• 9.370.314 stemmen

Geregisseerd door: Andy Fickman

Met onder meer: Billy Crystal, Bette Midler en Marisa Tomei

• meJane Bekijk via meJane

Plot Parental Guidance

"Here come the grandparents. There go the rules."

Wanneer Artie (Billy Crystal) en Diane (Bette Midler) onverwachts op hun kleinkinderen moeten passen, blijkt dat de opvoeding van hun strenge en overbeschermende dochter (Marisa Tomei) heel anders is dan de ouderwetse manier van opa en oma. De kinderen nemen het huishouden al snel over en de situatie verandert van hectisch naar hysterisch. Artie besluit actie te ondernemen en weet met snoep, gezellige spelletjes en een flinke dosis liefde niet alleen de kinderen te slim af te zijn, maar ook de familie dichter bij elkaar te brengen.

Vanaf 28 februari 2013 in de bioscoop (Warner Bros)

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

kappeuter schreef:

Vanaf 28 februari 2013 in de bioscoop (Warner Bros)

Update: release is komen te vervallen.

avatar van zzz_dafnuh_zzz

zzz_dafnuh_zzz

Ook deze film heb ik al op Aruba in de bioscoop gezien.

Ik heb zeker gelachen maar het is wel een standaard familiefilm.

Als je de trailer hebt gezien, dan heb je wel bijna alle grappen al gezien.

Ach, gewoon een leuke film om eens te kijken, maar niet heel bijzonder.

avatar van GGG

GGG

Tussendoortje... Ging wel.

avatar van gauke

gauke

Een uiterst middelmatige familiekomedie onder het motto dat moderne ouders weinig gezond verstand bezitten en tevens een vlak portret over generatieverschillen. Op enige bijzonder geijkte en domme grapjes over oudere mensen na, is deze brave en vlakke film vrij humorloos. Bovendien vindt de regisseur nou niet bepaald het wiel uit.

avatar van D-pulse

D-pulse

Binnen het genre een erg geslaagde film met vooral de improvisatie humor van Billy Crystal en vooral Bette Middler sprong er voor mij bovenuit. Natuurlijk volgt het allemaal een geijkt pad maar er zijn genoeg leuke momenten en de cast is van een voldoende niveau.

avatar van Phantasm

Phantasm

Redelijk, zoveel komedie zat hier helaas niet in.

avatar van erik1677

erik1677

Billy Crystal en Bette Middler is absolute topvorm, ik heb smakelijk gelachen om hen beiden. En de gehele film keek lekker weg moet ik zeggen. helemaal niks mis mee.

avatar van 606

erik1677 schreef:

Helemaal waar, kei lache film, ook met een traan.

avatar van stinissen

Meer dan aardige frisse komedie met een uitstekende cast, Billy Crystal en Bette Midler zijn goed op dreef in deze film.

avatar van erik1677

erik1677

Inderdaad 606

het gesprek van Crystal was zekers ontroerend, tja gewoon een hele mooie film

avatar van witboek

witboek

Leuke familiefilm die voor mij een verassing was. Hopelijk maken ze er een tweede van.

avatar van Mythos

Mythos

Heeeeeerlijke film!

De eerste 20minuten was het nog wat twijfelachtig, maar heb uiteindelijk genoten.

Erg grappige stukjes ook.

Marisa Tomei was de minste in het verhaal, nogal wat overacting, jammer.

Ze maakte 'grappige' dingen nogal irritant hier en daar.

Ik ga hem zeker nog eens kijken.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1946 berichten

Ik vond die kinderen zo slecht acteren. Ik heb hem toch echt afgezet na een half uur.

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Een matige komedie.

Ik vond de kinderen ook heel slecht acteren. Net als hun ouders. En hun manier van opvoeden werkte mij alleen maar op de zenuwen. Ze wilden er een soort van wereldvreemde watjes van maken had ik het idee...

Heel ergerlijk en langdradig was ook de onzin rond dat jongste kind zijn ingebeelde kangeroe vriendje.

De betere momenten in de film waren telkens met Billy Crystal en Bette Midler, zij deden het wel erg goed als 'andere' grootouders. Voor hun bleef ik dan ook de film kijken tot het einde, de rest van de film werd maar verstoord door de andere acteurs, jammer.

Tot slot wel een heel originele aftiteling met al die persoonlijke foto's van de cast en crew, leuk om zo eens een film af te sluiten.

2,5 sterren

avatar van Clapboy

Clapboy

Erg grappige film! Bette Midler!

avatar van SunChaser

SunChaser

Ken de hele film niet, heeft iig niet in de bios gedraaid

Een leuke familiefilm met oa, ''Wind Beneath My Wings'' Bette Midler en de good-old Billy Crystal

Wat een waanzinnige film. Eerst dacht ik een beetje aan overacting/overdrijving van Bette Midler, maar later kon ik het waarderen. Billy Crystal, wat een acteur. Hij zet hier echt iets neer! Zowel humoristisch als dramatisch was hij geweldig. Het verhaal was origineel en amuserend.

Geen uit-hun-hoofd-gestampte acting van de kinderen. Het was allemaal zo goed. Om deze film kan je lachen, maar je veegt toch af en toe wel een traantje weg!

Ik raad deze film echt aan, kijk het met je familie op een saaie zondagavond want het is amuserend voor iedereen!

Ik geef deze film 3,5 sterren: Goeie acting door de cast, origineel verhaal, geen moment verveeld maar soms net iets te overdreven van Midler, wie het uiteindelijk ook goed deed in de film.

Top!

avatar van scorsese

Matige film waarin opa en oma een paar dagen op hun kleinkinderen passen, maar zij hebben andere ideeën over opvoeden. Een verhaaltje dat uiterst voorspelbaar is en bol van clichés. En ondanks dat de humor nogal dik is aangezet, is het geheel toch redelijk vermakelijk. Verder ook weer eens leuk om Billy Crystal en Bette Midler aan het werk te zien.

avatar van aburex

aburex

Goede casting voor deze film. Crystal en Midler zijn erg geschikt voor deze rol. Leuke komedie

avatar van Miszmi

Miszmi

Lastige film om te beoordelen. Het eerste half uur was zeer matig, waarbij ik er zelfs over na heb gedacht om hem uit te zetten. Ik ergerde mij aan alles en iedereen. Het verhaal had voor mij op dat moment maar weinig perspectief. Het moment waar ik mij het meest aan ergerde was de scene met de taart, zo overdreven en zo niet grappig. Kreeg vaak het gevoel dat ze te hard hun best deden om grappig te zijn en dat werkt helaas meestal niet.

Na het eerst half uur werd het redelijk, voor mij nog allemaal iets te overdreven, maar er kwam iets meer diepgang in het verhaal en er kwamen momenten die daadwerkelijk enigszins grappig waren. De acteerprestaties waren de gehele film niet geweldig, maar na dat eerste half uur uitgezeten te hebben, had ik me daar al wel bij neergelegd.

Het laatste half uur was het best, hier vond de meeste diepgang plaats en kwam alles eigenlijk tot een ‘climax’. Alles wel voorspelbaar, maar dat vind ik niet zo erg. Het laatste half uur ook echt wel genoten van deze film. Juist daarom vind ik hem lastig te beoordelen. Als ze het niveau van het laatste half uur ook in de rest van de film hadden gehad, was er geen twijfel mogelijk geweest en had deze film een ruime voldoende gehad.

Wel met recht een familiefilm te noemen, al betwijfel ik ten zeerste of mijn zoon (10) zich hiermee zou vermaken. Misschien op een druilerige zondagmiddag, maar eigenlijk ken ik daar ook wel betere films voor. Het is ook geen film die ik met heel veel plezier binnen een korte tijd een tweede keer ga kijken. Daarom uiteindelijk ook een krappe onvoldoende, 2.5*. Het eind van de film heeft deze film wel gered van 1* of 1.5*.

avatar van Kahlo

Kahlo

Als je je zit te vervelen en zo'n moment hebt dat het je nauwelijks lukt om je aandacht bij een verhaal te houden, is dit een aanrader. De kans dat je echt iets leuks mist, is minimaal. Maar je wordt er wel heerlijk slaperig van.