• 9.177.909 stemmen

Oorsprong: Canada / Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Peter Stebbings

Met onder meer: Woody Harrelson, Kat Dennings en Elias Koteas

Plot Defendor

"An unexpected hero will rise."

Arthur Poppington is een doodnormale man met waanideeën, die zich 's nachts ontpopt als 'superheld' de Defendor. Hij kamt de straten af op zoek naar zijn aartsvijand Captain Industry, een drugs- en wapenhandelaar die hij verantwoordelijk houdt voor de dood van zijn moeder. Samen met Katerina, een prostituee die hij ontmoet, probeert hij Captain Industry ten gronde te richten.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Arthur Poppington / Defendor

Radovan Kristic

Biker Cliff

avatar van gauke

gauke

Bij aanvang ging er van uit dat Defendor een vrolijke aangelegenheid zou worden: een komedie met een lach en wat actie. Echter de scherts wordt ernst, de humor wat minzaam spottend, in het bijzonder wanneer het verhaal wat dieper in de karakters van de personages duikt en dramatische vormen aanneemt. Ook de cast overtuigt. Een film met een frisse wind.

avatar van kampsie1

kampsie1

Hele mooie film, geen komedie, hele droevige sfeer kwam op mij over. Toppertje

avatar van mafkees

mafkees

grovonion schreef:

Matig filmpje, als het een soep was dan zou het zout ontbreken, als het een fiets was dan met een zadel die te laag staat. Maw een filmpje waar meer in had gezeten.

mee eens

avatar van K. V.

K. V.

Dit was nog een leuk filmpje, al had 'k er wel iets meer van verwacht. 'k had gehoord dat het een beetje vergelijkbaar was met Kick-Ass, maar Kick-Ass is toch nog een trap hoger. Echt vergelijkbaar vond 'k het eigenlijk niet, behalve dat het over superhelden gaat.

De cast deed het niet slecht, al is het vooral Woody die de show steelt. Het verhaal is leuk en verveelde me niet.

'k vond het wel een film voor een geslaagde filmavond.

avatar van erik1677

erik1677

Woody harrelson is natuurlijk zoals gewoonlijk weer helemaal te gek.

Maar dit is ook het enigste pluspuntje aan deze spoof.

Soms grappig, maar veels te vaak neemt het zich zelf veel te serieus.

avatar van RuudC

RuudC

Nog altijd ben ik in afwachting van de eerste echt goede semi-superheldenfilm. Kick-Ass viel me vies tegen. Defendor is al wat beter, maar doet me eigenlijk eveneens vrij weinig. Het hele probleem met Defendor is dat het gewoon nergens echt speciaal is. Woody Harrelson uitgezonderd dan. Hij zet eigenlijk een heel leuk, zwakbegaafd typetje neer. Hier en daar is het ook best komisch. Het probleem is alleen dat Defendor faalt als komedie en nog harder faalt als actiefilm. De toon is volgens mij gewoon te serieus. Zonder Harelson zou het sowieso al heel erg schrijnend geweest zijn en had ik vermoedelijk een ster gegeven. Mijn hoop is en blijft voorlopuig gevestigd op Super.

avatar van Noodless

Noodless

Sober, maar degelijk superheldfilmpje die het niet moet hebben van de actiescènes.

Het verhaal kan ik appreciëren door zijn eenvoud en originaliteit. Zo is onze superheld niet echt bij zijn verstand en zijn de gadgets van de Defendor heel leuk. Woody Harrelson is perfect gecast voor deze rol. Ook het slot is voor zijn genre enigszins verrassend te noemen. 6,5/10

avatar van marzuq

marzuq

Eeeehh ... Special (2006).

Zou deze, Special, een nieuw genre hebben gestart!?

avatar van Theunissen

Best een aardige film met een apart verhaal. De film is misschien niet hoogstaand maar wist me wel te boeien en had ook een aantal aardige momenten. Degene die deze film draagt is natuurlijk Woody Harrelson die het best leuk en goed deed. De fraaie rondborstige Kat Dennings was overigens een fraaie toevoeging in het verhaal en met name voor het visuele aspect dan

avatar van DragQueen

DragQueen

Uitstekende film. Met Komedie elementen weliswaar, maar toch neigt het meer naar de Drama kant. Het verhaal steekt erg goed in elkaar, en er wordt met inleving geacteerd door de cast. Al is het Woody Harrelson die de show steelt met zijn innemende performance. 3,5 Ster.

avatar van jippie2010

jippie2010

Wat een heerlijke film. Niet zonder schoonheidsfoutjes, maar een typisch voorbeeld hoe 1 acteur de hele film kan dragen. Knappe prestatie van Harrelson. *4.0

avatar van ILDIB

ILDIB

Mooie rol harrelson. Dennings is slecht . Grappig en meeslepend.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

Niet helemaal gezien, denk dat ik zo'n kwartiertje gemist heb, maar best een aangenaam filmpje. Harrelson speelt erg sterk, alsook de dikzak die Captain Industry speelt, goede kop en overtuigd als badguy. Beoordeling volgt.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Leuke film! Deed me aan Kick Ass denken.

avatar van yesplease

yesplease

Acteur Woody Harrelson maakt deze film de moeite waard.

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

Duidelijk meer drama dan komedie al is het personage van een uitstekende Woody Harrelson mal

en bij vlagen komisch maar wordt die gaandeweg met een toenemend drama gehalte uitgediept, en

is er op 't laatst zelfs sprake van enig sentiment in relatie tot de prostituee. De film krijgt ook wat

grimmiger trekjes. De beweegreden tot zijn acties ook tragisch natuurlijk. Met als leukigheid dat

Harrelson's personage niet de vermogens heeft van een superheld en dat middels wat creativiteit tracht

te compenseren. Maar op de lach werkt de film niet echt. Amusant dat wel, en lijkt de film stiekem

de talloze superhelden films een beetje op de hak te nemen.

avatar van Bakema NL

Bakema NL

Zeer vermaakt met deze film. Je verwacht wat comedy....natuurlijk lach je even om Woody/Arthur maar het is eigenlijk een nogal triest verhaal en je beseft dat je lacht omdat Arthur zwakbegaafd is. Maar in zijn zwakbegaafdheid zit zijn hart meer op de juiste plaats dan bij de meeste mensen.

Waar Kickass pure comedy is en deze Defendor dat ook lijkt op basis van screeenshots en synopsis, blijkt het eigenlijk gewoon drama te zijn. De 2 films zijn eigenlijk onvergelijkbaar.