• 9.371.830 stemmen

Oorsprong: Canada / Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Peter Stebbings

Met onder meer: Woody Harrelson, Kat Dennings en Elias Koteas

Plot Defendor

"An unexpected hero will rise."

Arthur Poppington is een doodnormale man met waanideeën, die zich 's nachts ontpopt als 'superheld' de Defendor. Hij kamt de straten af op zoek naar zijn aartsvijand Captain Industry, een drugs- en wapenhandelaar die hij verantwoordelijk houdt voor de dood van zijn moeder. Samen met Katerina, een prostituee die hij ontmoet, probeert hij Captain Industry ten gronde te richten.

Arthur Poppington / Defendor

Radovan Kristic

Biker Cliff

avatar van schram101

schram101

De trailer van deze film is erg komisch..!

Dit lijkt me wel wat!

avatar van video-dude

video-dude

leuk.

avatar van LDvMegatron

LDvMegatron

Leuke film met een erg goede Woody Harrelson. Verhaal deed me een beetje aan zebraman denken alleen is deze wat serieuzer.

ralfsjam

Defendor is een doorsnee komedie, met een niet al te ingewikkeld verhaal. maar het voordeel van deze film is Woody die heel goed een volwasse licht geestelijk gehandicapte man met een rijke fantasie, en daar moest ik wel een paar keer om grinnikken. en Woody is niet alleen in deze film een zelfuitgeroepen superheld, maar onbewust heeft hij deze film gered. ik denk dat er maar weinig acteurs zijn die van deze hoofdpersoon een geloofwaardige Defendor kan neer zetten. kortom, een net aan leuke film voor iedereen!

Woody heeft deze film opgetrokken tot een 3.

avatar van blurp194

blurp194

Ik kan erg weinig met deze film. Ik vind het zeker geen komedie, tenminste ik kan er nauwelijks om lachen. Het verhaal lijkt daarnaast niet te kunnen kiezen of het een fantasie of een tragedie wil zijn, en dat leidt de aandacht af van wat de inhoud dan wel zou kunnen zijn - maar dat is me dus niet duidelijk geworden.

Woody Harrelson acteert wel goed, ik heb eigenlijk alles waar hij in speelt sinds Cheers links laten liggen, maar sinds ik Zombieland zag heb ik weer iets van respect voor wat deze meneer kan, en daar stelt hij in dit geval ook zeker niet in teleur. Er is zeker een goede acteur nodig voor deze rol, en Woody slaagt daar heel goed in.

Wordt het daarmee een film die ik zou aanraden? Nou nee. En ik hoef 'm ook niet nog eens te zien.

avatar van guuspuus

guuspuus

Ik vond het wel een goede film, het is wel niet wat je ervan zou verwachten, ver van doorsnee komedie, maar ook zeker geen alledaagse dramafilm, sommige delen zijn een beetje voorspelbaar, maar het geheel wordt opgehaald door de acteerprestatie van Woody Harrelson die heel erg goed acteert.

Maar je zoekt naar een film om met je vrienden te kijken om te lachen is dit geen aanrader, want lachen heb ik tijdens deze film nu niet heel erg veel gedaan.

avatar van De GeuS

De GeuS

Aardig filmpje met een aandoenlijke Harrelson, maar het verhaal op zich stelt niet veel voor 3*

avatar van Jopa

Jopa

enige grappige waren de wapens...

zoals al eerder vermeld, WH redt nog enigszins de eer.....

wat wil deze film?

De GeuS schreef:

over het algemeen heeft deze film een net zo'n doordacht verhaal als alle andere echte superhelden films. ik denk ook dat deze film die films een beetje op de hak neemt.

avatar van jochemslot

jochemslot

Zeer leuke film:)

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Harrelson is perfect gecast in deze heel leuke komedie.

Soms zeer grappig, dan weer `s tegen `t serieuze aan.

avatar van eppy

eppy

leuke film met leuke en meer dramatische momenten. ook al hoort deze film bij de nasleep van watchmen is ie errug goed gedaan.

woody harreldson speelt met volle overgave...ook is dit geen parrodie maar meer een orgineel verhaal over iemand die een paar schroefjes los heeft zitten met zijn hart op de goede plaats.

avatar van skipy05

skipy05

Hij viel me nogal tegen. Ik heb deze eigenlijk gezien omdat Kat Dennings er in meespeelde en ik vind ze altijd goed spelen en nu ook. Verhaal was goed alleen soms nogal langdradig en soms saai. Woody Harrelson speelde wel goed.

avatar van james_cameron

Vlakke, matig uitgewerkte film die verkeert in een identiteitscrisis: wat moet het voorstellen? De film is niet grappig genoeg voor een komedie, niet spannend genoeg voor een superheldenfilm en niet ironisch genoeg voor een parodie. Harrelson is oké in de hoofdrol, maar daar is dan ook direct alles mee gezegd.

avatar van Yugnav

Yugnav

Matige film, maar Harrelson speelt wel een geweldige rol!

avatar van blurp194

blurp194

james_cameron schreef:

Dank James, da's precies wat ik eigenlijk bedoelde!

avatar van Rednas 2

Rednas 2

Door Woody Harrelson is het toch nog een goede film...

avatar van dragonmaster

dragonmaster

komedie niet, wel een drama van een film. Harrelson is nu toch echt het spoor bijster.

dragonmaster schreef:

hoezo bijster? deze rol is Woody op zijn lijf geschreven! mischien was het over-all verhaal niet zo bijster, Woody had in deze rol meesterlijke momenten. en om als "normaal" persoon een (licht) verstandelijk gehandicapte persoon te moeten spelen is niet voor iedere acteur of actrice weggelegd. ben het dus niet echt met je eens hier...

avatar van Zinema

Superheld met laag IQ.

En dat levert een aantal komische situaties op.

Toch is dit gedurfde werkje onevenwichtig. Het drama bevat een aantal flauwe moraallesjes en is allesbehalve doordringend. De komische kant bevat een aantal sterke, maar nog meer flauwegrappen. De mix werkt lang niet altijd.

Voeg daarbij een nogal sfeerbepalende en regelmatig misplaatste score en vrij standaard camerawerk. De uitkomst is nèt geen voldoende.

Redelijk.

avatar van RickZ

RickZ

ActieKomedie over sukkelige held a la superman, onderhoudend en soms leuk. Wel voldoende, meer niet.

avatar van Betamax

Betamax

Gewoon een leuke film.

Woody Harrelson vond ik erg goed spelen.

Film is dus wel grappig en toch ook een drama.

Prima gedaan.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Wat een slappe hap. Lijkt wel een Disneyfilmpje, mocht die Kat niet voortdurend crack aan het roken zijn. Maar het is zo braaf.

Geef mij dan maar iets als het Franse Bernie. Ook met een zwakzinnige in de hoofdrol, maar allemaal wat gedurfder, waardoor er wél grappige scènes ontstaan.

Woody Harrelson is op zich niet slecht, maar zie ik toch liever in een "normalere" rol. Ook Kat Dennings kan ik hebben maar 't lijkt alsof ze er zelf niet helemaal in geloofden.

Defendor kijkt best makkelijk weg, maar 't is allemaal zo lauw. Nog net 2 sterretjes.

avatar van zembla

zembla

De humor zal wel amerikaans zijn, gelet op de hoge score op IMDB. Bij mij sloeg de humor niet echt aan. Gevolg: 2.5 ster.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

zembla schreef:

Een ruime meerderheid van de stemmers komt niet uit de VS. Of heb je over de gemiddelde IMDB bezoeker?

avatar van Dr.Epper

Dr.Epper

Schitterende film die alle hokjes overstijgt. Woody Harrelson is in topvorm als jongen met een verstandelijke beperking die denkt dat ie een superhero is. Terwijl er geen echte superhero is, wordt de film wel gemaakt alszijnde een superhero-film met dito sfeer, donkere stegen en buurten en uiterst indrukwekkende muziek! De dialogen zitten vol met grapjes en verwijzingen naar andere superhero-films. Subtiel en op gevoel: dikke vette aanrader voor degene die out-of-the-box kunnen denken en op die manier een film kunnen kijken.

Reacties hierboven die zich afvragen of het nou een drama, komedie of fantasy is vind ik werkelijk beneden alle niveau. Think out of the box, hokjesdenkers!

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

eppy schreef:

avatar van brabusRUS

brabusRUS

DefendOR

Best grappige film met zo nu en dan dramatische stukjes ertussen. Het is niet de superhero-movie die je op het eerste moment verwacht, maar toch zeker in de hero categorie valt.
Het verhaal gaat over Defendor die mentaal gestoord is en de bad-guys probeert te laten boeten voor hun daden. Dit heeft tot gevolg, een aantal hilarisch momenten. Erg grappig moment vond ik, waar Defendor de corrupte agent geijzeld en hem dan met citroenlimoen besproeit is hilarisch. Maar ook zijn outfit, en dan vooral zijn helm, is een grappig detail.

Kortom een film die van alles en nog wat heeft: humor, drama en af en toe actie.

avatar van MrMontana

MrMontana

Leuk idee op papier maar in de praktijk pakt het toch anders uit. Matig acteerwerk en matige dialogen maken het een cheesy geheel.

avatar van Fortune

Fortune

Please God not the limejuice !

Aardige film over een kerel die geestelijk niet helemaal 100 procent is, een superheld word om zijn dramatisch verleden.

De film heeft een aantal grappige momenten maar zit vooral ook een duister sfeertje aan vast.

Hij word vrienden met een meisje tevens crack junkie met ook een luguber verleden en samen hebben ze een aantal dingen gemeen en zijn allebei wel emotioneel beschadigd.

Zitten grappige en ontroerende momenten in.

Props naar Woody die dit personage echt geweldig neerzet.

3.5