• 9.377.445 stemmen

Met onder meer: John Travolta, Connie Nielsen en Samuel L. Jackson

Releasedatum: 21 augustus 2003

• meJane Bekijk via meJane

Plot Basic

"Deception is their most deadly weapon."

Wanneer de gehate drilsergeant Nathan West en zes soldaten van zijn elite-eenheid verdwijnen tijdens een trainingsmissie in Panama, wordt er een onderzoek ingesteld. Twee commando's overleven de missie, maar ze weigeren te praten over wat er zich afspeelde in de jungle. Voormalig Army Ranger en huidig drugsagent Tom Hardy wordt op de zaak gezet om informatie los te weken bij de twee soldaten. Al snel ontdekt hij dat sergeant West door zijn eigen manschappen werd omgebracht, maar de twee militairen leggen tegenstrijdige verklaringen af over wie verantwoordelijk is voor het doden.

DEA Agent Tom Hardy

Capt. Julia Osborne

Sgt. Nathan West

Levi Kendall

Raymond Dunbar

Col. Bill Styles

avatar van laurel

laurel

Geweldige film. Alles is al gezegd over de plotwendingen. Travolta zoals altijd een beste acteur

avatar van Disk

Disk

Wat een debiel idee die vecht/nog wat? scene tussen Travolta en Neilsen.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Smoghler schreef:

Idd geen voorspelbaar eind, maar vind het einde ZO ontzettend overdreven "gemaakt", dat ik het echt te NEP voor woorden vond.

Beetje proberen een "brainfucker" te maken, maar komt in mijn ogen niet echt goed tot zijn recht!

Nou, ik vond dat totaal niet storend. Het is weliswaar de gimmick van de film, maar wanneer het verhaal via flashbacks uit verschillende standpunten wordt verteld, vind ik het echt niet raar.

avatar van Jorick

Jorick

Vermakelijke thriller, maar de film kwam op een gegeven moment ongeloofwaardig over, waardoor de spanning afnam. Al met al 3*.

avatar van skompie

skompie

Het einde zal zoals wel vaker gezegd niemand voorspelt hebben, dat is wel een sterk punt van deze film vind ik.
Het is alleen misschien iets wat te veel van het goede. Op het laatst komt de ene na de andere plotwending. Maar ja als die er weer niet in zaten dan had iedereen weer gezegd dat het een voorspelbaar verhaal is.
Al met al verder dus wel een goede film.

avatar van clairest

clairest

Kan iemand mijn vertellen wat er nu werkelijk gebeurd is in die stormachtige nacht? Alleen Mueller en Kendell hoorden niet bij Section 8. Wat voor scene hebben ze nu daadwerkelijk gespeeld, die resulteerde in het blijven leven van iedereen, het afvoeren van Kendell met een schotwond en het neerschieten van Mueller? Het is mij compleet onduidelijk. Als iemand mij een plausibele uitleg kan geven, kan de score die ik deze film geef nog een beetje gered worden....

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Goede film,met een zeer sterk verhaal en geweldige plotwendingen! Petje af voor diegene die dit verhaal geschreven heeft. Goede rollen van Travolta,Nielsen,Jackson,maar ook dat kleine rolletje van Ribisi was erg goed. Zoals al door meerdere gezegd was het einde echt geweldig! Echt heel sterk!

3,5 ster

avatar van pjutter

pjutter

op het einde maakten ze het allemaal net iets te gecompliceerd!!

voor de rest goed en weer eens een ander soort karakter voor samuel L jackson.

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Zeer sterk verhaal.Zit zeer goed in elkaar en einde is niet te verwachten vind als je deze de eerste keer ziet.

Goed geacteerd.In begin is het wat kalm maar film komt goed opdreef en het blijft duren en dat maakt deze film wel goed.Echte de moeite waard om is te zien.

4sterren

avatar van tommyf

tommyf

eindelijk weer eens een film waar ik op het einde zelfs nog verbaasd was, veel sterker verhaal als dat ik in eerste instantie dacht, meevaller

avatar van iivan

iivan

top film!

avatar van Mark86

Mark86

Bijzonder matig filmpje.

avatar van Leno

Leno

Wat knip en plak werk in het verhaal en veel plotwendingen verhullen het weinig opzienbarende verhaal. Vooral het einde is onwaarschijnlijk en vergezocht, en verpest het een beetje.

Ik heb echter wel een zwak voor dergelijke films, vol wendingen en een flinke vaart dus ik heb me prima vermaakt. Verder acteert Travolta wat overdreven maar het is leuk om naar te kijken, Jackson heeft ook plezier in zijn rol.

avatar van DRJeFF

DRJeFF

Een travolta-jackson onwaardige film.

Dit is allemaal zo onlogisch.Had dus ook echt geen zin om m vandaag weer te kijken.

Enige pluspunt aan de film is dat ik door een recensie te zoeken over deze,ik terecht kwam en dus bekend werd met moviemeter.

avatar van Ghecko

Ghecko

Wel een leuke film opzich, onverwachte plotwendingen en best wat mooie scenes. Maar toch moet ik zeggen dat er wel wat slordige fouten in zaten.

Bv het feit dat er altijd dossiers zullen zijn bij zulke onderzoeken en dat alles in t begin al duidelijk had kunnen zijn.

Maar verder wel een leuke film, de plotwendingen houden je toch wel bezig en ik moet zeggen dat het nog best een redelijk origineel verhaal was.

4.0

avatar van Purmerend

Purmerend

Vermakelijk, al wordt je wel erg heen en weer geslingerd. En het verrassende einde is ook leuk. 3,5*

avatar van chucknorris

chucknorris

• 1908 stemmen

plotwendingen als doel op zich. Volgens vonden die acteurs hetzelf ook niks, en loodsen ze vervolgens op de aangeleerde toneelacademie trucjes de film naar het einde (op einde op einde...)

avatar van Stallion

Stallion

Mooie film. Er zit een leuk verhaal in met wendingen. Alleen begreep ik een paar dingen op een gegeven moment niet meer.

Samual L. Jackson speelt sterk en heeft een leuke rol. Ik vind dit toch wel 1 van de betere thrillers van de afgelopen jaren.

avatar van bassi

bassi

toch wel spannend, niet alleen het acteerwerk, maar met name de regie/camerawerk, uiteindelijk een min of meer komisch einde, maar terugziend op het verhaal, onmogelijk feitelijk, dus een erg fantasierijk einde van de film, wat de film een beetje onrealistisch maakt om waargebeurd te zijn.

Vol met complot theorie, en feitelijk een beetje teveel op microniveau waar het verhaal om draait en afspeeld.

toch

avatar van Waku

Waku

Bijzondere en aparte drama/thriller.

De fim zet je op het verkeerde been.

Met name ook aan het eind.

Aan de ene kant voel je je bekocht maar aan de andere kant prettig verrast

Opnieuw een sterke rol van Travolta.

avatar van UnderCover

UnderCover

Wel leuke film, maar echt slecht geacteerd (behalve travolta en jackson dan )

3* voor het onverwachte einde.

avatar van kloostb

kloostb

zeer goede film byzonder vermakelijk en zeer goed te kijken je verveeld jeook geen moment

een 4 zeker

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Deze film zet je continu op het verkeerde been. Goed bedacht!

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Dat mag je wel zeggen

avatar van olivier

olivier

LOTR-lover schreef:

Deze film zet je continu op het verkeerde been. Goed bedacht!

Misschien wel, maar het einde voelt zo ongelooflijk gekunsteld aan dat het helemaal niet meer interessant is. Als een soort 'usual suspects' voor dummy's!

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Goede, spannende film die je steeds op het verkeerde been zet Jackson en Connie vond ik erg goed, Travolta matig.

De scenes in het bos vond ik trouwens erg mooi.

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

Ook voor mij waren de vele plotwendingen duidelijk iets te veel van het goeie. Met name het laatste kwartier werd de geloofwaardigheid volledig de nek omgedraaid. Mede door de geringe lengte kijkt de film toch wel lekker weg en zorgen Jackson en Travolta nog net voor 2.5*

avatar van 606

mooie samenzweringsfilm met erg goede rollen.

goede actie

avatar van smilde

smilde

Tot het laaste toe mist er een stukje van de puzzel!

avatar van Kevin13

Kevin13

Spijtig genoeg is dit een van de slechtste films met Samuel l.

Jackson