• 9.376.609 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Lucky McKee

Met onder meer: Angela Bettis, Jeremy Sisto en Anna Faris

Plot May

"Be Careful... She Just Might Take Your Heart."

May is een vreemde jongedame die een akelige jeugd heeft gehad. Ze werkt bij een dierenkliniek en leeft met haar enige echte vriendin: een pop die haar moeder haar gaf toen ze klein was. Omdat ze de 'perfecte man' die haar gelukkig kan maken niet vindt, besluit ze zelf tot actie over te gaan....

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Zavo

Zavo

Origineel, komisch en gruwelijk. Perfecte combinatie voor een goede horrorfilm. Deze film is verrassend goed met uitstekend acteerwerk. Ik ga verder niets verraden, eigenlijk moet je deze film zonder voorkennis gaan kijken.

Jordy

Vermakelijk, opvallend filmpje. Jammer dat het verhaaltje dat hier eerst stond iets te veel weggaf

De Knip

Wat een klotefilm zeg! Niet vaak zulke onzin gezien. Afgezien daarvan is het gewoon niet eens leuk om naar te kijken. beetje lichaamsdelen verzamelen, zwak verhaal en eerste uur nauwelijks iets interessants gezien.

Maar misschien iets voor horror-fans die wat meer bloed en onzin willen zien dan de gemiddelde kijker.

avatar van Zavo

Zavo

Vond je 'm niet erg komisch en origineel dan? Ik wel in ieder geval.

Zavo schreef:

Vond je 'm niet erg komisch en origineel dan? Ik wel in ieder geval.

Komisch? Ik vind het uberhaupt moeilijk horror met komedie te rijmen, maar in 'May' is mij dit volledig ontgaan. Neen, vervelende film.

Jordy

Ik vond 'm ook erg komisch, denk toch dat je wat gemist hebt dan

De Knip

Maar ik vond de film wel belachelijk

avatar van T®inity

T®inity

Geen hoogstandje, wel vermakelijk...

avatar van ichi

ichi

Ik werd vooral geinteresseerd in dit origineel en vermakelijk filmpje toen ik zag dat Roger Ebert May de volle vier sterren gaf. Een meesterwerk is het niet maar erg fris, vermakelijk en oprecht.

Anneliesjuh

Ik heb de film in onze videotheek gehuurd. Nou wat een stomme lachwekkende film. Maar nu kijk ik hier.. heeft hij een andere voorkant en hier is ie meer dan 3 sterren. Ik denk dat ik een andere versie heb gehuurd.. is die er? een oudere versie ofzo!?!

De Knip

Je hebt ongetwijfeld de goeie film gezien; ik had namelijk het zelfde gevoel over de film als jij.

avatar van stinissen

Anneliesjuh schreef:

Op IMBD heeft de film een 7.1 hier op de site 3.18 dus 6.36 dus een ruime voldoende maar iedereen heeft een andere smaak het was ook mijn film niet ik gaf 2* dus een 4

stinissen schreef:

3.18 dus 6.32

dat werkt hier dus niet (voor iedereen) zo

avatar van lindastuurman

lindastuurman

stinissen schreef:

3.18 dus 6.32

Als je bedoelt dat 3.18x2=6.32...Dan twijfel ik toch echt aan je wiskundige kennis

Anneliesjuh

Dan zal het wel aan de film liggen. Ik heb de film gewoon zachtjes doorgespoeld en toen gekeken, bah wat saai. 0,5*!!!!

Jordy

Annelies, dat je de film niet goed vond betekent niet dat je 'm voor anderen hoeft te verpesten

Anneliesjuh

Owwwww sorry!!! Nog niet zo bekend met die dingetjes.. ik zal het ff weghalen..

Jordy

ik had het al tussen spoiler-tags gezet voor je, zie de FAQ

avatar van Webby

Webby

Meesterlijk horror filmpje... ik vond hem in ieder geval geweldig. Vooral laatste half uur

avatar van teunis

teunis

Ik vond hem niet echt geweldig, ik heb met tandenknarsen zitten kijken naar het overdreven acteerwerk van May. verder vond ik het sfeertje wel goed neergezet alleen het laatste half uur sloeg alles. Jammer, jammer.

avatar van Webby

Webby

teunis schreef:

ik heb met tandenknarsen zitten kijken naar het overdreven acteerwerk van May.

Dat 'overdreven' was juist goed en paste bij de personage: een vaag en schizofreen iemand.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Meesterlijke horrorfilm, en een absolute topper binnen zijn genre. Bovendien is deze film volgens mij de meest krachtige debuutfilm sinds Donnie Darko, en een van de beste horrorfilm over tienermeisjes en hun problemen sinds Carrie.

Mensen met zwakke magen zijn bij deze al gewaarschuwd, want vooral naar het einde toe is het hoge horrorgehalte bijzonder pijnlijk, niet alleen omdat er nogal wat bloed aan te pas komt, maar ook omdat het vreselijk is om May zo te moeten zien lijden. Qua opbouw is de film in zekere zin te vergelijken met Takashi Miike's Audition.

Regisseur Lucky McKee is gelukkig echter niet vergeten dat het verhaal op de eerste plaats moet komen, en ondanks het overbekend uitgangspunt, geeft hij wel een hele aparte (om niet te zeggen: bizarre) draai aan een karrevracht genre-clichés. Bovendien worden alle rollen tot in de perfectie vertolkt, en vooral Angela Bettis maakt heel wat indruk als het getormenteerde May. Het is trouwens ook fraai om te zien dat Anna Faris meer is dan een leuk koppie dat over stoelen val in de Scary Movie-films.

Zowaar, een uitzonderlijke horrorfilm met stijl, hart, een uitstekend verhaal en zonder enige gratuite gore of goedkope shocks. Een must voor alle fans, en een aanrader voor de anderen.

4.5 sterren, al word je er niet echt vrolijk van.

avatar van Da Jando

Da Jando

Hmm, dit lijkt me wel wat na de trailer te hebben gezien en het verhaaltje van bioscoopzaal...

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Da Jando schreef:

Ik kan hem niet warm genoeg aanbevelen

avatar van Hemdale

Hemdale

Een toffe film, lekker opgebouwd, weinig gore maar toch zeer cool. 4 sterren.

avatar van Dorsflando

Dorsflando

Onderhoudende film, geen topper, maar goed acteerwerk van Angela Bettis, met de nodige zwarte humor

avatar van jassonn

jassonn

Ik sluit me bij Dorsflando aan.3 sterren.

avatar van wackyboy

wackyboy

Orgineel is het allemaal wel, hoewel je het ook zou kunnen zien als een vernieuwde versie van Frankenstein. De verrassing was er na het lezen van de achterkant van de doos, het verhaaltje hierboven en een paar reviews alleen wel wat vanaf, dat was wel jammer.

Al me al lag het mij allemaal wat te zwaar op de maag. Maar dat kan ook de halve emmer Ben&Jerry en pizza zijn geweest.

Ik kon er trouwens de halve film niet opkomen waar ik die Adam nou eerder had gezien. Blijkt dus te spelen in Six Feet Under als de vervelende, psychisch gestoorde fotograverende broer van what's her face.

avatar van Justice4All

Justice4All

Eerste uurtje gewoon een liefdesverhaal dat mislukt, dankzij haar. Laatste half uurtje waren de wraakacties wel een beetje origineel. Daarom gewoon de helft van 5 sterretjes.