• 9.372.317 stemmen

Oorsprong: Canada / Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Peter Stebbings

Met onder meer: Woody Harrelson, Kat Dennings en Elias Koteas

Plot Defendor

"An unexpected hero will rise."

Arthur Poppington is een doodnormale man met waanideeën, die zich 's nachts ontpopt als 'superheld' de Defendor. Hij kamt de straten af op zoek naar zijn aartsvijand Captain Industry, een drugs- en wapenhandelaar die hij verantwoordelijk houdt voor de dood van zijn moeder. Samen met Katerina, een prostituee die hij ontmoet, probeert hij Captain Industry ten gronde te richten.

Arthur Poppington / Defendor

Radovan Kristic

Biker Cliff

avatar van blurp194

blurp194

Ik kan erg weinig met deze film. Ik vind het zeker geen komedie, tenminste ik kan er nauwelijks om lachen. Het verhaal lijkt daarnaast niet te kunnen kiezen of het een fantasie of een tragedie wil zijn, en dat leidt de aandacht af van wat de inhoud dan wel zou kunnen zijn - maar dat is me dus niet duidelijk geworden.

Woody Harrelson acteert wel goed, ik heb eigenlijk alles waar hij in speelt sinds Cheers links laten liggen, maar sinds ik Zombieland zag heb ik weer iets van respect voor wat deze meneer kan, en daar stelt hij in dit geval ook zeker niet in teleur. Er is zeker een goede acteur nodig voor deze rol, en Woody slaagt daar heel goed in.

Wordt het daarmee een film die ik zou aanraden? Nou nee. En ik hoef 'm ook niet nog eens te zien.

avatar van james_cameron

Vlakke, matig uitgewerkte film die verkeert in een identiteitscrisis: wat moet het voorstellen? De film is niet grappig genoeg voor een komedie, niet spannend genoeg voor een superheldenfilm en niet ironisch genoeg voor een parodie. Harrelson is oké in de hoofdrol, maar daar is dan ook direct alles mee gezegd.

avatar van Zinema

Superheld met laag IQ.

En dat levert een aantal komische situaties op.

Toch is dit gedurfde werkje onevenwichtig. Het drama bevat een aantal flauwe moraallesjes en is allesbehalve doordringend. De komische kant bevat een aantal sterke, maar nog meer flauwegrappen. De mix werkt lang niet altijd.

Voeg daarbij een nogal sfeerbepalende en regelmatig misplaatste score en vrij standaard camerawerk. De uitkomst is nèt geen voldoende.

Redelijk.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Wat een slappe hap. Lijkt wel een Disneyfilmpje, mocht die Kat niet voortdurend crack aan het roken zijn. Maar het is zo braaf.

Geef mij dan maar iets als het Franse Bernie. Ook met een zwakzinnige in de hoofdrol, maar allemaal wat gedurfder, waardoor er wél grappige scènes ontstaan.

Woody Harrelson is op zich niet slecht, maar zie ik toch liever in een "normalere" rol. Ook Kat Dennings kan ik hebben maar 't lijkt alsof ze er zelf niet helemaal in geloofden.

Defendor kijkt best makkelijk weg, maar 't is allemaal zo lauw. Nog net 2 sterretjes.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

DefendOR

Best grappige film met zo nu en dan dramatische stukjes ertussen. Het is niet de superhero-movie die je op het eerste moment verwacht, maar toch zeker in de hero categorie valt.
Het verhaal gaat over Defendor die mentaal gestoord is en de bad-guys probeert te laten boeten voor hun daden. Dit heeft tot gevolg, een aantal hilarisch momenten. Erg grappig moment vond ik, waar Defendor de corrupte agent geijzeld en hem dan met citroenlimoen besproeit is hilarisch. Maar ook zijn outfit, en dan vooral zijn helm, is een grappig detail.

Kortom een film die van alles en nog wat heeft: humor, drama en af en toe actie.

avatar van MrMontana

MrMontana

Leuk idee op papier maar in de praktijk pakt het toch anders uit. Matig acteerwerk en matige dialogen maken het een cheesy geheel.

avatar van Fortune

Fortune

Please God not the limejuice !

Aardige film over een kerel die geestelijk niet helemaal 100 procent is, een superheld word om zijn dramatisch verleden.

De film heeft een aantal grappige momenten maar zit vooral ook een duister sfeertje aan vast.

Hij word vrienden met een meisje tevens crack junkie met ook een luguber verleden en samen hebben ze een aantal dingen gemeen en zijn allebei wel emotioneel beschadigd.

Zitten grappige en ontroerende momenten in.

Props naar Woody die dit personage echt geweldig neerzet.

3.5

Beviel wel.

Vond Harrelson erg leuk in z'n rol. Heeft er ook een geweldige kop voor, en met z'n samengeraapte getup vormt hij toch echt een geweldige Defendor.

Ook de mix met het drama vond ik wel werken. Beetje een apart sfeertje wordt er neergezet, maar naarmate de film vordert komt er toch iets gemeend droevigs over de film.

Visueel ook wel oké, hoewel nergens echt indrukwekkend. Humor is vooral in het begin sterk, maar had iets scherper gemogen. Drama goed, hoewel de moraaltjes soms net iets te schel doorschemeren.

Vooral door het wat unieke sfeertje en een erg sterke Harrelson een dikke voldoende. Zo mogen ze er meer maken, alleen mag het nog nét iets beter allemaal.

avatar van Insignificance

Insignificance

Aandoenlijk, met een sterke Harrelson. Arthur's doen en laten is aardig in elkaar gezet met een paar flashforwards en flashbacks. Geeft het een aangename dynamiek. Leuk uitgedoste superheld, wat ook wel valt te zeggen voor zijn nogal ongewone arsenaal aan 'wapens'. Daar zit ook de meeste gein, zonder dat er sprake is van een bombardement aan (platte) grappen.

Zo'n komedie is het gelukkig niet, zou de mix waarschijnlijk ook niet ten goede komen. De tragiek van een getroubleerde stumper vechtend tegen windmolens voert op den duur de boventoon. Vond ik vrij sterk gebracht, ik had oprecht te doen met arme Arthur. Het hoertje en de onderwereld figuren hadden iets vuiler gekund, maar soit. Verder weinig dingetjes die echt storen. Sympathiek en puur filmpje.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Mwa, matig. Het lijkt of ik helemaal geen gevoel voor humor meer bezit want ook om deze komedie(drama) kon ik helemaal niet lachen. Ze hadden wat mij betreft beter het 'actie' genre kunnen noteren, alhoewel de actie ook niet van het hoogste niveau is. Ik had veel meer verwacht van onze goedaardige superheld, hij probeert veel maar uiteindelijk wordt hij zelf het slachtoffer...

Hij doet het verder wel goed, Harrelson.

Ik snap sowiezo het motief van Katerina niet echt, ze springt er opeens bij maar waarom, blijft een vraag voor mij. Ze loopt alleen maar te chagrijnen en rookt een pijpje, maar als de 'Defendor' in het ziekenhuis ligt dan wordt ze opeens heel emotioneel.

Elias Koteas is een topper, net als in The Fourth Kind zette hij z'n rol weer overtuigend neer. Alleen een beetje vreemd waarom hij het pistool aan de zijkant legt, de handboeien van Katerina losmaakt en zichzelf overhoop laat knallen.

Paar badhuys worden toegevoegd, zonder enige uitwerking.

Simpel filmpje, is weg te kijken, maar voortaan sla ik 'm over.

avatar van scorsese

Tegenvallende superheldenfilm waarin een niet al te snuggere man zich uitgeeft als superheld. Het grootste prolbeem van de film is dat het niet goed weet te beslissen welke richting het op gaat. Hierdoor valt er weinig te lachen, is het zeker nergens spannend en dramatisch valt het ook tegen. Vanaf het punt dat Defendor terecht staat, wordt het allemaal wel wat boeiender, maar dan is het eigenlijk al te laat. Woody Harrelson is zeker niet onaardig als het titelpersonage.

avatar van rep_robert

Een geinig tussendoortje met een leuke Harrelson als minder begaafde man die zich voordoet als superheld. Soms had het allemaal net even wat luchtiger gemogen, iets wat in het begin wel erg goed uit de verf kwam. Hoe verder de film kwam hoe serieuzer het werd, een kant die ik niet zou hebben bewandeld. Gelukkig blijft het verder allemaal sympathiek.

avatar van K. V.

K. V.

Dit was nog een leuk filmpje, al had 'k er wel iets meer van verwacht. 'k had gehoord dat het een beetje vergelijkbaar was met Kick-Ass, maar Kick-Ass is toch nog een trap hoger. Echt vergelijkbaar vond 'k het eigenlijk niet, behalve dat het over superhelden gaat.

De cast deed het niet slecht, al is het vooral Woody die de show steelt. Het verhaal is leuk en verveelde me niet.

'k vond het wel een film voor een geslaagde filmavond.

avatar van Theunissen

Best een aardige film met een apart verhaal. De film is misschien niet hoogstaand maar wist me wel te boeien en had ook een aantal aardige momenten. Degene die deze film draagt is natuurlijk Woody Harrelson die het best leuk en goed deed. De fraaie rondborstige Kat Dennings was overigens een fraaie toevoeging in het verhaal en met name voor het visuele aspect dan

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

Duidelijk meer drama dan komedie al is het personage van een uitstekende Woody Harrelson mal

en bij vlagen komisch maar wordt die gaandeweg met een toenemend drama gehalte uitgediept, en

is er op 't laatst zelfs sprake van enig sentiment in relatie tot de prostituee. De film krijgt ook wat

grimmiger trekjes. De beweegreden tot zijn acties ook tragisch natuurlijk. Met als leukigheid dat

Harrelson's personage niet de vermogens heeft van een superheld en dat middels wat creativiteit tracht

te compenseren. Maar op de lach werkt de film niet echt. Amusant dat wel, en lijkt de film stiekem

de talloze superhelden films een beetje op de hak te nemen.