Genre: Romantiek / Komedie
Met onder meer: Tom Hanks, Meg Ryan en Bill Pullman
Releasedatum: 9 december 1993
Bekijk via Viaplay
Plot Sleepless in Seattle
"What if someone you never met, someone you never saw, someone you never knew was the only someone for you?"
Sam is een weduwnaar die op zoek is naar een nieuwe relatie. Zijn zoon Jonah is ook op zoek naar een nieuwe moeder, en doet een oproep op de radio waar honderden vrouwen op reageren. Eén van deze vrouwen is Annie. Zij is verloofd met Walter, maar is niet zeker van de relatie. Jonah ziet in haar de perfecte kandidaat, en doet alles om haar met zijn vader in contact te brengen.
Sam Baldwin
Greg
Jay
Rob
Territoria
Er is zeker niks mis mee.
Ik vind het een heerlijke film, je blijft er naar kijken.
Daarom 5 sterretjes.
sannexxx
Hij blijft heerlijk, ik zal ook zeker weer kijken al is het dan voor de honderdste keer!
Leno
Mierzoet, maar sympatieke film die gesteund wordt door passende muziek en aardige settings. Voor de liefhebbers een topper in het genre lijkt me, voor mij soms tenenkrommend en uiterst voorspelbaar. 2.5*
synesthesia
Hele vermakelijke film, niet heel erg verrassend, maar toch wel origineel. Je leeft wel een beetje mee, maar niet genoeg. Inderdaad, hij is wel erg zoet, en normaal is dat niet zo mijn soort film, maar m'n moeder had me geadviseerd om hem toch eens te kijken (de laatste tijd ben ik ongeveer elke dag wel een film aan het kijken, er komt zo veel op tv, qua films).
Poisonthewell
Ach, voor een chickflick is het geen onaardige film. Het kan veel erger. 2,5*
Angrod_Pallanén
Ik vind het wel een suffe en weinig gang erin, ookal heb ik me geen moment verveeld. Tom Hanks speelde de hele tijd goed, terwijl Meg Ryan pas tegen het eind goed bezig was. Het jongetje was echt irritant. Geen moment moeten lachen (moeder wel, daaraan herkende ik de "grappen"), het verhaal was voorspelbaar (welke romantische film nou niet?), maar de manier waarop hij over komt is toch wel apart.
Doorsnee filmpje zal ik maar zeggen: 3
katie morosky
Ik hou al niet van dit soort films. En ik hou al helemaal niet van Meg Ryan in dit soort films (het lieve guitige meisje van de buren). Inclusief met stompzinnige frases die steeds maar terugkomen opdat het publiek het zou oppikken en tot in het oneindige zou citeren, they make me wanna do something real bad. Het is gewoon
. En niet in een positieve zin.
SuperSideSwipe
Een heel erg romantische film, met een mooi einde. Ryan en Hanks spelen prachtig, je leeft echt met dit verhaal mee.
3,5
TheRisingSun
Ga met SuperSideSwipe mee. Gewoon leuk voor een romantisch avondje. Daarbij is Hanks een van mijn favoriete acteurs, dus dat wil ook wel helpen.
3,5 ster
Sutherland
Heerlijke film, om helemaal bij weg te zwijmelen! Tom Hanks en Meg Ryan hebben veel chemestry met elkaar vind ik, je voelt het gewoon!
Deze film kan ik nog wel een paar keer kijken hoor!
4.5 *
Sifra
Je kan het hele verhaal voorspellen vanaf het moment dat Meg Ryan in die film de radio aanzet. Ik vind het toch een romantische film met een mooi einde (wel erg voorspelbaar)
Domusmuris
Wat een saaie pulp zeg. En ik wil niet zeuren maar het heeft niet veel zin om te zeggen dat Hanks en Ryan zoveel chemistry hebben want ze hebben zeggen en schrijven twee scenes samen waarbij bij die ene ook nog eens niks gezegd wordt.
Het is een stom, dun verhaal en totaal niet boeiend. En wat ziet Ryan er zeldzaam onaantrekkelijk bijna de hele film. Het is best een knappe meid maar ze weet het goed te verbergen.
mokum1980
helemaal mee eens
Legan
Een heerlijke zoete romantische komedie. Voorspelbaar maar het blijft heerlijk om naar te kijken.
7,5 uit 10 (3,5*)
nightbreed
Vergeet niet de tanden te poetsen voordat je deze mierzoete film gaat bekijken.
Antina
Een irritante Meg Ryan, een verhaal wat iets te vergezocht is en ook redelijk voorspelbaar.. Maar toch vond ik het een leuke vermakelijke film! Gewoon een lekkere romantische film voor op een door de weekse avond.
Doom
Sleepless in Seattle heb ik altijd al eens willen zien en toen ik zag dat deze film op tv werd uitgezonden, ben ik er maar eens goed voor gaan zitten.
Helaas viel het alleen enorm tegen. Het verhaal is heel erg ver gezocht, de acties van Annie zijn niet geloofwaardig en kunnen dan ook vaak niet serieus worden genomen. Ook zet Meg Ryan de rol van Annie niet goed neer op het witte doek. Ik heb me namelijk dood geërgerd aan haar personage. De uitbarstingen van "Waar ben ik mee bezig?" komen totaal niet uit de verf. Ze zijn eerder ronduit beschamend.
Verder kan het er bij mij gewoon niet in dat een jong kind als Jonah door blijft zeuren over een brief die hij nog maar net kan lezen. De woorden van Annie waren niet eens bijzonder, eerder zwaar wanhopig en totaal absurd. Ik had op z'n minst een mooie gevoelige brief verwacht. Ook kan ik het niet laten om me af te vragen waar Jonah ineens het geld vandaan haalt om een vliegreis te kunnen betalen.
Gelukkig was het einde van Sleepless in Seattle wel een erg sterk punt. Natuurlijk kwam het allemaal goed, dat wisten we al van te voren, maar de manier waarop is gewoon heerlijk. Leuk om te zien dat een koppel zoveel warmte kan geven zonder nog maar een woord met elkaar te gesproken hebben. Erg mooi.
Sleepless in Seattle is gewoon een erg vlotte wegkijker met een paar flinke irritatie punten. Ik heb in ieder geval veel betere romkom's gezien.
Santucci
Dit schijnt een goede film te zijn. Ik zal er als man wel niet veel van begrijpen...Ik vind de film saai, niet komisch en qua romantiek wel heel erg zoet.
Riddick
Het eerste half uur is erg leuk. Goed begin en voornamelijk nog geloofwaardig. Daarna zakt het wat in en wordt het wat saaier. Het einde maakt wel weer wat goed maar het blijft een standaard romance film.
3.5* omdat het wel een feel-good film is, en dat heb ik soms net even nodig
*__ANIME__*
Ben zelf ook een man en ik vond het een heerlijke film, die grappig was. Het is wel een standaard romantiek film, maar dan een meesterlijke. Ik heb ook met plezier naar Meg Ryan gekeken.
Doom
Ik snap niet wat het "man" zijn te maken heeft met het beoordelen van deze film? We zijn hier toch niet nog altijd in gedachten dat romkom's alleen voor vrouwen zijn? Want als dat zo is, dan laat ik me meteen ombouwen tot vrouw want ik hou over het algemeen zo enorm van romkom's. Heerlijke feelgood movies. Helaas viel Sleepless in Seattle alleen wel een klein beetje tegen.
Katharina
Slecht en onwaarschijnlijk verhaal...erg weinig spanning. Een saaie film.
soom
Mja. Niet helemaal lekker lopend, daarmee ben ik het eens. Maar romantisch gezien valt er genoeg te zwijmelen. Al vond ik You've got Mail, hoewel zoeter, toch net ietsje beter met Tom en Meg. Komt dat door wederom weer die irritante Rosie o'Donnell of wat anders? Wat het ook is, ondanks sommige zwijmelige momenten niet voldoende overtuigend. Echter wel amuserend genoeg. Ruime 3* dan.
Deze film iklassieker is na 15 jaar nog even mooi .
anco12
ben ik helemaal met eens
wat een film he ! zo moeten er meer komen
heerlijk ik kan hem wel 10 keer zien
Aapje81
Erg zwakke en trage romantische komedie die teert op de toenmalige successen van de twee hoofdrolspelers.
horrorfreak23
zo'n laag gemiddelde! ik vind dit echt een goeie en zo'n mooie film.

Vijf goed beoordeelde feelgood-films die zich afspelen rond de jaarwisseling

Drie romantische komedies om samen het nieuwe jaar mee in te luiden

As Good As It Gets
Komedie / Drama, 1997