• 9.372.586 stemmen

Sleepless in Seattle (1993)

Romantiek / Komedie | 105 minuten

Genre: Romantiek / Komedie

Geregisseerd door: Nora Ephron

Met onder meer: Tom Hanks, Meg Ryan en Bill Pullman

Releasedatum: 9 december 1993

• Viaplay Bekijk via Viaplay

Plot Sleepless in Seattle

"What if someone you never met, someone you never saw, someone you never knew was the only someone for you?"

Sam is een weduwnaar die op zoek is naar een nieuwe relatie. Zijn zoon Jonah is ook op zoek naar een nieuwe moeder, en doet een oproep op de radio waar honderden vrouwen op reageren. Eén van deze vrouwen is Annie. Zij is verloofd met Walter, maar is niet zeker van de relatie. Jonah ziet in haar de perfecte kandidaat, en doet alles om haar met zijn vader in contact te brengen.

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Ook weer zo'n film die ik kan blijven zien. Vooral de rol van de babysitter, die maar 5 seconden in beeld is of zo, is hilarisch. Vond ik.

avatar van Blindfold

Blindfold

Een stuk beter dan zijn opvolger You've got mail.

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Die heb ik niet gezien, maar ik geloof je.

avatar van dttom

dttom

Wel goed maar kind vond ik irri.

avatar van neo

neo

wel leuk,vooral hanks is errug goed.ben het eens met dat irritante kind.heb wel vaker dat een film wat minder is door een klote rol van een kind

avatar van Jos2

Jos2

Ergerlijk slecht, sentimenteel, voorspelbaar en langdradig.

avatar van tom

tom

Een film die ik kan blijven zien, ik weet niet hoe het komt maar ik heb gewoon wat met deze film. Hanks en Ryan spelen gwoon heel goed en je merkt ook wel wat van chemie, en et jochie vonk trouwes helemaal niet zo irritant. En dat voorspelbare achja dat heb je wel meer. Niet zo op letten bij dit soort films, kbedoel je weet van te voren eigenluk al wat er gebeurd.

geef de film 3*

avatar van sydney

sydney

Weer zo'n amerikaanse overdreven sentimentele rotzooi. Maar ja, er zijn mensen die er van houden. Mensen die standaard zakdoekjes in huis hebben voor zulke films. Pardon my French.;-)

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Sentimenteel, maar toch niet vervelend. Alleen een standaard Amerikaans plot, maar ach... pilske erbij en dan is het goed door te komen.

avatar van lorelei

lorelei

sommige stukjes uit deze film waren wel leuk. Maar de rest boeide me niet zo.

avatar van pinky

pinky

• 1999 stemmen

Hoe ver kun je een verhaaltje oprekken zonder slaapverwekkend te worden? Na 10 minuten is het iedereen duidelijk wie wie gaat krijgen, dus echt spannend zal het nooit worden. Je kunt dan hooguit nog proberen de weg van A naar B interessant te maken door de toeristische route te nemen, met veel onverwachte wendingen of hoogst intelligente dialogen. Niet dus. Pas naar het einde begint de film wat tot leven te komen, als er wat meer nadruk wordt gelegd op de komedie. Nee hoor, dit had best in een half uurtje verteld kunnen worden.

**½

avatar van Yak

Yak

pinky schreef:

En natuurlijk met de stad Seattle. Je hoeft er volgens mij maar een half uur rond te lopen om er totaal verliefd op te worden.

avatar van pinky

pinky

• 1999 stemmen

Yak schreef:

...de stad Seattle. Je hoeft er volgens mij maar een half uur rond te lopen om er totaal verliefd op te worden.

Tom Hanks zat er anders aardig weg te kwijnen, als we deze film mogen geloven...

ja die regen daar he?

avatar van narva77

narva77 (crew films)

En de Grunge, en natuurlijk de koffie!

nou Starbucks koffie is anders waaaay overrated

avatar van Yak

Yak

yosemite44 schreef:

nou Starbucks koffie is anders waaaay overrated

We hebben het dan ook over Seattle's Best-koffie, natuurlijk!

yosemite44

jep die ken ik, maar sorry in de vs snappen ze niet zoveel van koffie maken. je zou voor de grap die van dunkin' donuts eens moeten proberen! misschien ligt het trouwens aan de hoeveelheid caffeine, die ligt in de vs bij de cola namelijk ook lager...

Leve de jeugdnostalgie! Sinds ik dat radiogesprek voor de eerste maal aanhoorde, was ik helemaal weg van tom hanks, maar dan vooral zijn karakter Sam.

avatar van RolfWolf

RolfWolf

Lekker romantisch verhaal met humor, prima muziek en ontroerende scènes. Bijvoorbeeld als pappa (Tom Hanks) bij zijn zoontje aan het bed zit, en zoekt naar een antwoord op de vraag of hij gelooft dat mamma nu in de hemel is. Hanks vertelt dan dat ze vaak als het ware levensecht verschijnt in zijn dromen en zegt dan: "Isn't that a sort of an afterlife?" Wat een mooie troostende gedachte. Op de achtergrond klinkt dan het heerlijke nummer "bye bye blackbird", gezongen door Joe Cocker. Vier sterren daarom, en dan ben ik nog zuinig.

avatar van gotti

Voorspelbaar, inhoudelijk weinig voorstellend en zoeter dan de zoetste suiker (en die is heel zoet, kan ik je vertellen). 2*, omdat hij vreemd genoeg nergens echt vervelend wordt.

avatar van Gorro

Gorro

Ik vind dat ze ook spoiler-tags in films uit moeten vinden. Dankzij deze film ken ik nu het einde van An Affair to Remember al

Oh, deze film zelf? Ach wel aardig, maar wel te zoet naar het einde toe. **½

rik_kubrick02

mmm klassiek zoet!

avatar van Purmerend

Purmerend

It's magic! Toch een beetje (zoals ene Cruijff zei)vellenkip op het eind.

avatar van morpheus

morpheus

remorz schreef:

Meg Ryan verdient wel bijna haar eigen genre

Sterker nog ze is een genre

avatar van MaryCorleone

MaryCorleone

Gorro schreef:

Oh, deze film zelf? Ach wel aardig, maar wel te zoet naar het einde toe. **½

Zo'n klassieker heeft toch bijna iedereen al gezien? (Het verhaal bv. van Romeo en Julia loop niet goed af... dan weet je dat alvast)

Heerlijke feel good film! Geweldige muziek ook!

avatar van stinissen

Halve ster er bij... wat is dit toch een geweldige lekkere film

avatar van ROOSKY

ROOSKY

Zo'n klassieker heeft toch bijna iedereen al gezien?

Is dat zo? Vandaar die 5 hele stemmen...

avatar van The One Ring

The One Ring

Standaard romatische komedie, waar niks mis mee is.