze een nog lelijkere acteur kunnen uitkiezen??
Diane Lane is wel leuk en het landschap is natuurlijk prachtig, dus daar zijn de 2 sterren voor.
rose
Heerlijke sentimentele film. I love Italie...
Basso89
Een beetje te langdradig inderdaad. Verder niet bijzonder slecht, maar ook niet erg goed.
Nasty
Lekker zoet filmpje .
Wel een beetje langdradig , maar de shots van het mooie Toscaanse landschap maakt dit ruim goed .
Leuk voor een gezellig avondje samen op de bank ,een Chianti er bij en dan is het plezierig om naar te kijken .
3 *
TragieStar.*
De film begon heel langzaam en traag, maar sinds ze in toscane was werd de film wel wat leuker. De mannen zijn wel knap die er invoor komen maar ik zou ze niet willen hebben
De acteer prestaties waten normaal, niet goed niet slecht.
Beetje saai hier en daar.
Alleen die ene vrouw die er steeds in voor kwam met dat ijsje en die grote rare hoed en rare kleding weet ik nog steeds niet wie dat precies was.
Maarja, al met al een vermakelijk filmpje.
moviemafketel
- 19752 berichten
Kreeg door deze film bijna te veel zin in de zomer.
Lane is een mooie actrice en speelde haar rol goed en overtuigend.
Maar heb laatste weken wel weer iets teveel romkom gekeken merk ik.
Nu maar weer wat andere genre films gaan kijken.
Roz
De film komt bijna niet overeen met de boeken die Frances Mayes heeft geschreven. Jammer, ik had me echt op verheugd.

The Secret Life of Bees
Drama, 2008